Το κεφάλι μου έχει γίνει κιμάς!

Σ´ευχαριστω για ολα Panoramius και θα ηθελα να μου κανεις μια τελευταια χαρη αν μπορεις(πριν σε καληνυχτησω γιατι αυριο πρωι δουλεια και αν με παρει πρεφα η συζυγος θα φαμε πολυ παντοφλα):Επειδη ενας καλος συμφορουμιτης μου εστειλε ενα private για τον Α/V denon 2311 και το καλο παλικαρι πηγε για υπνο,μπορεις να με βοηθησεις(αφου ´μιλαγες για googling χεχε),αν εχει τα pre out L R μπροστα αν τα λεω καλα,γιατι σα να μου φανηκε πως δεν εχει..

FragoulisNaval ευχαριστω για την τοποθετηση σου.Νομιζω πως ο Denon δε διαθετει pre out για μπροστα L R αλλα μονο για sub.Αυτο εινια το λιγοτερο βεβαια,γιατι αλλο με καιει που εκει ειναι η πιο μεγαλη επενδυση.Παρατηρω μια επιμονη στο forum για τον Roksan(και για τον XTZ που ομως δεβ εχει ht passthrough)να υποθεσω οτι ολα αυτα ειναι επειδη πολυ συμφομουριτες με εμπειρια στον ηχο και στα μηχανηματα τους εχουν δοκιμασει με εξαισια για σχεση τιμης-αξιας αποτελεσματα?Αληθεια τι ενταση εχει ο ενισχυτης?(Ωχ μην αρχισεις τα ohm(αν και κατι μου λεει οτι ειναι πολυ συμαντικο!) κτλ γιατι τελευταια φορα ασχοληθηκα μαζι τους στις πανελληνιες!)

O Denon μπορεί να δώσει σήμα σε άλλον ενισχυτή μέσω της ζώνης 2 (zone 2) λειτουργίας που έχεις. Τουλάχιστον στον 1910 που έχω εγώ έτσι τον δουλεύω αλλά αυτά θα σου τα πεί και ο πωλητής του καταστήματος. Αυτά τουλάχιστον τα ξέρει γιατί τα άλλα μάλλον δεν.....Anyway κάνε ένα κόπο και κατέβασε και το manual του ενισχυτή να δείς.

Η επιμονή δεν έγκειται στα μηχανήματα ή στους αντιπροσώπους. Συνήθως έχουν να κάνουν με το budget (που είναι πολύ μικρό λόγω κρίσης) αλλά και διότι στα χρήματα που ζητούν είναι καλύτερα overall. Βέβαια τα Dali που έχουν λίγο τονισμένα τα πρίμα τους (και εδώ ο tyler ας με διορθώσει αν κάνω λάθος) δεν θα ταιριάξουν με τον XTZ τόσο όσο με το Roksan που σαν γλυκός ενισχυτής θα τα μαζέψει ψηλά.... Αν είχες μεγαλύτερο budget θα συζητάγαμε άλλα πράγματα χεχε!!

To roksan kandy k2 μόλις τον αγόρασα. Τον ακούω δύο μέρες συνεχόμενα με το που γυρίζω από τη δουλειά. Μέχρι τώρα τα tannoy sensys dc2 μου τα οδηγούσα απεθείας από τον πολυκάναλο marantz sr7400. Με τον roksan άλλαξε τελείως το ηχητικό αποτέλεσμα που έπερνα μέχρι τώρα. Πολύ πιο αναλυτικό αποτέλεσμα, έσφιξαν τα πάντα στο άκουσμα... Λες και έδεσε όλο το φάσμα. Πολύ πιο περιγραφικός και ιδιαίτερα γλυκός (τόσο που ίσως σε κάποιους να μην αρέσει). Ο Marantz έβγαζε πολύ πιο "αχρωμάτιστο" αλλά συνάμα και πιό brutal, ανακατεμένο ηχητικό αποτέλεσμα με χαλαρότητα χαμηλά και σχετικά έντονη έκθεση στα πολύ ψηλά. Όχι πως με τον ROKSAN απέκτησα ξαφνικά hi end αλλά υπάρχει πολύ καλύτερη ομοιογένεια στον ήχο. Τώρα σκοπεύω να την ψάξω λίγο με τα καλώδια για να κόψω ένα σύρσιμο που ακούω στο "σίγμα" και θα ήθελα αν έχει κανείς να προτείνει κάτι ας το κάνει. Θα το εκτιμούσα. Αλλά καλύτερα ίσως με pm να μη χαλάσουμε και το thread του φίλου Κολόμβου. Παρεπιπτόντως έχω την εντύπωση πως τελικά προτιμώ να δουλεύω πιό συχνά για τα περισσότερα κομμάτια που ακούω τον Marantz σαν προενισχυτή γιατί στην "κυρίως" ηλεκτρονική μουσική και όχι μόνο που ακούω ενώ ο Roksan σαν ολοκληρωμένος είναι πιό straigthforward μέσω του Marantz παίρνω άλλη διάσταση, άλλο άνοιγμα. Πάντως χαίρομαι που έχω και τις δύο αυτές επιλογές για να "παίζω". Βέβαια κατά πάσα πιθανότητα λείαν συντόμως θα αλλάξω πηγή και μπορεί αυτό να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Roksan σαν ολοκληρωμένου... ήδομεν. Εν κατακλείδει θεωρώ πως το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν μια ουσιαστική αναβάθμιση overall. Και ναι, έχει πολλή ψυχή ο ενισχυτής. Ελπίζω να βοήθησα.

Φίλε Panoramious ο Roksan οδηγεί καλύτερα τα ηχεία σου. Αυτό που ακούς με τον Marantz δυστηχώς μπορεί να σου αρέσει αλλά είναι ανεπαρκής οδήγηση των ηχείων σου και μάλιστα ο marantz πρέπει να ζορίζετε τα μάλα και να γονατίζει από τις 12 και πάνω του volume σωστά;; Αντιγράφω από εδώ :

Impedance reaches a minimum of 2.96 ohms at 99 Hz and a phase angle of –66.55 degrees at 4.7 kHz. Sensitivity averages 85.5 dB from 500 Hz to 2 kHz.

Τον Roksan τον άκουσα και εγώ φευγαλέα σε μαγαζί μετά από παρότρυνση φίλου και μου άρεσε πάρα πολύ.

Νομίζω πως το zone 2 δεν είναι ιδανική περίπτωση για οδήγηση άλλου ενισχυτή, παρά μόνο όταν πρόκειται να κάνει αυτό για το οποίο είναι σχεδιασμένο, δηλαδή να στείλει στερεοφωνικό σήμα σε άλλο χώρο.

Επίσης, ο SR7400 ήταν από τα δυνατά μηχανάκια της Marantz. Τα DC2 μάλλον σε μεγάλες εντάσεις πρέπει να τα χορεύει, εκεί που αρχίζει να στέλνει ρεύμα δηλαδή από το απόθεμα που έχει. Η εικόνα και η μουντάδα σε σχέση με τον Roksan προφανώς οφείλεται στην προενίσχυση. Εννοείται ότι είναι και καλύτερος ενισχυτής ο Roksan.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και θα ηθελα αν γινεται μια αποψη για τον yamaha av2000.Κατεβασα το manual(το αμερικανικο)και δε δειχνει να εχει pre out οποτε παει για αλλα και ο Denon.Στο site της Denon που ειδα κατι photos(τον εχει πλεον ως κατηργημενο μοντελο δειχνει αλλα αντι αλλον,οτι εχει δηλαδη σε ολα τα καναλια).Υπαρχει καπου στη Θεσσαλονικη να ακουσω τον Roksan η καποιον αλλον στην κατηγορια τιμης αυτη(πλην του Yamaha που θα τον εχει ο Νακας)και αν υπαρχει περιπτωση αν ψαξω στο εξωτερικο αν με συμφερει(συν μεταφορικα)να προμηθευτω τον Roksan??

Επισης οσον αφορα τους A/V με pre out για να παρω ενα βασικο οποτε ολα τα λεφτα να φυγουν στον δικαναλο εχουν...ξεφυυυιγ.Οποτε ειμαι αναμεσα στους Denon VSX-2021 και Yamaha RX-810 που μου κανουν τη δουλεια.Η γνωμη σας για τους ανωτερω πολυκαναλους και αν υπαρχει καποιος αλλος καλυτερος στh συγκεκριμενη τιμη αυτων(η πιο budgατος) που να μου κανει τη δουλεια??(pre oyt+3D).Περιμενω απαντησεις σας..

fragoylinaval, δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Αυτό που είπα είναι πως προτιμώ να ακούω αυτή τη στιγμή με τον Marantz ως προενισχυτή και το Roksan ως τελικό ενισχυτή γιατί έτσι η μουσική μου δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Ίσως γιατί έτσι φέρνει περισσότερο στο γνωστό μου άκουσμα (4 χρόνια με ένα μηχάνημα αφήνουν τη σφραγίδα τους). Όπως ανέφερα, ο Roksan ως τελικός ενισχυτής βελτίωσε πάρα πολύ το άκουσμα σε διαύγεια, αναλυτικότητα και ταχύτητα! Απλά ως ολοκληρωμένος μου ακούγεται πιο flat και στενός σε σχέση με το συνδυασμό Marantz ως προενισχυτή και Roksan ως τελικό ενισχυτή. Ανέφερα στο συμφορουμίτη το συγκεκριμένο θέμα ως θετικό ως προς την αγορά δικάναλου με htpassthrough καθώς έτσι έχω δύο διαφορετικές επιλογές πλέον. Είται το combo marantz/roksan είτε σκέτο το roksan. Η σύνδεση γίνεται με καλώδια από τις αναλογικές εξόδους του blue ray στα αντίστοιχα κανάλια αναλογικής εισόδου του Marantz. Aπό εκεί Τα δύο μπροστινά τα έχω δώσει μέσω των εξόδων προενίσχυσης του Marantz στον Roksan στην είσοδο passthrough. Και από την δικάναλη έξοδο του blue ray έχω δώσει απευθείας σήμα σε άλλη είσοδο του Roksan. Την εναλλαγή από το ένα σύστημα στο άλλο την κάνω on the fly μέσω του remote του Roksan. Τέλος, για τα καλώδια και το σύρσιμο στο "Σίγμα" μήπως έχεις κάτι να προτείνεις? Αυτή τη στιγμή έχω συνδεδεμένα καλώδια του μέτρου 2χ4 από το Νάκα. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μάλιστα έχουν μαυρίσει αρκετά και τα σημεία ένωσης με τις μπόρνες του ενισχυτή και των ηχείων.

ps : Το μπουμάρισμα λόγω μεγάλης απαίτησης σε ρεύματα των ηχείων σε μεσαιοχαμηλές συχνότητες το κοντρόλαρα λίγο με την τοποθέτηση μπασοπαγίδων στους τοίχους δίπλα από τα ηχεία ώστε να περιορίσω τη διασπορά της παραφωνίας. Ακόμα και ο Roksan που τα πάει καλύτερα από τον Marantz δε βλέπω να τα έχει τα λιγότερο από 3Ω που κατεβαίνουν τα ηχεία μου. Η επιλογή ενισχυτή έγινε συνειδητά και με οικονομικούς περιορισμούς ως δεδομένο. Είμαι σαφώς ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα.

fragoylinaval, δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Αυτό που είπα είναι πως προτιμώ να ακούω αυτή τη στιγμή με τον Marantz ως προενισχυτή και το Roksan ως τελικό ενισχυτή γιατί έτσι η μουσική μου δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Ίσως γιατί έτσι φέρνει περισσότερο στο γνωστό μου άκουσμα (4 χρόνια με ένα μηχάνημα αφήνουν τη σφραγίδα τους). Όπως ανέφερα, ο Roksan ως τελικός ενισχυτής βελτίωσε πάρα πολύ το άκουσμα σε διαύγεια, αναλυτικότητα και ταχύτητα! Απλά ως ολοκληρωμένος μου ακούγεται πιο flat και στενός σε σχέση με το συνδυασμό Marantz ως προενισχυτή και Roksan ως τελικό ενισχυτή. Ανέφερα στο συμφορουμίτη το συγκεκριμένο θέμα ως θετικό ως προς την αγορά δικάναλου με htpassthrough καθώς έτσι έχω δύο διαφορετικές επιλογές πλέον. Είται το combo marantz/roksan είτε σκέτο το roksan. Η σύνδεση γίνεται με καλώδια από τις αναλογικές εξόδους του blue ray στα αντίστοιχα κανάλια αναλογικής εισόδου του Marantz. Aπό εκεί Τα δύο μπροστινά τα έχω δώσει μέσω των εξόδων προενίσχυσης του Marantz στον Roksan στην είσοδο passthrough. Και από την δικάναλη έξοδο του blue ray έχω δώσει απευθείας σήμα σε άλλη είσοδο του Roksan. Την εναλλαγή από το ένα σύστημα στο άλλο την κάνω on the fly μέσω του remote του Roksan. Τέλος, για τα καλώδια και το σύρσιμο στο "Σίγμα" μήπως έχεις κάτι να προτείνεις? Αυτή τη στιγμή έχω συνδεδεμένα καλώδια του μέτρου 2χ4 από το Νάκα. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μάλιστα έχουν μαυρίσει αρκετά και τα σημεία ένωσης με τις μπόρνες του ενισχυτή και των ηχείων.

ps : Το μπουμάρισμα λόγω μεγάλης απαίτησης σε ρεύματα των ηχείων σε μεσαιοχαμηλές συχνότητες το κοντρόλαρα λίγο με την τοποθέτηση μπασοπαγίδων στους τοίχους δίπλα από τα ηχεία ώστε να περιορίσω τη διασπορά της παραφωνίας. Ακόμα και ο Roksan που τα πάει καλύτερα από τον Marantz δε βλέπω να τα έχει τα λιγότερο από 3Ω που κατεβαίνουν τα ηχεία μου. Η επιλογή ενισχυτή έγινε συνειδητά και με οικονομικούς περιορισμούς ως δεδομένο. Είμαι σαφώς ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα.

Μου φαίνετα απλά περίεργο αυτό που περιγράφεις δεδομένου ότι ο roksan έχει καλύτερο στάδιο προενίσχυσης από τον marantz συν το ότι είναι και νεώτερης σχεδίασης. anyway πάμε παρακάτω. Τα ηχεία σου δεν τα έχω ακούσει με τον roksan για να σου προτείνω καλώδια. Θα σου έλεγα να ακούσεις Audioquest ή QED που έχουν roll off ψιλά αλλά και πάλι με πολλές επιφυλάξεις

Κυριακή απογευματόβραδο θα είμαστε σπίτι παρέα για επιτραπέζια. Είσαι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να ακούσεις τον δικό μου αν θέλεις. Ιδίως τέτοιους καιρούς πρέπει να ανοίξουμε τα σπίτια μας στον κόσμο γιατί αλλιώς θα καταλήξουμε να κλειδωθούμε στους εαυτούς μας... Στείλε pm αν ψήνεσαι για να κανονίσουμε λεπτομέρειες. Αν και πρέπει να ξέρεις πως τα Tannoy έχουν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα σαν ηχεία. Δε νομίζω πως θα έχεις αντίστοιχο ματσάρισμα με τα δικά σου. Σίγουρα όμως θα πάρεις μια γεύση.

Κυριακή απογευματόβραδο θα είμαστε σπίτι παρέα για επιτραπέζια. Είσαι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να ακούσεις τον δικό μου αν θέλεις. Ιδίως τέτοιους καιρούς πρέπει να ανοίξουμε τα σπίτια μας στον κόσμο γιατί αλλιώς θα καταλήξουμε να κλειδωθούμε στους εαυτούς μας... Στείλε pm αν ψήνεσαι για να κανονίσουμε λεπτομέρειες. Αν και πρέπει να ξέρεις πως τα Tannoy έχουν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα σαν ηχεία. Δε νομίζω πως θα έχεις αντίστοιχο ματσάρισμα με τα δικά σου. Σίγουρα όμως θα πάρεις μια γεύση.

Αν ήμουν επάνω θα ερχόμουν σίγουρα αλλά είμαι Χαλκίδα. Επιφυλάσσομαι σε άνοδό μου πάντως να περάσω και να ρίξω ένα αυτί. Ο cOLOMBOS74
cOLOMBOS74 να περάσει στάνταρ για να πάρει μια ιδέα επί του αποτελέσματος

Και τωρα μια ερωτηση που θα στειλει σε βαθεια περισυλλογη και απογνωση ολους σας,τι Moderators,τι Supreme Members κτλ(ακου Junior member Εγω!?)λοιπον:
Τα δυο καλα μας ηχεια τα μπροστα,ναι ναι τα L&R τα ενωνουμαι στις υποδοχες των ηχειων του δικαναλου?(ειμαι check machine ο ατιμος!)

Και τωρα μια ερωτηση που θα στειλει σε βαθεια περισυλλογη και απογνωση ολους σας,τι Moderators,τι Supreme Members κτλ(ακου Junior member Εγω!?)λοιπον:
Τα δυο καλα μας ηχεια τα μπροστα,ναι ναι τα L&R τα ενωνουμαι στις υποδοχες των ηχειων του δικαναλου?(ειμαι check machine ο ατιμος!)

Ναι εκεί τα ενώνουμαι

Ευχαριστω για την προειδοποιηση,αλλα και να κοπω απο τους δικαναλους θα περασω απο τον μεσο ορο...απαπα κρυαδα..Επισης για μια ερωτηση που εκανα για δυο πολυκαναλους A/V,ανοιξα καινουριο thread στους πολυκαναλους,καλα δεν εκανα....κυριε?

Ευχαριστω για την προειδοποιηση,αλλα και να κοπω απο τους δικαναλους θα περασω απο τον μεσο ορο...απαπα κρυαδα..Επισης για μια ερωτηση που εκανα για δυο πολυκαναλους A/V,ανοιξα καινουριο thread στους πολυκαναλους,καλα δεν εκανα....κυριε?

Καλά κάνατε.....ερώτηση παγίδα : Τους ακούσατε και σας άρεσαν ή διαβασατε reviews και καταλήξατε;;

(απαντηση γλυφτη):κυριε εγω απλως με τα χαρακτηριστικα τους μεσω googling τους βρηκα,γιατι απο οτι μου εμαθαν οι καλοι μου καθηγητες στις σημειωσεις τους,ψαχνω να βρω τους πιο φτηνους γιατι με το ht passthrough του μελλοντικου μου ενισχυτη,δεν επηρεαζουν καθολου..Δεν ακουσα κανενα,που να τους βρω ευκολα εδω Σερρες κυριε?

(απαντηση μπετόβλακα χαρτογιακά) Δικαιολογίες κύριέ μου....Να είχατε να ακούγατε! Και τί μας νοιάζει εμάς? Με την φαντασία σας θα ασχολούμαστε ? Και αν δεν σας αρέσει κανείς;;

@ Panaramious :Μπορεί να πετύχει σε κανα media markt για εύκολα διαφορετικά δεν ξέρω.....

Πλέον με την κρίση από όσο έχω δει βαριά βαριά κανένα 921 να έχουν. Κολόμβε, θα πρέπει να ξανανακαλύψεις την Αμερική νομίζω...