Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Όταν αλλάζετε κουφώματα πετάτε μέσα στον τοίχο φελιζόλ και γεμίστε τα υπόλοιπα κενά με αφρό πολυουρεθάνης.

Φτιάχνετε πανεύκολα φοβερή μόνωση. Όχι μόνο πεταμένα φελιζόλ γιατί ο κρύος αέρας θα περνάει.

Όταν αλλάζετε κουφώματα πετάτε μέσα στον τοίχο φελιζόλ και γεμίστε τα υπόλοιπα κενά με αφρό πολυουρεθάνης.

Φτιάχνετε πανεύκολα φοβερή μόνωση. Όχι μόνο πεταμένα φελιζόλ γιατί ο κρύος αέρας θα περνάει.

Αυτό ισχυει για τα εσωτερικά κουφώματα...στα εξωτερικά μόνο τοπικά και υπό προϋποθέσεις.. μπαίνει πολυουρεθανη η φενιζολ..και όχι παντου αλλα αρκετα πιο μεσα απο το εξωτερικο τοιχιο η από την εσωτερική πλευρά..
.Ο.λογος είναι ότι άπαξ και πάρει ο τοίχος νερό και κατ΄επέκταση η πολυουρεθανη η το φενιζολ δεν σώνεται με τίποτα...
Θοδωρη το λέω γιατι εχω επισκευασει από τέτοια αιτία και είναι κρίμα..

Καλησπέρα!
Δείτε τι έπαθε το γυαλί στο έπιπλο. Δεν ημασταν μπροστά αλλά άκουσα ένα μπαμ . Στην αρχή νόμιζα ότι ο μικρός έριξε την tv !
Ο μικρός λέει ότι δεν έκανε τίποτα αλλά τα ραγισματα αρχίζουν απο εκεί που άφησε ένα μπολ με ζελέ που μόλις έβγαλε από το ψυγείο.

Να το χτυπησε δυνατά και να έσπασε ή η θερμοκρασία το έκανε αυτό; Πάντως λέει ότι έσπασε αρκετά δευτερόλεπτα αφού άφησε το μπολ και δεν ήταν δίπλα .για αυτό έλεγε ότι δεν το έκανε αυτός
Είναι ασφαλείας από το ΙΚΕΑ
7ce4b407b29c9578943011a6818954a6.jpg
1512415391375f5cf858a5e262aac122.jpg
a5113a8f156b6eb0931c7eacc4cf7002.jpg

• Wow
Reactions: Χιωτης
Moυ κανει μεγαλη εντυπωση καθως εχω παιξει πολυ με τετοιου ειδους τζαμια και δεν σπανε καθολου ευκολα. Ουτε βεβαια η χαμηλη θερμοκρασια φταιει.
Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι προκειται για αστοχια υλικου. Ο θορυβος οταν σπαει ειναι λιγο τρομαχτικος :)

Εδω τα βασικα που μπορει να κανουν αυτο το γυαλι να σπασει:

What can cause tempered glass to break?​

While tempered glass is not easy to break, it can shatter into pieces under the following conditions:

• High-temperature change above 150 degrees.
  • Strong impact with a hard object or if hit by something extremely heavy.
  • Extreme pressure differences
  • Improper installation of tempered glass
  • If there is a small defect during the production phase
It is not easy for tempered glass to break. It may develop tiny cracks and chips over time, but these will not cause it to shatter suddenly or completely if not impacted by a heavy object. Learn more about tempered glass in windows and doors by reviewing the recommended blog posts below.

Το σπάσιμο ήταν εκκωφαντικό πάντως. Θα μου έκανε εντύπωση να έσπασε από δυνατό χτύπημα με το μπολ μόνο. Έχει φάει χειρότερα χτύπημα από όταν ήταν μωρό ο μικρός.
Πιθανολογώ επειδή η ζημιά ξεκίνησε ακριβώς στην μέση ότι κάποια μεταβολή στο έπιπλο από το βάρος της τηλεόρασης με τα χρόνια να δημιούργησε κενό στο κέντρο και το τζάμι υποχώρησε με την πίεση που μπορεί να άσκησε ο μικρός. Στην τρίτη φώτο φαίνεται και μια μεγάλη κάθετη ρωγμή που είναι ακριβώς στο κέντρο του επίπλου. Και στην δευτερη φωτο με την σκουπα που το κομματι που μαζευουμε εχει αποχωριστει απο τα υπολοιπα στην ρωγμη . Το τζάμι είχε διαστάσεις 180x40.

Ναι μαλλον το καμπυλομορφο του τραπεζιου απο το βαρος να επαιξε το ρολο του και σταδιακα προκαλεσε το σπασιμο. Νομιζω οτι δεν εχει καμμια σχεση ο μικρος, το σπασιμο ηταν θεμα χρονου.

Καλημέρα συνάδελφοι :)

Πότε θα δροσίσει επιτέλους να συνεχίσουμε τα πρότζεκτ του χειμώνα;

Δεν άντεξα σήμερα. Είπα να παίξω λίγο. Τόσους μήνες με κοιτάζουν αυτά τα εξάγωνα και περιμένουν να ασχοληθώ μαζί τους. 😑

20230923_123721.jpg

Δεν πάει άλλο. Ωραία τα μπάνια και οι παραλίες, αλλά σαν το εργαστήριο ... δεν έχει 😁

Δεν άντεξα σήμερα. Είπα να παίξω λίγο. Τόσους μήνες με κοιτάζουν αυτά τα εξάγωνα και περιμένουν να ασχοληθώ μαζί τους. 😑
Καπλαμάς είναι η πάνω επιφάνεια, ε; Με αυτά τα 3Δ ζαλίζεσαι να καταλάβεις τι βλέπεις. Το σκούρο καφέ ξύλο από κάτω τι είναι;

Καπλαμάς είναι η πάνω επιφάνεια, ε; Με αυτά τα 3Δ ζαλίζεσαι να καταλάβεις τι βλέπεις. Το σκούρο καφέ ξύλο από κάτω τι είναι;

Α, έχεις δίκιο να μπερδεύεσαι με αυτόν τον φωτισμό

Όχι, έχω κόψει ρόμβους από τρία διαφορετικά μασίφ ξύλα (στο παράδειγμα εδώ που σου έκανα φαίνονται τα 2 από αυτά, μου είχε τελειώσει το τρίτο) και ενώνοντάς τα με κόλλα, σχηματίζω αυτό το εξάγωνο (πάνω δεξιά).

Image4926512390560583072 (1).jpg

Στη συνέχεια όλα τα εξάγωνα θα κολληθούν για να δημιουργηθεί μια ενιαία επιφάνεια που θα δίνει αυτήν την 3D αίσθηση :)
Έχει μέλλον ...

Όχι, έχω κόψει ρόμβους από τρία διαφορετικά μασίφ ξύλα (στο παράδειγμα εδώ που σου έκανα φαίνονται τα 2 από αυτά, μου είχε τελειώσει το τρίτο) και ενώνοντάς τα με κόλλα, σχηματίζω αυτό το εξάγωνο (πάνω δεξιά).
Έλα ρε Νικ και μας μπέρδεψες :). Η σκιά στα σόκορα των ανοιχτόχρωμων ξύλων τα έκανε να φαίνονται άλλο ξύλο...
Πολύ ωραίες αυτες οι κατασκευές σου - μπράβο.

• Like
Reactions: nikfor