fragoylinaval, δεν εννοούσα αυτό που κατάλαβες. Αυτό που είπα είναι πως προτιμώ να ακούω αυτή τη στιγμή με τον Marantz ως προενισχυτή και το Roksan ως τελικό ενισχυτή γιατί έτσι η μουσική μου δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου. Ίσως γιατί έτσι φέρνει περισσότερο στο γνωστό μου άκουσμα (4 χρόνια με ένα μηχάνημα αφήνουν τη σφραγίδα τους). Όπως ανέφερα, ο Roksan ως τελικός ενισχυτής βελτίωσε πάρα πολύ το άκουσμα σε διαύγεια, αναλυτικότητα και ταχύτητα! Απλά ως ολοκληρωμένος μου ακούγεται πιο flat και στενός σε σχέση με το συνδυασμό Marantz ως προενισχυτή και Roksan ως τελικό ενισχυτή. Ανέφερα στο συμφορουμίτη το συγκεκριμένο θέμα ως θετικό ως προς την αγορά δικάναλου με htpassthrough καθώς έτσι έχω δύο διαφορετικές επιλογές πλέον. Είται το combo marantz/roksan είτε σκέτο το roksan. Η σύνδεση γίνεται με καλώδια από τις αναλογικές εξόδους του blue ray στα αντίστοιχα κανάλια αναλογικής εισόδου του Marantz. Aπό εκεί Τα δύο μπροστινά τα έχω δώσει μέσω των εξόδων προενίσχυσης του Marantz στον Roksan στην είσοδο passthrough. Και από την δικάναλη έξοδο του blue ray έχω δώσει απευθείας σήμα σε άλλη είσοδο του Roksan. Την εναλλαγή από το ένα σύστημα στο άλλο την κάνω on the fly μέσω του remote του Roksan. Τέλος, για τα καλώδια και το σύρσιμο στο "Σίγμα" μήπως έχεις κάτι να προτείνεις? Αυτή τη στιγμή έχω συνδεδεμένα καλώδια του μέτρου 2χ4 από το Νάκα. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μάλιστα έχουν μαυρίσει αρκετά και τα σημεία ένωσης με τις μπόρνες του ενισχυτή και των ηχείων.
ps : Το μπουμάρισμα λόγω μεγάλης απαίτησης σε ρεύματα των ηχείων σε μεσαιοχαμηλές συχνότητες το κοντρόλαρα λίγο με την τοποθέτηση μπασοπαγίδων στους τοίχους δίπλα από τα ηχεία ώστε να περιορίσω τη διασπορά της παραφωνίας. Ακόμα και ο Roksan που τα πάει καλύτερα από τον Marantz δε βλέπω να τα έχει τα λιγότερο από 3Ω που κατεβαίνουν τα ηχεία μου. Η επιλογή ενισχυτή έγινε συνειδητά και με οικονομικούς περιορισμούς ως δεδομένο. Είμαι σαφώς ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα.