Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θεωρητικα παρανομες ειναι οι καμερες αλλα καθε φορα που γινεται κατι τρεχουν οι ασφαλιτες στα μαγαζια που εχουν καμερα στο δρομο για να δουν μηπως και εχει γραψει κατι.. Παντα ο πισω φταιει ΕΚΤΟΣ αν ο μπροστινός εχει την μπιλια του κοτσαδορου βιδωμενη επανω. Τοτε ειναι φταιξιμο του μπροστά

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ειτε σε αλλαγη λοριδας ειτε απο πισω να ειναι ο απερχομενος,απο πισω δηλ,φταει...
Βαση κ.ο.κ. ο λογως ειναι η τηρηση αποστασης που ισουται με ποσα χιλιομετρα πηγαινε...π.χ 30χιλ= 30μ...

πως θα τηρήσεις αποσταση απο τον πισω που σε προσπερναει και χωνεται δεξια γιατι δεν προλαβαινει?
εμενα μου εχει τυχει να παω να στριψω αριστερα σε μεγαλη ευθεια επαρχιακου και να με προσπερναει ο αλλος οταν εχω μπει ο μισος στην αλλη λωριδα. Αυτος περασε ο μισος στο δρομο και ο αλλος μισος στο χωραφι και να χτυπαει το μπροστα αριστερο τμημα του προφυλαχτηρα μου το πισω δεξιο του και να σπαει το κλιπ που κραταει τον προφυλαχτηρα μου (μιλαμε δηλαδη για επαφη 2-3 εκατοστα με ταχυτητα 70+ χιλιομετρα. Αυτος βεβαια δεν σταματησε.
Αυτος που προκαλει το ατυχημα ειναι απο πισω αλλα την ωρα του ατυχηματος ειναι ο μπροστα.

Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θεωρητικα παρανομες ειναι οι καμερες αλλα καθε φορα που γινεται κατι τρεχουν οι ασφαλιτες στα μαγαζια που εχουν καμερα στο δρομο για να δουν μηπως και εχει γραψει κατι..
Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχεις δίκιο φίλε μου και είναι τραγικό,να απαγορεύεται η χρήση κάμερας από την μια κ όπως λες όταν γίνει κάτι,αστυνομία και ιδιώτες να ψάχνουν για υλικό από κάμερες.Αν θυμάμαι καλά έχει γίνει μια αλλαγή στο νόμο και όταν η βιντεοσκοπηση είναι ουσιώδης σημασίας ο εισαγγελέας μπορεί να δεχτεί το υλικό χωρίς δίωξη σε αυτόν που έκανε την παράνομη βιντεοσκοπηση(δεν είμαι σίγουρος όμως,κάποιος άλλος φίλος ίσως ξέρει πιο σιγουρα).Σωστά τα προσωπικά δεδομένα αλλά τι προσωπικό δεδομένο είναι ότι περνάω από το δρόμο ή το πεζοδρόμιο μαζί με χιλιάδες άλλους;Θα μπορούσε ο νόμος να αλλάξει κ πχ οι κάμερες που βλέπουν δρόμους ή πεζοδρόμια να είναι υποχρεωτική η κυκλική εγγραφή ανά 48 ώρες.Το ίδιο κ μεσα στα αμάξια για λιγότερες ώρες βέβαια η κυκλική εγγραφή.Στα αυτοκίνητα θα λειτουργούσαν σαν μαύρα κουτιά, λιγοτερες διαφωνίες,λιγοτερες απάτες,ενδεχομένως και μείωση ασφαλίστρων για τους οδηγούς που κάνουν χρήση κάμερας στο αυτοκίνητο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

πως θα τηρήσεις αποσταση απο τον πισω που σε προσπερναει και χωνεται δεξια γιατι δεν προλαβαινει?
εμενα μου εχει τυχει να παω να στριψω αριστερα σε μεγαλη ευθεια επαρχιακου και να με προσπερναει ο αλλος οταν εχω μπει ο μισος στην αλλη λωριδα. Αυτος περασε ο μισος στο δρομο και ο αλλος μισος στο χωραφι και να χτυπαει το μπροστα αριστερο τμημα του προφυλαχτηρα μου το πισω δεξιο του και να σπαει το κλιπ που κραταει τον προφυλαχτηρα μου (μιλαμε δηλαδη για επαφη 2-3 εκατοστα με ταχυτητα 70+ χιλιομετρα. Αυτος βεβαια δεν σταματησε.
Αυτος που προκαλει το ατυχημα ειναι απο πισω αλλα την ωρα του ατυχηματος ειναι ο μπροστα.

Η αλλαγή κατεύθυνσης είναι ξεχωριστή περίπτωση. Το πάντα φταίει ο πίσω ισχύει μόνο σε περίπτωση που τα οχήματα κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα το φλάς προειδοποιεί. ΔΕΝ υποχρεώνει, ΕΚΤΟΣ της περίπτωσης που ο άλλος σου κάνει προσπέραση οπότε και είσαι υπόχρεως σε βοήθεια με όποιον τρόπο μπορείς αρκεί να μην σε βάζει σε κίνδυνο.
Επειδή ο άλλος θέλει να στρίψει στο χ στενάκι δεν σημαίνει οτι εσύ πρέπει να κάνεις τον Χάμιλτον. Είναι δική του δουλειά να το κάνει αυτό με ασφάλεια. Αν δεν μπορεί, να διαλέξει άλλη οδό κι ας κάνει άλλα 50 χιλιόμετρα.
Για να μην πιάσουμε το ζήτημα του ποιός ανάβει φλάς, ακόμα και στην προσπέραση ή που ανάβουν ότι λαμπάκι βρούν για να δηλώσουν οτι κάτι θα κάνουν με το όχημά τους, αυτούς που ξεπαρκάρουν από όπου και όποτε τους έρθει κ.λ.π. κ.λ.π. ...
Αυτά ως γενική κατεύθυνση.

Στο δικό σου παράδειγμα, αν ο άλλος είχε ξεκινήσει προσπέραση πριν εσύ κάνεις οτιδήποτε είχε την ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραίοτητα. Αν όχι αυτό που έκανε ήταν έγκλημα.

Καλημερα μαστορες.
Χαλασε το πλυντηριο των γονιων μου. Ενα whirlpool 5ετιας, εσπασε το ενα εδρανο του καδου, ή κατι τετοιο.
Πηραν ηδη νεο, οποτε λεω να παω να το κανω κομματια, να βγαλω τιποτε ανταλλακτικα.
Εκτος απο τον κινητηρα, τι αλλο λετε να κρατησω;

Αγγελε δεν εσπασε μαλλον το εδρανο του καδου αλλα ενα απο τα 2 ρουλεμαν συγκρατησης...εκανε θωρυβο πριν χαλασει...;

Ναι, η λεξη εδρανο μπορει να μην ειναι σωστη.
1 απο τα 3 στηριγματα του καδου, τους ειπαν.
Και, ναι, εκανε και κανει θορυβο (δεν εχει χαλασει, στην πραγματικοτητα ακομα).

Nα κρατησεις την ανοξειδωτη λαμαρινα και τις διαφορες βιδες με τα παξιμαδια τους. Και το καουτσουκ της γυαλινης πορτας μπορει να ειναι χρησιμο.

Επισης την τσιμεντενια βαση για να κανεις σαν αρχοντας τις δοκιμες σου με τα τρυπανια :)

Αγγελε διορθωνεται εαν ειναι το ρουλεμαν..ο θωρυβος απο αυτο προερχεται....το κοστος του ανταλλακτικου κυμαινεται κοντα στα 40-45 ευρω....και θα σου παρει ο τεχνιτης αλλο ενα 30αρη να στο βαλει...στο λεω γιατι το εχω κανει εγω...μονο σου δεν μπορεις να το κανεις γιατι θελει ειδικο εξολκεα...τι μαρκα ειναι το πλυντηριο..;Δες πως ειναι...
https://www.eaparts.gr/content.aspx?catid=7&pcatid=112&m=&l=1
Φωναξε τεχνικο να το δει...
Δες εδω...
https://www.youtube.com/watch?v=fpQ9UwpotXs

Ηρθε ο τεχνικος και ειπε 200 το ανταλλακτικο. Δηλαδη ολος ο καδος.
Και στο νετ που εριξα μια ματια, τοσο εκανε.
Τωρα για επισκευη δεν ξερω, αλλα θα ριξω μια ματια απο περιεργεια.