Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Χθες έκανα την πρώτη επίσημη βουτιά (στον Αγ.Βασίλειο Βοιωτίας)!

Θα περάσεις από τα μέρη μας φίλε Κώστα?

Καλημέρα. Ναι αλλά θα είμαι με παρέα μεγάλη.

Για μαστόρους με μεγάλο βαθμό δυσκολίας!
b8686b8e06c8bd13e558164943ec5a7a.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

(Συνεχεια απο το "τι παραλαβαμε σημερα")................................Ακομα καλυτερο λοιπον απο το να δωσει την τιμη κραχτη του eshop ο Χιωτης ειναι, για αρχη η Dewalt να βρει μια αλυσιδα ηλεκτρονικου εμποριου, και να πουλαει λιανικη στην τιμη που αγοραζει ο Χιωτης.
Ο Χιωτης αφου λοιπον φαει "τοιχο" απο την εταιρια που υποτιθεται οτι ειχε συνεργασια, θα διακοψει (αφου δεν βγαινει πλεον να πουλα το συγκεκριμενο προιον) "σκοτωνοντας" το συγκεκριμενο stock.
Βλεποντας λοιπον η Βοσκή, η Makita, η Wolfcraft, κ.α. οτι η Dewalt παιρνει μεριδιο αγορας με την τακτικη αυτη θα ακολουθησει, συνεργαζομενη με το ksevrakoma_prosorina_eshop, το οποιο μπορει να ειναι και μελος του ομιλου Tha_sas_eksafanisume_olous Ltd, στο οποιο μπορει να ανηκει η Ahortagi Ltd, η οποια εχει αγορασει την Skia SA, στην οποια ανηκει ο ευρωπαικος ομιλος Mandyas SA που εχει την ευρωπαικη αντιπρoσωπευση ολων των παραπανω Brands και εικονικη εδρα την Πολωνια.

Ο Ροδακης λοιπον θα μεινει τελικα να πουλαει βαφτισμενα κινεζικα Brands που θα εχουν και 10000 αλλοι σε αυτες τις τιμες ακομα και φτηνοτερα, ακομα και με αλλο ονομα.
Θα σταματησει σταδιακα να εχει την αναγκη υπηρεσιων του συνεργειου και των ανταλακτικων για τα επαγελματικα του αυτοκινητα, του τεχνικου υπολογιστων και της εταιριας που διαχειριζεται το eshop του, το B2C και το B2B του, της κοπελας που απανταει στα τηλεφωνα, του εστιατορα που εφερνε το κολατσιο, του προμηθευτη των υλικων συσκευασιας, κτλ, κτλ.
Αυτη η κατασταση και εχοντας ενα κρατος που "ηδονιζεται" να παταει επι πτωματων Ελληνων, -ασκωντας οι λειτουργοι του με ιδιαιτερη τεχνη "πεολειχιαν" επι των δηθεν ξενων επενγδυτων, εισπρατοντας δι αυτην την πραξην το αντιτιμο της εκδιδομενης-, θα οδηγησει το Ροδακη να το κλεισει το ρημαδι, πριν τον στειλει στη φυλακη ή ακομα χειροτερα στον ογκολογο.

Το αυτο θα πραξουν και οι περισοτεροι Ροδακιδες, και ολοι οσοι ειναι στην αλυσιδα αυτη.

Μερικες απο τις πρακτικες που ηδη ακολουθουνται προς αυτο το σκοπο ειναι οι παρακατω.

Βρισκω λοιπον τον Τροχακη ο οποιος ειναι ηδη "δυνατο μαγαζι" αλλα δεν εχει προσβαση σε Dewalt και του δινω πιο χαμηλες τιμες αγορας και πιο αμεση εκτελεση παραγγελιων του (σε χρονους και κωδικους) απο τον Ροδακη με σκοπο να τον χτυπησω. Με το που θα γινει αυτο και αρχισει ο Τροχακης να εμφανιζει χαμηλοτερες τιμες και μεγαλυτερη ποικιλια, και αφου οι υποψιασμενοι (ηλιθιοι) καταναλωτες θεωρησουν οτι ο Ροδακης τοσο καιρο τους εγδερνε και δουλευε με "τρελα" ποσοστα θα τον "τιμωρησουν" τον "αλητη", τον "απατεωνα".
Ασε που ο Τροχακης εχει καλυτερο stock.

Φτιαχνω τις θυγατρικες Ewalt, Walt και Τlawed οι οποιες κατασκευαζουν (χα, χα) τα ιδια εργαλεια με την Dewalt σε αλλο χρωμα, και με μια μικρη μονο προσθηκη στον κωδικο της Dewalt (πχ ο κωδικος DW102 γινεται Dw 10102 ή 102100/1 και διαδιδω οτι τα φτιαχνω εγω η Dewalt και στην ουσια ειναι απο το ιδιο εργοστασιο, διμιουργωντας νεα Brands απο αερα κοπανιστο, που ομως με διαφορες πρακτικες marketing μενουν στο υποσυνηδητο των "προβατων" (ολων εμας δηλαδη).

Ως μελος του ομιλου, που ειναι μελος του αλλου ομιλου, που ειναι μελος της Χ offshore, που ειναι μελος του "¨ταδε" fund που εχει ελεγχο μετοχων στην Elliniki Bank, πνιγω οικονομικα τον Ροδακη (και φυσικα εχω ανοιχτες τις στροφιγκες στον Τροχακη), ο οποιος για να το αντιμετωπισει αρχικα θα παρουσιασει εικονικη κερδοφορια, αλλα σταδιακα αυτο θα φανει ειτε απο την ελληψη στοκ, ειτε απο τα νεα Brands που θα εμφανιζονται στο "μαγαζι" του, ειτε απο τις μειωσεις μισθων και προσωπικου, κτλ.
Ο Ροδακης που ηταν μια εταιρια 10αδων χρονων η οποια δεν χρωσταγε πουθενα, και οτι υπηρχε στις αποθηκες της ηταν πληρωμενο.

Τελος μπαζω στην Ελλαδα ως υποκαταστημα της Θεσσαλονικης την Χ εταιρια με εδρα Πολωνια, και την Ψ δηθεν Τουρκικη εταιρια με εδρα Κομοτηνη. Αυτες οι εταιριες παιρνουν για αρχη τον καλυτερο υπαλληλο του Ροδακη που εχει το πελατολογιο λιανικης του (με φαινομενικα τρελλο μισθο, πριν τον πεταξουν σαν αδειο σακι), και στελνουν πωλητες στα σπιτια των πελατων του Ροδακη προσφερωντας σκοτωμα τιμες και μια "γκομενα" δωρο.

Ολα τα παραπανω συμβαινουν ηδη, οχι βεβαια στην επιχειρηση του κυριου Ροδακη το ονομα του οποιου χρησιμοποιησα ως παραδειγμα, αλλα σε πολλες επιχειρησεις στην Ελλαδα.

Ενας παλιος επιχειρηματιας μου ελεγε, και μ...νι και ξυρισμενο, και παρθενα, και με προικα, και νοικοκυρα, δεν γινεται. Καπου υπαρχει παγιδα.

Και με εντυπωσιαζει με ποση μνησικακια αντιμετωπιζουν οι πελατες τους, τους πρωην συνεργατες τους μολις καποιος ξενος τους δειξει γυαλιστερες χαντρες.

Και ναι ο καθενας θα κοιταξει το συμφερον του, αλλα μακροπροθεσμα κοιτωντας και το συμφερον των παιδιων του, σκεπτομενος κρινοντας κιολας μηπως τελικα το γενικο συμφερον ειναι και δικο του

Πολύ ωραία όσα γράφεις αγαπητέ cbfdim. Να ξεκινήσω ξεκαθαρίζοντας (κάτι που σίγουρα έχεις καταλάβει, μιας και δεν υπάρχουν προσωπικές αναφορές, έτσι νομίζω τουλάχιστον) ότι καμία υπόνοια ή νύξη δεν κάνω "κατηγορώντας" τον Ροδάκη και τον χ, ψ Ροδάκη για αισχροκέρδεια. Υπάρχουν σίγουρα συμφωνίες, τακτικές και συνήθειες στην αγορά που δεν γνωρίζω, όπως υπάρχουν και αυτές που γνωρίζω ή φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνονται, αλλά ένα μαγαζί δεν μπορώ να το κατηγορήσω. Μια σύγκριση στο skroutz πχ, αμέσως θα καθιστούσε έωλη μια οποιαδήποτε τέτοια υπόνοια εκ μέρους μου. Άλλωστε είναι ένα κατάστημα του οποίου θεωρώ εαυτόν πελάτη, μετά από αρκετές παραγγελίες και που, ως τώρα, έχει φερθεί με απίστευτο επαγγελματισμό. Αν είχα κάτι να τους ψέξω, αυτό θα ήταν σίγουρα η διόρθωση της σελίδας τους με κατηγοριοποίηση των προϊόντων. Τίποτε άλλο.

Αν θέλεις, για να γίνω και πιο συγκεκριμένος εκεί που πιο πολύ εντοπίζω την πηγή της αισχροκέρδειας είναι πως το συγκεκριμένο προϊόν φτάνει από το αμερικάνικο amazon των 256 περίπου ευρώ (με σημερινή ισοτιμία, με το κέρδος της amazon αλλά μάλλον χωρίς φπα που είναι διαφορετικός ανά πολιτεία) να πωλείται στο γερμανικό amazon 559 (με το κέρδος του amazon και το 19 ή 21% του γερμανικού ΦΠΑ συν τους όποιους δασμους). Αυτή η διαφορά όπως καταλαβαίνουμε όλοι δεν προκύπτει από δασμούς και μόνο. Είναι κάτι που το βλέπουμε και με προϊόντα της apple εδώ, αλλά και με προϊόντα της Bosch που φτηναίνουν απίστευτα όταν φτάνουν στις ΗΠΑ.

Η απορία μου περισσότερο είχε να κάνει με την ίδια την προώθηση του κάθε καταστήματος. Δηλαδή, δίνω 30 κομμάτια στον χ για να τα κάνει κράχτη σε προσφορά για 2 βδομάδες. Τι με εμποδίζει να βγάλω εγώ αυτά τα 30 κομμάτια σε προσφορά στη δική μου σελίδα; Που θα χάσω εγώ σε αυτό;

Δημητρη εγω το περισσοτερο που θα στεναχωρηθω ειναι να χασει τη δουλεια της η κοπελα που απανταει στα τηλεφωνα καθως ειναι κουκλα!

Περα απο την πλακα θεωρω πως εχεις δικιο και πως ετσι γινεται σε πολλες περιπτωσεις.

Τωρα οσο για την τιμη του dewalt που αναφερεις Γιαννη θεωρω εν μερη λογικο την διαφορα με την χωρα προελευσης να το πω, κατασκευης να το πω την Αμερικη να ειναι φθηνοτερα απο οτι στην Ευρωπη.

Να παρουμε ομως το παραδειγμα της BOSCH που στην Γερμανια που κατασκευαζονται και στην υπολοιπη Ευρωπη το Χ18V μοδελο κοστιζει 300 ευρω ενω στην Αμερικη που εξαγονται αλλαζουν ενα γραμμα και κοστιζουν 99 $$$$$$$$$!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημητρη εγω το περισσοτερο που θα στεναχωρηθω ειναι να χασει τη δουλεια της η κοπελα που απανταει στα τηλεφωνα καθως ειναι κουκλα!

Περα απο την πλακα θεωρω πως εχεις δικιο και πως ετσι γινεται σε πολλες περιπτωσεις.

Τωρα οσο για την τιμη του dewalt που αναφερεις Γιαννη θεωρω εν μερη λογικο την διαφορα με την χωρα προελευσης να το πω, κατασκευης να το πω την Αμερικη να ειναι φθηνοτερα απο οτι στην Ευρωπη.

Να παρουμε ομως το παραδειγμα της BOSCH που στην Γερμανια που κατασκευαζονται και στην υπολοιπη Ευρωπη το Χ18V μοδελο κοστιζει 300 ευρω ενω στην Αμερικη που εξαγονται αλλαζουν ενα γραμμα και κοστιζουν 99 $$$$$$$$$!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ξέρουμε facebook ή ινσταγκραμ της κοπέλας;

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημερα στην παρεα!!!

Συναντηση κορυφης χθες για να σεταρει ο γκουρου του ειδους JL την νεα μου τηλεοραση!

20180801_002647.jpg

Εμεις με τόν Μπαμπη κλασικα για εργαλεια μιλαγαμε.
Χαχαχαχα

Καλημερα.

Κυριακο ποτε θα παμε στο Ροδακη;

Diablo tο τονισα, δεν ειναι προσωπικο, απλα μου εδωσε αφορμη για περαιτερω αναλυση.

Λοιπον να δωσω μια πιθανη εξηγηση.
Ο dewalt ειναι μια εταιρια που σεβεται τις συμφωνιες που εχει κανει και σεβεται τους συνεργατες του. (σπανιο σημερα)
Πηγαινει λοιπον ο eshop στον europe dewalt και του ζηταει προιοντα επειδη οπως του δειχνει με στοιχεια που παρουσιαζει, ειναι μια εταιρια "δυνατη".
Ο europe dewalt λοιπον του απανταει, οτι εγω στην Ελλαδα αντιπροσωπευομαι απο τον Ροδακη, και η παραγγελια σου θα περασει μεσω αυτου. (η λεγομενη κλειστη παραγγελια). Συμφωνειται μια τιμη συν ενα ποσοστο,πχ 3-5% που θα ειναι η προμηθεια του Ροδακη.

Αλλο σεναριο μπορει να ειναι οτι η dewalt εχει βγαλει την λεγομενη "καμπανια" σε αυτο τον κωδικο (μπορει για να ξεστοκαρει), δλδ, για περιορισμενο χρονο με την αγορα πχ 50 τεμαχιων, εξτρα εκπτωση απο την "νετη" τιμη -20%.
Ο Ροδακης για να παρει αυτη την τιμη πρεπει να στοκαρει 50 κομματια (ενω εχει ηδη στοκ με υψηλοτερη τιμη αγορας) τα οποια συνηθως πληρωνονται ¨μπακουΐ " απο ενα ειδος που εχει κινηση πχ 10 κομματια τον χρονο.
Πριν προβει στην κινηση αυτη κανει ερευνα στους πελατες χονδρικης.
Παει λοιπον στο eshop και του λεει, προσφερω 20 κομματια σε αυτη την χαμηλη τιμη, με παραδοση τοτε και πληρωμη cash.
To eshop το βλεπει σαν ευκαιρια να το βαλει προσφορα και παραγγελνει.

Δεν μπορει ο Ροδακης σε ενα ειδος που δεν ειναι κινησιμο, να δεσμευσει ενα μεγαλο ποσο για εναν κωδικο ειδους μονο, και να το σκονιζει στα ραφια μεχρι να παρει τα λεφτα του πισω, απο την λιανικη.
Μια εταιρια που εχει 10000-20000 κωδικους.

Ασε που ο πελατης λιανικης δεν ξερει και μολις φτηνηνει ενα ειδος αρχιζουν οι μακακιες του στυλ, ειναι μαιμου, φαζον, κινεζικο, ελλατωματικο, μας εγδερνε τοσο καιρο ενω μπορουσε να δωσει πιο χαμηλη τιμη.

Επισης να ξερετε οτι οι τιμοκαταλογοι των εργοστασιων ειναι διαφορετικοι για καθε χωρα η ηπειρο. Καποτε που μιλαγα με ενα Γερμανο για τιμοκαταλογο που εστελνε Ελλαδα, η απαντηση ηταν οτι, ξερουμε για την κριση, αλλα δεν μπορουμε να δωσουμε τιμες Αφρικης στην Ελλαδα.

Ακομα και οι αντιπροσωπιες αυτοκινητων εχουν διαφορετικους τιμοκαταλογους ανταλλακτικων για καθε χωρα.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Για μαστόρους με μεγάλο βαθμό δυσκολίας!
b8686b8e06c8bd13e558164943ec5a7a.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε αυτό το Forum βλέπουμε και φωτογραφίζουμε τα ίδια γούστα:music-smiley-005::2thumb22sup:

Attachments

• 1529154753054.jpg
    1529154753054.jpg
    30.7 KB · Views: 84
  • 1529154784178.jpg
    1529154784178.jpg
    24.9 KB · Views: 84
  • 1529154770084.jpg
    1529154770084.jpg
    24 KB · Views: 84
  • 1529154802991.jpg
    1529154802991.jpg