Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα, καλη Σαρακοστη

Κυρ, εγω πεταγα χαρταετο ολο το χρονο

Ο χαρταετος που παρουσιαζει τελειωμενο ο κ. Νικος στο τελος (14:31) του video που παρεθεσα πιο πανω ειναι δικος μου, στο πλαισιο ενος "διαγωνισμου"/ παρουσιαση κατασκευης που ειχαμε κανει πριν απο 11 χρονια σε ενα σχολειο.

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή!

Με αυτό το βίντεο Σώφρον φτιάξαμε τον πρώτο μας χαρταετο με τα παιδιά το 2019!

Στον Υμηττό από την πλευρά των Γλυκών Νερών είχε καλό αέρα και με μεγάλη ουρά ανέβαινε (και έμενε ψηλά) εύκολα.

• Love
Reactions: Σωφρον
Λούτσα είχε ένα 5αρακι ΝΑ και ήθελε πάνω 8 μέτρα ουρά!
Κυρ, κάπου εκεί ήμασταν σε μήκος αλλά οι "φουντίτσες" ήταν φτωχές σε βάρος, μικρά κομμάτια από χαρτί χαρταετού (που είναι ελαφρύ). Τις προηγούμενες χρονιές την φτιάχναμε από εφημερίδα που είναι πιο βαρύ υλικό. Ήταν και ο αετός λίγο μεγαλύτερος με 110εκ μήκους πηχάκια - γενικά ακυρος εξοπλισμός για τα μποφώρ που έβγαλε. Στο τέλος κρεμάσαμε ότι είχαμε από εφεδρικό χαρτί στην ουρά αλλά και πάλι δεν έφτασε.
Ο χαρταετος που παρουσιαζει τελειωμενο ο κ. Νικος στο τελος (14:31) του video που παρεθεσα πιο πανω ειναι δικος μου, στο πλαισιο ενος "διαγωνισμου"/ παρουσιαση κατασκευης που ειχαμε κανει πριν απο 11 χρονια σε ενα σχολειο.
Το είχα πετύχει το βίντεο παλιότερα - μου έκανε εντύπωση που στο 2:59 βγάζει το μήκος της πλευράς με το μάτι. Ένα εύκολο κόλπο που κάναμε από παιδιά είναι αφού δέσεις τον σπάγκο στην άκρη να μετρήσεις την απόσταση μέχρι το κέντρο του αετού για να βγάλεις το σωστό μήκος της κάθε πλευράς.

Εγώ δεν το είδα καν το βιντεάκι.
Από μικρά με τον παππού φτιάχναμε τον δικό μας αετό.
Αυτό που μου έχει εντυπωθει όντας 5-6 ετών είχε φτιάξει ο μαστροΜιχαλης έναν αετό από σχισμένο καλάμι με ύψος πάνω από 1,5 μέτρο ο οποίος κυριολεκτικά με σήκωνε στον αέρα!

• Like
Reactions: dk31
Το είχα πετύχει το βίντεο παλιότερα - μου έκανε εντύπωση που στο 2:59 βγάζει το μήκος της πλευράς με το μάτι. Ένα εύκολο κόλπο που κάναμε από παιδιά είναι αφού δέσεις τον σπάγκο στην άκρη να μετρήσεις την απόσταση μέχρι το κέντρο του αετού για να βγάλεις το σωστό μήκος της κάθε πλευράς.
Ναι σωστα ... για να βρεις αμεσως το μηκος της καθε πλευρας μετρας απο την ακρη προς το κεντρο, καθως δημιουργουνται 6 ισοπλευρα τριγωνα.
Αλλά ο κ. Νικος (στο video) βγαζει τις αποστασεις και με το ματι ... ειναι μεγαλος τεχνιτης!

Καλό μήνα να έχουμε.
Στραβά άρχισε για δεκάδες συμπολίτες μας στα Τέμπη.
Κρίμα οι άνθρωποι.
Τραγικό να μην έχουμε στην Ελλάδα συστήματα αναγνώρισης τροχιάς που βλέπουμε στις ταινίες εδώ και 40 χρόνια στο εξωτερικό.

Θα έλεγα καλό μήνα αλλά δεν έχω καθόλου τη διάθεση.
Συλλυπητήρια στους συγγενείς.

Λίγα λόγια για την Hellenic Train

Άλλη μία "επιτυχημένη" ιδιωτικοποίηση.
Δε ξέρω τί είναι καλύτερο στο Ελλαδιστάν με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Διαβάζω μαρτυρίες για ανοργανωσιά σε εξωφρενικό επίπεδο.
Απο την "άνεση" που λειτουργούσαν έτσι νιώθω ότι δεν ήταν τυχαίο ατύχημα αλλά θέμα χρόνου να γινόταν.

Καλησπέρα συνάδελφοι :)

Για να πούμε και κάτι πιο ευχάριστο (γιατί έχει μαυρίσει η ψυχή μας σήμερα), σας γράφω περιστατικό χθεσινό, από την εθνική οδό (Ιωνία οδός προς Ήπειρο).

Σταματάω σε μια τουαλέτα της εθνικής και βλέπω στο parking έναν ηλικιωμένο με τη γυναίκα του, κατάκοπο και απελπισμένο, να προσπαθεί να αλλάξει το λάστιχο σε μια επίσης ηλικιωμένη BMW. Καλά, ο σταυρός, να μην γυρίζει με τίποτα λέμε. Είχαν μείνει 2 μπουλόνια που ήταν λες και τα είχαν σφίξει με 300Nm.

Πλησιάζω, και τους ρωτάω αν θέλουν βοήθεια και με κοιτάζουν και οι δυο όλο ελπίδα, αλλά και ... επιφύλαξη.
Ναι, σας παρακαλούμε αν μπορείτε, λένε, γιατί δεν έχουμε και οδική βοήθεια.

"Περιμένετε μισό λεπτό" τους λέω

Βγάζω το από το πορτμπαγκάζ το κινέζικο μπουλονόκλειδο που είχαμε πάρει πολλοί εδώ μέσα, μια αυθεντική Maikta τεσσάρα μπαταρία και το σετάκι ειδικών μπουλονιών για ζάντες, και με ύφος Μαγκάιβερ, :p πλησιάζω, σκύβω και σε λίγα δευτερόλεπτα τα μπουλόνια είχαν ξεβιδωθεί άκοπα και με στιλ

Το πόσα ευχαριστώ άκουσα, μπορείτε να το φανταστείτε ε;
Άντε, έπιασε τόπο η αγορά από την Κίνα :)

Last edited:
Καλημέρα συνάδελφοι από την ωραία Ήπειρο :)

Είχα να έρθω πολύ καιρό, οπότε εκμεταλλεύτηκα λίγες μέρες άδειας που έχω για να επισκεφθώ τα υπέροχα γεφύρια, τα χωριά και τα ποτάμια.
Κοιτάζω τα γεφύρια, διαβάζω για το πως τα έφτιαξαν και νιώθω απέραντο σεβασμό στους μαστόρους που τα έχτισαν κάποτε.

Image1015448755550346361.jpg

Image4855746125751833118.jpg

Να και ένας χρήσιμος χάρτης αν θέλετε κάποια στιγμή να τα επισκεφθείτε:

Δίκτυο Γεφυριών

Αλλά και η φύση είναι συγκλονιστική, όπως το περπάτημα δίπλα στον Βοϊδομάτη που είναι από τα πολύ ωραία πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος εδώ.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:)

Μάστορες έχει κάνει κανείς σήμερα αίτηση για το Α21; (επίδομα παιδιού)

Απο το πρωί μου βγάζει αυτό το μήνυμα:
Παρουσιάστηκε μη αναμενόμενο λάθος κατά την εκτέλεση της τελευταίας εργασίας. Παρακαλούμε δοκιμάστε πάλι σε λίγο.

Παρουσιάστηκε μη αναμενόμενο λάθος κατά την εκτέλεση της τελευταίας εργασίας. Παρακαλούμε δοκιμάστε πάλι σε λίγο.
Τώρα παίζει κανονικά

εδώ και δύο μέρες έτσι είναι. Υπερφορτωμενο . Μετα τις 12 το βράδυ κατάφερα να επεξεργαστώ τα στοιχεία παιδιού και να αποθηκεύσω την αιτηση .

• Like
Reactions: ikomninos
Καλησπέρα συνάδελφοι :)

Για να πούμε και κάτι πιο ευχάριστο (γιατί έχει μαυρίσει η ψυχή μας σήμερα), σας γράφω περιστατικό χθεσινό, από την εθνική οδό (Ιωνία οδός προς Ήπειρο).

Σταματάω σε μια τουαλέτα της εθνικής και βλέπω στο parking έναν ηλικιωμένο με τη γυναίκα του, κατάκοπο και απελπισμένο, να προσπαθεί να αλλάξει το λάστιχο σε μια επίσης ηλικιωμένη BMW. Καλά, ο σταυρός, να μην γυρίζει με τίποτα λέμε. Είχαν μείνει 2 μπουλόνια που ήταν λες και τα είχαν σφίξει με 300Nm.

Πλησιάζω, και τους ρωτάω αν θέλουν βοήθεια και με κοιτάζουν και οι δυο όλο ελπίδα, αλλά και ... επιφύλαξη.
Ναι, σας παρακαλούμε αν μπορείτε, λένε, γιατί δεν έχουμε και οδική βοήθεια.

"Περιμένετε μισό λεπτό" τους λέω

Βγάζω το από το πορτμπαγκάζ το κινέζικο μπουλονόκλειδο που είχαμε πάρει πολλοί εδώ μέσα, μια αυθεντική Maikta τεσσάρα μπαταρία και το σετάκι ειδικών μπουλονιών για ζάντες, και με ύφος Μαγκάιβερ, :p πλησιάζω, σκύβω και σε λίγα δευτερόλεπτα τα μπουλόνια είχαν ξεβιδωθεί άκοπα και με στιλ

Το πόσα ευχαριστώ άκουσα, μπορείτε να το φανταστείτε ε;
Άντε, έπιασε τόπο η αγορά από την Κίνα :)
Ποιό είναι το Κινέζικο μπουλονόκλειδο;