Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλησπέρα παίδες.
Επειδή σαν νέο μέλος ,δεν μπορώ να βάλω αγγελία, θα το βάλω εδώ και αν δεν είναι σωστό, ας το σβήσουν οι αρμόδιοι.

Καλησπερα Διαμαντη, καλυτερα να περιμενουμε την συμπληρωση του τριμηνου για να μπει η αγγελια σωστα εκει που πρεπει.
Εδω δεν μπορουμε να την αφησουμε, αντικειται στον κανονισμο και θα εχουμε θεμα με την διαχειριση

Last edited by a moderator:
Μα όλα σ εμένα συμβαίνουν...;
Πριν κάνα δύο ώρες, με παίρνει ο τύπος τηλέφωνο, μου λέει ονοματεπώνυμο, από Τρίπολη μου λέει ότι είναι, για μια αγγελία που έχω στο fb. Με την συζήτηση συμφωνούμε στην τιμή κι έρχεται η ώρα της πληρωμής. Θα τα πάρεις μου λέει από τον εταιρικό μου λογαριασμό στην Αττικα Bank, αφού μπεις στο winbank, θα πας εκεί που λέει νέα συναλλαγή, σε άλλους λογαριασμούς και θα βάλεις το GR..... Ξεκίνησε να μου λέει τον iban. Σ αυτό το σημείο τον έκοψα και του λέω.. Φιλαράκι αλλού αυτά, και βέβαια μου έκλεισε το τηλέφωνο.
Η φάση είναι ότι γνωρίζει έναν φίλο λογιστή στην Τρίπολη όπως μου είπε,τον οποίο ενημέρωσα για το συμβάν και του έδωσα το τηλέφωνο του τύπου για να μάθει πιο λουλούδι είναι.
Κάπως έτσι την πάτησε γνωστός μου έμπορος στις Σέρρες και του έφαγε 500 κάποιος πάλι από Τρίπολη όπως του είπε με την εφαρμογή λεπτά στο λεπτό.

οντας ασχετος απο ηλεκτρονικες συναλλαγες, δεν καταλαβα.
προσπαθησε να σε κανει να του βαλεις λεφτα στο δικο του λογαριασμο αντι να σου βαλει στο δικο σου?

οντας ασχετος απο ηλεκτρονικες συναλλαγες, δεν καταλαβα.
προσπαθησε να σε κανει να του βαλεις λεφτα στο δικο του λογαριασμο αντι να σου βαλει στο δικο σου?
Ναι, ακριβώς. Θα πληκτρολογουσα τον iban του και θα έμπαινα στον λογαριασμό του για να πάρω το ποσό που είχαμε συμφωνήσει. Αλλά στην ουσία θα του έβαζα εγώ χρήματα στον δικό του λογαριασμό.
Όσο για το 'λεπτά στο λεπτό', όσοι έχουν winbank το γνωρίζουν πως λειτουργεί φαντάζομαι.

για να μπεις ομως στον δικο του λογαριασμο, δεν θα επρεπε να εχεις και το δικο του κωδικο?
οπως εχουμε ας πουμε το πιν στην καρτα

οκ μπορει να ρωταω κατι ανοητο, δεν ξερω πως λειτουργει αυτο το λεπτα στο λεπτο

Απο οτι ειδα τωρα στην ιστοσελιδα της Πειραιως, τα "Λεφτα στο Λεπτο" ειναι μια υπηρεσια που σηκωνεις χρηματα απο το ΑΤΜ χωρις την χρηση της καρτας, εαν δηλαδη δεν εχεις μαζι σου την καρτα σου η δεν θελεις να την κουβαλας πανω σου.

Δηλαδη απο το κινητο σου στελλεις μια εντολη μεσω της εφαρμογης που εχεις και ζητας απο την τραπεζα να σου στειλει στο κινητο σου εναν κωδικο και ενα pin μιας χρησης για να σηκωσεις το ποσο που εσυ επελεξες με χρεωση του λογαριασμου σου. Ολα αυτα μεσα σε μια προκαθορισμενη προθεσμια που εσυ οριζεις αλλιως ληγει το password.

Απο οτι μπορω να καταλαβω επισης, μπορεις να στειλεις αυτον τον κωδικο και το pin σε οποιονδηποτε θελεις για να σηκωσει αυτος τα χρηματα.

Μεσα στα ΑΤΜ της Πειραιως πρεπει να υπαρχει και αυτη η κατηγορια υπηρεσιας, "λεφτα στο λεπτο' οπου μπαινεις μεσα και βαζεις τους κωδικους και σου βγαζει τα χρηματα.

Πιθανος κινδυνος ειναι εαν σου κλεψουν το κινητο, να γνωριζουν το pin του κινητου και επισης να γνωριζουν τον κωδικο του mobile banking για να δωσουν εντολη να σταλλει το SMS με τους κωδικους που θα σταλλει στο κινητο και θα το διαβασουν αφου το εχουν στην κατοχη τους. Αλλιως ειναι αδυνατον να γινει παραβιαση.

Ενδιαφερουσα υπηρεσια που δεν την εχει η eurobank. Δεν ξερω αν εχουν κατι παρομοιο η Alpha και η Εθνικη.

Οπως το αναγνωζω δεν ξερω εαν ειναι καλο η κακο....θελουν εξοικιωση αυτα και να γνωριζεις καποιον πρωτα που το εχει κανει....

Ολα εχουν και τα θετικα τους και τα αρνητικα τους. Οταν ομως γινεται σωστη και συνετη χρηση οι κινδυνοι σχεδον μηδενιζονται.

Ενα χρησιμο που βλεπω εγω ειναι οτι μπορεις να στειλεις τους κωδικους (μιας χρησης) σε καποιον δικο σου που εχει αναγκη μετρητα και να παει σε ενα ATM της Πειραιως να τα σηκωσει αμεσα. Η αν δεν θελεις να κουβαλας επανω σου την χρεωστικη σου καρτα.

Πολύ σωστά Μιχάλη, είναι πολύ εξυπηρετικό και χρήσιμο εργαλείο το λεπτά στο λεπτό. Έτσι έστελνα χρήματα στα παιδιά όσο σπούδαζαν.
Πήρα τηλέφωνο κι ενημέρωσα εδώ στην περιοχή του χωριού μου την διευθύντρια της Πειραιώς, και μου είπε ότι είχαν πρόσφατα τρία κρούσματα απάτης. Θέλει προσοχή λοιπόν.
Εγώ πουλάω ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο του πατέρα μου, και ο τύπος ήταν τόσο φιλικός, μου έκανε παζάρια, το θέλει για τον πεθερό του τον καημένο και κάτι τέτοια. Αφού σε ζεστάνει με τα λεγόμενα, σου σκάει το παραμύθι κι αν είσαι λίγο χαλαρός την πατας.