ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
... Μπλέξαμε την θρησκεία την φιλοσοφία και τα εσόψυχα του Κώστα, του Δημήτρη κλπ και φτιάξαμε θέμα για να τα χώσουμε στους χαιεντάδες και στα απανταχού ακριβά προιόντα. ...
Στους χαϊεντάδες ναι, αλλά τα ακριβά προϊόντα; Τι φταίνε τα καημενούλια; ΑΛΛΟ πράγμα το high end, ΑΛΛΟ πράγμα τα ακριβά προϊόντα. Για να στο εξηγήσω δηλαδής, με ένα παράδειγμα:
Περίπτωση Α. Ένας άνθρωπος σου λέει: «κοίτα να δεις, γνωρίζω ότι η ηχητική συμπεριφορά ενός καλωδίου εξαρτάται από τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του, η διαμόρφωση των οποίων δεν προϋποθέτει εξωτικά υλικά, μουράτα πουκάμισα, τεράστια ποσά έρευνας και όλες αυτές τις παπαριές που διατυμπανίζουν διάφοροι, αλλά, ρε παιδί μου, αφού έχω λεφτά γιατί να μην ξοδέψω; Πήρα λοιπόν εκείνο το καλωδιάκι, που ταιριάζει και με το χρώμα της κουρτίνας, και, εδώ που τα λέμε δηλαδή, δεν παίζει και άσχημα. Κακό είναι; Και στο κάτω της γραφής ρε αδερφέ, άμα το έχεις το χρήμα και δεν το χαίρεσαι, γιατί να ζεις»;
Αυτός ο τύπος, Βαγγέλη, είναι ένας μορφωμένος άνρωπος, που δεν παραμυθιάζεται από τα φούμαρα του high end. (Πώς αλλιώς να τα πω, θα φέρω και το Μπάμπη σε δύσκολη θέση…)
Περίπτωση Β. Ένας άλλος σου λέει: «κοίτα να δεις, άμα δεν πληρώσεις για καλώδια, ποιότητα δεν παίρνεις. Σκέψου δηλαδή να τα στρώσεις κιόλας! Τότε το σύστημα θα απογειωθεί. Α, και κοίτα να δεις, να έχεις όλες τις συσκευές σε φάση, γιατί αλλιώς οι ηλεκτρολυτικοί θα τρώνε το ripple εκτός φάσης και θα χάσεις τη φάση να ακούσεις φασικά σωστά, οπότε θα είσαι σε αφασία. Επίσης, μην ακούς τι λέει ο πάσα ένας, αυτές οι δοκιμές γίνονται υπό high end συνθήκες, ακούγοντας μέσα από πανάκριβα μηχανήματα. Εγώ που έχω τα λεφτά, εγώ ακούω, κι εσύ που δεν τα έχεις είσαι κουφός.
Αυτός ο τύπος, Βαγγέλη, δεν είναι παρά ένας χαϊεντάς.