To know us better Θεσσαλονίκη

υπομονή παιδιά μέχρι το βράδυ θα βάλουμε άρτο και θέαμα ,ωχ , εννοώ σχόλια και φωτογραφίες ! Άντε ωστόσο να βάλω έναν πλαγιότιτλο "όλα πήγαν όπως περιμένανε."

Ας αρχίσω με τα ευχάριστα .Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα τον tendy -Θεόδωρο και Πέτρο kalymnos και φυσικά τον οικοδεσπότη μας Κώστα.Τον Θανάση είχα την τύχη να τον ξανασυναντήσω.Περάσαμε ένα τρίωρο με hi-fi συζητήσεις και λίγες ακροάσεις των επιλεγμένων setup. Υπήρχαν για ακρόαση 1ο)HIFIMAN H500 ,GUSTARD H10 ,MATRIX I-PRO 2o)DRAGONFLY black,FIDELIO X2 3o)TEAC 503 ,AKGK702
Aφού ακούσαμε έτσι τα σετ απ κάναμε πρώτα αλλαγές στα ακουστικά και αργότερα φτιάξαμε ένα 4ο) με TEAC 503 ,GUSTARD H10 κΙ αλλάξαμε σε σειρά όλα τα ακουστικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

view.php

view.php
IMG_20161105_113612.jpgIMG_20161105_112139.jpg

Ακόμη συμφωνήσαμε ότι δυστυχώς αφού δεν κάναμε μετρήσεις πόσο υποκειμενικό είναι για τον κάθε ένα μας αυτό που θεωρούμε πιο σωστό στα αυτιά μας.Εδώ αρχίζουν οι παράμετροι να μας ζαλίζουν. Όλα τα ακουστικά έπαιξαν αξιοπρεπέστατα το ίδιο ισχύει και με τα dac σε γενικές γραμμές.Αλλά ως γνωστό σάν ψείρες που ήμαστε βγάλαμε και διαφορετικές γνώμες.(σιγά να μην βγάζαμε):bigcry:
α) εγώ σαν πιο γέρος :grandpa: δεν με ενοχλουν τα πιο έντονα πρίμα -το ακουστικό μου κατώφλι μειώθηκε στα 18000χζ β)δεν ακούμε τις ίδιες μουσικές πχ ροκ, κλασσική ποπ γ)δεν προτιμάμε να ακούμε στην ίδια ένταση όλοι.Α....σημαντικό δ) η πίτα της μητέρας του Κώστα ήταν υπέροχη!
IMG_20161105_114149_1.jpgIMG_20161105_114837.jpg

Τίς πιό μεγάλες διαφωνίες τις είχαμε ανάμεσα στο sh650 και το hi500 στον Πέτρο άρεσαν περισσότερο τα 650 σε μένα τα 500 .Για να ακριβολογήσω τα sh αυτη τη στιγμή στην τιμή που έχει είναι σίγουρα best by αλλά οχι τέλειο.Εχει slam καλύτερο απο τα 500 και λιγότερο εκτεταμένα πρίμα με λιγότερη λεπτομέρια απο τα HF- θα έλεγα πιο λαι μπακ τα 650.Στα dac το 503 ήταν ο ήρεμος νικητής.Ο gustard ήταν γίγαντας τα καταφερε πολύ καλά σε όλα!Ιδιαιτερη εντύπωση θετική το ματσάρισμα dragonfly με τα fidelio για τα λεφτά τους κελεπούρι. Συμπέρασμα : το σετ απ νούμερο 4 TEAC- GUSTARD ήταν το καλύτερο άκουσμα μακράν! Στα ακουστικά η επιλογή μάλλον είναι πιο υποκειμενική.

What about lack of comments. ...
Ήρθε η ώρα του κακού της παρέας :flipout:
Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον Κώστα για την φιλοξενία και την γνωριμία και να πω ότι χάρηκα πολύ που γνώρισα τον Θεόφιλο
είχαμε πάλι την ευκαιρία να κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση για το χόμπι και την μουσική και να αλλάξουμε απόψεις.
Καταλήξαμε δε όπως πολύ σωστά έγραψε ο Θεόφιλος στο γνωστό περί του υποκειμενικού του χόμπι και περί του ορέξεως κολοκυθόπιτα!
Αν και η πίτα ήταν τυρόπιτα και ήταν πολύ ωραία!
Θα είμαι σύντομος , δεν θα γράψω για αυτά που έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψη μου και δεν θα συγκρίνω.
Η υποκειμενική λοιπόν άποψη του Πέτρου
1. Teac UD 503 - είχα για δεύτερη φορά την ευκαιρία να τον ακούσω και η άποψη παραμένει η ίδια άριστο!
Θυμίζει κλασσικό γιαπωνέζικο cd player της τάξης των 1000-2000 , εστιάζει στην ''μουσική'' έτσι πολύ απλά ,είναι ευχάριστο
χωρίς να του λείπει τίποτα για την κατηγορία σε σκηνή , διαχωρισμό , λεπτομέρεια , όγκο , μπάσο κλπ κλπ μην το κουράζουμε άλλο.
Με πολύ καλό ενισχυτή ακουστικών για όχι πολύ απαιτητικά φορτία.
Αν δεν είχα καλό cdp και ήθελα dac το αγόραζα εχθές.
2. Dac matrix i pro - εντάξει ψιλό αδιάφορο κάνει την δουλειά του χωρίς να εντυπωσιάζει πουθενά και με συριστικές υψηλές.
Αν ήταν φθηνό θα ήταν καλή λύση για κάποιον που θέλει xlr αλλά στα 500-600 που κάνει μπα ευχαριστώ δεν θα πάρω
το teac ud 301 μου αρέσει πιο πολύ και είναι πιο φθηνό ή δίνω κανά ψιλό παραπάνω και πάω στο 503.
Οι Κινέζοι μάλλον έχουν χάσει το μέτρο.
3. Gustard H10 , κλώνος του Violectric V200 με λίγο καλύτερες τεχνικές λεπτομέρειες.
Πολύ καλός κάνει ότι κάνουν οι καλοί ενισχυτές οδηγεί χωρίς να επηρεάζει την πηγή.
Ο συγκεκριμένος οδηγεί με άνεση τα απαιτητικά HE500 με την ίδια ευκολία που οδηγεί τα Sennheiser των 300Ohm.
Πασπαρτού , έχει δυναμικές και τσαμπουκά και δεν είναι εξειδικευμένος άρα κάνει για όλους.
Υποψήφιοι αγοραστές βάλτε τον στην λίστα σας οπωσδήποτε!
4. HE500 ωχ τώρα στα δύσκολα! διαβάζετε με δική σας ευθύνη!
Καλά κουρδισμένο ακουστικό θυμίζει τα HD600 καμία σχέση με τα HE400 και το απίστευτο roll off που έχουν στα 1-6Khz
ο Κινέζος το πήρε το μάθημα του.
Ντάξει τα γνωστά καλό μπάσο* , ελαφρώς προβολικές μεσαίες και ένα ελαφρότατο peak προς το τέλος καθόλου ενοχλητικό.
Σκηνή μέτρια στο πλάτος , πολύ μειωμένη στο ύψος και στο βάθος.
Θα μπορούσε να είναι ένα καλό ακουστικό ΑΝ δεν είχε το εξής πρόβλημα - είναι μονοδιάστατο ναι ναι ούτε καν δισδιάστατο
του λείπει ο ολογραφικός χαρακτήρας είναι τελείως φλατ , δεν έχει σώμα ,όγκο τίποτα απλά χάρτινες νότες.
Το όλο αποτέλεσμα να το πούμε στα Ελληνικά είναι artificial δηλαδή εκτός πραγματικότητας άνοστο , ψεύτικο.
Το δε μπάσο* στα Hz είναι εκεί αλλά δεν το ακούς δεν έχει δύναμη ούτε όγκο ακούς την εισαγωγή πχ στην 2 του Μάλερ
με τα κοντραμπάσα και νομίζεις ότι ακούς τσέλο.
Αν στα παραπάνω βάλουμε το παράγοντα άνεση , βάρος και σοβαρό πρόβλημα οδήγησης απορώ ειλικρινά γιατί
ο κατασκευαστής ζητάει (ζητούσε γιατί τώρα δεν παράγονται) 500 .
Ειλικρινά πριν τα βγάλει στην αγορά άκουσε κανένα ανταγωνιστή? έχει δυναμικά ακουστικά στην μισή τιμή
πολύ πολύ καλύτερα.
Αν τα μαγνητοστατικά ακουστικά είναι σαν τα HE400-500 απορώ για το Hype.
Δεν είχα μέχρι τώρα την ευκαιρία να ακούσω νεότερα-ακριβότερα μοντέλα της HiFiman ούτε Audeze.
Ελπίζω να είναι πολύ πολύ καλύτερα.
5. Dragonfly Black , το θαύμα των 100 θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση σε ξεχωριστό νήμα
πριν γράψω περίμενα και τις απόψεις τρίτων για να συγκρίνω , μόλις βρω χρόνο θα το παρουσιάσω.
Αυτά λοιπόν τα υποκειμενικά , σημασία έχει ότι δεν καταλάβαμε πότε πέρασε η ώρα άρα περάσαμε καλά!
Εις το επανιδείν.

Μια πολύ χαρακτηριστική στιγμή μεταξύ των PeterKalymnos (αριστερά) και sportteo (δεξιά)

peter sportteo.jpg

Νομίζω ότι ως προς το θέμα hd650 vs 500 ο sportteo με κάλυψε.
Πιο "φωτεινά" αλλά και καθαρά τα hifiman αλλά σα να έλειπε το μπάσο. Εκτός αν υπήρχε θέμα οδήγησης.
Νομίζω ότι και τα δύο είναι πολύ καλά ακουστικά αλλά το βάρος και το έξτρα αντίτιμο που ζητούν τα hifiman δε δικαιολογεί την αγορά τους κατ εμέ.
Βέβαια πολύ λάιτ εκτίμηση καθώς υπήρχε αρκετή πίεση χρόνου.

Όντως τα fidelio τα έπαιξε πολύ ωραία το dragonfly black (ίιιιισως με ένα κλικ σκληράδας-συρριστικού αλλά πραγματικά ανεπαίσθητο).
Αρκετή δύναμη αλλά όταν ένα ακουστικό το παίζεις τέρμα τα γκάζια σε κάνει να αναρωτιέσαι τι γίνεται με το headroom και με τις χαμηλά γραμμένες ηχογραφήσεις. Πάντως οι εντάσεις ήταν ικανοποιητικές. Αναφέρομαι σε ακροάσεις καφρίλας. Υπό αυτό το πρίσμα ίσως το red να άξιζε (?). Η διπλάσια τιμή όμως το πάει σε άλλα χωράφια κοστολογικά οπότε το black είναι fairly decent συμβιβασμός.
Σε σχέση με το odac, η διαφορά δεν ακούστηκε χαοτική αλλά υπήρχε και στη λεπτομέρεια και στην οδήγηση. Βέβαια το odac έχει και αρκετά μεγαλύτερη αντίσταση εξόδου που το κάνει τυπικά ακατάλληλο για ακουστικα 30Ω.

Χάρηκα πολύ που γνώρισα τον Κώστα ο οποίος απότι φαίνεται έχει μεγάλη προυπηρεσία στο χόμπι. Πολύ θετική εντύπωση αποκόμισα και από τα ενεργά του, κάποια dynaudio για τα οποία θα πρέπει να μας μεταφέρει λεπτομέρειες ο ίδιος. Τα ακούσαμε με το teac σα dac - προ. Τραγανό αποτέλεσμα αλλά χωρίς να γίνεται ενοχλητικά σκληρό και πολύ καλό μπάσο (για bass reflex πάντα).

Περιμένω τις εντυπώσεις του οικοδεσπότη. Ελπίζω η εμπειρία να τον βοήθησε και να μην τον μπέρδεψε περισσότερο. Είχε πάντως την ευκαιρία να ακούσει αρκετά πράγματα αν και σε περιορισμένο χρόνο.

Θεόφιλε να τα ξαναπούμε σύντομα μιας και είμαστε γείτονες πλέον.

Και μια φωτό τραβηγμένη στο τέλος της συνάντησης. Νομίζω ότι φαίνεται χαρακτηριστικά το κλίμα :)
Από τα αριστερά προς τα δεξιά, Θοδωρής, Πέτρος, Θεόφιλος και τέλος ο οικοδεσποτης μας ο Κώστας. Πρώτο πλάνο η πίτα της μαμάς.
Συγνώμη για το χάλι των φωτογραφιών αλλά ο φακός του oneplus one έχει γεμίσει σκόνες πλέον. Το αποτέλεσμα το βλέπετε.

Attachments

• all together.jpg
    all together.jpg
    129.9 KB · Views: 191
1. Που είναι οι Hi Def φώτο που υποσχεθήκατε? Σε θολούρα, καταφέρατε να ξεπεράσετε και εκείνες του sokmav... :)

2. To μυστικό με τα Hifiman (500, 6) είναι τριπλό. Οδήγηση, οδήγηση και οδήγηση. Τότε γίνονται όχι μονοδιάστατα, αλλά τετραδιάστατα.

Δηλαδή, θα μου βγάλετε σε λίγο τα 650άρια ότι έχουν και ψηλαφητό soundstage και σωστό μπάσο... :)

Αυτό το άθλημα, εννοώ το κυνήγι της υψηλής ηχητικής πιστότητας εμπεριέχει μεγάλο στοιχείο υποκειμενισμού ... είναι ίσως ο τρόπος που αρεσκόμεθα να ακούμε, ίσως η διαφορετική κατασκευή και ποιότητα των αυτιών του καθενός ... όπως διαφέρουμε σε σωματοδομή, ποιότητα χόνδρων, οστική μάζα, κλπ. βρίσκω λογικό να υπάχουν ποιοτικές και ποσοτικές διαφορές στα υλικά, (ιστούς, οστάρια, υγρά, κλπ) των αισθητηρίων της ακοής .... αυτό το λέω, γιατί πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όλες οι απόψεις που ακούγονται για ηχητικά μηχανήματα κάθε λογής, πρέπει κάθε φορά να φιλτράρονται βάσει του μοναδικού σημαντικού κριτηρίου : της προσωπικής ακρόασης ...

Το λέω καθώς ήμουν κάτοχος των ΗΔ650, (αγορασμένα καινούργια από κατάστημα /ντήλερ του επίσημου αντιπροσώπου (Νάκας), το 2012) τα οποία και κράτησα περίπου 1,5-2 χρόνια και δοκίμασα με κάθε είδους ενισχυτή (λαμπάτο / λαμπάτο OTL, / υβριδικό / τρανζίστορ / κλπ. κλπ. ). Δεν ξέρω αν ισχύει η παραμύθα με άτυπη αλλαγή υλικών και σχεδίασης στο μοντέλο, ούτε και πότε τυχόν έλαβε χώρα αυτή ...

Ξέρω ότι είναι συμπαθητικά ακουστικά, στερούμενα παντελώς χαρακτηριστικών που καθιστούν μια ακρόαση απολαυστική ... σε σχέση με πραγματικά καλά ακουστικά υστερούν δραματικά στην διαφάνεια των δρώμενων, καθώς αυτό που σωστά έχει αποκληθεί από μεγάλο αριθμό χομπιστών ως ''πέπλο'' σιδερώνει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και επιβάλει μια θολούρα ...

Μετά τα 650, απέκτησα τα ΗΕ 500, τα οποία έχω επίσης ήδη για 2 χρόνια ... τα άκουσα και αυτά με κάθε λογής συνδυασμό ... τα δύο ακουστικά δεν είναι καν παραπλήσια ή ας πούμε κοντά σε απόδοση ... τα ΗifiMan είναι σε άλλη ανώτερη κλάση ... εντάξει, ας μην πω μέρα με νύκτα και παρεξηγηθώ ... αλλά ας πούμε αν τα 650 παίρνουν 5,5/10 τα 500 παίρνουν 8/10...

Δεν έχω διάθεση για αντιπαραθέσεις, ούτε και αποκλείω αντίθετες προσεγγίσεις, για τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω στην αρχή του ποστ ...

Απλά θέλω να καταθέσω την άποψη μου ώστε να καταδείξω ότι όποιος ενδιαφέρεται να εκταμιεύσει ανάλογα ποσά, πρέπει οπωσδήποτε να ακούσει μόνος του ... ούτε εμένα να ακούσει (παρά την μακρόχρονη συμβίωση με τα υπόψη ακουστικά, ούτε τον Σταύρο που πολλάκις έχει αναφέρει τα ίδια, ούτε τον Πήτερ, κλπ). απλά να ακούσει τα ακουστικά καθ' εαυτά και θα δει τι πραγματικά ταιριάζει στον ίδιο ...

Τα HD 650 (τα ασημένια δεν ξέρω για τα πιο παλιά) δεν έχουν πέπλο και αυτό δεν είναι υποκειμενικό είναι αντικειμενικό γεγονός πόσες φορές να το πούμε; Δεν έχουν πέπλο.
Είναι από τα πιο καθαρά , προσοχή όχι λαμπρά ακουστικά εκεί έξω.
Κατά τα άλλα ως προς το υποκειμενικό του χόμπυ συμφωνώ δεν έχει λόγο να τα πούμε πάλι.
Απλά να ρωτήσω τον Στάυρο αν ο gustard δεν τα οδηγεί τότε με τι να τα ακούσουμε από την έξοδο ηχείων κανενός τελικού;

Επίσης όπως έγραψα δεν θέλω να μπω στην διαδικασία σύγκρισης δεν έχει νόημα. Είναι οι εντυπώσεις μου και μόνο από την ακρόαση του 560 που το άκουσα για πρώτη φορά.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν αξίζουν το αντίτιμο που ζητούν.

Βρε συ Πετρο, δεν ξερω με τι να τα οδηγησεις αλλα το γεγονος οτι τα ακους μονοδιαστατα δηλωνει ανεπαρκη οδηγηση. Βρες κανα mojo αν μπορεις και ακουτα σε νορμαλ σταθμες...

Εσύ Πέτρο καλά κάνεις και πιστεύεις ότι θέλεις ... απλά επειδή είσαι κάπως απόλυτος στην κατάθεση των απόψεων σου, πρέπει να ακούγεται και καμμιά άλλη γνώμη, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αντιληφθούν ότι στον χώρο δεν χωρούν ''αξιώματα'' ...

ΥΓ. τα δικά μου 650 ήταν μπλεδίζον -μολυβί, αν θυμάμαι καλά ... σίγουρα όχι ασημένια ... αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς ασημένια ..

Βρε συ Πετρο, δεν ξερω με τι να τα οδηγησεις αλλα το γεγονος οτι τα ακους μονοδιαστατα δηλωνει ανεπαρκη οδηγηση. Βρες κανα mojo αν μπορεις και ακουτα σε νορμαλ σταθμες...

δεν υπάρχει αυτό ... εννοώ το μονοδιάστατο ... όπως και να τα οδηγήσεις ... πρέπει να είναι θέμα πρόσληψης των ακουστικών πόρων του καθενός μας... δεν εξηγείται αλλιώς ... πχ. εμείς οι δύο που λατρεύουμε τα HFM ίσως έχουμε κάποια συγκεκριμένη διαδρομή κοχλία ... άλλα παιδιά όπως ο Πέτρος και ένα άλλο μέλος που γράφει ωραία αλλά αραιά και που & δεν θυμάμαι το νικ του, που λατρεύουν τα 650 έχουν διαφορετική, κλπ...

το ίδιο συνέβη και πρόσφατα με κάποια φθηνά ιεμ και ψείρες ... άλλα μέλη λάτρεψαν και άλλα βρήκαν απελπιστικά ελλειπή ακριβώς τα ίδια ακουστικάκια ... πρέπει να είναι θέμα κατασκευής αυτιών ...

Κι εμένα αυτή η έξτρα καθαρότητα με κανει να θεωρώ οτι το hifiman μπορεί να φτασει ψηλότερα απο το 650αρι. Αλλά με προβληματίζει το κόστος των συνόδων για να επιτευχθεί αυτό.
Ως προς το βάθος, εμένα μου ακούστηκαν φλατ με το teac απευθείας. Με τον gustard τσιμπησαν σε βρωμιά και ήρθε το 3d. Αλλα ηταν αρκετά σεμνό χαμηλά το ακουστικό.
Με τον gustard

Ενω γενικά δεν πιστεύω στη λογική του να παιρνει κανεις ηχείο με το μισο budget και με το άλλο μισο να παιρνει πηγή, ενισχυτή και καλώδια, θεωρώ οτι στο headfi αυτό έχει εξεφτελιστει. Τα συνοδά πρεπει να κανουν διπλάσια και τριπλάσια απο το ακουστικό το ίδιο.

Παιδιά το ευχάριστο είναι ότι βρεθήκαμε όλοι να ακούσουμε/συγκρίνουμε για άλλη μια φορά τα ακουστικα μας και καταλήξαμε στο εξής.....ο καθένας είναι ευχαριστημένος με τα δικά του, και αυτό είναι που έχει σημασία...

Ο Πέτρος παραμένει ευχαριστημένος με τα 650 του,
ο Sporteo με τα 500 του
και εγώ με τα 702 μου

για τον Θανάση δεν λέω γιατί πάντα ξέρω ότι θα ψάχνει το κάτι καλύτερο :smile:

Προσωπικά τρέμω την στιγμή, που θα βρεθούμε ξανά και κάποιος θα βγάλει πάνω στο τραπέζι ένα ακουστικό που θα με κάνει να θέλω να πετάξω τα ακουστικά μου στα "σκουπίδια" και θα πρέπει να μπω σε έξοδα....

Ευχαριστώ τον οικοδεσπότη μας για την φιλοξενία και ελπίζω να τα ξαναπούμε όλοι σύντομα.

Υ.Γ. Σταύρο όποτε ενα ποστ σου περιέχει την λέξη "mojo" από δω και στο εξής θα πίνω ένα σφηνάκι στην υγειά σου....:flipout: