Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Tα δισκακια EZ click ειναι απο τις καλυτερες πατεντες της Dremel και αυτα για μεταλλο και για ξυλο.
Σε αντιθεση ομως με αυτα που σφιγγουν με βιδα (κρατιεται πιο σταθερα το δισκακι στον αξονα) τα συγκεκριμενα πρεπει να τα προσεχεις λιγο περισσοτερο να ειναι καθετα και να μην πιεζονται υπο γωνια κατα την κοπη. Αλλιως μπορει να φυγουν απο το EZ τσοκ η να κλωτσησουν οπως στην περιπτωση του (τυχερου) Μπαμπη με απροβλεπτες συνεπειες.

Επισης θα συμφωνησω με τον Μπαμπη οτι τα ταλαντευομενα πριονακια των πολυεργαλειων κανουν μονο για μαλακο μεταλλο/ξυλο και οχι για σιδερο.

Σε καποια φαση θα μεταφερω τα παραπανω χρησιμα posts στο νημα Μαστορευω με ασφαλεια.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μπάμπη δε το περίμενα από εσένα αυτο.
Στρατηγε μου!!!!

Ποιό ακριβώς δεν περίμενες;
Γιατί μπορώ να σου πώ αμέτρητες, πολύ μεγαλύτερες, παπαριές που έχω κάνει και σε κάποιες απ´ αυτές τη γλύτωσα πολύ φτηνά.
Έχω όμως σαν αρχή μου όλα αυτά να τα γράφω, έστω κι αν μερικοί κοροϊδεύουν, επειδή πιστεύω οτι έστω κι ένας να το δεί και να προφυλαχτεί το post μου θα είναι πολύ πιο χρήσιμο από ένα άλλο post μου πχ μ´ ένα στυλό που κατασκεύασα.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ποιό ακριβώς δεν περίμενες;
Γιατί μπορώ να σου πώ αμέτρητες, πολύ μεγαλύτερες, παπαριές που έχω κάνει και σε κάποιες απ´ αυτές τη γλύτωσα πολύ φτηνά.
Έχω όμως σαν αρχή μου όλα αυτά να τα γράφω, έστω κι αν μερικοί κοροϊδεύουν, επειδή πιστεύω οτι έστω κι ένας να το δεί και να προφυλαχτεί το post μου θα είναι πολύ πιο χρήσιμο από ένα άλλο post μου πχ μ´ ένα στυλό που κατασκεύασα.

+1000

Αλλά πιστεύω ότι παίζει ρόλο καί το δισκάκι πού ήταν γιά PVC καί όχι γιά μέταλλο αφενός,καί νομίζω ότι μέ τέτοιο ζόρισμα πού τού έκανες άν είχες απλό δισκάκι μέ βίδα θά έσπαγε,έτερον εκάτερον δηλαδή.

Αυτό στο αναγνωρίζω!!!
Απλά πολύ προσοχή συνάδελφοι!
Τα δισκάκια για pvc δεν έχουν σχεδιαστεί για να δέχονται ζόρι κάτι που μόλις δέχτηκε την κοπάνησε!

Κυριάκο, χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω οτι δεν ισχύει αυτό που λες στα συγκεκριμένα δισκάκια. Είναι στερεωμένα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Το οτι διαφέρει το υλικό τριβής αυτό είναι σίγουρο, η συγκράτηση του μεταλικού δαχτυλιδιού όμως, αυτό που ξεκόλλησε σ´ εμένα, είναι ίδια.

+1000

Αλλά πιστεύω ότι παίζει ρόλο καί το δισκάκι πού ήταν γιά PVC καί όχι γιά μέταλλο αφενός,καί νομίζω ότι μέ τέτοιο ζόρισμα πού τού έκανες άν είχες απλό δισκάκι μέ βίδα θά έσπαγε,έτερον εκάτερον δηλαδή.

Δημήτρη, ότι και να ήταν, όταν το δισκάκι είναι πάνω από μισό πόντο χωμένο στην εγκοπή που κόβει, αν στρίψεις έστω και ελάχιστα το εργαλείο θα φρακάρει και θα διαλυθεί. Κι όσο πιο άκαμπτο τόσο χειρότερα.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Δημήτρη, ότι και να ήταν, όταν το δισκάκι είναι πάνω από μισό πόντο χωμένο στην εγκοπή που κόβει, αν στρίψεις έστω και ελάχιστα το εργαλείο θα φρακάρει και θα διαλυθεί. Κι όσο πιο άκαμπτο τόσο χειρότερα.

:a0210:

Πολύ μου αρέσει.
Αν είχα κάποιον να μου το συναρμολογήσει θα το είχα παραγγείλει. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μ´ αυτά τα πράγματα.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα στην παρεα!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.
Τελευταία μέρα στο αγαπημένο μου νησί.

Μπάμπη να πάρουμε ένα!

Καλημέρα σε όλους... :grandpa:
Κυριάκο μέσα είμαι...