Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ελα ελα δεν θελω τετοια, αφου ο Ξενιος Διας ηρθε για να ξεβρωμισει τη χωρα, οχι μονο την Αθηνα.

Εδω ειναι οι διθυραμβοι των υποστηρικτων του μετρου εδω ειναι και αυτοι που ελεγαν οτι το μετρο ειναι καθρεφτακια για τους ιθαγενεις και σιγα μη γινει κατι.

Δεν θελω τωρα να γινεστε πικροχολοι, αφου προχωραει, ~2000 ατομα βρηκε σε ~1 μηνα, αντε σε 100 μηνες θα εχουν φυγει 200000.

Τωρα ποσοι θα εχουν μπει, αλλη κουβεντα αυτο. Αντε βρε, που ειναι τα χειροκροτηματα;

Ειναι ωραιος τελικα ο ανοιχτος διαλογος... scripta manent... :2thumb22sup:

Περασα απο την Στουρναρη σημερα....και μιλησα με εναν πιθανον γνωστο σε πολλους επαγγελματια. Δεν τον αναφερω , οποιος θελει με πμ.

Μου ελεγε οτι πλεον υπαρχουν διαφοροι πολεμοι...

Μπαγκλαντεσιανοι εναντιον Αφγανων για τα ποστα της πωλησης τσιγαρων (φυσικα λαθραια) - Αυτοι οταν τσακωνονται τους παιρνουν με ενα σεντονι συνηθως γιατι το λεπιδι παει συννεφο. Μπαμ και κατω.

Αντιεξουσιαστες εναντιον τζανκι...επειδη οι πρωτοι θεωρουν οτι η παρουσια των δευτερων στην περιοχη τους φερνει τους μπατσους για "επιβολη της ταξης".

Αντιεξουσιαστες εναντιον Μπραβων (πουλανε προστασια σε καποια καταστηματα).

Τζανκι εναντιον τζανκι αμα στραβωσει καμια φαση....

Μια ωρα πριν φτασω ειχαν πεσει λιγο παραπανω κατι μολοτωφ ετσι για μην ξεχνιομαστε. Η Αθηνα μεχρι την Στουρναρη εχει χαθει...Δεν ξερω αν υπαρχει αληθινα πολιτικη βουληση να ανακτηθει αλλα η πολη που ξεραμε δεν υπαρχει απλα στην περιοχη.

Περασα απο την Στουρναρη σημερα....και μιλησα με εναν πιθανον γνωστο σε πολλους επαγγελματια. Δεν τον αναφερω , οποιος θελει με πμ.

Μου ελεγε οτι πλεον υπαρχουν διαφοροι πολεμοι...

Μπαγκλαντεσιανοι εναντιον Αφγανων για τα ποστα της πωλησης τσιγαρων (φυσικα λαθραια) - Αυτοι οταν τσακωνονται τους παιρνουν με ενα σεντονι συνηθως γιατι το λεπιδι παει συννεφο. Μπαμ και κατω.

Αντιεξουσιαστες εναντιον τζανκι...επειδη οι πρωτοι θεωρουν οτι η παρουσια των δευτερων στην περιοχη τους φερνει τους μπατσους για "επιβολη της ταξης".

Αντιεξουσιαστες εναντιον Μπραβων (πουλανε προστασια σε καποια καταστηματα).

Τζανκι εναντιον τζανκι αμα στραβωσει καμια φαση....

Μια ωρα πριν φτασω ειχαν πεσει λιγο παραπανω κατι μολοτωφ ετσι για μην ξεχνιομαστε. Η Αθηνα μεχρι την Στουρναρη εχει χαθει...Δεν ξερω αν υπαρχει αληθινα πολιτικη βουληση να ανακτηθει αλλα η πολη που ξεραμε δεν υπαρχει απλα στην περιοχη.

Παραμύθια σου έλεγε, Kosh... Αφού όπου πέφτουν αθόρυβες, όλες οι μαρτυρίες μιλάνε πάντα για κάτι τύπους με μαύρα φανελάκια. κράνη και οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες...

Πάτρα: Σοκ! Νεαρός Σομαλός έπεσε στις ρόδες λεωφορείου εκλιπαρώντας για λίγο φαγητό!

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/144737

Μιας και το αναφέραμε περί φαγητού, κλπ....... Δεν μπορώ να πω.....το Κράτος έδρασε όπως έπρεπε......τον απομάκρυνε....

Τώρα όποιος πειινάει θα καθηλώνει κι απο ένα λεωφορείο? Σωθήκαμε... LOL

Παραμύθια σου έλεγε, Kosh... Αφού όπου πέφτουν αθόρυβες, όλες οι μαρτυρίες μιλάνε πάντα για κάτι τύπους με μαύρα φανελάκια. κράνη και οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες...

Δεν νομιζω να τολμουν τα χρυσαυγα να "μπουν" στην περιοχη των αντεξουσιαστων.

Για τα μαχαιρωματα των αλλοδαπων τα ξεραμε και απο τον Strato εδω μεσα ....

Παντως απο οτι μουπε ο ανθρωπος καπως εχει καλυτερευσει απο αυτην την αποψη τωρα τελευταια με τις σκουπες. Για ποσο καιρο....

Το προβλημα των τζανκις ειναι το σοβαροτερο....αυτοι ειναι και Ελληνες τι να τους κανεις , που να τους πας ?

Ειναι ενα προβλημα που θελει τολμη οχι αδιαφορια....

Άστα, σε λίγο θα μπαίνουν και στις αυλές μας......

Αύριο πάω για μπυρίτσα πλατεία Εξαρχείων, όποιος γουστάρει ας έρθει να κυνηγήσουμε και κανένα πρεζάκι να περάσει η ώρα.....

αχχαχαχαχαχα!!!!

Και για όσους γνωρίζουν τα υψηλά πρόσωπα, ας πουν στο Πλαίσιο να μαζέψει τους μπράβους του, γιατί όσο νομίζουν οι μπράβοι του οτι η Χ.Α. ήρθε για να μείνει και κάνουν τους "μπάτσους" κυνηγώντας μετανάστες, άλλο τόσο θα εκπλαγούν απο την σφαλιάρα που θα τους έρθει....

Ρε πλάκα κάνετε; Ξύλο με πρεζακια; Φου τους κανεις και πέφτουν...

Μπούρδες ,, απλά το μόνο ζωντανό τρόπο τινά σημείο στην Αθήνα είναι η πλατεία Εξαρχείων και ο περιγυρος αυτής ,
μετά την αποξήρανση του υπολοιπού κέντρου και το σβήσιμο κάθε δραστηριότητας ,, ακόμα και αυτη της εγκληματικής ,, γιατί τι να κάνει και η πουτάνα ,, τι να κάνει και ο πορτοφολάς η ο παπατζής σε μιά γειτονία που έχει σβήσει ,, ήρθε και η σειρά τής πλατείας να μπέι στο μάτι του κυκλώνα (μεταξύ μας δλδ ποτέ δεν ήταν εκκλήσία η πλατεία ) ,, έχει και κάμποσες αιτίες το ζητήμα ... έχουν την εντύπωση ότι και απο κει πυγάζει ένα πνεύμα αντροπής του συστήματος ,, πράμα που τους κάνει να χέζονται πάνω τους ,,

ως εκ τουτου ,, υπάρχει ένα ζόρι ..

τον Αρκουδέα και τα μπουνοκλωτσίδια με τα ματ μόνο εγω τα θυμάμαι ???

Οσο δε για τα πρεζάκια απλά κάνει βόλτα η πιάτσα απο το 1990 απο την πλατεία Ομονοίας ,, στην Καραισκάκη ,, μετά μεταξουργείο ,,, μετά ζήνωνος ,, μετά στα σφαγεία ,, καπάκι στα Εξάρχεια ,, μετά πάλι κατω και μετα πάλι πάνω ,, και τουμπάλιν ..

εξαρτάται τις ορέξεις του δήμου ...

το 2004

αποτοξινώθηκε όλη η Αθηνα

τι γιατροι και παπάρια !!!!
με την Ντόρα

ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΌΛΛΑ !!

Πας ένα στοίχημα για την παραμονή σου στο φόρουμ, την επόμενη φορά που θα γελάσεις
με την δυστυχία ενός ζωντανού πλάσματος?

Εχεις δίκιο δεν θα ξαναγελάσω. Αν και βέβαια το γέλιο δεν αφορούσε την δυστυχία του συγκεκριμένου ζωντανού πλάσματος, αλλά τον τρόπο που διάλεξε να διαμαρτυρηθεί - κάτι που αν αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση κι από άλλους, η κατάσταση στους δρόμους θα ξεφύγει. Εσύ εστίασες στο ζωντανό πλάσμα, εγώ είδα και δυό εικόνες παραπέρα. Ως εκτούτου, δεν το πάω το στοίχημα γιατί έτσι κι αλλιώς θα είμαι χαμένος απο χέρι. Επαναλαμβάνω πάλι οτι δεν θα ξαναγελάσω...

Μας στέλνουν και άλλους λαθρομετανάστες
0132.jpeg

Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να αλλάξουν το Δουβλίνο 2 προς το χειρότερο για την Ελλάδα. Το αποκάλυψε σήμερα ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας. Η αλλαγή αυτή προφανώς γίνεται για την αναμενόμενη ομαδική φυγή των Σύρων λόγω του εμφυλίου πολέμου. Η Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβάλει βέτο στην αλλαγή της συνθήκης Δουβλίνο 2 γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους εταίρους μας λόγω του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο Yπoυργός Προστασίας του Πολίτη εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας η προωθούμενη συνθήκη με την επονομασία Δουβλίνο 3, που αλλάζει την Ευρωπαϊκή πολιτική για την λαθρομετανάστευση.

Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι έχει ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό και ζήτησε την βοήθεια όλων των Ελληνικών κομμάτων που διαθέτουν ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο να δημιουργήσουν μπλοκ ούτως ώστε να μην περάσει η αλλαγή που επιδιώκουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη. Μάλιστα ο κ. Δένδιας έφτασε στο σημείο να απευθύνει «θερμή παράκληση» και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες».

Πληροφορίες του spirospero.gr αναφέρουν ότι η Ευρώπη θέλει οι Σύριοι μετανάστες να καταλήξουν στην Ελλάδα και όχι να διασκορπιστούν σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και ο λαός πρέπει να πιέσει την τρικομματική κυβέρνηση να θέσει βέτο γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη τεράστιο πρόβλημα με τους υπάρχοντες λαθρομετανάστες που φθάνουν στα 2 εκατομμύρια περίπου.
http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/16657-sos-mas-stelnoun-kai-allous-lathrometanastes

Μια ιστορία ρατσιστικού μίσους στη Γαλλία

Τσερεζόλε Ε.

Η διάδοση του κακού. Ή όταν η ρατσιστική βία γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας σε μια κοινότητα, στο διαμέρισμα Γκαρντ, στη νότιο Γαλλία... Το βράδυ της 4ης προς 5η Αυγούστου, ένα ζευγάρι, στη διάρκεια της βόλτας με το αυτοκίνητό του στην πόλη, συνάντησε μια ομάδα νέων, εκ των οποίων ένας τους ρώτησε αν θέλουν κάποια πληροφορία. Το ζευγάρι έφυγε. Για να επιστρέψει δέκα λεπτά αργότερα με μια... κυνηγετική καραμπίνα και να αρχίσει να κυνηγάει τους νεαρούς. «Ένας Άραβας δεν μπορεί να μου δίνει εμένα πληροφορίες», φώναζε, κραδαίνοντας το όπλο και πυροβολώντας, αρχικά στον αέρα και μετά προς τους νέους, ο Γουιλιάμ Βιντάλ, 44 ετών, υπάλληλος του δημοτικού νεκροταφείου.

Δίπλα του, στο αυτοκίνητο, να οπλίζει την καραμπίνα, η 44χρονη σύντροφός του, Μονίκ Γκιντόν, που κραύγαζε: «Είμαστε στη Γαλλία εδώ, είμαστε στο σπίτι μας»... Και οι δύο θα συλληφθούν μετά την επέμβαση της αστυνομίας και θα καταδικαστούν σε φυλάκιση, ο άνδρας σε 4 χρόνια, η γυναίκα σε δύο, χωρίς αναστολή.

Οι νεαροί που δέχθηκαν την αναίτια επίθεση, και που ως εκ θαύματος μόνο δύο τραυματίστηκαν ελαφρά, ήσαν ηλικίας 20 έως 25 ετών, σπουδαστές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην κοινότητα. Ουδέποτε, κάποιος απ' αυτούς είχε ποτέ πάρε - δώσε με την αστυνομία ή τη δικαιοσύνη. Αλλά και το ζευγάρι δεν είχε δικαστικές ή αστυνομικές εκκρεμότητες - πέραν του γεγονότος ότι ο Βιντάλ είναι γνωστό ότι πίνει λίγο παραπάνω και κάποτε του είχαν κόψει κλήση για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Παράβαση του ΚΟΚ δηλαδή.

Τι ήταν εκείνο που οδήγησε σε αυτή την έκρηξη βίας, που από τύχη δεν κατέληξε σε σφαγή καθώς ο Βιντάλ πυροβολούσε κυριολεκτικά στο ψαχνό; Είναι το ίδιο που έκανε την πλειονότητα των κατοίκων της κοινότητας Aigues-Mortes, μιλώντας ιδιωτικά, μακριά από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις ποινές και την ταχύτητα που επιβλήθηκαν εις βάρος του ζευγαριού... Ανωνύμως θεωρούν ότι η δικαιοσύνη είναι «πολύ επιεικής με τους Άραβες» και «πολύ σκληρή με τους Γάλλους», από τη στιγμή μάλιστα που «δεν υπήρξαν και νεκροί»...

Άποψη με την οποία δεν συμφωνεί βέβαια ο εισαγγελέας της Νιμ, Ρομπέρ Ζελί: «Ξεχνούν τη σοβαρότητα των γεγονότων» λέει προσθέτοντας ότι «δεν είδε ποτέ κάτι παρόμοιο: ένα τέτοιο επίπεδο βίας που μπορούσε να εξελιχθεί σε σφαγή». Ο δήμαρχος της Aigues-Mortes, σοσιαλιστής Σεντρίκ Μπονατό, προτιμά - και τούτο είναι επίσης ενδεικτικό - να μην σχολιάσει τα γεγονότα, προκειμένου να «ειρηνεύσει» μια κατάσταση που περιγράφεται ως «εκρηκτική».

Οι δικαστικές και διοικητικές αρχές της πόλης δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους: ο κόσμος αναδιπλώνεται και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο βελτιώνει σημαντικά το ποσοστό του. Ο Ζιλμπέρ Κολάρ εκλέχθηκε βουλευτής στην περιοχή τον Ιούνιο, εκ μέρους του Ε.Μ., έχοντας τη σιωπηρή υποστήριξη των ντόπιων δεξιών δημοτικών συμβούλων... «Κουβέντες που λέγονταν χαμηλόφωνα πριν από μερικά χρόνια βγαίνουν σήμερα στη δημόσια σφαίρα» σχολιάζει ο εισαγγελέας Ζελί.

Οι ασχολούμενοι πάντως με την ιστορία θυμήθηκαν το τραγικό περιστατικό της 16ης Αυγούστου του 1893: όταν εργάτες της κοινότητας κατέσφαξαν Ιταλούς μετανάστες στην περιοχή. Οκτώ νεκροί Ιταλοί υπό τις ρατσιστικές επευφημίες των ντόπιων, ήταν τότε η κατάληξη...

Πηγή: Η Αυγή
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=710428

Αυτοί ανοίγουν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή
Η κοροϊδία πάει σύννεφο.. Από ασφαλείς πηγές μαθαίνουμε ότι ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν έχει απελαθεί. Τα περί απέλασης 50 και 70 λαθρομεταναστών κάθε μέρα είναι καθαρή κυβερνητική προπαγάνδα, όπως και η δήθεν αθρόες συλλήψεις.

Οι επιχειρήσεις σκούπα, που ονομάζονται «Ξένιος Ζευς», είναι πράγματι μια ευγενική φιλοξενία προς τους παράνομους μετανάστες, αφού οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες γελούν με την τακτική της Ελληνικής πολιτείας. «Από την μία πόρτα μπαίνουμε και από την άλλη φεύγουμε», λένε ειρωνικά.

Προφανώς είναι ένα επικοινωνιακό τρικ για να ισχυρίζονται ότι ο κ. Σαμαράς υλοποιεί μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ότι θα αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση.

Τρίχες... Αυτή η ελληνική πολιτεία ούτε καν δεν αναζήτησε τους 4 Αλβανούς που την προσέβαλαν υβρίζοντας χυδαία τους Έλληνες και πυροβολώντας και καίγοντας την Ελληνική σημαία.

Καλά ρε «σύντροφοι», στα οικονομικά τα κάνατε σκα..., ούτε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας δεν μπορείτε να προστατεύσετε;

Μετά σας φταίει η Χρυσή Αυγή και τα τάγματα ασφαλείας, ενώ εσείς αφήνετε απροστάτευτους τους πολίτες, με αποτέλεσμα να μένει ανοιχτός ο δρόμος για τα «παλικάρια» του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου.

Είστε υπεύθυνοι για όλα και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταλείψετε την εξουσία πριν καταστρέψετε ολοσχερώς την χώρα.

http://spirospero.gr/index.php/poli.../16854-aftoi-anoigoun-to-dromo-sti-xrysi-avgi

Σιμο κατσε να δεις που θα καταπιουν και το Δουβλινο3 ενω οι ιθαγενεις τρωνε κουτοχορτο με ξενιους και συρματοπλεγματα..

Ξένιος Ζεύς: 15.789 προσαγωγές. Συνελήφθησαν μόλις 11 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για άλλα αδικήματα πέραν της παράνομης διαμονής.....

Δεν βγαίνουν τα νούμερα......Κάντε κάτι....

Αυτοί ανοίγουν το δρόμο στη Χρυσή Αυγή
Η κοροϊδία πάει σύννεφο.. Από ασφαλείς πηγές μαθαίνουμε ότι ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν έχει απελαθεί. Τα περί απέλασης 50 και 70 λαθρομεταναστών κάθε μέρα είναι καθαρή κυβερνητική προπαγάνδα, όπως και η δήθεν αθρόες συλλήψεις.

Οι επιχειρήσεις σκούπα, που ονομάζονται «Ξένιος Ζευς», είναι πράγματι μια ευγενική φιλοξενία προς τους παράνομους μετανάστες, αφού οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες γελούν με την τακτική της Ελληνικής πολιτείας. «Από την μία πόρτα μπαίνουμε και από την άλλη φεύγουμε», λένε ειρωνικά.

Όταν σας τα γράφω εγώ δεν με πιστεύετε...
Πρέπει να τα διαβάσετε σε blog.
Να φτιάξω ένα να σας κάνω copy paste από εκεί; :rofl:

Πλέον οι μετανάστες κάνουν πλάκα στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί τους "συλλαμβάνουν" και οι μετανάστες αμολάνε ατάκες του στυλ "Πάμε βολτίτσα;"
Γιατί τους αμολάνε στον Λυκαβητό και φεύγουν.
Το έχω ξαναγράψει, πέφτει σύρμα όταν ξεκινάνε οι "σκούπες" και όλοι κλειδώνονται στα σπίτια τους.
Και αν θέλεις να φύγεις από μόνος σου, η πολιτεία σου δίνει 400 ευρώ και τα εισιτήρια για τη χώρα σου.
Ένας Πακιστανός στη γειτονιά πήρε τα 400 και το εισιτήριο, χάρισε το εισιτήριο σε έναν ομοεθνή του που έχει μαγαζί δίπλα στης γυναίκας μου, κάθισε να του κρατήσει το μαγαζί και ο μαγαζάτορας πήγε διακοπές για ένα μήνα στο Πακιστάν.
Μέλι γάλα!
Έσκασε μύτη και το ΣΔΟΕ προχθές. Το μόνο που βρήκε ήταν έναν Πακιστανό που έπρεπε να έχει απελαθεί και ένα μαγαζί που δεν είχε δηλωθεί καν στην εφορία και έφυγε. Σε ποιο ΑΦΜ να βάλει πρόστιμο άλλωστε;
Άφησε μήνυμα να πάει ο ιδιοκτήτης στη εφορία...
Είμαι σίγουρος ότι θα τρέξει με το που θα γυρίσει από το Πακιστάν!

ΙΑΧΗ

Τον Ιούλιο έγινα 32. Ανήκω στην τυχερή εκείνη γενιά που προλάβαινε να διακτινιστεί απο τη μία πλευρά της Αθήνας στην άλλη προκειμένου να παρεβρεθεί με φίλους και γνωστούς στα ίδια μέρη. Περπάτησα τη λεωφόρο Συγγρού που ήταν συγκεντρωμένη όλη η εναλλακτική ζωή της Αθήνας το 1996, την Ερμού το 1998, το Γκάζι το 2004, την Αθηνάς το 2007. Βρέθηκα πολλές φορές στην πλατεία Κοτζιά ξημερώματα πίνοντας καφέ, παρατηρώντας τους περαστικούς ντόπιους και μη, να αναζητούν την καλύτερη δυνατή επιλογή για φαγητό μετά απο ξενύχτι. Γύρισα με ποδήλατο δεκάδες φορές μέσα στο βράδυ αποστάσεις μεγαλύτερες των 30 χιλιομέτρων. Μερικές μάλιστα απο αυτές ίσως δεν είχα καν τη δύναμη να το κάνω απο την κούραση και τη νύστα, παρόλαυτα, ήταν οι μόνες παράμετροι που με δέσμευαν, αυτή η πόλη αγκάλιαζε τις αλλαγές.
Ήρθε η κρίση, το ήξερα απο το 2008 γιατι δουλεύω στον τομέα Μελετών και Κατασκευής και οι στάσεις πληρωμών ξεκινούσαν απο το δημόσιο, μη αναστρέψιμη κατάσταση δηλαδή. Το αφεντικό μου πήρε όλα τα χρήματα των εργαζομένων, μας άφησε ανασφάλιστους, ενώ όσο προσπαθούσαμε να μάθουμε αν η εταιρία έχει χρέη, συνεχώς ανακαλύπταμε λογαριασμούς απο ακριβά εστιατόρια, αγορές αμαξιών, εισιτήρια ταξιδίων. Έτσι είναι τα αφεντικά μου είπε η μανα μου ένα απόγευμα, πάντα κοιτάνε πρώτα την πάρτη τους.

Μάλλον εννοούσε τα αφεντικά στην Ελλάδα, γιατι στον υπόλοιπο κόσμο, το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου φροντίζει πρώτα την υγεία της επιχείρησης και μέσω αυτής, ευημερούν και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι. Έμεινα άνεργη με ένα κάρο χρέη μίας και ο καλός μου είχε φροντίσει να μας έχει με ΤΕΒΕ ενώ ήμασταν νύχτα μέρα εκεί.
Μου ήρθε διαταγή πληρωμής και πούλησα το ποδήλατο για να κλείσω κάποιες τρύπες. Δεν είχα άλλο τρόπο να βρώ άμεσα χρήματα και προσπαθώ να μην υποχρεώνομαι όσο γίνεται. Σταμάτησα και να κατεβαίνω κέντρο, άλλωστε και όλοι μου οι φίλοι είναι πλέον άνεργοι οπότε δεν βρισκόμαστε στα στέκια που είχαμε μετά τη δουλειά. Κλείσανε κιόλας τα μαγαζιά που αγαπούσα, οπότε ακυρώθηκε και η λέξη στέκι. Παρόλαυτα, οι αιτίες της κατάστασης στο μυαλό μου είναι καλά σχηματισμένες αφού τις έζησα σε μικρογραφία στην ίδια μου τη δουλειά. Χιλιάδες επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες, αφεντικά, μετακύλισαν στους εργαζομένους τους τα χρέη προκειμένου οι ίδιοι να γλιτώσουν, ο μέσος μισθωτός πήρε στην πλάτη ένα βάρος δυσανάλογο των επενδύσεων που έχει κάνει στη ζωή του, μια γυναίκα, αντε κανα μωρό και ένα σπίτι στο νοίκι. Έσκυψε το κεφάλι προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά του γιατι σκεφτόταν που θα βρεί χειρότερα αφού οι εναλλακτικές είναι λίγες σε μία χώρα με τεράστια κενά εργασιακής πολιτικής.
Μέσα στις μαύρες νότες μιας πόλης φαντάσματος, περπατώ και σήμερα στους ίδιους δρόμους με δέκα άντε είκοσι ευρώ στην τσέπη, τα πέντε για μια μπύρα, τέσσερα για ένα πακέτο τσιγάρα και άλλα πέντε για να βάλω βενζίνη να γυρίσω. Ποδήλατο έφτιαξα καινούργιο γιατι στο μεταξύ έκατσα κάτω και έμαθα τα βασικά.

Όμως πλέον φοβάμαι να γυρίσω με ποδήλατο, βλέπεις, στους δρόμους ο κόσμος έχει γίνει επιθετικός και αποδίδει την κατάσταση όπου τον βολεύει, φέτος είναι της μόδας οι μετανάστες και οι γκέι. Προχτές μου πανε ότι μοιράσανε φυλλάδια που γράφανε ‛Είστε οι επόμενοι’ στο Γκάζι. Αμφέβαλα για την αξιοπιστία της πηγής μιάς και πολλοί ανέφεραν ότι τα φυλλάδια δεν βρέθηκαν ποτέ.
Σήμερα το πρωί έμαθα ότι έφαγε ξύλο ένας φίλος μου στην Ομόνοια. Δεν έγινε κάποιος διαπληκτισμός, απλά ερωτήθηκε από δύο ‛περαστικούς’ αν είναι γκέι και απάντησε καταφατικά. Η ειλικρίνια στοιχίζει ακριβά μάλλον. Για να το θέσω καλύτερα, στη χώρα που έμαθε να ζεί στα ψέματα και την υποκρισία, η αλήθεια πονάει. Είναι πολύ ευφυές να χτυπάς τα παιδιά της πόλης αυτής, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και της ζωής τους, χωρίς να κρύβονται, τι έχουν άλλωστε να κρύψουν, άλλοι τα πήραν και έφυγαν.
Κι ύστερα, για να ξεφύγω απο τη σειρά των προβληματισμών που με περιτριγυρίζουν, ξανακατεβαίνω κέντρο σήμερα και περπατώ την Αθηνάς. Ένα μπλόκ τριάντα (!!!) ατόμων με κράνη και μαδέρια μπροστά σε όλο τον κόσμο κυνηγάνε δύο μετανάστες, οι τελευταίοι φοράνε παντόφλες, ούτε να τρέξουν δεν μπορούν. Κοντοστέκομαι, βλέπεις, είμαι λεσβία και αν με ρωτήσουν θα απαντήσω και γώ καταφατικά, γιατι η ειλικρίνια και η αξιοπρέπεια μου είναι τα μόνα που ακόμα έχω. Περνάω απο δίπλα με το κεφάλι μπροστά και με την άκρη του ματιού μου κοιτάζω να δώ ποιοι είναι. Ένας με καταλαβαίνει και αρχίζει να φωνάζει ‛Τι κοιτάς!!!’.

Η καρδιά μου έχει φτάσει στα πόδια μου, νιώθω εξαντλημένη, άκεφη και φοβισμένη. Νιώθω αηδία που δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα παραπάνω απο πανικό για την κατάσταση που βλέπω μπροστά μου. Δεν είναι που δύο χρόνια τώρα κυνηγάω να βρώ χρήματα, δεν είναι που έχω να πάρω ρούχα πάνω απο ένα χρόνο, είναι η κακομοιριά και το μίσος στα οποία επιπλέει η Αθήνα, που όσο και αν θές να μείνεις, σε διώχνει με χίλιους δύο τρόπους κουνώντας σου απειλητικά το δάχτυλο. Είσαι ο/η επόμενος/η.
Ήρθε η Χρυσή Αυγή να μας σώσει, είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μίας χώρας σε εμφύλιο λύνονται κόβωντας δάχτυλα, μαχαιρώνοντας στα στενά, και κραυγάζοντας σαν σε στρατόπεδο. Στο δικό τους σύμπαν, που μάλλον απο την ιστορία δεν έμαθε, ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι έννοια άγνωστη ή απολύτως θεμιτή, ένα απο τα δύο. Δεν τους άκουσα παραδόξως, ούτε μία φορά να μιλάνε για τις χιλιάδες περιπτώσεις αφεντικών που χρωστάνε μύρια ολόκληρα στους υπαλλήλους τους, στοίβες οι καταγγελίες. Ή αγορά παρόλαυτα, είναι βέβαιο ότι συρρικνώθηκε απο την μείωση της αγοραστικής δύναμης του μέσου αστού που τραβιέται στα δικαστήρια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, ποιος νοιάστηκε για τις Louis Vuitton στα πεζοδρόμια, ακούς τους μαγαζάτορες στο κέντρο να διαμαρτύρονται, αλλά αν κάνεις μια βόλτα σε άλλες περιοχές, τους φταίνει και οι ποδηλατόδρομοι, και οι θάμνοι, και γενικά, ότι δεν τους βολεύει βραχυπρόθεσμα. Τι κι αν όλες αυτές οι συγκυρίες είναι αφορμές βελτίωσης μιάς επιχείρησης, αμα βολευτείς, δε γυρνάς πλευρό, και αν πιαστείς, φταίει το στρώμα.

Ας δείρουμε λοιπόν και το στρώμα ή τον ποδηλατόδρομο, ή τον ποδηλάτη που μας καθυστερεί, ότι αντιτίθεται στο μικρόκοσμό μας πρέπει να πεθάνει.
Όσο για την Ελλάδα -ιστορικά- έχει καλοδεχτεί με ξύλο και μαδέρια τα ίδια της τα παιδιά, τους Βενιζελικούς, τους Κρητικούς, τους Ρομά, τους Πομάκους, Έλληνες κατά τα άλλα, με διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις ή απλά διαφορετικό τόπο καταγωγής [1]. Δεν τα μαθα βέβαια αυτά στο σχολείο αφού εκεί, οι Έλληνες ήταν καλοί και οι υπόλοιποι σκάρτοι. Στο δε κομμάτι των εμφυλίων, τα λόγια ήταν φειδωλά και πάντα υπήρχε ένας θύτης και ένα θύμα [2]. Δε θυμάμαι ποτέ μέχρι που αποφοίτησα να είχα ακούσει τις έννοιες ‛αλληλεγγύη, κατανόηση, πολυπολιτισμικότητα, διαφορετικότητα’, υποθέτω ότι στο σχολείο ήμασταν όλοι άχρωμοι και ανταγωνιστικοί μέχρι κάποιος να μιλήσει για την πραγματικότητα του και να πυροβοληθεί μέχρι να αφρίσει. Τρανά παραδείγματα οι -τότε- αποδιοπομπαίοι τράγοι, τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών κ.ο.κ. Δεν πα να αρίστευαν, το κίνητρο, με το μικρό μυαλό της αστικής οικογένειας, ήταν η πλήρωση του κενού της έλλειψης ενός γονέα, δεν θα ήταν η αυτοβελτίωση, η ακαδημαϊκη προαγωγή, η μόρφωση ως αυτοσκοπός. Η αρνητική ερμηνεία προηγείτο της θετικής.
Και τώρα; Τώρα είμαστε ξανα στο σχολείο, το μεγάλο σχολείο της ζούγκλας της Αθήνας όπου στην κατά γενική ομολογία Δεξιά-Ακροδεξιά τάση που διέπει την πόλη, εάν μιλήσεις ή σκεφτείς διαφορετικά, σε περιμένει η ύψιστη των ποινών. Ξύλο μέχρι ακρωτηριασμού ώστε να ταιριάξεις με τη μονοχρωμία του χάους της ‛τάξης και της ηθικής’, το απόλυτο μαύρο.

Σκοταδισμός, ασορτί με το σχιζοφρενές τρίπτυχο ‛Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια’ [3] που πλέον τυπώνει ο κάθε ξέμπαρκος στην πλάτη, γιατι στην πραγματικότητα έχει ξεχάσει πώς είναι να συνυπάρχεις, η δε εκπαίδευση του είναι επιλεκτική, παραμορφώνοντας φρικιαστικά την Ελληνική ιστορική πραγματικότητα ώστε να χωρέσει σε δυό κλωτσομπουνίδια.

http://alepouda.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html