Το καλύτερο setup που έχουμε ακούσει

Μάλλον στο 2004 σε ένα περιπτερο του ορφέα έπαιζε το πικάπ Master Reference της Clearaudio με Αcapella ηχεία και έναν Kronzilla για τελικό. Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι αου τότε δεν είχα εντρυφήσει τόσο πολύ στις Hi-End συσκευές.

Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ο ήχος που άκουσα να βγαίνει απο έναν ταπεινό δίσκο των Yello, πραγματική εμπειρία ζωής. Δεν ήμουν φυσικά ο μόνος αφού το δωμάτιο ήταν γεμμάτο ασφυκτικά απο αποσβολωμένους θαμμώνες..

Αυτός ήταν καλύτερος ήχος που έχω ακούσει ποτέ.

Πετράν μαζί ήμασταν και το είχαμε ακούσει. Και εγώ αυτό το σύστημα θα χαρακτήριζα ως οτι εντυπωσιακότερο έχω ακούσει. Δεν θυμάμαι τον ήχο του συστήματος αλλά θυμάμαι πόσο άφωνος - άπνοος είχα μείνει. Βέβαια τότε δεν είχα ακούσει και πολλά άλλα πράγματα, οπότε αν το άκουγα τώρα ίσων να μην μου έκανε τόσο τεράστια εντυπωση. Δεν ξέρω. Η ουσία είναι όμως ότι 10 χρόνια μετά ακόμα θυμάμαι το πως αισθανόμουν απέναντι από αυτό το σύστημα.

Παρόλα αυτά τα μεγαλειώδη/επιβλητικά συστήματα μου προκαλούν ένα απροσδιόριστο άγχος. Ένα σύστημα πολύ πιο προσγειωμένο το οποίο μου έχει καρφωθεί στο μυαλό, είναι το σύστημα που άκουσα στην εκδήλώση του AVCLUB στο athens pro studio (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/102632-Εκδήλωση-στο-Athens-Pro-Audio/page10) με τα Lipinski. Βεβαια εκεί ήταν αλλού ο χώρος, τες πα. Ίσως ότι πιο ισοροποιημένο και πλησιέστερο στα γούστα μου έχω ακούσει μέχρι τώρα .

Last edited:
^^^
Λάθος η τιμή.
20 χιλιάδες χιλιάδες δρχ. ήταν νομίζω...

Δεν νομίζω...Και για 20κ ευρώ πάλι φτηνά ήταν, αν σκεφτείς πως
το πιο πρόσφατο ηχείο της το Vox Olympian, η Living Voice ζητάει 450κ λίρες...Οσοι το άκουσαν στην φετινή έκθεση στο Μοναχο
ακόμη παραμιλάνε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Τελικά τα πρώτα χαστούκια είναι που πονάνε περισσότερο.

Γύρω στο 1996 είχα πάει για 10 ημέρες στο Αμβούργο,

Πάμε στο σπίτι φίλου Έλληνα και ακούω το πιό ... αιρετικό σύστημα που έχω ακούσει.

Πικάπ Linn LP12 με Ittok χωρίς καμιά βελτίωση και κεφαλή AT OC9

CD της Philips (ίσως το 850) με DAC ένα DAT πάλι της Philips.

Προ και phono ίδιοκατασκευή χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες

Εξωτερικό κροσσόβερ επίσης ιδιοκατασκευή που έστελνε στο σήμα σε δύο τελικούς ανα κανάλι. Ο ένας ήταν solid state και ο άλλος λαμπάτος με 4χ6550 στο κανάλι. Παραδόξως ο λαμπάτος προορίζονταν για τις χαμηλές συχνότητες και ο SS για τις ψηλές. Τα ηχεία ήταν TDL monitor με τροποποιημένη τη γραμμή μεταφοράς σε bass reflex... !!! ...

Το σύστημα έπαιζε σε χώρο γύρω στα 20 τετραγωνικά. Όποιος γνωρίζει τα TDL καταλαβαίνει οτι μιλάμε για "γαϊδούρια". Κι όμως σε τόσο μικρό χώρο κατάφεραν να είναι τα μόνα TDL που έχω ακούσει που το μπάσο τους δεν ήταν "κουκουρούκου". Σφιχτό και ακριβές. Τώρα θα μου πείτε δεν ήξερε ο Wright και ήξερε το φιλαράκι; Τι να σας πω θα σας γελάσω...

Επίσης το LP12 ήταν το μόνο Sondek που έχω ακούσει και μου έκανε κλικ. Έκτοτε έχω ακούσει το ίδιο πικάπ με τις πάμπολλες και "ο κούκος αηδόνι" βελτιώσεις και ποτέ δεν συγκινήθηκα.

Λίγες μέρες μετά πήγα στο σπίτι Γερμανού στην Blankenese. Εκεί άκουσα τον συνδυασμό που δεν θα ξεχάσω ποτέ: Ενισχυτικά mbl και ηχεία Wilson W/P 5. To πικάπ ήταν ένα Stabi-Stogi , κεφαλή δεν θυμάμαι.

Και τα δύο συστήματα έπαιζαν με συνηθισμένης κοπής δίσκους και CD.

Το πρώτο είχε αυτό που για μένα είναι ο "καλός" Αγγλικός ήχος.

Το δεύτερο έγινε το holy Grail.

Αφού η ομορφιά του Blankenese σου επέτρεψε και άλλες απολαύσεις, είσαι απίστευτα τυχερός ...

Πετράν μαζί ήμασταν και το είχαμε ακούσει. Και εγώ αυτό το σύστημα θα χαρακτήριζα ως οτι εντυπωσιακότερο έχω ακούσει. Δεν θυμάμαι τον ήχο του συστήματος αλλά θυμάμαι πόσο άφωνος - άπνοος είχα μείνει. Βέβαια τότε δεν είχα ακούσει και πολλά άλλα πράγματα, οπότε αν το άκουγα τώρα ίσων να μην μου έκανε τόσο τεράστια εντυπωση. Δεν ξέρω. Η ουσία είναι όμως ότι 10 χρόνια μετά ακόμα θυμάμαι το πως αισθανόμουν απέναντι από αυτό το σύστημα.

Παρόλα αυτά τα μεγαλειώδη/επιβλητικά συστήματα μου προκαλούν ένα απροσδιόριστο άγχος. Ένα σύστημα πολύ πιο προσγειωμένο το οποίο μου έχει καρφωθεί στο μυαλό, είναι το σύστημα που άκουσα στην εκδήλώση του AVCLUB στο athens pro studio (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/102632-Εκδήλωση-στο-Athens-Pro-Audio/page10) με τα Lipinski. Βεβαια εκεί ήταν αλλού ο χώρος, τες πα. Ίσως ότι πιο ισοροποιημένο και πλησιέστερο στα γούστα μου έχω ακούσει μέχρι τώρα .

Άρα ήταν το 2005 την πρώτη φορά που πήγαμε μαζι σε έκθεση φιλαράκι.. Παρότι θεωρώ το σύστημα μου πολυ εντυπωσιακό και εύηχο, αν πιάνει ένα 70% απο τον ήχο εκείνου θα είναι θέμα, καλα.. όχι πως χαλιέμαι δηλαδή..

Πάντως το σύστημα με τα lIpinski/Τελικούς τους και την Metric Halo που λές άνετα το είχα στο σαλόνι μου κάτι που το ξέρεις οτι δεν το λέω εύκολα..

Last edited:
το πιο πρόσφατο ηχείο της το Vox Olympian, η Living Voice ζητάει 450κ λίρες...Οσοι το άκουσαν στην φετινή έκθεση στο Μοναχο
Καπιτάνο, 20εκ δρχ. έγραψα, ήτοι 58.700 .
Για μένα το πράγμα κάπου εκεί σταματά. Αυτά με ένα σετάκι της Border Patrol και τέρμα.
Όταν ακούω για κατοσταριές χιλιάδες κάπως μου έρχεται.

Από την άλλη, ο καθένας ονειρεύεται όπως γουστάρει...:sleep:

Last edited:

Αααχχ αυτές οι κόρνες... δεν κελαηδάνε εύκολα αλλα άν κελαηδίσουν...

Living Voice Airscouts με τα subs τους...

airscout2_small.jpg

οδηγούμενα από ολιγόβατη λάμπα ακουμπισμένη μάλιστα πάνω στα subs!!!
Είχαν έρθει στην Ελλάδα περί το 2000, ειδικά για την έκθεση.
Tιμή ~20.000 τότε, πέσαν πολλά σαγόνια στο πάτωμα αλλά κανείς δεν τα πήρε.
Έφυγαν για Ιταλία κι αγοράστηκεν εκεί.
Από τότε μέχρι σήμερα... απλά δεν...

^^^
Λάθος η τιμή.
20 χιλιάδες χιλιάδες δρχ. ήταν νομίζω...

Καπιτάνο, 20εκ δρχ. έγραψα, ήτοι 58.700 .
Για μένα το πράγμα κάπου εκεί σταματά. Αυτά με ένα σετάκι της Border Patrol και τέρμα.
Όταν ακούω για κατοσταριές χιλιάδες κάπως μου έρχεται.

Από την άλλη, ο καθένας ονειρεύεται όπως γουστάρει...:sleep:

Αχμ...Γκουχ,γκουχ!

PB080004.jpg

Για την μουσική που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα κάτι καλύτερο στα αυτιά μου..

PB080004.jpg

Για την μουσική που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα κάτι καλύτερο στα αυτιά μου..

Πράγματι!...Ενας από τους κορυφαίους ήχους που έχουμε ακούσει σε ελληνικό έδαφος και ειδικά σε Εκθεση...
Από τα αξέχαστα συστήματα-ταιριάσματα..

Re: Απάντηση: Re: Το καλύτερο setup που έχουμε ακούσει

Αν πουλήσω ένα νεφρό, τι παίρνω από το setup παραπάνω?

Αστο καλυτερα,μηπως σου πεσει και ο αλλος και εχουμε τρεχαματα :flipout:

το απολυτως καλυτερο overal σεταπ που εχω ακουσει ειναι στο σαλονι του Μανωλη Τζωρτζακη,το 2010, με ηχεια Arcos X , τελικος ο Mosfet 2 , προ opa627 και πηγη ενα sony cd (δε θυμαμαι μοντελο).. Επαθα κοκομπλοκο απλα..τι να λεμε τωρα.. Πηγα μετα στην εκθεση Και γελαγα με αυτα που εβλεπα και ακουγα..

Ενα αλλο σεταπ που ακουσα και επαθα πλακα (αλλα μονο για την φυσικοτητα του στα γυναικεια φωνητικα) ηταν αυτο:

Δε θυμαμαι τι ακριβως επαιζει, πιθανων Diana Krall.. αλλα δε μπορουσα να πιστεψω την φυσικοτητα που επαιζε..Πραγματικα σαν να τραγουδαγε η κοπελια ακριβως μπροστα μας...