Το κεφάλι μου έχει γίνει κιμάς!

Θα παω και απο εκει μηπως εχει τιποτα αν και την τελευταια φορα που πηγα,λογω κρισης,μαλλον φγινει και εκει το showroom τους,ρε παιδια ομως,εχει καθολου σημασια για την ποιοτητα του δικαναλου μου ηχου,η ποιοτητα του πολυκαναναλου?Στο κατω κατω δεν τρελαινομαι κιολας αν χασω και κανενα θροισμα σε καμια ταινια του Αγγελοπουλου,γι'αυτο και ψαχνω εναν σχετικα φτηνο πολυκαναλο..

Η αλήθεια είναι πως και τον 921 να ακούσεις έξω δεν νομίζω να καταλάβεις και καμία συνταρακτική διαφορά σε σχέση με τον 2021 ειδικά σε κανα media markt showroom που θα ψάχνεις πωλητή μες στο χαμό... Απλά ζήτησε να τον ακούσεις με κάποια ηχεία που να έχει ο Νάκας (yamaha ή warfendale νομίζω φέρνει) ώστε να πάρεις κάποιο αποτύπωμα της pioneer όσο γίνεται πιο ξεκάθαρο. Αν και με το yamaha θα καταλήξεις μάλλον καθαρά λόγω του showroom και της εξυπηρέτησης.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,για να δουμε..Αν και απο οτι καταλαβα για την περιπτωση μου δε νομιζω πως αξιζουν να φυγουν λεφτα σε high end πολυκαναλους γιατι τοτε με τα λεφτα που θα μου μεινουν θα παρω κανενα δικαναλο...Sony..

Μπορείς στο Νάκα να ακούσεις τον δικάναλο της yamaha σε στερεοφωνική ακρόαση και να ζητήσεις να ακούσεις καπάκι και ένα πολυκάναλο του οποίου το κόστος θα είναι όσο το συνολικό budget που έχεις προυπολογίσει για την αγορά και να αποφασίσεις εκείνη τη στιγμή τι προτιμάς γιατί ίσως για τα λεφτά που σκοπεύεις να διαθέσεις να μη βγαίνει η αγορά δύο ενισχυτών. Επίσης μην ξεχνάς πως όσο καλύτερο είναι ένα ηχείο τόσο περισσότερα πράγματα θα καταλάβεις συγκριτικά. Οπότε ζήτησε η ακρόαση να γίνει με ένα ηχείο αντίστοιχης τιμής και ήχου αν έχουν με αυτό το οποίο έχεις. Εκτός αν σκοπεύεις εντός του επόμενου διαστήματος (διετίας - τριετίας θα έλεγα) να αναβαθμίσεις και τα ηχεία οπότε ζήτα ματσάρισμα και με ηχεία εκείνης της κατηγορίας τιμής.

Στην επομενη 2ετια τουλαχιστο,σκοπευω να αλλαξω και τα ηχεια φιλε Panoramious και οταν παω στο Νακα θα παρω και τα ηχεια μαζι μου,απλως δε νομιζω να αξιζει να δωσω πολλα λεφτα στον πολυκαναλο,απλως να εχει τα βασικα καλουδια(pre out) και το εμπορικο καροτο(3D HDMI).Αληθεια εχεις παει καμια βολτα απο Νακα στο Χαριλαου με Πανοραμα?Γιατι για να κατεβω Μητροπολεως με αμαξι και ηχεια απο χλωμο εως ακυροτατο!

Νομίζω πως στη Μητροπόλεως είναι και πολύ μικρό το μαγαζί για να έχει showroom. Nαι είχα ψωνίσει κιόλας από εκεί παλιότερα. Στο υπόγειο έχει ένα πολύ καλό showroom (ψιλοπαγίδα γιατί αλλιώς θα ακούγονται τα μηχανήματα σπίτι σου) και το παλικάρι που είχα δει τις προάλλες όταν ψαχνόμουν για avr ήταν εξυπηρετικότατο.

Ωραια...οποτε την Τριτη πρωι πρωι εκει,μετα και μια Media Markt και μετα το απογευμα καμια....πιτσα ξερεις εσυ(επειδη θα εχω χρονο οπως βλεπω,σιγα μην παω στην αδελφη μου,εχεις κανενα μαγαζι που να βολευει να πεταχτω ακομη που να βολευει αμαξι και ηχεια?)

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας,με καλυψατε απολυτα,τωρα κατι ψιλοαποριες που εχω για τον A/V που θα καταληξω,θα περιμενω απαντησις στο αλλο thread που ανοιξα,καλο σας απογευμα,αν δε χρειαζεται κατι αλλο απο εσας,το thread μπορει να κλεισει εκ μερους μου(ευχαριστω και παλι!)

Επείγον
Μία συμβουλή για το φίλο μας Κολόμβο, που έχω καταλάβει ότι είναι βιαστικός και καψωμένος ως εκεί που δεν πάει.

Μη βιάζεσαι, κάνε τη μετακόμιση πρώτα! Εν τω μεταξύ να ενημερώνεσαι. Και μη μας παίρνεις και πολύ στα σοβαρά, όλους τους τρελλούς εδώ μέσα.
Είμαστε ικανοί να σε βάλουμε να ξεπουληθείς ολόκληρος για ν' αγοράσεις μηχανήματα! :flipout:

Και μία δεύτερη συμβουλή: Θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την περίπτωση να πάρεις AV Ενισχυτή μεταχειρισμένο, παλαιότερης γενιάς, χωρίς HDMI, τον οποίο θα μπορείς να βρείς σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή. Γιατί και πως, δεν έχω χρόνο, ετοιμάζομαι να βγω. Αύριο θα κάτσω να διαβάσω όλο το νήμα και να σου δώσω μία πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Ελπίζω μόνο να προλάβω και να μην έχεις ψωνίσει ως τότε! :laugh:

Αγαπητε Sonus Naturalis,περιμενω αυριο να μου πεις τη σκεψη σου,γιατι δεν μπορω να καταλαβω πως στον ενισχυτη που αναφερεις θα εχω συνδεδεμενα τα ps3,Bluray,Pc με HDMI και θα παιζουν τα νεα φορματ ηχου και το 3D,αλλα γι'αυτο ειστε για να καταλαβουμε οι ανιδεοι.To πρωτο μελημα μου ειναι να παρω εναν νεο Α/V που να σηκωνει δικαναλο,αφηνοντας τον ανεπηρεαστο και στους επομενους 2-4 μηνες που θα ξερω σε τι σπιτι θα μπω θα παρω κ δικαναλο(τα λεω και ο Mr.Hyde μεσα μου λεει:παρε εσυ την πιστωτικη την τριτη θεσσαλονικη και τα λεμε..),το μονο που με κραταει ειναι η αρβυλοπαντοφλα που θα φαω στο κεφαλι απο τη γυνη,αν δει με τη μια δυο κιβωτιαρες,οποτε μια,μια)μαλλον:-)

Μάλλον ο A/V πρέπει να είναι το τελευταίο κομμάτι ως προς την αγορά. Αλλάζουν πολύ γρήγορα τα μοντέλα και πέφτουν οι τιμές, πολύ πιο γρήγορα από τους δικάναλους και τα ηχεία.

Σε 2-4 μήνες από τώρα θα έχουν εδραιωθεί για τα καλά τα μοντέλα του 2012 και θα ψαχνόμαστε για scoop του 2013.... .

Pleo ευχαριστω για το post σου και η λογικη συμβαδιζει με τα λεγομενα σου,απλως επειδη σε 2 μηνες θα μετακομησω και τωρα η νοσος των αλλαγων ειναι μη αναστρεψιμη,λεω να ξεκινησω απο το πιο επουσιωδες κομματι του συστηματος.Επισης σπιτι με τη συζυγο βλεπουμε σχεδον καθεμερινα μια η μιση ταινια και μας εχει καλοαρεσει το DTS και το DTS-HD.Καποια γνωμη για εναν αξιολογο,απ-λα αξιολογο A/V που τηρει ρις προυποθεσεις μου?preout και 3D?

Αγαπητέ cOLOMBOS74,
Σου είχα υποσχεθεί να σου εξηγήσω την ιδέα για πολυκάναλο AV Ενισχυτή χωρίς HDMI.

Είναι πολύ απλό. Άν ψάξεις, μπορείς να βρείς σε πολυ χαμηλές, έως και εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, ένα πολύ καλό έως κορυφαίο AV Ενισχυτή προηγούμενης γενιάς, που θα έχει όλα τα άλλα και φυσικά pre-out (τότε είχαν όλοι)!

-Και το HDMI; Θα ρωτήσεις.
-Τι θα τις κάνω εγώ τις συσκευές μου; Το Blu-Ray μου, το Play Station, τα δορυφορικά μου; Στον αέρα θα τα συνδέσω;

Όχι βέβαια, υπάρχει λύση και πολύ απλή μάλιστα. Ένα HDMI Switch, δηλαδή ένας επιλογέας 3-4 εισόδων και μίας εξόδου. Όλες οι HDMI έξοδοι των συσκευών σου συνδέονται μ' αυτόν, ενώ η έξοδος του συνδέεται σε μία από τις αντίστοιχες HDMI εισόδους της τηλεόρασης σου. Εσύ επιλέγεις ποιά είσοδος θα είναι κάθε φορά ενεργή (δηλαδή της συσκευής που παίζει εκείνη τη στιγμή), είτε χειροκίνητα, είτε και αυτόματα.

Ορίστε ένα παράδειγμα HDMI Switch
Διάλεξα ένα 4 εισόδων. Υπάρχουν με λιγότερες ή με περισσότερες, ακριβότερα ή φθηνότερα, δεν έχει σημασία, είναι απλά ένα παράδειγμα.

Με αυτό τον τρόπο:
Ως προς την εικόνα, όλες οι συσκευές συνδέονται με το HDMI-Switcher.

Ως προς τον ήχο όλες οι συσκευές συνδέονται με τον AV Ενισχυτή αου και τον HT-Passthrough δικάναλο ενισχυτή.

Να κι' ένα σχεδιάκι όπως θα είναι το σύστημα:

HT-System.png

Ένα πλεονέκτημα και το εξής: Επειδή η σύνδεση HDMI μπορεί να μεταφέρει και εικόνα και ήχο, ο ήχος μπορεί να αναπαράγεται από την τηλεόραση. Έτσι η υπόλοιπη οικογένεια θα μπορεί να βλέπει τις ταινίες, να παίζει τα παιγνίδια κλπ, χωρίς να χρειάζεται ν' ανοίξει και να πειράζει το υπόλοιπο σύστημα. Αυτό μόνο εσύ θα το χειρίζεσαι. Το Μεγάλο Αφεντικό, κανένας άλλος!

Μειονέκτηματα; Ναι ένα: Δεν θα έχεις τα τελευταία κινηματογραφικά format ήχου. Δηλαδή Dolby Digital HD, DTS HD. Θα έχεις όμως όλα τα κλασσικά δηλαδή το στάνταρντ Dolby Digital και DTS κλπ. και φυσικά Stereo. Πίστεψε με, ελάχιστα θα σου λείψουν. Άλλωστε όλα τα δισκάκια που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν κατά κανόνα και τα κλασσικά format. Άν σ' ενδιαφέρει η μουσική λίγο περισσότερο από τις ταινίες, τότε πραγματικά δεν πρόκειται να σου λείψουν.

Αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα είναι άλλο: Αγοράζοντας ένα καλό αλλά μεταχειρισμένο AV προηγούμενης γενιάς ενισχυτή σε χαμηλή τιμή, θα σου περισσέψουν χρήματα για ένα καλό HT-Passthrough δικάναλο ενισχυτή και πιθανόν για ένα ζευγάρι καλύτερα ηχεία.

Πως σου φαίνεται η ιδέα; :cool:

Pleo ευχαριστω για το post σου και η λογικη συμβαδιζει με τα λεγομενα σου,απλως επειδη σε 2 μηνες θα μετακομησω και τωρα η νοσος των αλλαγων ειναι μη αναστρεψιμη,λεω να ξεκινησω απο το πιο επουσιωδες κομματι του συστηματος.Επισης σπιτι με τη συζυγο βλεπουμε σχεδον καθεμερινα μια η μιση ταινια και μας εχει καλοαρεσει το DTS και το DTS-HD.Καποια γνωμη για εναν αξιολογο,απ-λα αξιολογο A/V που τηρει ρις προυποθεσεις μου?preout και 3D?

Καλή σου μέρα. Μετά από μια μικρή συμβίωση (3 μήνες) με τον YAMAHA RX-V771, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι είναι αρκετά τίμιο μηχάνημα. Η ισχύς του είναι ικανοποιητική, για τα δεδομένα τα δικά μου (σαλόνι 30τ.μ. περίπου). 3D δεν τον έχω τσεκάρει επειδή δεν έχω τηλεόραση με δυνατότητα 3D, έχει preout για όλα τα κανάλια (7.2) πράγμα που θα αξιοποιήσω όταν με το καλό έλθει ο καιρός της μετακόμισης. Παρ' όλο που ο προηγούμενος ήταν πιο δυνατός YAMAHA RX-V1500, οι ταινίες που είδα ,από BR με τα νέα format ήχου, με εντυπωσίασαν πάρα πολύ.
Βέβαια, να πω ότι τα Klipsh που έχω, δεν είναι δύσκολα ηχεία και η ισχύς έρχεται αβίαστα χωρίς να χρειάζεται ν' ανεβάσω την ένταση σε προβληματικές "στάθμες".
Το μενού του είναι αρκετά καλό, έχει δικτυακό ράδιο, έχει δύο HDMI out, μία HDMI in στην πρόσοψη πράγμα πολύ βοηθητικό αν χρησιμοποιείς κονσόλες, έχει, σε γενικές γραμμές πολλά καλούδια.
Αυτή τη στιγμή "παίζει" στα 550 περίπου. Δεν ξέρω αν υπερβαίνει τα όριά σου, αλλά, προσωπική άποψη πάντα, με γεγονός ότι οι εταιρείες το έχουν ξεφτιλίσει με τα νέα μοντέλα, μπορεί να σου κάνει παρέα για αρκετά χρόνια, με τη λογική ότι θα αξιοποιήσεις κάποια στιγμή τις preout με δικάναλο ή γιατί όχι πολυκάναλο τελικό.

Καλό συνέχεια.

Υ.Γ. κερασάκι στην τούρτα, είναι ότι αν για κάποιον λόγο θες να έχεις ήχο μόνο από την τηλεόραση, (ειδήσεις, μωρό κ.λ.π.) μπορείς να επιλέγεις τις εισόδους των πηγών που έχεις συνδέσει και με σβηστό ενισχυτή.

Κολόμβε ναι αναφερόμουν στη σύμβια η οποία έχει αναπτύξει αλλεργία στα συνολικά 6 remote που έχω στο σαλόνι και που όποτε βάζω προβολέα καταλήγει να κοιμάται στη μέση της ταινίας.
sonus naturalis κι εγώ έτσι λειτουργώ σπίτι περίπου. Ήμουν στο δίλλημα αγοράς καινούργιου AV ή καινούργιου δικάναλου. Τελικά αποφάσισα τα 1400 ευρώ που σκόπευα να δώσω συνολικά για έναν LX75 να τα μοιράσω στο σύστημα βελτιώνοντας την πηγή, το κεντρικό ηχείο και αγοράζοντας ένα δικάναλο για τις stereo ακροάσεις. Νομίζω πως τελικά έπραξα σωστά. Βέβαια ο avr μου έχει preout οπότε δε χάνω τα τελευταία format. Έχοντας όμως υπόψην των τιμών που υπάρχουν στα μεταχειρισμένα μηχανήματα αυτή τη στιγμή στο site, προσθέτοντας στο ποσό αυτό και το κόστος ενός σωστού hdmi 1.4 splitter ώστε να μην υπάρχουν απώλειες σήματος νομίζω πως για 550 ευρώ που έχει ένας ολοκαίνουργιος yamaha με preout, με εγγυήσεις, με την χαρά του να ανοίγεις ένα καινούργιο κουτί, με όλα τα τελευταία format κλπ αξίζει περισσότερο η αγορά του καινούργιου.

Παιδια ευχαριστω για ολες τις απαντησεις σας!!Sonus Naturalis η συνδεσμολογια που προτεινεις ειναι παρα πολυ σωστη(και εγω θα την φανταζομουν ισως αν εκανα εκτος απο τη νυχτα μερα στο forum οπως κανω και τη μερα νυχτα κανενα τριμηνο)αλλα δε θα ηθελα να χασω τα νεα format ηχου στις ταινιες.Βεβαια φανταζομαι πως τα μηχανηματα που προτεινεις εχουν καλυτερη ποιοτητα ηχου απο οτι ενας σχετικα οικονομικος πολυκαναλος,αλλα φανταζομαι οτι γλυτωνεις σε καλωδια,αν παρεις ενα καλο HDMI switch θα θελεις κανενα 100αρι και ποσο θα βγει ο μεταχειρισμενος στο κατω κατω που δε θα εχει και εγγυηση(κοτας ε?).Αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω εναν οικονομικο με τα καλουδια που χρειαζομαι για να κολλησω και εναν καλο δικαναλο μετα τη μετακομιση.Αυτα που προτεινει ο george ειναι νομιζω οτι πρεπει για την περιπτωση μου,εφοσον με ΤΙΠΟΤΑ φανταζομαι(και ξαναπειτε το μου γιατι θελω να τ'ακουω)δεν υποβαθμισει τον δικαναλο μου.Επισης φανταζομαι θα ακουω σχετικα καλυτερα απο τον Onkyo TX-SR577,ετσι δεν ειναι?Καλα δε φανταζομαι και τεραστια διαφορα!
Sonus Naturalis σ'ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου,την τηρηση της υποσχεσης σου,το σχεδιαγραμμα σου....Αν μου εβρισκες και κανενα Roksan Kandy K2 h Υamaha AS2000 μεταχειρισμενους σε αριστη κατασταση με ενα 500αρικο θα σου ζωγραφιζα και γω τη Μονα Λιζα!...:)

Κολόμβε ναι αναφερόμουν στη σύμβια η οποία έχει αναπτύξει αλλεργία στα συνολικά 6 remote που έχω στο σαλόνι...

Τον SR7400 δεν έχεις; μέχρι 12 συσκευές υποστηρίζει το remote του, learning είναι, ακόμα και δημιουργία macro (με ένα πλήκτρο ακολουθία λειτουργιών δηλαδή) εντολών το τηλεχειριστήριό του. Εγώ μέχρι και το A/C χειρίζομαι από αυτό... (ίδιο και στον δικό μου SR8002) :Banane0:
Αν ασχοληθείς λίγο με τις εντολές macro θα το αγαπήσει η συμβία σου. Θα πατάει ένα πλήκτρο και θα ανάβουν όλα και θα παίζουν αυτόματα. Try it!

............................................................................Αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω εναν οικονομικο με τα καλουδια που χρειαζομαι για να κολλησω και εναν καλο δικαναλο μετα τη μετακομιση.Αυτα που προτεινει ο george ειναι νομιζω οτι πρεπει για την περιπτωση μου,εφοσον με ΤΙΠΟΤΑ φανταζομαι(και ξαναπειτε το μου γιατι θελω να τ'ακουω)δεν υποβαθμισει τον δικαναλο μου.Επισης φανταζομαι θα ακουω σχετικα καλυτερα απο τον Onkyo TX-SR577,ετσι δεν ειναι?Καλα δε φανταζομαι και τεραστια διαφορα!...........................................)

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω αν ο Onkyo TX-SR577 παίζει καλύτερα ή χειρότερα, ίσως στην κατηγορία αυτή να μην είναι τόσο ακουστή η διαφορά. Το "κόβω" να είναι πάνω - κάτω ίδια. Για δικάναλη ακρόαση, προσωπικά πάντα, εκτός από τις απαραίτητες δοκιμές, δεν θα χρησιμοποιούσα τον πολυκάναλο. Η πηγή θα πήγαινε κατευθείαν στο δικάναλο.
Όσο λιγότερες "διαδρομές" το σήμα, τόσο το καλύτερο.