Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

Απάντηση: Re: Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

ΟΛΟΙ οι μεταπωλητές από Δευτέρα θα έχουν διαθέσιμο το Leopard...Απλά θα παραλάβουν σχετικά περιορισμένα κομμάτια και λόγω των προπαραγγελιών που ήδη έχουν, τα κομμάτια αυτά θα εξαντληθούν άμεσα... Φαντάζομαι ότι στις επόμενες παραλαβές (που σημαίνει σε 5-7 ημέρες) τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν και πλέον θα υπάρχει απόθεμα ώστε να καλυφθούν και οι άμεσες λιανικές πωλήσεις...
Πάντως όπως ήδη γράφτηκε αλίμονο αν και τώρα υπάρχει λόγος γκρίνιας...το λειτουργικό είναι (ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά) και στην Ελλάδα διαθέσιμο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την πρώτη επίσημη παρουσίασή του στην Αμερική... ελάχιστα προιόντα μπορούν να περηφανευτούν για κάτι τέτοιο...

Είπα να μην σε δυσαρεστήσω βρέ φίλε αλλά δεν μπορώ να μην το κάνω... μιλάς σοβαρά;:huh2:

Για ποιά ταυτόχρονη διαθεσιμότητα μιλάμε; Οτι σε ολόκληρη την Ελλάδα υπήρχαν ΜΟΝΟ η Document και τα Fnac που το είχαν διαθέσιμο χθές και σήμερα; Και ποιός το ήξερε έστω και γι' αυτούς τους δύο ότι το είχαν; Χθές στο MacLife μπήκε στον κόπο η Document να μας ενημερώσει για την διαθεσιμότητα κατόπιν δικής μας προτροπής μέσω σχετικής δημοσίευσης. Για τα Fnac το μάθαμε γιατί έτυχε να βρίσκεται εκεί κάποιος γνωστός... άρα λοιπόν για ποιά ταυτόχρονη κοσμοϊστορική διαθεσιμότητα μιλάς...

Δηλαδή τα φιλαράκια στα Ιωάννινα, στην Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Πάτρα, στην Λάρισα, στην Λαμία κ.ο.κ. γενικώς στην υπόλοιπη Ελλάδα πως θα το προμηθευτούν την ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας; Μήπως υπήρχε η δυνατότητα προπαραγγελίας με παράδοση στις 26 Οκτωβρίου όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται η Apple; Εσύ το είχες;

Το ταυτόχρονη λοιπόν διάθεση πάει περίπατο. Οχι δεν θα γκρινιάξουμε, γιατί δεν έγινε και τίποτα αν το έχουμε σε μια εβδομάδα από την ημερομηνία κυκλοφορίας του (θα το έχουμε;) αλλά δεν θα ευλογήσουμε και τα γένια μας γιατί πρώτη φορά στα χρονικά όπως λές διατέθηκε ταυτόχρονα με τον υπόλοιπο κόσμο, κι αυτό γιατί απλά ΔΕΝ διατέθηκε. Για την Microsoft που διαθέτει το λειτουργικό της (και Ελληνικό από τα Win95 τα τελευταία δέκα χρόνια) πραγματικά ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο τι θα έπρεπε να πούμε δηλαδή;

Φίλε Μιχάλη κάνεις λάθος…το λειτουργικό ΥΠΑΡΧΕΙ διαθέσιμο και πέρα από τους ελάχιστους που πρόλαβαν να το πάρουν την Παρασκευή ή το Σάββατο, την Δευτέρα θα το έχουν στα χέρια τους όλοι όσοι είχαν προνοήσει ή είχαν ενδιαφερθεί να το παραγγείλουν… Μεταξύ αυτών και αρκετοί εκτός Αθηνών που θα τους αποσταλλεί Δευτέρα πρωί και μέσω κούριερ θα το έχουν στα χέρια τους την Τρίτη… Η δυνατότητα προπαραγγελίας υπήρχε 2 μέρες πριν, και με αυτό τον τρόπο το παράγγειλαν αυτοί που θα το παραλάβουν την Δευτέρα…
Μην ξεχνάς ότι η επίσημη εμπορική διάθεσή του ξεκίνησε αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του στην Αμερική…λόγω της διαφοράς ώρας ήταν πλέον αργά το απόγευμα για την Ελλάδα και φυσικά αμέσως μετά μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο με τα περισσότερα σημεία πώλησης κλειστά…

Φυσικά είναι αδύνατον να υπάρχει την 1η μέρα κυκλοφορίας του ταυτόχρονα παντού και σε ικανές ποσότητες για να καλύψει την ζήτηση…φαντάζομαι ότι αντίστοιχα φαινόμενα θα υπάρχουνι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην αχανή αγορά της Αμερικής, και στην Ευρώπη…. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο και δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να διατεθούν τόσο μαζικά μέσα σε 1-2 ημέρες από ένα σχετικά μικρό αριθμό σημείων πώλησης και μεταπρατών… Να είσαι σίγουρος ότι σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας πέρα από το ότι θα έχουν καλυφθεί οι παραγγελίες θα υπάρχει ετοιμοπαράδοτο πλέον σε κάθε ενδιαφερόμενο…και σε διαβεβαιώ ότι γίνεται υπερπροσπάθεια για αυτό...
Και δεν νομίζω σε Apple προιόν να ξαναυπήρξε στο παρελθόν τέτοιας έκτασης ταυτόχρονη διάθεση σε όλον τον κόσμο, έστω και αν δεν μπορεί να καλύψει άμεσα και στο 100% την ζήτηση...-bye-

Απάντηση: Re: Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

Φυσικά είναι αδύνατον να υπάρχει την 1η μέρα κυκλοφορίας του ταυτόχρονα παντού και σε ικανές ποσότητες για να καλύψει την ζήτηση?φαντάζομαι ότι αντίστοιχα φαινόμενα θα υπάρχουνι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην αχανή αγορά της Αμερικής, και στην Ευρώπη?. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο και δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να διατεθούν τόσο μαζικά μέσα σε 1-2 ημέρες από ένα σχετικά μικρό αριθμό σημείων πώλησης και μεταπρατών? Να είσαι σίγουρος ότι σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας πέρα από το ότι θα έχουν καλυφθεί οι παραγγελίες θα υπάρχει ετοιμοπαράδοτο πλέον σε κάθε ενδιαφερόμενο?και σε διαβεβαιώ ότι γίνεται υπερπροσπάθεια για αυτό...

Εγώ φίλε μου δεν είμαι έμπορας για να με ενδιαφέρει αν θα καλυφθεί η διαθεσιμότητα και σε πόσο χρονικό διάστημα. Εγώ κρίνω τα πράγματα από την πλευρά του απλού χρήστη. Και νομίζω πως ο απλός χρήστης έχει μάτια και βλέπει. Νομίζω πως το παραπάνω κείμενο σου, κατά την δική μου άποψη πάντα, υποδηλώνει την αδυναμία της ταυτόχρονης κυκλοφορίας του Leopard στην χώρα μας με τις υπόλοιπες χώρες που τουλάχιστον, διαθέτουν ένα αξιοπρεπές online store. Φυσικά αν θέλουμε να εθελοτυφλούμε και να ωραιοποιούμε καταστάσεις, μπορούμε να υϊοθετήσουμε την λογική πως κάνουμε δήθεν "υπερπροσπάθεια" για να επιτύχουμε διαθεσιμότητα για τους χρήστες. Από την στιγμή που υπάρχουν παραδείγματα προς σύγκριση (βλέπε Microsoft), έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω την προσπάθεια της Apple στην χώρα μας, τουλάχιστον ανεπαρκής. Τώρα αν στις άλλες χώρες υπήρχαν παρόμοια προβλήματα δεν το γνωρίζω μετά βεβαιότητας, αλλά απ' ότι διάβασα (και διαβάζω πολύ) δεν είδα πουθενά παράπονα χρηστών για έλλειψη. Αυτά είναι δικά μας προνόμια.

Εν κατακλείδι, ο καθένας μπορεί να βλέπει τα πράγματα όπως θέλει. Θα μου επιτρέψεις να το βλέπω εγώ όπως θέλω ακόμη κι αν είμαι λάθος κατά την άποψή σου.-bye-

Υ.Γ. Και να μην ξεχάσω να αναφέρω πως σε μια εβδομάδα που θα είστε σε θέση (γενικά οι έμποροι και εταιρείες), να καλύψετε την ζήτηση θα έχετε χάσει ήδη ένα 30 με 40% των πωλήσεών σας από χρήστες που το προμηθεύτηκαν με άλλους τρόπους.

Last edited:
Μα δεν πρόκειται για 2 διαφορετικές οπτικές αλλά για απλή κοινή λογική…
Ένα προιόν (από οποιαδήποτε εταιρία) που ξεκινάει η διάθεσή του αργά το απόγευμα Παρασκευής, είναι εκ των πραγμάτων ΑΔΥΝΑΤΟ να έχει φούλ διαθεσιμότητα προς τους χρήστες το Σάββατο ή την Κυριακή…οι 5νθήμεροι μεταπράτες δεν πρόλαβαν καν να τα παραλάβουν (ουσιαστικά κλείνανε την ώρα που ξεκινούσε η διάθεσή του), ενώ ακόμα και στις αλυσίδες λιανικής οι λειτουργικές ώρες που είχαν περιθώριο για να τα παραλάβουν, να τα περάσουν στην αποθήκη τους, και να τα μεταφέρουν στο ράφι τους ήταν ελάχιστες…και πάλι καλά…κάποια κομμάτια πρόλαβαν να διατεθούν απ’ όσο ξέρω…Ή μήπως νομίζεις ότι τώρα που γράφουμε (μεσάνυχτα Σαβαττου) σε όλη την Αμερική (που είχε αρκετές ώρες περιθώριο λόγω της διαφοράς ώρας) ή στην Ευρώπη έχουν όλοι παραλάβει τις προπαραγγελίες τους και μόνο εμείς στην Ελλάδα δεν προλάβαμε να παραδώσουμε ???

Τέσπα...Από Δευτέρα θα αρχίσει κανονικά η λιανική διάθεσή του φυσικά με προτεραιότητα σε εκείνους που το είχαν ήδη παραγγείλει, και προβλέπω ότι είτε άμεσα είτε σε διάστημα ελάχιστων ημερών θα υπάρχει και απόθεμα σε όλα τα σημεία πώλησης για άμεση λιανική πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο… Πόσο πιο γρήγορα θα μπορούσε να γίνει με δεδομένη την χρονική συγκυρία της εκκίνησής του ευχαρίστως να ακούσω την πρότασή σου…Ή μήπως ειλικρινά πιστεύεις ότι αν η Microsoft ξεκινούσε την επίσημη διάθεση ενός λειτουργικού την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μέχρι το Σάβαττο τα μεσάνυχτα θα το είχαν στα χέρια τους ???

Όσο για την υπερπροσπάθεια που ειρωνικά κοροιδεύεις, απλά να σε ενημερώσω ότι τουλάχιστον εγώ προσωπικά έμεινα το βράδι της Παρασκευής μέχρι πολύ αργά στο γραφείο μόνο και μόνο για να μπορέσω να οργανώσω όσο το δυνατόν καλύτερα-ταχύτερα την πρωινή παραλαβή και την ταχύτερη δυνατή αποστολή των λειτουργικών στους παραλήπτες τους με απώτερο σκοπό να το έχουν στα χέρια τους οι εντός Αθηνών μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, και την αποστολή με κούριερ κάποιων κομματιών για τους παραλήπτες της επαρχίας…Μπορεί αυτό κατά την γνώμη σου να μην είναι αρκετό και να έπρεπε να κοιμηθώ εκεί και το Σαββατοκύριακο για να έχουν κάποιοι το λειτουργικό μερικές ώρες νωρίτερα…Σε αυτήν την περίπτωση όντως να ζητήσω συγγνώμη για την απογοήτευση…

Να πω και εγώ με την σειρά μου ότι η apple στην Ελλάδα πουλάει μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θέλουν κάτι διαφορετικό από τα παράθυρα μαζί με ότι καινοτομία φέρνει μαζί της.
Μετά είναι ότι έγινε της μόδας και γι αυτό άρχισαν να μπαίνουν αρκετή στην μεταπώληση αλλά πάντα να περιμένουν την rainbow.
Ερώτηση γιατί δεν έδινε την δυνατότητα όπως τα windows να τα εγκαταστήσουν από cd σε περιοδικά και μετά την λήξη τους όποιος ήθελε να τα έπαιρνε.θα μου πείτε έτσι δουλεύει και άμα σου αρέσει.
Τα sVISTA από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τα πήρα από τον Παπασωτηρίου την ίδια μέρα με online παραγγελία.
Στο Amazon τα έχουν σε άμεση παράδοση όπως και το ebay
Τελικά δεν μπορεί να φταίει μόνο η Rainbow το σύστημα της apple φταίει που χωρίζει τον κόσμο σε αγορές και προτεραιότητες.
Αγόρασα τον mac book εις γνώση μου ότι θα έρθει με tiger παρόλο που τα παρέλαβε το multirama την Τετάρτη και είδα ότι είναι κατασκευασμένο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου δεν ήξεραν την κυκλοφορία στις 26 και τώρα πρέπει να περιμένουμε στις 12 Δεκεμβρίου για να τα πάρουμε στην εκπληκτική τιμή των 18 ευρώ.Δηλαδή τιμωρεί όσους το αγόρασαν από την πρώτη του Οκτώβρη.Η λογική λέει ότι όσοι τα αγόρασαν από την ημερομηνία που λέει η apple να τα παίρνουν μαζί με την επίσημη παρουσίαση εκτός εάν το Σάββατο όσοι αγόραζαν μηχάνημα θα τα είχε εγκατεστημένα άντε από Δευτέρα.
Όλα στην αρπαχτή είναι και όποιος τσιμπήσει αγορά είναι αυτή τους κανόνες τους φτιάχνει η ίδια.
Διαπιστώσεις κάνω δεν κλαίγομαι για τις επιλογές μου αλλά όχι και να μας δουλέυουν περί διαφορετικότητας της apple με τις άλλες εταιρείες του χώρου.

Φίλε μου Θεοθάν αδίκως παρεξηγιέσαι. Πρώτον δεν ειρωνεύθηκε κανείς προσωπικά εσένα, αλλά το σύστημα. Δεύτερον εγώ δεν καταδεικνύω ενόχους γιατί απλά δεν αποτελώ μέρος του συστήματος ώστε να γνωρίζω ποιός τροχός της άμαξας υπολειτουργεί. Ως απλός χρήστης επαναλαμβάνω κρίνω εκ του αποτελέσματος και βλέπω τα πράγματα καθαρά από την πλευρά του απλού χρήστη. Δεν υποβιβάζει κανείς την προσωπική σου προσπάθεια για εξυπηρέτηση των πελατών σου, που στο κάτω κάτω της γραφής είναι υποχρέωσή σου αν θέλεις να πουλήσεις, για να έχεις άλλωστε και τα ανάλογα οφέλη από την επιχειρηματική σου δραστηριότητα κι όχι για την ψυχή του Mac user.

Μα δεν είναι θέμα κοινής λογικής, είναι θέμα ρεαλιστικής πραγματικότητας. Πρώτον το προϊόν δεν ξεκίνησε την διάθεσή του αργά το απόγευμα και δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις για την διαφορά ώρας κ.ο.κ. Να επαναλάβω πως η Document και τα Fnac είχαν το λειτουργικό διαθέσιμο προς λιανική πώληση στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και μάλιστα απ' ότι πληροφορήθηκα, αρκετές κόπιες. Αν λοιπόν ήταν εφικτό για τις δύο αυτές εταιρείες, γιατί όχι και για τις υπόλοιπες; Σε ρώτησα αλλά δεν μου απάντησες, εσύ το είχες πριν τις 6 της Παρασκευής; Τώρα το έχεις και θα το διαθέσεις την Δευτέρα πουρνό πουρνό; Κι άντε μερικοί το παρέλαβαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής... το Σάββατο τα καταστήματα είναι κλειστά; Το Σάββατο το πρωϊ που αλλού εκτός από τις προαναφερθέντες εταιρείες, μπορούσε κανείς να το προμηθευτεί σε ολόκληρη την Ελλάδα; Την Δευτέρα για πές μας που θα το αγοράσει ο Πατρινός ή ο Θεσσαλονικιός ή ο Λαρισαίος κ.ο.κ.; Ποιός γνώριζε ότι την Παρασκευή το απόγευμα στις 6 η Document και τα Fnac είχαν το Leopard πρός διάθεση αν εμείς οι χρήστες δεν κυνηγούσαμε να μάθουμε πληροφορίες; Μήπως ξέρεις πόσοι χρήστες το έχουν παραγγείλει από το amazon και συναφείς ιντερνετικές τοποθεσίες γιατί απλά δεν γνωρίζουν πότε και πώς διατίθεται στην χώρα μας; Αυτά είναι ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις.

Τώρα ως προς τι θα μπορούσε να γίνει είναι πολύ απλό φίλε μου. Πρώτον θα μπορούσε να υπάρχει ένα αξιοπρεπές online store όπου χρήστες από όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν να προπαραγγείλουν το Leopard και να το έχουν στα χέρια τους στις 26 όπως έγινε στις υπόλοιπες χώρες ανά τον κόσμο. Δεύτερον ο Ελλην IMC ή τέλως πάντων όποιος είχε την ευθύνη για την διανομή του Leopard στους μεταπωλητές και τα καταστήματα, θα έπρεπε να την είχε κάνει ας πούμε την Παρασκευή το πρωϊ ή από την προηγούμενη ώστε τουλάχιστον όλοι να έχουν ένα λογικό αριθμό πακέτων να πουλήσουν στις 6 το απόγευμα. Αυτό ΝΑΙ θα ήταν παγκόσμια πρεμιέρα. Αυτή είναι απλή λογική φίλε μου αλλά φαίνεται πως η λογική του IMC ή της Apple ή κάποιων μεταπωλητών είναι άλλη δυστηχώς.

Αντί των παραπάνω τι είχαμε; Καμμία ενημέρωση. Ο Ελλην IMC έκανε ένα event παρουσίασης του Leopard την ώρα της κυκλοφορίας του, κάτι που το μάθαμε από εδώ με την ανακοίνωση που ανέβασε ο Νίκος, ανακοίνωση που δεν υπάρχει ούτε στην ιστοσελίδα του IMC. Κανά δυό εταιρείες είχαν διαθέσιμο το Leopard κάτι που το μάθαμε την τελευταία στιγμή και μόνο στην Αθήνα και από εσένα ενημερωνόμαστε ότι θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα. Στο online store κανενός από τον IMC μέχρι των μεταπωλητών δεν αναφέρεται ημερομηνία παράδοσης άρα οι χρήστες που θα το παραγγείλουν δεν ξέρουν πότε θα το παραλάβουν. Αυτά είχαμε. Τώρα αν αυτό για σένα είναι σοβαρή παγκόσμια πρεμιέρα ενός λειτουργικού, ε θα μου επιτρέψεις να εξακολουθήσω να διαφωνώ.

Ποιός φταίει ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει στο κάτω κάτω. Το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει. Από κεί και πέρα για να το τελειώνουμε κιόλας το θέμα γιατί το κουράσαμε, ο χρήστης μπορεί να διαβάσει τα λεγόμενά μας και να κρίνει μόνος του. Η ουσία και η ρεαλιστική πραγματικότητα είναι πως στις 26 Οκτωβρίου στις έξι το απόγευμα, το Leopard υπήρχε ουσιαστικά σε μηδενικά σημεία λιανικής πώλησης. Ευθύνη της Apple, ευθύνη του IMC, ποιός ξέρει; Ολα τα άλλα που συζητάμε είναι ακαδημαϊκές φιλοσοφίες. Αν η Apple δεν ξέρει πως να κάνει παγκόσμια διάθεση των προϊόντων της ή να επιλέγει σωστούς συνεργάτες, ας πάρει μαθήματα από άλλους (βλέπε Microsoft για το συγκεκριμένο, το επαναλαμβάνω και πάλι). Αν όμως σε αυτή την χώρα έχουμε την βεβαιότητα πως τα κάνουμε όλα σωστά ακόμη κι όταν τα κάνουμε λάθος, δεν θα βελτιωθεί τίποτε και ποτέ.

Last edited:
Ως γνωστόν το ποτήρι μπορεί ναι είναι μισοάδειο :

Εκτός απο 2 καταστήματα κανείς άλλος δεν είχε το 10.5 ετοιμοπαράδοτο την παρασκευή, ο IMC έκανε μεν event αλλά δεν προβλήθηκε σωστά.

ή μισογεμάτο :
Είναι η πρώτη φορά που είχαμε ταυτόχρονη διάθεση και παρουσίαση ενός προιόντος και μάλιστα λειτουργικού συστήματος ταυτόχρονα με την Αμέρικα.
Και στην Αγγλία στις εκτός Λονδίνου πόλεις ίσως να μην υπήρχε διαθέσιμο.

Για το μέγεθος της Apple και της Ελλάδας μάλλον θετική ειναι η εξέλιξη και η κατάσταση βελτιώνεται, σε σχέση με το release του Tiger π.χ.
Σίγουρα θα ήθελα να το έβλεπα διαθέσιμο το Σαββάτο στα ράφια σε κάποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη αλλά ήταν και η δική μας η αργία στην μέση την Παρασκευή.Να δούμε αύριο τι θα γίνει..

Και στην Αγγλία στις εκτός Λονδίνου πόλεις ίσως να μην υπήρχε διαθέσιμο.

Με την μόνη διαφορά ότι στην Αγγλία υπάρχει το online store όπου μπορούσες από οποιοδήποτε μέρος της Αγγλίας να το έχεις προπαραγγείλει και να το έχεις στα χέρια σου στις 26!

συμφωνω οτι πρωτη φορα εγιναν καλα βηματα και ισως δε περιμεναν τοση μεγαλη ζητηση απο το κοσμο, απλα μας πιανειθ το παραπονο σε συγκριση με τα αλλα προϊοντα των αλλων εταιρειων. Ναι νομιζω οτι τα λαθη ειναι και απο τη rainbow & την apple γιατι απλα δεν ειμαστε μεγαλη αγορα γι'αυτους αλλιως θα ειχαμε βελτιωσει και το θεμα των τιμων που ειναι υπερτιμημημενες εν συγκριση με το εξωτερικο, πραγμα που ισχυει και για μη apple προϊοντα φυσικα !
Ενημερωνω οτι στα fnac εφεραν 30 μονο κομματια και εφυγαν ΟΛΑ τη Παρασκευη και θα φερουν παλι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ λογω λενε κακης σχεσης με τη Rainbow http://www.helmug.gr/viewtopic.php?t=4411&start=25

εδω ειδα και διαφορες στη τιμολογηση απο μαγαζι σε μαγαζι 134, 145 ευρω λενε http://www.helmug.gr/viewtopic.php?t=4485
Μπορει καποιος να μου πει που να το παρω αυριο με λογικη τιμη ?

Re: Απάντηση: Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

Φίλε μου Θεοθάν αδίκως παρεξηγιέσαι. Πρώτον δεν ειρωνεύθηκε κανείς προσωπικά εσένα, αλλά το σύστημα. Δεύτερον εγώ δεν καταδεικνύω ενόχους γιατί απλά δεν αποτελώ μέρος του συστήματος ώστε να γνωρίζω ποιός τροχός της άμαξας υπολειτουργεί. Ως απλός χρήστης επαναλαμβάνω κρίνω εκ του αποτελέσματος και βλέπω τα πράγματα καθαρά από την πλευρά του απλού χρήστη. Δεν υποβιβάζει κανείς την προσωπική σου προσπάθεια για εξυπηρέτηση των πελατών σου, που στο κάτω κάτω της γραφής είναι υποχρέωσή σου αν θέλεις να πουλήσεις, για να έχεις άλλωστε και τα ανάλογα οφέλη από την επιχειρηματική σου δραστηριότητα κι όχι για την ψυχή του Mac user.

Μα δεν είναι θέμα κοινής λογικής, είναι θέμα ρεαλιστικής πραγματικότητας. Πρώτον το προϊόν δεν ξεκίνησε την διάθεσή του αργά το απόγευμα και δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις για την διαφορά ώρας κ.ο.κ. Να επαναλάβω πως η Document και τα Fnac είχαν το λειτουργικό διαθέσιμο προς λιανική πώληση στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής και μάλιστα απ' ότι πληροφορήθηκα, αρκετές κόπιες. Αν λοιπόν ήταν εφικτό για τις δύο αυτές εταιρείες, γιατί όχι και για τις υπόλοιπες; Σε ρώτησα αλλά δεν μου απάντησες, εσύ το είχες πριν τις 6 της Παρασκευής; Τώρα το έχεις και θα το διαθέσεις την Δευτέρα πουρνό πουρνό; Κι άντε μερικοί το παρέλαβαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής... το Σάββατο τα καταστήματα είναι κλειστά; Το Σάββατο το πρωϊ που αλλού εκτός από τις προαναφερθέντες εταιρείες, μπορούσε κανείς να το προμηθευτεί σε ολόκληρη την Ελλάδα; Την Δευτέρα για πές μας που θα το αγοράσει ο Πατρινός ή ο Θεσσαλονικιός ή ο Λαρισαίος κ.ο.κ.; Ποιός γνώριζε ότι την Παρασκευή το απόγευμα στις 6 η Document και τα Fnac είχαν το Leopard πρός διάθεση αν εμείς οι χρήστες δεν κυνηγούσαμε να μάθουμε πληροφορίες; Μήπως ξέρεις πόσοι χρήστες το έχουν παραγγείλει από το amazon και συναφείς ιντερνετικές τοποθεσίες γιατί απλά δεν γνωρίζουν πότε και πώς διατίθεται στην χώρα μας; Αυτά είναι ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις.

Τώρα ως προς τι θα μπορούσε να γίνει είναι πολύ απλό φίλε μου. Πρώτον θα μπορούσε να υπάρχει ένα αξιοπρεπές online store όπου χρήστες από όλη την Ελλάδα θα μπορούσαν να προπαραγγείλουν το Leopard και να το έχουν στα χέρια τους στις 26 όπως έγινε στις υπόλοιπες χώρες ανά τον κόσμο. Δεύτερον ο Ελλην IMC ή τέλως πάντων όποιος είχε την ευθύνη για την διανομή του Leopard στους μεταπωλητές και τα καταστήματα, θα έπρεπε να την είχε κάνει ας πούμε την Παρασκευή το πρωϊ ή από την προηγούμενη ώστε τουλάχιστον όλοι να έχουν ένα λογικό αριθμό πακέτων να πουλήσουν στις 6 το απόγευμα. Αυτό ΝΑΙ θα ήταν παγκόσμια πρεμιέρα. Αυτή είναι απλή λογική φίλε μου αλλά φαίνεται πως η λογική του IMC ή της Apple ή κάποιων μεταπωλητών είναι άλλη δυστηχώς.

Αντί των παραπάνω τι είχαμε; Καμμία ενημέρωση. Ο Ελλην IMC έκανε ένα event παρουσίασης του Leopard την ώρα της κυκλοφορίας του, κάτι που το μάθαμε από εδώ με την ανακοίνωση που ανέβασε ο Νίκος, ανακοίνωση που δεν υπάρχει ούτε στην ιστοσελίδα του IMC. Κανά δυό εταιρείες είχαν διαθέσιμο το Leopard κάτι που το μάθαμε την τελευταία στιγμή και μόνο στην Αθήνα και από εσένα ενημερωνόμαστε ότι θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα. Στο online store κανενός από τον IMC μέχρι των μεταπωλητών δεν αναφέρεται ημερομηνία παράδοσης άρα οι χρήστες που θα το παραγγείλουν δεν ξέρουν πότε θα το παραλάβουν. Αυτά είχαμε. Τώρα αν αυτό για σένα είναι σοβαρή παγκόσμια πρεμιέρα ενός λειτουργικού, ε θα μου επιτρέψεις να εξακολουθήσω να διαφωνώ.

Ποιός φταίει ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει στο κάτω κάτω. Το αποτέλεσμα με ενδιαφέρει. Από κεί και πέρα για να το τελειώνουμε κιόλας το θέμα γιατί το κουράσαμε, ο χρήστης μπορεί να διαβάσει τα λεγόμενά μας και να κρίνει μόνος του. Η ουσία και η ρεαλιστική πραγματικότητα είναι πως στις 26 Οκτωβρίου στις έξι το απόγευμα, το Leopard υπήρχε ουσιαστικά σε μηδενικά σημεία λιανικής πώλησης. Ευθύνη της Apple, ευθύνη του IMC, ποιός ξέρει; Ολα τα άλλα που συζητάμε είναι ακαδημαϊκές φιλοσοφίες. Αν η Apple δεν ξέρει πως να κάνει παγκόσμια διάθεση των προϊόντων της ή να επιλέγει σωστούς συνεργάτες, ας πάρει μαθήματα από άλλους (βλέπε Microsoft για το συγκεκριμένο, το επαναλαμβάνω και πάλι). Αν όμως σε αυτή την χώρα έχουμε την βεβαιότητα πως τα κάνουμε όλα σωστά ακόμη κι όταν τα κάνουμε λάθος, δεν θα βελτιωθεί τίποτε και ποτέ.

Επειδή νοιώθω ότι το κουράσαμε, απλά θα εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ τα γεγονότα και όσοι διαβάζουν ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους…
Τα προιόντα Apple στην Ελλάδα έχουν συγκεκριμένα σημεία διανομής-πώλησης που χοντρικά χωρίζονται σε 3 κατηγορίες…
Η on-line παραγγελία μέσω του σάιτ του IMC που η αποστολή των προιόντων στον τελικό καταναλωτή γίνεται ταχυδρομικά, τους μεταπράτες ή resselers που στην πλειοψηφία τους είναι επιχειρήσεις που δουλεύουν πενθήμερο, και τις αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως τα Fnac – Multirama και προσφάτως το Applestore της Document στον Aγ. Δημήτριο…

Ο IMC ξεκίνησε την διάθεση του λειτουργικού το πρωί προς μεσημέρι της Παρασκευής με στόχο να μπορεί να υπάρχει διαθέσιμο προς πώληση μετά τις 6 το απόγευμα όπως ήταν η ανακοινωνούμενη οδηγία της Apple…
Από το μεσημέρι και μετά λοιπόν το σάιτ άρχισε να δέχεται παραγγελίες και οι οποίες άρχισαν άμεσα να αποστέλλονται ταχυδρομικά…Φυσικά για λόγους κόστους δεν μπορούσε να γίνει αποστολή των επιβεβαιωμένων παραγγελιών με κούριερ με παραλαβή το ΣΚ γιατί τότε η χρέωση από τις εταιρίες κούριερ θα ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα πάλι να υπάρχουν διαμαρτυρίες για την τιμή του…. ούτε οι Τράπεζες μπορούσαν να δώσουν το ΟΚ για τις επιβεβαιώσεις πληρωμών των καρτών το απόγευμα της Παρασκευής ή το Σάβατο….ούτε θα μπορούσε ο IMG που και αυτός είναι επιχείρηση που δουλεύει πενθήμερο ωράριο να κρατήσει το προσωπικό όλο το βράδι για να κάνει αποστολές το απόγευμα της Παρασκευής…Τα ποσοστά κέρδους από την πώληση τέτοιων προιόντων είναι αστεία και δεν επιτρέπουν γενναίες υπερβάσεις στο κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης….

Οι resselers ήδη από τις 22 του μηνός το μεσημέρι είχαν κωδικό παραγγελίας και δέχονταν παραγγελίες από τους πελάτες τους…. Εγώ προσωπικά ήδη από το πρωί της 23 Οκτωβρίου ενημέρωσα το φόρουμ (ποστ 38 & 39 στην 4η σελίδα του παρόντος thread) για την έναρξη διάθεσης του… Μάλιστα επικοινώνησα τηλεφωνικώς με αρκετούς πελάτες που ήξερα ότι έχουν άμεσο ενδιαφέρον και επίσης δέχτηκα αρκετά τηλεφωνήματα από αρκετούς άλλους…όσοι λοιπόν το παράγγειλαν Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη θα το παραλάβουν την Δευτέρα το μέχρι το μεσημέρι και όσοι είναι εκτός Αθηνών μέσω κούριερ την Τρίτη… Καναδυό και μέσα από αυτό εδώ το Φόρουμ… Το γιατί δεν γινόταν να το παραλάβουν Παρασκευή είναι πολύ απλό… Η παραλαβή των τεμαχίων το μεσημέρι της Παρασκευής δεν θα επέτρεπε στις επιχειρήσεις που λειτουργούν έως τις 5μμ ή 6μμ να τα διαθέσουν ακόμα και αν θεωρητικά τα είχαν στα χέρια τους 3-4 ώρες νωρίτερα…. Και επειδή ρώτησες να σε ενημερώσω ότι αν ήθελα θα μπορούσα να τα είχα παραλάβει από το μεσημέρι της Παρασκευής αλλά επειδή θα ήταν δώρο-άδωρο μιας και δεν θα προλάβαιναν να παραδοθούν, προτιμήθηκε να κρατήσουμε την λίστα παραγγελιών ανοικτή μέχρι την τελευταία στιγμή το μεσημέρι της Παρασκευής μήπως και έτσι καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε με παράδοση Δευτέρα και κάποιους που θα το παράγγελναν τελευταία στιγμή την Παρασκευή το μεσημέρι… Έτσι η παραλαβή τους θα γίνει την Δευτέρα το πρωί και έχει ήδη γίνει η κατάλληλη προεργασία ώστε αμέσως να προωθηθούν στους χρήστες…

Όσο για τις αλυσίδες και τα ελάχιστα σημεία λιανικής πώλησης που δουλεύουν ωράριο καταστημάτων, αυτοί είναι οι μόνοι που πρόλαβαν να κάνουν κάποιες παραλαβές και να διαθέσουν κάποια κομμάτια… Δεν γνωρίζω πως ακριβώς λειτούργησε το σύστημα εκεί, και δεν αποκλείεται να υπήρχε περιθώριο για μεγαλύτερης έκτασης διάθεση από τα μαγαζιά - φαντάζομαι όμως ότι και εκείνοι έκαναν ότι μπορούσαν καλύτερο…

Με δεδομένο το υπάρχων σύστημα διάθεσης, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι έγινε ότι δυνατόν καλύτερο μπορούσε να γίνει στα πλαίσια πάντα του κόστους και του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων που εμπλέκονται, και τουλάχιστον για πρώτη φορά δεν ακολουθήσαμε την Αμερική ή την υπόλοιπη Ευρώπη με καθυστέρηση ημερών ή εβδομάδων….από εκεί και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

O vlc δεν παίζει αρχεία evo.
Επίσης το dvd player άνοιγε και ανοίγει κανονικά μια ταινία περασμένη στο σκληρό, απλά διαλέγοντας τον φάκελλο video_ts.
Αυτό δεν το κάνει όταν επιλέγεις evo αρχείο, τα οποία βρίσκονται στο hd dvd.
Βέβαια για υπστήριξη blue ray ουδέν και στο leopard...

χτες εκανα περιοδεια στη Στουρναρη τιποτα, καλη Παρασκευη ειπανε οταν τα στειλει η rainbow ...η πλακα ειναι οτι στο e-shop με κοιταγανε σαν allien οταν το ζητησα, ωραιοι re-sellers και στο Παπασωτηριου τα ιδια και ηταν και αλλος ενας μακ χρηστης που εψαχνε απεγνωσμενα μακ προγραμματα, φυσικα η ουρα στο σερβις του e-shop εφτανε σχεδον εως εξω ...

χτες εκανα περιοδεια στη Στουρναρη τιποτα, καλη Παρασκευη ειπανε οταν τα στειλει η rainbow ...η πλακα ειναι οτι στο e-shop με κοιταγανε σαν allien οταν το ζητησα, ωραιοι re-sellers και στο Παπασωτηριου τα ιδια και ηταν και αλλος ενας μακ χρηστης που εψαχνε απεγνωσμενα μακ προγραμματα, φυσικα η ουρα στο σερβις του e-shop εφτανε σχεδον εως εξω ...

Ε και σύ τώρα... μα γιατί γκρινιάζεις; Εδώ είχαμε παγκόσμια διάθεση για πρώτη φορά και στην χώρα μας μαζί με τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού, επειδή δεν το βρίσκεις ακόμη σε πείραξε.

Μην απελπίζεσαι, την επόμενη εβδομάδα θα φέρουν καμμιά "πενηνταριά" πακέτα ακόμη για να καλύψουν την ζήτηση!:flipout: