Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα, προβλέπεται μια καυτή εβδομάδα 🥵🥵
Υπομονή και ερχεται το μελτέμι σε λιγάκι

Μαστόρια καλησπέρα...Μια ερώτηση..
Έχουμε (υποθετικά μιλώντας) 3 ράφια από 3αρι mdf συνδεδεμένα με ντιζες στις γωνιές..Το μήκος του κάθε ραφιού είναι 1,20 μ. και το πλάτος 50 εκατοστά..Θα αντέχει λέτε το κάθε ράφι καμιά 40αρια με 50 κιλά max χωρίς ενδιάμεση στήριξη (ντιζα στη μέση).;
Ευχαριστώ.

Edit..Η κάθε ντιζα είναι 16mm

Μαστόρια καλησπέρα...Μια ερώτηση..
Έχουμε (υποθετικά μιλώντας) 3 ράφια από 3αρι mdf συνδεδεμένα με ντιζες στις γωνιές..Το μήκος του κάθε ραφιού είναι 1,20 μ. και το πλάτος 50 εκατοστά..Θα αντέχει λέτε το κάθε ράφι καμιά 40αρια με 50 κιλά max χωρίς ενδιάμεση στήριξη (ντιζα στη μέση).;
Ευχαριστώ.

Edit..Η κάθε ντιζα είναι 16mm
άρα 8μμ μέσα στα πλαϊνά και 8μμ στο ράφι;
αν το πάχος της ντίζας είναι σαν αυτά της νεοσετ, δεν νομίζω να αντέξει τόσα κιλά.
είναι πολύ μακρύ το ράφι και από μόνο του ζυγίζει πολύ.
αν στην μέση του ραφιού βιδώσεις 1-2 γωνιές, ίσως να μπορέσει

άρα 8μμ μέσα στα πλαϊνά και 8μμ στο ράφι;
αν το πάχος της ντίζας είναι σαν αυτά της νεοσετ, δεν νομίζω να αντέξει τόσα κιλά.
είναι πολύ μακρύ το ράφι και από μόνο του ζυγίζει πολύ.
αν στην μέση του ραφιού βιδώσεις 1-2 γωνιές, ίσως να μπορέσει
H αλήθεια είναι ότι αυτά τα 8 mm δεν τα κατάλαβα. 😂
Η ντιζα είναι σχετικά χονδρή. Δεν έχω υπόψιν μου τις ντιζες της νεοσετ αλλά αυτή που έχω δεν λυγίζει με τίποτα...Πέρα από αυτό ,η ντιζα θα "ντυθεί" με μεταλλικό σωλήνα .Το ύψος του κάθε ραφιού θα είναι 25 πόντοι.
3cm mdf είναι αρκετά χονδρό και μου κάνει εντύπωση γιατί αυτά ξέρω πως αντέχουν βάρος.
Edit..Αν κολλήσω δύο 3αρια mdf εκεί που θέλω να πάει το πολύ βάρος λογικά θα αντέξει.

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με το subwoofer που από καιρό κουδούνιζαν εντός του διάφορα πράγματα εντός του. Ο ύποπτος είναι σήμερα 5 ετών...

Μετά από ακροβατικές κινήσεις, περιστροφές του ηχείου και φιδίσια "σπασίματα" του καρπού συνέλεξα τα στοιχεία... και οι υποψίες έγιναν αποδεικτικά στοιχεία!!!

20210726_142633.jpg

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με το subwoofer που από καιρό κουδούνιζαν εντός του διάφορα πράγματα εντός του. Ο ύποπτος είναι σήμερα 5 ετών...

Μετά από ακροβατικές κινήσεις, περιστροφές του ηχείου και φιδίσια "σπασίματα" του καρπού συνέλεξα τα στοιχεία... και οι υποψίες έγιναν αποδεικτικά στοιχεία!!!
Μου θύμισες τη μια μου κόρη.
Όταν ήταν μικρή είχε βάλει το τηλεχειριστήριο του video μέσα στο video!!!!!!!!!!!!.
Ευτυχώς που την είχα δει. Αλλιώς δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο να το βρω 😃😃😃😃

Τα πιτσιρικια πετανε οπου βρουνε τα πραγματα που κρατανε στα χερια τους.
Εμενα μου θυμισες την κορη μου, που σε ενα εστιατοριο, χωρις να την παρω χαμπαρι, πεταξε μεσα στην μακαροναδα μου κοματακια απο σπασμενες οδοντογλυφιδες, και τα ακουσε αδικα ο καυμενος ο σερβιτορος.
Μου το ειπε μετα απο 20 χρονια.

Last edited:
αν φτιαξεις καλά τις ντίζες και δεν υποχωρίσουν, θα είσαι οκ
Η ντιζα είναι σχετικά χονδρή. Δεν έχω υπόψιν μου τις ντιζες της νεοσετ αλλά αυτή που έχω δεν λυγίζει με τίποτα...Πέρα από αυτό ,η ντιζα θα "ντυθεί" με μεταλλικό σωλήνα .Το ύψος του κάθε ραφιού θα είναι 25 πόντοι.
3cm mdf είναι αρκετά χονδρό και μου κάνει εντύπωση γιατί αυτά ξέρω πως αντέχουν βάρος.
Edit..Αν κολλήσω δύο 3αρια mdf εκεί που θέλω να πάει το πολύ βάρος λογικά θα αντέξει.

Φαντάζομαι ότι συζητάμε για τοποθέτηση της ντιζας με μεταλλικό όυπατ..
Αυτό που δεν ξεκαθαρίσεις είναι ποσες στο σύνολο ντιζες θα βάλεις...
2 μπροστά και 2 πίσω...;
2 μπροστά και πίσω κάποιον άλλον τρόπο στηρίξεις.. ;..γωνία ας πούμε...;
Για πες..
Εγώ σε ανάλογη περίπτωση 2 πόντων μοριοσανιδας με πλάτος 40 και μήκος σχεδόν 1,80μ έχω βάλει 2 ντιζες μπροστά και 4 γωνιες από κάτω...και κρατάνε πάνω από 100κιλα συγουρα..

Εάν θέλετε μεταφέρετε το θέμα...

Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, κατάφερα να ξεκινήσω μια κατασκευή.
Ένα κομμάτι ευκάλυπτου που το λιβανίζω 2-3 χρόνια και προορίζεται για μικρό τραπεζάκι. Έχω φάει τρελό πήξιμο το τελευταίο δίμηνο, ούτε για μπάνιο δεν πάω κι είμαι δίπλα στη θάλασσα.
Ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να το τελειώσω.

52489CA1-9CB8-4E50-A481-19352AD32B81.jpeg63C08AE3-08F6-44F4-A22C-41CFED5F3746.jpeg

Φαντάζομαι ότι συζητάμε για τοποθέτηση της ντιζας με μεταλλικό όυπατ..
Αυτό που δεν ξεκαθαρίσεις είναι ποσες στο σύνολο ντιζες θα βάλεις...
2 μπροστά και 2 πίσω...;
2 μπροστά και πίσω κάποιον άλλον τρόπο στηρίξεις.. ;..γωνία ας πούμε...;
Για πες..
Εγώ σε ανάλογη περίπτωση 2 πόντων μοριοσανιδας με πλάτος 40 και μήκος σχεδόν 1,80μ έχω βάλει 2 ντιζες μπροστά και 4 γωνιες από κάτω...και κρατάνε πάνω από 100κιλα συγουρα..

Εάν θέλετε μεταφέρετε το θέμα...
Όχι..Η τρύπα στο ξύλο θα είναι διαμπερής..Ομοιόμορφα στις τέσσερις γωνίες...Νομίζω μου την έλυσε την απορία ο @Χιωτης πιο πάνω...Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην κάνει κούρμπα ή και να σπάσει λόγω βάρους..Γωνιά δεν υπάρχει λόγος να βάλω αφού δεν θα στηρίζεται σε κάποιο τοίχο θα είναι αυτόνομο.

Όχι..Η τρύπα στο ξύλο θα είναι διαμπερής..Ομοιόμορφα στις τέσσερις γωνίες...Νομίζω μου την έλυσε την απορία ο @Χιωτης πιο πάνω...Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην κάνει κούρμπα ή και να σπάσει λόγω βάρους..Γωνιά δεν υπάρχει λόγος να βάλω αφού δεν θα στηρίζεται σε κάποιο τοίχο θα είναι αυτόνομο.
τώρα κατάλαβα πως θα είναι.. ή έτσι νομίζω.. μια φωτογραφία δεν θα βοηθούσε να βάλεις;;
βάλε μια-δυο να είμαστε σίγουροι

Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, κατάφερα να ξεκινήσω μια κατασκευή.
Ένα κομμάτι ευκάλυπτου που το λιβανίζω 2-3 χρόνια και προορίζεται για μικρό τραπεζάκι. Έχω φάει τρελό πήξιμο το τελευταίο δίμηνο, ούτε για μπάνιο δεν πάω κι είμαι δίπλα στη θάλασσα.
Ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να το τελειώσω.

View attachment 183535View attachment 183536
βλέπω τα εργαλεία, βλέπω τι φτιάχνεις (όχι μόνο εσύ) και παθαίνω ζημιά..
γι'αυτό δεν πολυμπαίνω εδώ μέσα... δεν βλέπω, δεν φτιάχνομαι 🤣

• Like
Reactions: KOSSTV