πραγματι κωστη, ετσι ειναι..
σαν μηχανικος μπορει στα ματια μου αυτα τα εργα (σπιτια) να μοιαζουν μαγικα, οπως και τα αντιστοιχα αυτοκινητα, τζετς κλπ αλλά δεν πρεπει να ξεχναμε οτι στο σημερινο κοσμο ολα αυτα ειναι το απογειο της ανθρωπινης ματαιοδοξιας και αναλγησιας, που ομως παραλληλα αποτελουν τις αιχμες του δορατος της εξελιξης!
δυστυχως ζουμε σε ενα κοσμο, σε ενα κοινωνικο-οικονομικο συστημα να πουμε καλυτερα, που ακομα βασιζεται στα ενστικτα και θελω της παιδικης ηλικιας της ανθρωποτητας.
οι σημερινοι ανθρωποι μοιαζουν με τα μικρα παιδια που θελουν το καλυτερο παιχνιδι για τον εαυτο τους.
ευχη ολων αλλά και νομοτέλεια, οτι καποια στιγμη 1000-2000 χρονια μετα, οι "παιδικες ασθενειες" να εχουν ξεπεραστει και τετοια εργα να ειναι κοινο κτημα της τοτε ανθρωποτητας.
ειχα διαβασει καποτε ενα εκπληκτικο βιβλιο, αγνωστο στο ευρυ κοινο, προφητικο σιγουρα, την "κοιλαδα των ροδων".
μου το ειχε συστησει ενας συγγραφεας αλλά το ειχα ακουσει και απο ενα κυκλο ψαγμενων "μεταφυσικ" ατομων, που περιεγραφε την ανθρωποτητα 2000 χρονια μετα και την ιστορια του πως φτασαμε εκει. το εκπληκτικο ειναι οτι ενω γραφτηκε πριν τον Βππ, εχει εξαιρετικη ακριβεια σε οσα περιγραφει μεχρι τωρα!
αν το πετυχετε πουθενα, διαβαστε το για να ταξιδεψετε σε ενα αλλο "κοσμο"
ο συγραφεας που μου το συστησε, μου ειχε πει οτι αν το ειχαν ανακαλυψει στο χολυγουντ, θα γινοταν Η ταινια με ΤΙΣ εισπραξεις
και εχει δικιο
το στορυ ειναι παραξενο αλλά και απλο
ο συγγραφεας του εργου ηταν στην πραγματικοτητα αυστριακος που εζησε στην αθηνα του μεσοπολεμου. πολυ φιλελληνας, λατρευε τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο για αυτο ζουσε εδω κανοντας μαθηματα γερμανικων στα ευπορα παιδια
παραλληλα εγραφε αυτο το βιβλιο στα γερμανικα. ταυτοχρονα ενας μαθητης του μετεφραζε τα γερμανικα στα ελληνικα εν ειδη εξασκησης
οταν εφυγαν οι γερμανοι ταυτοχρονα πεθανε ο συγγραφεας και τα πρωτοτυπα χαρτια τα βρηκαν οι ανταρτες και τα εκαψαν μην ξεροντας τι λενε καθως υπεθεσαν οτι μπορει να ησαν γερμανικα εγγραφα στο σπιτι ενος γερμανου
εμεινε μονο η μεταφραση στα χερια του μαθητη. αργοτερα αυτος ο μαθητης εγινε ο πρυτανης της παντειου και το εξεδωσε καπου στη δεκαετια του 50. πεθανε κι αυτος και κανενας δεν ενδιαφερθηκε πια. μεχρι που πριν λιγα χρονια καποιοι αποφασισαν να το επανεκδοσουν