Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αιμιλιε ,εμεις μονοι μας αποπολιτικοποιηθηκαμε -τουλαχιστον στη χωρα μας. Μετα το 1974 και τις πρωτες μερες της δημοκρατιας αρχισαμε να δινουμε αντιπαροχη τον πολιτικο μας προβληματισμο με BMW ,ταχυπλοα,μεζονετες ,διορισμους,αρπαχτες και καλοπεραση.Δεν μας φταινε αυτοι που μας δωσανε το δολωμα ,αλλα εμεις που το δεχθηκαμε και φθασαμε στο σημειο αυτοι που καποτε <ενδιαφεροταν> και βγαζανε ψηφισματα για την Νικαραγουα να ψηφιζουν σημερα Χ.Α .
Η πολιτικη -δια των πολιτικων,δεν ειναι σε θεση να δωσει λυσεις,οσο μας βλεπει σαν πελατες και εμεις την βλεπουμε οχι σαν φορεα πολιτικων ιδεων ,αλλα σαν μεσο προσωπικου βολεματος.Βεβαια λιγο -πολυ ετσι παντα ημασταν σαν λαος,απλα τωρα εχουμε χασει τις πολιτικες και ηθικες αξιες και προσπαθουμε να σωθουμε μεσα απο ακραιες πολτικες θεσεις.

Διαφωνώ.

Απο το 90 και μετά που "εφευρέθηκε" το πλαστικό χρήμα, η αποιδεολογικοποιήση ήρθε μαζί..... Η κατανάλωση(ως μανία πια) και η "ανάπτυξη" βασισμένη στην φούσκα του καπιταλισμού, έδωσαν την χαριστική βολή..... Διαφωνώ κάθετα περι ευθυνών....

Αυτός που βάζει το δόλωμα, έχει το 90% της ευθύνης..... Το ψάρι είναι ένα άβουλο πλάσμα....Σαν "υπνωτισμένο" θα πιαστεί.... Δεν μπορώ να του ρίξω την ευθύνη.... Δεν μπορώ...(φυσικά δεν αναφέρομαι στα "λαμόγια")...

Η πολιτική, δεν είναι οι πολιτικοί...... Η πολιτική προϋποθέτει σωστή πολιτική κρίση...όπως είπα. Αν δεν υπάρχει θα αναλάβουν οι "επαγγελματίες". Η πολιτική πρέπει να υπάρξει απο κάτω.....απο πολίτες που αγαπούν την ζωή, που έχουν πρωτίστως σεβασμό για τον άλλο και είναι υπερ της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού.

Φυσικά αυτά προϋποθέτουν διαφορετικό κοινωνικοπολιτικό σύστημα.....

ιδού η Ρόδος....

Υπαρχει καποια σοβαρη μελετη για το ποσους μεταναστες μπορει να φιλοξενησει η χωρα? υπαρχει καποια σοβαρη μελετη με αριθμους ,κοστολογια και οτι αλλο χρειαζεται για να μπορεσει να λειτουργησει σαν μπουσουλας για την επομενη μερα?
Θα φερω ενα προσωπικο παραδειγμα.Ας υποθεσουμε με το εισοδημα που εχω μπορω να φιλοξενησω σπιτι μου και να θρεψω αλλο ενα ατομο,μου ειναι αδυνατον ομως να φιλοξενησω και θρεψω 5 η 10 ατομα.Και βεβαια δεν ειμαι σε θεση να παρεχω ουσιαστικη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη σε κανεναν ,γιατι απλα ουτε εγω δεν καλυπτομαι.Οποτε τιθεται το διλλημα το τι γινεται σ αυτη τη περιπτωση?

Έχω την εντύπωση ότι δεν τον φτιάξανε ακόμη.... Απλά τον εξαγγειλαν (2-3 φορές)

Σε όσες χώρες τον έβαλαν.....(λάθος που δεν το πρόσθεσα στην πρόταση μου)...

"Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμος ο φράχτης στον Έβρο"

http://www.skai.gr/news/greece/article/209421/ton-oktovrio-tha-einai-etoimos-o-frahtis-ston-evro/

ον Οκτώβριο θα είναι έτοιμος ο φράχτης αποτροπής εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών στον Έβρο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρίας Πέτρος Δαγρές.

Όπως είπε το έργο βρίσκεται στο στάδιο της θεμελίωσης στήριξης του πλαισίου της περίφραξης, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πλαισίων της περίφραξης και στη συνέχεια η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος.

Το συνολικό μήκος του φράχτη θα είναι 10.310 μέτρα και θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, προς τον Έβρο μετακινούνται 1.800 συνοριοφύλακες, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι το τέλος του μήνα στον Έβρο θα υπάρχουν και 26 νέα πλωτά μέσα.

Παρεμπιπτόντως, εκτός από τα χαρτιά για άσυλο κλπ, επιτέλους ας δεήσει το ελληνικό κράτος να δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε άτομα που την δικαιούνται (και στα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ) όταν έχουν μείνει τόσα χρόνια στην Ελλάδα, και ας μην παρατείνει στο άπειρο τις διαδικασίες...

+1

Σε όσες χώρες τον έβαλαν.....(λάθος που δεν το πρόσθεσα στην πρόταση μου)...

Αυτό πως το ξέρουμε, έχουμε στατιστικά στοιχεία;

Ειναι ποτε δυνατον να μη συμβαλλει στο παραμικρο ? Και αλλες χωρες εχουν φρακτη , παλι εμεις ξερουμε καλυτερα απο ολους ? Οτι δεν θα ειναι το υπερτατο μετρο αποτροπης οταν εχεις συνορα τοσο μεγαλης εκτασης και δη θαλλασια ειναι αλλο.

Μεξικό.....

"Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμος ο φράχτης στον Έβρο"

http://www.skai.gr/news/greece/article/209421/ton-oktovrio-tha-einai-etoimos-o-frahtis-ston-evro/

Το κόστος το είδατε???

Αυτό πως το ξέρουμε, έχουμε στατιστικά στοιχεία;

Στο νήμα που αφορούσε το θέμα νομίζω είχαμε παραθέσει διάφορα.....

Υπαρχει καποια σοβαρη μελετη για το ποσους μεταναστες μπορει να φιλοξενησει η χωρα? υπαρχει καποια σοβαρη μελετη με αριθμους ,κοστολογια και οτι αλλο χρειαζεται για να μπορεσει να λειτουργησει σαν μπουσουλας για την επομενη μερα?
Θα φερω ενα προσωπικο παραδειγμα.Ας υποθεσουμε με το εισοδημα που εχω μπορω να φιλοξενησω σπιτι μου και να θρεψω αλλο ενα ατομο,μου ειναι αδυνατον ομως να φιλοξενησω και θρεψω 5 η 10 ατομα.Και βεβαια δεν ειμαι σε θεση να παρεχω ουσιαστικη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη σε κανεναν ,γιατι απλα ουτε εγω δεν καλυπτομαι.Οποτε τιθεται το διλλημα το τι γινεται σ αυτη τη περιπτωση?

2004...Ολυμπιακοί...

1εκ μετανάστες περίπου... Μια χαρά περάσαμε...

Υποθέτω μιλάς σε άλλους καιρούς έτσι?? Γιατί σήμερα, με την πολιτική "συνταγή" που εφαρμόζεται ούτε εμείς δεν μπορούμε.....

Last edited by a moderator:

Εδω δεν ξεραμε ουτε ποσους Δ.Υ ειχαμε , ειμαστε για σοβαρες μελετες ? Κι κυριως για την σοβαρη αξιοποιηση τους ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Διαφωνώ.

Απο το 90 και μετά που "εφευρέθηκε" το πλαστικό χρήμα, η αποιδεολογικοποιήση ήρθε μαζί..... Η κατανάλωση(ως μανία πια) και η "ανάπτυξη" βασισμένη στην φούσκα του καπιταλισμού, έδωσαν την χαριστική βολή..... Διαφωνώ κάθετα περι ευθυνών....

Αυτός που βάζει το δόλωμα, έχει το 90% της ευθύνης..... Το ψάρι είναι ένα άβουλο πλάσμα....Σαν "υπνωτισμένο" θα πιαστεί.... Δεν μπορώ να του ρίξω την ευθύνη.... Δεν μπορώ...(φυσικά δεν αναφέρομαι στα "λαμόγια")...

Η πολιτική, δεν είναι οι πολιτικοί...... Η πολιτική προϋποθέτει σωστή πολιτική κρίση...όπως είπα. Αν δεν υπάρχει θα αναλάβουν οι "επαγγελματίες". Η πολιτική πρέπει να υπάρξει απο κάτω.....απο πολίτες που αγαπούν την ζωή, που έχουν πρωτίστως σεβασμό για τον άλλο και είναι υπερ της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού.

Φυσικά αυτά προϋποθέτουν διαφορετικό κοινωνικοπολιτικό σύστημα.....

ιδού η Ρόδος....

Αιμιλιε φυσικα και διαφωνουμε,εσυ θεωρεις το <θυμα> αβουλο -ηλιθιο και αμοιρο ευθυνων,ενω εγω θελω να πιστευω οτι πρωτιστως πρεπει να λειτουργουμε ηθικα και πολιτικα.Οι θυτες παντα θα βαζουν δολωματα ,δεν ειναι δυνατον να πιστεψω οτι τον 20 και 21 ον αιωνα μπορει να ειναι καποιος πολιτικα ανερματιστος και απαχαυνωμενος αν δεν το <επιδιωξει>
Δεν βρισκομαστε στο μεσαιωνα ,ουτε στις αρχες του 19 ου αιωνα,ζησαμε και γνωρισαμε την ζωντανη εφαρμογη των πολιτικων θεωριων οπως τουλαχιστον εκφραστικαν μεχρι σημερα.Αυτο που εσυ υπονοεις ειναι η υπαρξη της <αριστοκρατιας> κατα τον αρχαιο ορισμο ,αφου θεωρεις την πλειονοτητα ανικανη για πολιτικη σκεψη.Βεβαια το ξερω οτι δεν εννοεις κατι τετοιο ,αλλα οταν <αθωονουμε> λογω πολιτικης και ηθικης αγνοιας το μεγαλυτερο μερος του λαου ,τοτε αυτοματως οδηγουμαστε στην <αριστοκρατια>

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Εδω δεν ξεραμε ουτε ποσους Δ.Υ ειχαμε , ειμαστε για σοβαρες μελετες ? Κι κυριως για την σοβαρη αξιοποιηση τους ?

Οταν δεν ξερεις ποσους Δ.Υ εχεις,τοτε δεν εισαι σε θεση να δωσεις λυση ουσιαστικη σε ενα προβλημα οπως το μετανευστικο.
Ως συνηθως λεγονται πολιτικαντικες κουβεντες ,χωρις αισθηση της πραγματιοτητας,οπως δηλ το<λεφτα υπαρχουν>

Πανω κατω , μην εχουμε και τρελες προσδοκιες.Πραγματικα πιστευει κανεις οτι στην Ελλαδα του γνωστου ,ω γνωστε θα εφαρμοζοταν ιδιωνυμο για τους εργοδοτες ? Αν και διαβασα μια δηλωση οτι θα δοθει μεγαλο βαρος στο θεμα της ανασφαλιστης εργασιας :)

Ενταξει τωρα ειναι και πιεσμενοι.Εχουν ριχτει με τα μουτρα στον αγωνα της επαναδιαπραγματευσης :o

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αιμιλιε φυσικα και διαφωνουμε,εσυ θεωρεις το <θυμα> αβουλο -ηλιθιο και αμοιρο ευθυνων,ενω εγω θελω να πιστευω οτι πρωτιστως πρεπει να λειτουργουμε ηθικα και πολιτικα.Οι θυτες παντα θα βαζουν δολωματα ,δεν ειναι δυνατον να πιστεψω οτι τον 20 και 21 ον αιωνα μπορει να ειναι καποιος πολιτικα ανερματιστος και απαχαυνωμενος αν δεν το <επιδιωξει>
Δεν βρισκομαστε στο μεσαιωνα ,ουτε στις αρχες του 19 ου αιωνα,ζησαμε και γνωρισαμε την ζωντανη εφαρμογη των πολιτικων θεωριων οπως τουλαχιστον εκφραστικαν μεχρι σημερα....
Συμφωνώ. Η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει. Η μεθοδευμένη άγνοια είναι εδώ.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Η λαθρομεταναστευση ποσο μας κοστιζει ?

*Kατί τις λιγότερο ,, απο τις μίζες του Άκη , τα υποβρύχια , τα τυφλά φ16 , το 4πλα πληρωμένο αεροδρόμιο ,, τα 2.80 + 2.80 της Αττικής οδού ,,

και ένα κλάσμα απο τα τοκογλυφικά επιτόκια και τις φούσκες της Ευρωπαικής Ενωσης ....

Το πρόβλημα είναι : Θέλουμε τη λύση;
Οι χρυσαυγίτες προφανώς δε τη θέλουν. Με αυτό το πρόβλημα βγήκαν απο την αφάνεια με αυτό θα πορευθούν. Οι "άλλοι"; Τη θέλουν τη λύση; Η βολεύονται με τις χρηματοδοτούμενα μ.Κ.Ο. Τις Υπατίες και τις ανακοινώσεις των γραφείων τύπου για να το παίζουμε εύκολη αντιπολίτευση:

Α γεια σου.....

Ολοι βολευονται με το προβλημα....αλλοι για να υπαρχουν γιατι χωρις αυτο ουτε καν θα αναφερονταν.....και αλλοι για να βαλουν αλλη μια παραγραφο στα κειμενα της πολιτευσης τους.

Μα την Παναζζζία ανήμερα ... μεγάλη η χάρη της και χρόνια πολλά ....

400 χιλιάδες ψήφοι ,,, ένας @ούστης ,,, ( με το συμπάθειο )

δεν βγαίνει να μιλίσει στα ίσα ...

ναι ρε γουστάρω ,,,

τι διάολο ,,

ψηφοφόροι φαντάσματα ...