Το κατά Κόγιαν Κωνσταντίνου high end το ανάγνωσμα.....

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Πρόσχωμεν

Το high end είναι ένα γραφικό κοινωνικό φαινόμενο, ατιμωτικό για την ανθρώπινη νοημοσύνη, απότοκο της αδικίας της Φύσης, αλλά και της αναποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.

ηθελα και εγω να γραψω κατι για αυτο αλλα δεν ηξερα τι... :nounder:

αλλα λεω δεν μπορει, καααααατι θα γραψει ο Θεοδωροπουλος ;)

εγώ δεν κατάλαβα που διαφωνείτε με την παραπάνω τοποθέτηση.
Ναι μεν είναι ακραία, δεν παύει να λέει αλήθειες.

Μου θυμίζει τον εαυτό μου πριν 2 χρόνια....

Τίποτα σχετικά με το τι πιστεύω.
Απλά θεώρησα πιό πρέπον να μην είμαι, τουλάχιστον, εριστικός

Αλλά γιατί πρέπει να κολλάμε πχ στον Κόγια ή στον Παναγιωτίδη ?

Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ανάλογες πεποιθήσεις.
Όπως πχ η παρακάτω άποψη που δεν διαφέρει πολύ (Ανήκει στο μέλος Δ. Ντοκατζή και νομίζω δεν θε είχε αντίρηση που την παραθέτω εδώ...)
Δεν αναφέρεται άμεσα στα ηχητικά μηχανήματα αλλά γενικά στην ανάγκη ύπαρξης και απόκτησης του απώτατα ακριβού:

1. ως γνωστόν όσο το "υποκείμενο παράγει το αντικείμενο" όλα βαίνουν καλώς . Οταν όμως "το αντικείμενο παράγει το υποκείμενο" , όταν δηλαδή πρέπει να εφευρεθεί και να παραχθεί ο καταναλωτής ή καλύτερα να εφευρεθεί η συγκεκριμένη ανάγκη του καταναλωτού που θα καταναλώσει το προϊόν τότε εισερχόμεθα σε δυσοίωνες σφαίρες . Αλλά το σύστημα μόνον έτσι μπορεί να επιζήσει και να διαιωνίζεται
2. τόσο η Ferrari όσο και τα Grand Utopia ή τα Willson υπάρχουν σε αυτές τις τιμές για ένα και μόνο λόγο .Αυτοί που έχουν τόσα χρήματα , θα πρέπει να έχουν στην διάθεση τους και έναν προϊόν το οποίο δεν μπορεί να αγοράσει ο μέσος άνθρωπος , διότι αλλοιώς δεν θα είχε νόημα να έχουν τόσα χρήματα , αφού θα μπορούσαν να αγοράσουν ότι και οι υπόλοιποι

Οι αλήθειες είναι το γραφικό κοινωνικό φαινόμενο?
Το ατιμωτικό για την ανθρώπινη νοημοσύνη?
Το απότοκο της αδικίας της Φύσης?
Η αναποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος?

Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
Πρόσχωμεν

Το high end είναι ένα γραφικό κοινωνικό φαινόμενο, ατιμωτικό για την ανθρώπινη νοημοσύνη, απότοκο της αδικίας της Φύσης, αλλά και της αναποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καλή τοποθέτηση θα έλεγα...

Εγώ λέω να το πάρω από λίγο πιο πίσω...
Θεωρώ ότι κακώς έχει διαχωριστεί ο όρος (και ο χώρος) hifi από αυτόν του hiend.
Δηλαδή ο σκοπός του ενός είναι διαφορετικός από τον σκοπό του άλλου?
Είναι η αναζήτηση της όσο το δυνατόν τελειότερης μίμησης και αναπαραγωγής του ήχου που αναπαράγεται από τα μουσικά όργανα κάθε είδους (μηχανικά, ηλεκτρονικά, φωνή, κτλ.)
Γιατί λοιπόν το hiend στο πυρ το εξώτερον και το Hifi όχι?
Διότι η εμπορική πλευρά του ζητήματος επέλεξε το hifi ως το hiend του λαού και to hiend το εστίασε στους πολύ φραγκάτους ή τους πολύ "πειραγμένους".Άρα ο Κ.Κ. έχει δίκιο επί της ουσίας.
Γιατί φίλτατοι, με χιλιάδες μπορείς να προσλάβεις την Συμφωνική του Βερολίνου να παίζει για πάρτη σου αποκλειστικά αν αυτό που αναζητάς είναι η "υψηλή πιστότητα" στον ήχο!
Αν πάλι είναι άλλα πράγματα...τότε είσαι εθελοντής.

Δ. Παναγιωτίδης said:
.............
2. τόσο η Ferrari όσο και τα Grand Utopia ή τα Willson υπάρχουν σε αυτές τις τιμές για ένα και μόνο λόγο .Αυτοί που έχουν τόσα χρήματα , θα πρέπει να έχουν στην διάθεση τους και έναν προϊόν το οποίο δεν μπορεί να αγοράσει ο μέσος άνθρωπος , διότι αλλοιώς δεν θα είχε νόημα να έχουν τόσα χρήματα , αφού θα μπορούσαν να αγοράσουν ότι και οι υπόλοιποι

Exete σκεφτει ποτε, ΑΝ η φεραρι ή η πορσε κ.λ.π. εκαναν οσο ενα οπελ βεκτρα, και αντιστιχα τα ουτοπια, οσο ενα π.χ. epos, poso λιγοτερα θα εκαναν τα υπολοιπα?????....................

Απλα δεν θα υπηρχε (ακομα?) hi end.:flipout:

Το θεμα ειναι η χρηση του ορου και οχι ο ορος. Χαι εντ θα επρεπε να ειναι 5 συστηματα σε ολο τον κοσμο. Αυτα πιστευω οτι υπαρχουν. Τωρα αν καθε εταιρια βγαζει και απο 10 μηχανακια που περνιουνται στη συνειδηση του καταναλωτη ως χαι εντ ειναι αστειο και να το συζηταμε. Υπαρχουν και χαι εντ αυτοκινητα αλλα δεν ειναι τα mercedes και χαι εντ ρολογια αλλα δεν ειναι ουτε τα rolex ουτε τα vacheron. Και χαι εντ μηχανακια θα υπαρχουν αλλα πιθανον να μη τα ξερουμε.

αυτοκίνητα ακριβά υπήρχαν πάντα.
Το hiend μας προέκυψε μιά ωραία πρωία όταν ένας δαιμόνιος Έλλην θεώρησε ότι καλό είναι να ξεχωρίσουμε το τίμιο hifi που ουσιαστικά σήμαινε την αναζήτηση του καλού ήχου (με φτηνό ή ακριβό ή προσιτό ή ανήθικο τρόπο) και να δημιουργήσουμε μιά άλλη έννοια, εκείνη του hiend που κατέστη ουσιαστικά η αναζήτηση του ακριβώτερου και δυστυχώς πολλές φορές όχι καλύτερου ήχου.

Νομίζω ότι είμαι σαφής.

Εμ δεν απαντάς στα ερωτήματα που έθεσα, εμ λες ότι και τον όρο hiend μας προέκυψε μιά ωραία πρωία όταν ένας δαιμόνιος Έλλν κλπ κλπ
Γιατί δεν γίνεσαι πιο συγκεκριμένος?

θέλεις να απαντήσω εγώ στα ερωτήματά σου (που ουσιαστικά είναι θέσεις του ΚΚ)?
Νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθείς σε εκείνον γιατί εγώ θα δώσω την δική μου εκδοχή στο τι εννοεί που πιθανόν να μην είναι η ίδια.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι η προέλευση του όρου hiend ήταν γνωστή....
(τουλάχιστον στους θιασώτες...)

Θα μπορούσες (εφ όσον συμφωνείς, να απαντήσεις για σένα) ;)
O όρος (σαν όρος και μόνο) του hiend, είναι που χαλάει κάποιους?
Γιατί άλλο να πει κάποιος: Δεν μου αρέσευν τα LAMM (ή κάτι άλλο), μου φαίνεται ακριβό, θα πάρω τροχόσπιτο με αυτά τα λέφτά κλπ. κλπ. και άλλο να πει: είναι απατεώνας ο Σουσούριν (και οι υπόλοιποι κατασκευαστές αυτών των συσκευών)
Όσο για τα περιοδικά και την κριτική-βαθμολογία? Καλά είναι μόνο για ενημέρωση.

αφου τελικα μιλαμε για λεφτα, θα μπορουσε καποιος απο τους κατακριτες του high end να μου πει απο που αυτο ξεκιναει? για να γινω πιο συγκεκριμενος, θελω ενα συστηματακι για να ακουω τις μουσικες μου στο σαλωνι μου. μεχρι ποσα πρεπει να δωσω για να μην ειμαι γραφικος, ατιμωτικος για την ανθρώπινη νοημοσύνη κτλ?

σοβαρα ρωταω, ποσα πρεπει να δωσω?

Νομιζω ο τιτλος του thread ειναι λαθος. Ισως και το προσωπο στο οποιο αναφερεται να κανει λαθος.

Ισως η σκοπια απο την οποια βλεπουμε το αθλημα μας να ειναι λαθος. Απο την αλλη καποια λαθη που εχουμε κανει μας εχουν βοηθησει. Εχουμε μαθει απο αυτα.

Τι ειναι λαθος ομως και τι σωστο;

Αυτα τα δυο μπερδευονται απο καποια στιγμη και μετα αν αρχισει κανεις συζητηση φιλοσοφικου περιεχομενου...........

Ενα χωρο εχουμε για να μιλαμε για το χομπυ μας, ας τον σεβαστουμε.