Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

@dinosgr: Τα πολύ μεγάλα πιάτα είναι πιο δύσκολο να τα δουλέψεις με πολλά παράκεντρα lnb. Συνεπώς δεν υπάρχει "ισοδύναμο" της Τ-90.

Επίσης, είναι μύθος ότι η T-90 αποδίδει σαν 90ρη σε +/-20 μοίρες. Δεν ισχύει, έχουν γίνει μετρήσεις. Είναι 90αρα στο +/-10, μετά πέφτει και στο +/-20 είναι σαν 65ρη.

Ενδιαφέρον αυτό που λες malakudi.

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και ΠΟΥ θα κεντράρω το wave t-90. Άρα ας πούμε ότι θα το κεντράρω στις 28.2 east θα συμπεριφέρεται ως εξής:

Κέντραρισμένο wave t-90 στις 28.2 east = σαν να έχω ένα πιάτο 90cm για κάθε έναν από για τους εξής κάτωθι δορυφόρους (+ / - 10 μοίρες):

39.0°E Hellas Sat 2
38.0°E Paksat 1
36.0°E Eutelsat W4 και Eutelsat W7
33.0°E Eurobird 3
31.5°E Astra 1G
31.5°E Astra 2C
30.5°E Arabsat 5A

28.2°E Eurobird 1, Astra 2A, Astra 2B, Astra 2D <==== [ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΩ]

26.0°E Badr 4, Badr 5, Badr 6
25.5°E Eurobird 2
23.5°E Astra 3A, Astra 3B
21.6°E Eutelsat W6
20.0°E Arabsat 2B
19.2°E Astra 1H, Astra 1KR, Astra 1L, Astra 1M, ChinaSat 5C (moving 1.4°W/day)

Αλλά το wave t-90 θα μου επιτρέψει να πιάσω και πέραν του εύρους + / - 10 μοιρών δηλαδή = σαν να έχω ένα πιάτο 65cm για κάθε έναν από για τους εξής κάτωθι δορυφόρους (+ / - 20 μοίρες):

49.0°E Yamal 202
45.0°E Intelsat 12
42.0°E Türksat 2A, Türksat 3A
40.0°E Express AM1 (incl. 0.8°)

28.2°E Eurobird 1, Astra 2A, Astra 2B, Astra 2D <==== [ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΩ]

17.0°E Amos 5i (incl. 0.6°)
15.8°E Eutelsat Sesat 1, Eurobird 16, Eutelsat W2M
13.0°E Hot Bird 6, Hot Bird 8, Hot Bird 9
10.0°E Eutelsat W2A
9.0°E Eurobird 9A
9.0°E Eutelsat Ka-Sat
7.0°E Eutelsat W3A

Σωστά τα γράφω;

PS. Please δείξτε λίγο ανοχή στον αρχάριο (ξέρω σας έχω πρήξει!!).
Ευχαριστώ πολύ!!!!!

Στο κέντρο είναι σαν 95αρα. Μετά το +/-10 πέφτει, φτάνοντας στο +/-20 να είναι σαν 65αρα. Συνεπώς, στο +/-15 μπορεί να είναι σαν 75αρα (δε θυμάμαι ακριβώς το γράφημα, πάντως ήταν γραμμική η πτώση).

Η λύση που προσωπικά σκέφτομαι να εφαρμόσω είναι το διπλό τοροειδές κάτοπτρο.
Ήδη έχω τοποθετήσει το T-90 με την "κλασική" στόχευση. Μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται
να μπει ακριβώς δίπλα του ένα (μικρότερο) T-55, που θα βλέπει τους δυτικούς και
υπερδυτικούς δορυφόρους. Μήπως είναι μικρό γι' αυτή την αποστολή? Δεν έχω ιδέα.
Θα φανεί στην πορεία. Πάντως μέχρι τώρα το T-90 τα βγάζει τα λεφτά του.
:guitarist:

Προτείνω να βάλεις άλλο ένα t-90 για τους δυτικούς δορυφόρους. Μην τσιγγουνεύεσαι το έξτρα κόστος. Προσωπικά για τα δικά μου κριτήρια το t-55 είναι σαν να μην υπάρχει. Βάλε το καλό που σου δίνει τις περισσότερες δυνατότητες (μία φορά το βάζεις στο κάτω κάτω, δεν το αλλάζεις κάθε μέρα). Προσωπική μου γνώμη και σε παροτρύνω έντονα να ξεχάσεις το t-55

12 δορυφόροι!!!χαρά στο κουράγιο σου να παρακολουθείς.... έγω σε αστρα 19 και hotbird που είμαι και δεν τα βλέπω και όλα.

Προτείνω να βάλεις άλλο ένα t-90 για τους δυτικούς δορυφόρους. Μην τσιγγουνεύεσαι το έξτρα κόστος. Προσωπικά για τα δικά μου κριτήρια το t-55 είναι σαν να μην υπάρχει. Βάλε το καλό που σου δίνει τις περισσότερες δυνατότητες (μία φορά το βάζεις στο κάτω κάτω, δεν το αλλάζεις κάθε μέρα). Προσωπική μου γνώμη και σε παροτρύνω έντονα να ξεχάσεις το t-55
+1
Το Τ-55 δεν κάνει για την Ελλάδα..

Γεια χαρά,

Αποφάσισα να αγοράσω ένα t-90, αλλά έχω μπερδευτεί λίγο, γιατί βλέπω ότι στην αγορά υπάρχουν διάφορες λύσεις (που βασίζονται στην ίδια γεωμετρία):

wave frontier T-90
http://digitalnet.gr/category/εταιρεία-προϊόντος/wave-frontier

tecatel T-90
http://digitalnet.gr/content/tecatel-toroidal-t90

Επίσης κάπου αλλού είδα το NECO t-90

Ποιο από τα τρία πρέπει να αγοράσω και γιατί; Ποια είναι η συμβουλή σας; Το οικονομικό δεν με απασχολεί. Θέλω τη μέγιστη ποιότητα / απόδοση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Re: Απάντηση: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

...Αποφάσισα να αγοράσω ένα t-90, αλλά έχω μπερδευτεί λίγο, γιατί βλέπω ότι στην αγορά υπάρχουν διάφορες λύσεις (που βασίζονται στην ίδια γεωμετρία)...

Εξ' όσων γνωρίζω, το WF ήταν το πρώτο κάτοπτρο αυτής της γεωμετρίας. Το Neco είναι αντίγραφό του, πιθανότατα το ίδιο να ισχύει και για το Τecatel.

Στη συσκευασία του WF περιλαμβάνεται και βάση στήριξης, ενώ στο Tecatel την αγοράζεις έξτρα, βάσει όσων διαβάζω στην ιστοσελίδα που έδωσες. Για το Neco δε γνωρίζω αν έρχεται με βάση (πάντως όταν εγώ έψαχνα τι να αγοράσω, δεν) ή αν την παρέχει έξτρα.

Όσον αφορά στην απόδοση, θα περίμενα ότι και τα 3 κάνουν λίγο πολύ τη δουλειά τους, εφόσον τηρούν τις κατασκευαστικές προδιαγραφές που επιτάσει αυτή η γεωμετρία λήψης. Προσωπικά μπορώ να μιλήσω μόνο για το WF, το οποίο έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όταν το αγόρασα (πριν πάνω από 1,5 χρόνο), το έβρισκα
στην ίδια πάνω κάτω τιμή με το Neco (το δεύτερο χωρίς βάση στήριξης, την οποία έπρεπε να κατασκευάσω). Το Tecatel δεν το είχα δει καν, δεν ξέρω αν υπήρχε στην αγορά τότε. Συν το γεγονός ότι η WF είναι αυτή που εφηύρε το συγκεκριμένο μαραφέτι, καταλαβαίνεις ότι η επιλογή μου ήταν τελικά πολύ απλή. :cool:

Μάλλον ο AlexT_ δεν έχει δει ακόμη τις ερωτήσεις , οπότε ορίστε το πρώτο αλλά και το δεύτερο νήμα για το Neco που έστησε. Το Tecatel T-90 το θυμάμαι αρκετό καιρό (το ζαχάρωνα κάποτε). Δεν ξέρω αν έρχεται με βάση.

Σίμος

Άρα απ' ότι καταλαβαίνω το original είναι το wave frontier. Το tecatel και το neco είναι απομιμήσεις. Πώς είναι δυνατόν όμως το original να έχει την ίδια τιμή με τα άλλα ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ και δώρο τη βάση;; Συνήθως το αυθεντικό το πράγμα (σε κάθε προϊόν) κοστίζει πιο πολύ, σωστά;;

Ποιο να αγοράσω;; :ears:
thanks!!!!

Το original είναι το Wave frontier, αλλά αυτό το brand name πλέον επιτρέπεται μόνο στις ΗΠΑ. Το εργοστάσιο που τα παράγει για την Wave frontier, λέγεται Janky, και δίνει με το δικό της λογότυπο στην Ευρώπη.

http://www.janky.com.tw/products/products_show.php?language=_eng&pid=7&cid=12

Ο Έλληνας αντιπρόσωπος (msg-shop) έχει τα Janky (πρόσφατα αγόρασα για φίλο). Δε νομίζω να βρεις πλέον πιάτο T90 με το λογότυπο WaveFrontier πάνω του στην Ευρώπη.

Οι άλλες μάρκες είναι είτε κλώνοι, είτε κατασκευάζονται επίσης από την Janky και παίρνουν άλλο λογότυπο.

Το Τ90 ΟPTICUM και αυτο κλονοσ

Attachments

• doroforika2009 010.jpg
    doroforika2009 010.jpg
    78.4 KB · Views: 73
  • doroforika2009 009.jpg
    doroforika2009 009.jpg
    79.4 KB · Views: 66
Άρα μέχρι στιγμής έχουμε:
1. wave frontier t-90
2. neco t-90
3. opticum tp-90
4. tecatel t-90

Το πρώτο μου Τ-90 που είχα πάρει πριν χρόνια, ήταν WF λευκό.
Το δεύτερο που πήρα πρόσφατα ήταν το Opticum, το οποίο ήταν καλύτερο καθώς είχε καλύτερο μηχανισμό
για πιο εύκολη ρύθμιση ανύψωσης και κλίσης του πιάτου. Ίδιο όπως στην φωτο του φίλου takis πιο πάνω. Είχε μέσα τα πάντα + 4 lnb holders!
Φυσικά έχουν περάσει πολλά χρόνια από το πρώτο, οπότε και το WF μπορεί να είναι πλέον έτσι. Opticum πήρα το λευκό!

Σαν χρώματα, κυκλοφορούν τρία στην αγορά, ανάλογα την μάρκα και ποιος φέρνει το κάθε ένα. Λευκό, Γκρι σκούρο, Μαύρο.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους.
Με αφορμή το παραπάνω θα ηθελα να καταθέσω την δική μου εμπειρία όσον αφορά τα κάτοπτρα τύπου Τ-90.
Εάν δεχτούμε οτι το Wave Frontier είναι το original και όλα τα υπόλοιπα απομιμήσεις (άσχετα αν όλα η τα περισσότερα φτιάχνονται από το ίδιο εργοστάσιο),τότε αυτό που πλησίάζει περισσότερο στο original κατασκευαστικά είναι το Janky μιας και διαφέρει μόνο στο λογότυπο.
Στην Ευρώπη δεν πρόκειται να ξανακυκλοφορήσει Τ-90 με λογότυπο WF.To Tecatel είναι ίδιο ,διαθέτει την ιδια συσκευασία,λευκό χρώμα ,αλλα δεν διαθέτει βάση.
Το Neco είναι επίσης ίδιο,διαθέτει λευκό χρώμα ,αλλά στερείται συσκευασίας και βάσης.
Όλα τα παραπάνω καθώς και το WF παρουσιάζουν ακριβώς την ίδια συμπεριφόρά όσον αφορά την απολαβή τους.
Οσο απομακρυνόμαστε απο το κέντρο λήψης παρουσιάζεται μία γραμμική διαφορά σε αυτήν.
Η συμπεριφορά ενός Τ-90 επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως ,ο τύπος του lnb που χρησιμοποιούμε καθώς και το τόξο που καλύπτουμε.
Ετσι δεν μπορεί να την παρομοιάσω ακριβώς με αυτήν ένός κατόπτρου 90 εκ στην μέση και 60 εκ στα άκρα.
Γενικότερα δεχόμαστε οτι λειτουργεί σαν κάτοπτρο 90 εκ.Πολύ σημαντική είναι η σωστή επιλογή lnb.
Κάποια αξιοποιούν το κάτοπτρο ενώ κάποια άλλα το υποβαθμίζουν.
Τέλος ένα κάτοπτρο 1.25-1.35 μπορεί να καλύψει με κάποιες πατέντες το ίδιο τόξο με το Τ-90 πχ 42Ε-0,8W γιά εγκατάσταση στην Αθήνα με ισχυρότερο σήμα από ένα Τ-90 στο κέντρο του τόξου και εμφανώς χαμηλότερο στα δύο άκρα παρουσιάζοντας μία λιγότερο γραμμική συμπεριφορά.

Απάντηση: Re: Το μεγαλύτερο πιάτο toroidal (wave frontier) που υπάρχει

Κάποια αξιοποιούν το κάτοπτρο ενώ κάποια άλλα το υποβαθμίζουν.
Τέλος ένα κάτοπτρο 1.25-1.35 μπορεί να καλύψει με κάποιες πατέντες το ίδιο τόξο με το Τ-90 πχ 42Ε-0,8W γιά εγκατάσταση στην Αθήνα με ισχυρότερο σήμα από ένα Τ-90 στο κέντρο του τόξου και εμφανώς χαμηλότερο στα δύο άκρα παρουσιάζοντας μία λιγότερο γραμμική συμπεριφορά.

Χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Δηλαδή για περιοχή Βόλου, θα πρότεινες σε κάποιον να αγοράσει Τ-90 ή κανονικό πιάτο 1.25-1.3m ?