Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

Εχεις δικιο.Παντα καποιοι θα γκρινιαζουν.Ομως οι νεοι imac κυκλοφορησαν παγκοσμιος αυγουστο ; Θα μπορουσε γι'αυτους να το εχει φτηνοτερα,εαν οχι 10 euro ισως κατι παραπανω....Τελικα ολες οι μεγαλες εταιριες,apple-microsoft,ειναι ουνα φατσα ουνα ρατσα....

Εχεις δικιο.Παντα καποιοι θα γκρινιαζουν.Ομως οι νεοι imac κυκλοφορησαν παγκοσμιος αυγουστο ; Θα μπορουσε γι'αυτους να το εχει φτηνοτερα,εαν οχι 10 euro ισως κατι παραπανω....Τελικα ολες οι μεγαλες εταιριες,apple-microsoft,ειναι ουνα φατσα ουνα ρατσα....

Φίλε σε καταλαβαίνω αλλά δυστυχώς στην πληροφορική που τα πράγματα αλλάζουν ΣΥΝΕΧΩΣ δεν μπορούν να τηρηθούν τέτοιοι κανόνες...ελάχιστα πριν τα iMac είχαν κυκλοφορήσει τα νέα MacBookPro και πριν από αυτά το νέο Macmini και πάει λέγοντας....που να βάλεις διαχωριστική γραμμή...
Και φυσικά και η Apple δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα...εταιρία είναι που πρέπει να κερδίσει από τις δραστηριότητές της....πάλι καλά να λές - τουλάχιστον η έλευση του Leopard είχε προανακοινωθεί επίσημα, δεν ήταν αιφνιδιαστική...έλα στην θέση αυτών με τα PC που αγοράζουν τον επεξεργαστή στα Χ ποσό και ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα έιναι Χ-10%, και 1 μήνα μετά Χ-30%...
Να μην μιλήσουμε τι γίνεται στους laser εκτυπωτές ή στις μνήμες ή,ή,ή....Τα πράγματα τρέχουν πολύ γρήγορα και σε αυτή την κούρσα δεν μπορεί όλοι να έχουν δίκιο ή να είναι ικανοποιημένοι...

Πάντως για να μην φέρνουμε και την καταστροφή, η τιμή αγοράς του νέου λειτουργικού δεν προβλέπεται πανάκριβη ώστε ακόμα και σε κανονική αγορά του δεν θα έχει απαράδεκτα υψηλό κόστος - κοίτα πόσο θα σου στοιχίζε η εκ των υστέρων αγορά των Vista Ultimate και αμέσως θα δείς το Leopard με άλλο μάτι....:ernaehrung004:

Ενοειται οτι καποια στιγμη θα αγορασω το λειτουργικο.

Ναι σιγουρα ειμαι στενοχωρημενος αλλα τα πραγματα ειναι οπως ακριβως τα λες.
Αλλα αποφασισα επειδη ουτε εγω ειμαι φιλανθρωπικο ιδρυμα,να αγοραζω οτι θεωρω οτι πρεπει να το εχω original(οπως πχ το leopard) και οχι οτι δουλευω γενικα....

Οπως μου φερονται ,θα τους φερομαι,στο κατω κατω οι κ.κ. Jobs και Gates εχουν παραπανω λεφτα απο εμενα:BXVZCBXZ6:.Θα τους εκμεταλευτω και εγω λιγο και δεν θα τους τα ακουμπαω συνεχεια.

Υπαρχουν και μικροτερες εταιριες(software) που αξιζουν περισσοτερο τα λεφτα μας....

Νομίζω πως αδίκως φωνάζετε για το λειτουργικό και το επιπλέον κόστος απόκτησής του. Πρώτον πάντα έτσι έκανε η Apple. Δεύτερον, ήταν γνωστό πως το Leopard θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τον περασμένο Μαϊο, οπότε αν πραγματικά θέλατε ένα μηχάνημα με προεγκατεστημένο το Leopard γνωρίζατε μέχρι πότε θα έπρεπε να περιμένετε για να το αγοράσετε. Τρίτον είναι πάγια τακτική της Apple να μην σχολιάζει, ενημερώνει για τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των καινούργιων προϊόντων εκτός ορισμένων εξαιρέσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το Mac OS X. Τουλάχιστον για το Mac OS X ξέρουμε πάντοτε από τα WWDC πότε θα κυκλοφορήσει. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα rumors sites.;)

Δηλαδή πότε η Microsoft σας έσωσε πίσω τίποτα λεφτά από το καινούργιο της λειτουργικό; Τουλάχιστον η Apple παρέχει αυτή την δυνατότητα στους χρήστες της που απέκτησαν καινούργιο μηχανάκι έως και ένα μήνα πριν. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Δηλαδή πότε η Microsoft σας έσωσε πίσω τίποτα λεφτά από το καινούργιο της λειτουργικό; Τουλάχιστον η Apple παρέχει αυτή την δυνατότητα στους χρήστες της που απέκτησαν καινούργιο μηχανάκι έως και ένα μήνα πριν. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Φυσικά και το έκανε η MS με τα VISTA, όσοι αγόρασαν λειτουργικό XP σε καινούριο μηχανάκι απο τον 10/06 μέχρι τον 04/07 περίπου που έφτασε η Ελληνική έκδοση, πήραν τα VISTA δωρεάν (και όχι ένας μόνο μήνας περιθώριο....)

κατα τα άλλα συμφωνούμε -bye-

όσοι αγόρασαν λειτουργικό XP σε καινούριο μηχανάκι απο τον 10/06 μέχρι τον 04/07 περίπου που έφτασε η Ελληνική έκδοση, πήραν τα VISTA δωρεάν (και όχι ένας μόνο μήνας περιθώριο....)

Αυτο ειναι σωστο.Εστω και μια φορα στην ζωη μου βγαζω το καπελο στην microsoft.H θα δινεις καποιο μεγαλυτερο χρονικο περιθωριο(οχι 26 ημερες) η δεν θα το δινεις δωρεαν για κανενα κυριε Jobs.

Φυσικά και το έκανε η MS με τα VISTA, όσοι αγόρασαν λειτουργικό XP σε καινούριο μηχανάκι απο τον 10/06 μέχρι τον 04/07 περίπου που έφτασε η Ελληνική έκδοση, πήραν τα VISTA δωρεάν (και όχι ένας μόνο μήνας περιθώριο....)

κατα τα άλλα συμφωνούμε -bye-

Και επισης μια μικρή ακόμη λεπτομέρεια.Οσοι είχαν αγοράσει μηχάνιμα στις 10/6 έπρεπε να κάνουν αναβάθμιση σε μνήμη και κάρτα Ati1650 (αν ήθελες aero και τα σχετικά κόλπα)και άνω για να τρέξει το νέο λειτουργικό. Οπότε το δωρεάν είναι και πάλι σχετικό.

Ο ένας μήνας που δίνει η Apple τον βρίσκω και γω λίγο, αλλά τουλάχιστον ξέρω οτι θα αποζημειθώ με το παραπάνω με το νέο λειτουργικό.Θα μπει σε μηχάνημα του 2002 πληροφορικά και θα το κάνει ποιό γρήγορο και θα τρέχει ότι ποιό συχρονο κλυκλοφορεί. Πράγμα που σημαίνει οτι αντί να το σκοτώσω σε μια αγγελία θα το κρατήσω χρόνια ακόμη.
Επίσης η beta έτρεξε και σε Powermac G4 στα 667Μhz του 2001 (που δεν είναι καν στις προδιαγραφές του) και έτρεχε ποιό γρήγορα από το σημερινό Tiger.
Για όσους έχουν αγοράσει πριν τις 1/10 Mac ας επικοινωνήσουν με τα καταστήματα αγοράς.
Κάτι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις..Αλλά και πάλι χαλάλι τα 120+ ευ για το 10.5 Ultimate Edition (κανονικό και όχι DSP,OEM,BOEM κτλ)

Last edited:
Μάλλον δεν αντιληφθήκατε το πνεύμα μου περί Microsoft. H Microsoft, έκανε την συγκεκριμένη κίνηση λόγω υπερβολικής καθυστέρησης στην κυκλοφορία των Vista, προκειμένου να προωθήσει στην αγορά σε συνεργασία με τους κατασκευαστές PC, Vista enabled PCs και να μην μείνει ανενεργή η αγορά μέχρι την κυκλοφορία τους. Ενώ αυτό που κάνει η Apple είναι πάγια τακτική της. Μην μπερδεύουμε λοιπόν τα πράγματα.

Και για να μην παρεξηγηθώ για φιλο-μηλαρικός καλά και ντέ, προφανώς κι εγώ θα ήθελα για το Mac OS X Leopard να δικαιούμαστε δωρεάν αναβάθμιση για μηχανήματα που έχουν αγοραστεί ακόμη παλαιότερα. Τι να κάνουμε όμως τώρα; Γνωρίζουμε την πολιτική της Apple, δεν την μάθαμε τώρα. Απλά να είμαστε δίκαιοι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, γνωρίζαμε πολύ καλά πως το Leopard θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Oταν ομως το κυκλοφορεις 26 Οκτωβριου,ουσιαστικα δινεις μονο 26 ημερες.Συγνωμη αλλα ειναι κοροιδια.....

Underground *ξαναδιάβασε πιό πάνω για να μην τα ξαναγράφουμε..

Εν συντομία :
α) ήταν γνωστό εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον, και επιβεβαιωμένο από τον Ιούνιο
β)Τα καταστήματα πώλησης θα εξυπηρετήσουν και αρκετούς που αγόρασαν πριν την 1/10

Απάντηση: Re: Το Mac OS X Leopard στις 26 Οκτωβρίου! Official!

Αν δεν έχει περίεργες εφαρμογές ή εξειδικευμενο hardware το προχωράς άνετα. Δεν τίθεται θέμα "service pack".
Σαν τιμή κανα 130άρι για την Ηome έκδοση, 130 περίπου η Pro, στην ίδια τιμή και η Bussiness.Φυσικά ξεφεύγει η Ultimate Edition που θα κοστίζει 130 ευρώ.:afro:
Αν έχεις αγοράσει πρόσφατα Mac δες λογικά θα δικαιούσαι αναβάθμιση.

Νίκο κυκλοφορεί δηλαδή σε 4 εκδόσεις;
Δεν το ήξερα αυτό....
Δηλαδή εγώ που παραγγείλα το MacBook χθες με ποιά θα έρθει από τις 4;
Πρέπει να ζητήσω εγώ έκδοση;
Οι διαφορές ποιές είναι; Υπάρχει κανένα Link;
Στα ultimate έχεις βάλει ίδια τιμή.....
Σε 'πριξα...

Ποιες 4 εκδόσεις;

Πλάκα κάνει ο Νίκος.
Το MacOS πάντα έβγαινε σε μια και μοναδική έκδοση και την προσαρμόζεις στα γούστα σου.
Όχι Home, Premium, Ultimate και χαζομάρες...

Τώρα βρε παιδιά αν εσείς το θεωρείτε κοροϊδία, τι να κάνουμε; Απόψεις είναι αυτές και ο καθένας το βλέπει όπως θέλει. Εμείς σας ενημερώνουμε για την υποκειμενική πλευρά του πράγματος. Από κεί και πέρα είναι δικαίωμα του καθενός να το βλέπει όπως θέλει.

Οχι όμως να λέμε πως αυτοί είναι λόγοι για να μας ωθούν στα σπασμένα...

Οχι όμως να λέμε πως αυτοί είναι λόγοι για να μας ωθούν στα σπασμένα...

Και γιατι να μην το λεμε ;

Εγω ειχα τις καλυτερες προθεσεις για τη apple,γι'αυτο και αγορασα imac,αλλα απο την στιγμη που ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ πιστευω οτι δεν ΜΟΥ φερθηκαν σωστα,εννοειται οτι με ωθουν να μην αγορασω original το Logic(και τιποτα αλλο απο την apple εκτος απο το Leopard).

Kαι εννοειται οτι εαν κατι αλλο με ενδιαφερει απο καποια αλλη εταιρια θα το παρω original,οπως εκανα σημερα το πρωι με το Tracktion 3 της mackie.

Kαι ενω εχω σπασμενο το logic,θα το βγαλω απο τον υπολογιστη μου.Δεν θα τους δωσω και παραπανω αξια δουλευοντας το σπασμενο.

Παντα
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

Ταπεινα.

Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει το νεο λειτουργικό από μόνο του?

Το σημερινό κοστίζει 114+ΦΠΑ19% (Κανονική τιμή, σε κουτί manual κτλ, όχι DSP) .
Στα ίδια επιπεδα κυκλοφορεί και το νέο.

Underground κατανοητό.. Cool -bye-

Πλέον είναι επίσημο και στην Ελλάδα...

Tο Leopard θα είναι διαθέσιμο από 26 Οκτωβρίου και για όσους έχουν αγοράσει μηχάνημα από 1/10 και μετά θα διατίθεται προς 9,00  + ΦΠΑ (ποσό που αντιστοιχεί μόνο στα έξοδα διακίνησης-μεταφοράς)....
Όσοι θέλουν να πάρουν με αυτήν την τιμή την αναβάθμιση δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με τον resseller τους και να έχουν το παραστατικό αγοράς και το serial number του μηχανήματος...

Ξέχασα να αναφέρω ότι η τιμή του Leopard σε περίπτωση κανονικής αγοράς παραμένει στα παλιά επίπεδα ήτοι στα 115 + φπα...

παιδια δεν ξερω τι λετε αλλα εμενα ο θειος του θειου του μπακαλη του μπαρμπα της ξαδερφης της νυφης μου απο την αμερικη τα εδωσε σε εναν μουτσο απο την κολομβια και μου τα εφερε χτες :-P

οποτε σημερα καθομαι να τα γραψω σε ενα ντουβουντακι και ελπιζω μεχρι το απογευμα να εχουμε πρωτες εντυπωσεις!