Re: Απάντηση: To know us better Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και από μένα! Χίλια συγνώμη που δεν έγραψα ακόμη την γνώμη μου αλλά είχα μία τρελή μέρα στην δουλειά και μόλις έκατσα..
Κατ' αρχήν θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Θοδωρή για την φιλοξενία του και όλους τους φίλους που ήρθαν χθες με τα ακουστικά τους (και όχι μόνο) για να με βοηθήσουν να πάρω ένα πρώτο άκουσμα. Σας ευχαριστώ θερμά όλους!
Ξεκινώντας να περιγράφω την χθεσινή μου εμπειρία θέλω να σας πω ότι έχετε όλοι δίκιο... το κεφάλι μου έγινε καζάνι!
Για μένα ήταν η πρώτη φορά που άκουγα μουσική από πολύ αξιόλογα ακουστικά ή με ακουστικά γενικότερα αν θέλετε.
Στην αρχή, το γεγονός ότι έτρεχα το ifi από το ρεύμα του υπολογιστή αλλά και ο,τι δεν είχα ξανακούσει ποτέ τόσο λεπτομερή ακουστικά, έκανε την ακρόαση κουραστική για μένα σε σημείο που δυσκολευόμουν να πω ότι οποιοδήποτε ακουστικό από αυτά που άκουσα μου φαινότανε μελωδικό.
Δύο ώρες μετά, και αφού άρχισα να συνηθίζω το άκουσμα με τα ακουστικά, όλα μου φαινόντουσαν τελείως διαφορετικά. Όσον αφορά την σκηνή, νομίζω ότι συμφωνώ με τον Θοδωρή και θα έβαζα τα ακουστικά με την ίδια ακριβώς σειρά.. Όσον αφορά την άνεση στο κεφάλι θα έλεγα ότι τα λιγότερο άνετα ήταν τα DT1990, ίσως λόγο του βάρους, ενώ τα πιο άνετα ήταν τα AKG701 και τα Sennheiser 660.
Γενικά στην χθεσινή ακρόαση μου άρεσαν τα ακουστικά που είχαν μεγαλήτερη σκηνή και μάλλον αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθήσω. Τα DT1990 μου άρεσαν περισσότερο με τα Balanced pads και όχι τόσο με τα Analytical pads. Μου φάνηκαν πιο μελωδικά, ίσως πιο γλυκά και ξεκούραστα με τα Balanced αν και η φωνή υποχώρησε λίγο σε σχέση με τα Analytical. Ίσως να μου άρεσαν περισσότερο επειδή ο συνδυασμός που άκουγα εκείνη την ώρα μου θύμιζε σε χροιά τον MF A1 με τον οποίο ακούω μουσική στο σπίτι.
Μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω περισσότερα καθώς δυσκολεύομαι και εγώ να τα ξεχωρίσω μέσα στο κεφάλι μου. Πιο πολύ την πρώτη εντύπωση ήθελα να περιγράψω.
Επίσης, αυτό που ήταν φανερό ακόμη και για μένα ήταν η διαφορά στην οδήγηση των ακουστικών με τον ενισχυτή. Όλα τα ακουστικά έδωσαν το κάτι παραπάνω.
Ο alatar πρότεινε να δοκιμάσω αν μπορέσω τα AKG712 και τα Beyerdynamic Amiron. Αν κάποιο μέλος τα έχει ακούσει ή αν έχει κάποια άλλη πρόταση θα ήθελα να ακούσω την γνώμη του.
Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για την βοήθεια που μου δώσανε!