Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλησπερα και καλη Κυριακη σε ολους..!!

Τα κορίτσια μου αποφάσισαν να συμμαζεψουν τα δωμάτια τους και το αποτέλεσμα από το ξεκαθάρισμα(από διάφορα παλιά παιχνίδια και ηλεκτρονικά) είναι αυτό.. λέγοντας μου " μπαμπά τις χρειάζεσαι αυτες;"..
20241103_132437.jpg
.." τι λετε τώρα"..λεω..!!!:oops:
....και εγώ να ψάχνω να ψάχνω καιρο τωρα και να μην τις βρίσκω...!!

Πήραν φωτιά οι φορτιστες βέβαια...!!!

20241103_133019.jpg

Last edited:
Καλό μεσημέρι παίδες, οι δικές μου δουλειές έχουν μείνει πίσω γιατί φρέζα δεν αγόρασα ακόμα....

Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με τον θρυλικό Nad 3020e πολύ καλού φίλου και πολύ αγαπητού μέλους εδώ στο φόρουμ.

View attachment 239863

Στην Κρήτη που τον είχε άκουγε λέει βόμβο από τον Μ/Σ..
2η επιθυμία, να φύγουν τα απαίσια "μανταλάκια" και στην θέση τους να μπουν μπόρνες για μπανάνες..

View attachment 239864

Αυτά από πάνω... Ουστ...!!!!

Μετά ήθελε 3πολικό καλώδιο ρεύματος για να γειωθεί ο ενισχυτής.

Τον βόμβο δεν τον άκουσα ποτέ γιατί το δικό του 2πολικό ο φίλος το έκοψε με κόφτη για να βγει ο ενισχυτής από το ρακ..
1η λοιπόν δουλειά ήταν να μπει το 3πολικό.. για να γίνει αυτό έπρεπε να βγει ο Μ/Σ και όταν μπήκε ξανά στην θέση του (γειωμένος πια), εγώ από βόμβο δεν άκουσα τίποτα.

Τώρα σιγά σιγά πάμε στο πιο δύσκολο κομμάτι, αυτό του να χωρέσουν 4 μπόρνες Deltron στην θέση που ήταν τα μανταλάκια χωρίς να πειράξω σασί!

View attachment 239865

Ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα να έχω κάνει τις συνδέσεις και να δέσω το μηχάνημα.....

View attachment 239866
Το "like" του christos56 μου θύμισε το πόστ..
Νομίζω ότι οφείλω να ενημερώσω εδώ (και όχι στον 2κάναλο χαχα) την εξέλιξη του ενισχυτή..

Πρέπει να έχει ήδη μια βδομάδα που είναι αναμμένος και σε λειτουργία νύχτα μέρα για δοκιμή..

Την νύχτα σε ένταση ψιθύρου, την ημέρα ανάλογα τα κέφια...

Οδηγεί τα ATC SCM40 , αξιοπρεπώς θα έλεγα..

Εντύπωση μου κάνει το πολύ καλό μπάσο του, δεν το περίμενα από τόσο μικρό ενισχυτή!

Απόδειξη ότι τα ATC είναι εύκολο φορτίο, ή αλλιώς, δεν είναι δύσκολο.

Μερικές φωτός από την τελική δουλειά:

IMG_20241027_122125.jpg

Οι αγωγοί που συνδέουν τις εξόδους με τις μπόρνες είναι kimber TC

IMG_20241027_122240.jpg

Βίδες και παξιμάδια έχουν "ασφαλιστεί" με Loctite 638
Έχω και το 243 , αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι ποιό θα ήταν καλύτερο για την δουλειά...

IMG_20241027_123525.jpg

Μιας και τελείωσα τον Nad λέω να πιάσω τον Sansui AU D55 , ο οποίος είναι ο 1ος μου ενισχυτής (τον αγόρασα το '85) και στον οποίο έκανα μια ζημιά πριν χρόνια και τον παράτησα...

Είναι η περίοδος των παλιών ενισχυτών φαίνεται....

Για αυτόν λέω να γράψω στον 2κάναλο όμως.. μην μου θυμώσουν οι εκεί θαμώνες...
:LOL:

• Like
Reactions: lazarefa
Καλησπερα και καλη Κυριακη σε ολους..!!

Τα κορίτσια μου αποφάσισαν να συμμαζεψουν τα δωμάτια τους και το αποτέλεσμα από το ξεκαθάρισμα(από διάφορα παλιά παιχνίδια και ηλεκτρονικά) είναι αυτό.. λέγοντας μου " μπαμπά τις χρειάζεσαι αυτες;"..
View attachment 241279
.." τι λετε τώρα"..λεω..!!!:oops:
....και εγώ να ψάχνω να ψάχνω καιρο τωρα και να μην τις βρίσκω...!!

Πήραν φωτιά οι φορτιστες βέβαια...!!!

View attachment 241280
Συμπτωματικά ακριβώς ανάλογη φάση έτυχε και σε μένα σήμερα Κωστή!
Εϊχα αγοράσει τέλη του 2010 ένα σετ μπαταρίες ΑΑ Eneloop (Sanyo) μαζί με το φορτιστή τους. Κανά χρόνο μετά έχασα τις μπαταρίες και δεν τις έβρισκα με τίποτα. Ο φορτιστής κι αυτός κάπου χαμένος, βρέθηκε κάπου το 2020 (μέσα στις καραντίνες, όταν επιτέλους βρήκα χρόνο κι ασχολήθηκα πιο σοβαρά με συμμαζέματα στο σπίτι).
Σήμερα λοιπόν, ανέτρεξα για άλλο λόγο σε ένα χαρτοκιβώτιο όπου είχα από εκείνη την εποχή (2011) αποθηκεύσει ένα σκασμό ψιλολόγια (κυρίως σέρβο και ηλεκτρονικά τηλεκατευθύνσεων) από την εποχή που ασχολήθηκα με τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα και ω του θαύματος, βλέπω τις 4 μπαταρίες μέσα σε μια θήκη σαν την παρακάτω, η οποία φυσικά ήταν μέσα στο χαρτόκουτο μαζί με το σωρό των λοιπών υλικών:
https://www.e-fakos.gr/image/cache/data/thikes/4XAA (2)-500x476.jpg
Περιττό να πω πως αυτή τη στιγμή είναι πάνω στο φορτιστή για φόρτιση και αναμένω με αγωνία και περιέργεια πως θα συμπεριφερθούν μετά από τόσα χρόνια αχρησίας.

Last edited:
  • Love
  • Like
Reactions: vlad66 and KOSSTV
Συμπτωματικά ακριβώς ανάλογη φάση έτυχε και σε μένα σήμερα Κωστή!
Εϊχα αγοράσει τέλη του 2010 ένα σετ μπαταρίες ΑΑ Eneloop (Sanyo) μαζί με το φορτιστή τους. Κανά χρόνο μετά έχασα τις μπαταρίες και δεν τις έβρισκα με τίποτα. Ο φορτιστής κι αυτός κάπου χαμένος, βρέθηκε κάπου το 2020 (μέσα στις καραντίνες, όταν επιτέλους βρήκα χρόνο κι ασχολήθηκα πιο σοβαρά με συμμαζέματα στο σπίτι).
Σήμερα λοιπόν, ανέτρεξα για άλλο λόγο σε ένα χαρτοκιβώτιο όπου είχα από εκείνη την εποχή (2011) αποθηκεύσει ένα σκασμό ψιλολόγια (κυρίως σέρβο και ηλεκτρονικά τηλεκατευθύνσεων) από την εποχή που ασχολήθηκα με τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα και ω του θαύματος, βλέπω τις 4 μπαταρίες μέσα σε μια θήκη σαν την παρακάτω, η οποία φυσικά ήταν μέσα στο χαρτόκουτο μαζί με το σωρό των λοιπών υλικών:
https://www.e-fakos.gr/image/cache/data/thikes/4XAA (2)-500x476.jpg
Περιττό να πω πως αυτή τη στιγμή είναι πάνω στο φορτιστή για φόρτιση και αναμένω με αγωνία και περιέργεια πως θα συμπεριφερθούν μετά από τόσα χρόνια αχρησίας.

Λάζαρε, μετά από τόσα χρόνια δεν αρκεί μόνο η φόρτιση. Έχοντας κάποιες δεκάδες από Eneloop, είχα πάρει και φορτιστή που κάνει και refresh και brake-in και διάφορα άλλα για να επανέλθουν οι μπαταρίες. Μιλάω βέβαια για εποχές που αγοράζαμε 20€ τις 4. Όταν τις βρήκα σε τιμή "χάρισμα" σε κάποιο κατάστημα που έκλεινε, πήρα όσες μπορούσα και φυσικά είναι ακόμα στην συσκευασία τους.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Λάζαρε, μετά από τόσα χρόνια δεν αρκεί μόνο η φόρτιση. Έχοντας κάποιες δεκάδες από Eneloop, είχα πάρει και φορτιστή που κάνει και refresh και brake-in και διάφορα άλλα για να επανέλθουν οι μπαταρίες. Μιλάω βέβαια για εποχές που αγοράζαμε 20€ τις 4. Όταν τις βρήκα σε τιμή "χάρισμα" σε κάποιο κατάστημα που έκλεινε, πήρα όσες μπορούσα και φυσικά είναι ακόμα στην συσκευασία τους.
Έχεις απόλυτο δίκιο Στέλιο. Για το λόγο αυτό, αφού χθες τις έβαλα για κάποια ώρα στο δικό τους φορτιστή (Sanyo που δινόταν ως σετ με την τετράδα), ακολούθως τις έβαλα σε έναν (ελπίζω πιο "έξυπνο", καθότι μεταγενέστερος) που είχα πάρει από το ΙΚΕΑ για να φορτίζω τις δικές τους (ΙΚΕΑ) μπαταρίες, οι οποίες φημολογείται ότι είναι ίδιες με τις Eneloop. Ο φορτιστής είναι ο παρακάτω:
Δυστυχώς κι επί του παρόντος, δεν διαθέτω κάποιον πιο σοβαρό φορτιστή μπαταριών αυτού του τύπου.

Έχεις απόλυτο δίκιο Στέλιο. Για το λόγο αυτό, αφού χθες τις έβαλα για κάποια ώρα στο δικό τους φορτιστή (Sanyo που δινόταν ως σετ με την τετράδα), ακολούθως τις έβαλα σε έναν (ελπίζω πιο "έξυπνο", καθότι μεταγενέστερος) που είχα πάρει από το ΙΚΕΑ για να φορτίζω τις δικές τους (ΙΚΕΑ) μπαταρίες, οι οποίες φημολογείται ότι είναι ίδιες με τις Eneloop. Ο φορτιστής είναι ο παρακάτω:
Δυστυχώς κι επί του παρόντος, δεν διαθέτω κάποιον πιο σοβαρό φορτιστή μπαταριών αυτού του τύπου.

Καλημέρα Λάζαρε
Ο SANYO θεωρείται καλός φορτιστής. Όταν το ΙΚΕΑ έφερε τις LADDA σε τιμή περίπου στο 1/4 των enellop και έγιναν τα πρώτα "test" σε flash φωτογραφικών μηχανών, υπήρξε έντονος ενθουσιασμός.

Ο φορτιστής που έχω (χάνεται στον χρόνο η αγορά του), πλεόν θεωρείται κάτι περισσότερο από αρχαίος παρόλο που έχει αρκετές λειτουργίες. Οι νεότεροι προφανώς θα έχουν περισσότερες.
20241104_082045.jpg

• Like
Reactions: lazarefa
Για όσους μπορούν και έχουν τον χρόνο αύριο η Bosch θα κανει το πρωτο ανοικτό promotion στα εργαλεία της στο Hellinikon Experence Park από της 10.00:-18.00...
Εγώ θα πάω κατά τις 13:30...

Εκει κοντα θα ειμαι. Στείλε μου να βρεθουμε.
Τώρα το είδα...έπρεπε να πάρεις τηλ...!!!
--‐---------------------------------------------------------------‐-------------

Σε κάθε περίπτωση η εκδήλωση ήταν καλή για αυτά που προσφέρε ...

20241105_143449.jpg
20241105_140729.jpg

....με αρκετά Stan και παγκους για να δουλέψεις εργαλεία..

20241105_142428.jpg

20241105_143444.jpg

20241105_141056.jpg

Εγώ δοκίμασα το νεο καρφωτικο,την νέα σεγα αυτόματης εκκίνησης και το σκαπτικο ghb-36...απλά εξαιρετικά αλλά φαρμακερά στις τιμές τους..
20241105_140725.jpg

Στο van μέσα υπήρχε σχεδον όλη γκάμα εργαλείων.. μαζί με τα νέα εξαρτηματα κήπου..

20241105_141730.jpg
20241105_141442.jpg

20241105_141509.jpg

Γενικά μέχρι της 15:00 που έφυγα ο κόσμος ήταν υποτονικός και οι περισσότεροι δεν ήταν επαγγελματιες...περιμενα πολυ περισσοτερο...αλλα μαλλον η καθημερινη δεν ενδεικνυεται για τετοιες εκδλωσεις..ομως όλοι όσοι ήταν εκεί δοκίμαζαν τα πάντα..
Ήθελα να κάτσω και άλλο αλλά οι οικογένιακες υποχρεώσεις δεν με άφησαν..

Πρωτότυπο και το μεγάλο φουσκωτό πνευματικο πιστολετο Gbh-26..σαν "μασκοτ" της εκδήλωσης..

20241105_143924.jpg

Kαλη η εμπειρία..

Θα μας έφτανε αν έπρεπε να βγάλει όλα τα πράγματα από την αποθήκη.
Και κυρίως αν δεν θυμότανε που είχε βάλει το ρετάλι😁

• Haha
Reactions: newbie