Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλησπέρα παιδια.

Θετική δυστυχώς η συζυγος σε PCR, θετικός και εγώ τόσο σε self όσο και σε rapid τεστ....

Ο ΕΟΔΥ άφαντος σε τηλέφωνα και μειλ ώστε να μου διευκρινήσει αν πρεπει να κάνω και εγώ PCR η όπως λέει ο φαρμακοποιός μου δεν απαιτειται....

Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.

Η από 29/12/2021 οδηγία αναφέρει κατ'οίκον περιορισμο τόσο σε στενές επαφές κρουσμάτων όσο και σε ασθενείς με θετικο rapid test....

Αναμένεται έκδοση νέας οδηγίας που να δικαιολογεί επάρκεια στο rapid για την δικαιολόγηση των ημερών απουσίας.

• Sad
Reactions: n_olympios
Ο ΕΟΔΥ άφαντος σε τηλέφωνα και μειλ ώστε να μου διευκρινήσει αν πρεπει να κάνω και εγώ PCR η όπως λέει ο φαρμακοποιός μου δεν απαιτειται....

Κυρ, είσαι θετικός σίγουρα.
Τα self και τα rapid αν σε δείξουν αρνητικό ενδέχεται και να μην είσαι.
Αν όμως σε δείξουν θετικό τότε είσαι σίγουρα.

Καλησπέρα παιδια.

Θετική δυστυχώς η συζυγος σε PCR, θετικός και εγώ τόσο σε self όσο και σε rapid τεστ....

Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.

Η από 29/12/2021 οδηγία αναφέρει κατ'οίκον περιορισμο τόσο σε στενές επαφές κρουσμάτων όσο και σε ασθενείς με θετικο rapid test....

Αναμένεται έκδοση νέας οδηγίας που να δικαιολογεί επάρκεια στο rapid για την δικαιολόγηση των ημερών απουσίας.
Οι εμβολιασμένοι μόνο ραπιντ χρειάζονται. Απο χτές το βράδυ περιμένουμε και κάποιο επίσημο έγγραφο.
Περαστικά σας :)

• Like
Reactions: KOSSTV
Περαστικά Κυριάκο, μου φαίνεται πως δεν θα τη γλιτώσει κανείς μας
Δυστυχώς εκεί πάει η δουλειά.
Ευχαριστώ πολυ Γιάννη.

Κυρ, είσαι θετικός σίγουρα.
Τα self και τα rapid αν σε δείξουν αρνητικό ενδέχεται και να μην είσαι.
Αν όμως σε δείξουν θετικό τότε είσαι σίγουρα.
Ξεκάθαρα ναι εφόσον βγήκε και της Ξανθης το PCR θετικό.
Θα σου χτυπήσω σε λίγο να παρω την κουτσουπια μου.
Χαχαχαχα

Οι εμβολιασμένοι μόνο ραπιντ χρειάζονται. Απο χτές το βράδυ περιμένουμε και κάποιο επίσημο έγγραφο.
Περαστικά σας :)
Ευχαριστουμε πολυ Θοδωρή.
Αντε να το βγάλουν να μη τρεχω και εγώ για PCR.

Παιδιά μακάρι όλοι να τον περάσουμε αναλαφρα να φτιάχνουν αντισώματα ώστε να εκλείψει αυτή η μάστιγα.
Μέχρι τώρα κόπωση και πονοκεφαλο έχω μαζί με ελαφρά καταρροή.

Last edited:
  • Like
Reactions: KOSSTV
:(

Περαστικά σας Κυριάκο. Μείνετε μακρυά από τους γονείς σας (για να τους προστατεύσετε) και με ιδιαίτερη προσοχή στο παιδάκι. Ελπίζω κι εύχομαι να το περάσετε όσο πιο χαλαρά γίνεται.

Εφόσον είσαι εμβολιασμένος, το θετικό rapid αρκεί. 5 ημέρες καραντίνα από την ώρα της δειγματοληψίας κι επιστροφή στην καθημερινότητα με απουσία συμπτωμάτων και ύπαρξη αρνητικού rapid test (την 6η μέρα).

• Like
Reactions: panoss1 and KOSSTV
Έχε κατά νου επίσης ότι (λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και κυρίως δειγματοληψιών) όλα τα εργαστήρια καθυστερούν να βγάλουν το αποτέλεσμα PCR (>36 ώρες, κατά περίπτωση έως και 72ώρες), συνεπώς εάν όντως κάνεις PCR να προσέχεις ακόμη κι αν δεν έχεις λάβει το αποτέλεσμα.

Αυτό φυσικά ισχύει γενικώς για όλους.

:(

Περαστικά σας Κυριάκο. Μείνετε μακρυά από τους γονείς σας (για να τους προστατεύσετε) και με ιδιαίτερη προσοχή στο παιδάκι. Ελπίζω κι εύχομαι να το περάσετε όσο πιο χαλαρά γίνεται.

Εφόσον είσαι εμβολιασμένος, το θετικό rapid αρκεί. 5 ημέρες καραντίνα από την ώρα της δειγματοληψίας κι επιστροφή στην καθημερινότητα με απουσία συμπτωμάτων και ύπαρξη αρνητικού rapid test (την 6η μέρα).
Ευχαριστώ Νίκο!
Το πρωτο τηλ έγινε στην παιδιατρο όπου μας καθυσηχασε λέγοντας μας πως τα μωρακια στην πλοιονοτητα τους το περνανε αναλαφρα.
Αντε να βγει η ΚΥΑ επιτέλους για το δευτερο σκέλος της απάντησης σου να ενημερώνουν οι γραμματιες καθώς δεν ξέρουν τίποτα.

Με τοσο υψηλη μεταδοτικοτητα θα επιτευχθει ανοσια αγελης μεχρι τελη του μηνα. Ευχη μου ειναι να μην αποβιωνε κανεις.

Κυριάκο περαστικά.
Μην μασάς τίποτα. Το έχω περάσει δύο φορές κολλητά. Δεν έτρεξε κάστανο.
Για να είσαι σίγουρος αν έχεις κολλήσει, μόνο μοριακό. Τα υπόλοιπα είναι ΓΤΠΚ. Τα παιδιά μου έκαναν κατά συρροήν κι εξακολούθηση και ότι γούσταρε το καθένα έδειχνε. Σε εργαστήριο, στο σπίτι, στο γήπεδο, δεν ξέρω κι εγώ που. Άλλα αντί άλλων.
Επικοινώνησε οπωσδήποτε με τον ΕΟΔΥ να σου πουν πόση καραντίνα θα κάτσεις για να μην έχεις πρόβλημα με τη δουλειά. Την πρώτη φορά έκατσα 12 ημέρες (+2 από τον εργοδότη), την τελευταία 10 (και την επομένη πήγα σηκωτός για δουλειά) και τώρα κάτι λένε για εφτά ημέρες. Αν μπορείς πάρε και όνομα με όποιον μιλήσεις από τον ΕΟΔΥ γιατί άλλα έλεγαν σε εμένα, άλλα στη γυναίκα μου...

Μόνο να έχεις στο νου σου πως τα συμπτώματα μπορεί να βγούν ακόμα και την τελυταία ημέρα. Δεν είναι σίγουρο οτι θα εκδηλωθούν νωρίς.
Οπότε μην αρχίσεις τις βόλτες, τα μπάνια και λοιπές δραστηριότητες πρόωρα.

Επίσης έχε κατά νου, πως οι επιπτώσεις θα μείνουν για αρκετό καιρό ακόμα. Ως και μήνες.
Ειδικά στα πνευμόνια. Αν αθλείσαι θέλει σιγά σιγά και σταδιακά. Μην «πλακωθείς» αμέσως να επανέλθεις σε πρότερο σημείο.

• Like
Reactions: nikfor
Σήμερα θα βγει νέα.
Με την παρουσα δεν εκδίδεται πιστοποιητικο νόησης χωρίς δήλωση θετικου PCR.

Αποστολή σε ευχαριστώ.
Πιο ευκολα θα τους βρεις εσυ μέσω της δουλειάς σου παρα εγώ.
Ο Εοδυ πουθενα, όλα κατηλημενα και το 4ψηφιο το κλείνει αμέσως. Η πολιτικη προστασία η γραμμή σου λέει goodbye και πεφτει.

Περαστικα σε ολους σας πατριωτακι!!

Που να βγαλεις γραμμη με τοσες πολλες δεκαδες χιλιαδες ενδιαφερομενους να τηλεφωνουν την ημερα!

• Like
Reactions: enduras1
Περαστικά :)

Εύχομαι να το περάσετε ελαφριά.

Αρκετοί γνωστοί μου που κόλλησαν, αν και στην αρχή ανησύχησαν, το πέρασαν πολύ ελαφριά. Σχεδόν δεν το κατάλαβαν.
Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και σε σας :-*

• Like
Reactions: enduras1