Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Σ’ευχαριστώ, Ελλάδα!

Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στον εικοστό πρώτο. Από τότε που ήρθα, εργάστηκα σε διάφορες δουλειές. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως πολύ διάβασμα, έμαθα την ελληνική γλώσσα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, που ήταν η δημοσιογραφία. Σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ. Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνουν αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη μου κόρη ήρθε στην Ελλάδα 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα για πατρίδα της.

Προσέφερα λίγα ή πολλά δεν το ξέρω, το μόνο σίγουρο είναι ότι δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είμαι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω. Στην άνοδο της Χρ. Αυγής, την είσοδό της στη Βουλή και τις απειλές που δέχομαι για τη ζωή μου, ήρθε να προστεθεί ένα άλλο γεγονός, εξίσου άσχημο. Αν για το πρώτο κομμάτι ανησυχούμε πολλοί, το σίγουρο είναι ότι το δεύτερο με πονά εξίσου προσωπικά.

Χθες, 17 Μαΐου 2012, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής μου. Στην ίδια μοίρα με μένα, βρίσκονται και πολλοί άλλοι μετανάστες. Άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη χώρα αυτή, που έφτιαξαν τις οικογένειές τους εδώ, που τα παιδιά τους γεννήθηκαν, φοίτησαν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους και για μερικούς, τέτοια ζητήματα είναι “πολυτέλεια”. Πράγματι, έτσι είναι. Για μερικούς άλλους όμως, είναι θέμα ύπαρξης και αξιοπρέπειας.

Ακόμα και να μην μπορέσω να κερδίσω την παραμονή μου δικαστικά – τη στιγμή που σφοδρή μου επιθυμία είναι να αποκτήσω την ελληνική υπηκοότητα και να συνεχίσω να προσφέρω σε αυτό τον τόπο – θα παραμείνω το ίδιο φιλέλληνας, ακόμα και στην άκρη της γης να καταλήξω. Ωστόσο, το θέμα αυτό ας χρησιμεύσει σε όλους μας για να δούμε επιτέλους πως τα στραβά που μας συμβαίνουν, πολλές φορές τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι. Είχα γράψει κάποτε ένα κείμενο με τίτλο “Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα”, το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά τούτη τη φορά, γεμάτος πίκρα: Σ’ευχαριστώ Ελλάδα!

http://odromos.wordpress.com/2012/05/18/σευχαριστώ-ελλάδα/

Κοιτα να δεις που γινεσαι ανακολουθος...

Ενω σκιζεις τα ρουχα σου οτι δεν γινεται να παραδεχτουμε οτι κατι ισχυει επειδη απλα το λεει καποιος, κανεις μια παραδοχη η οποια βασιζεται σε προσωπικη γνωμη.

Πως ξερεις οτι ο αλλος ( ο οποιος συνομιλητης) δεν το κανει πραξη στην καθημερινοτητα του; Ειναι κακο να αντλουμε στοιχεια μονο απο το περιβαλλον μας και απο την προσωπικη μας σταση...

Δεν το ξερω.

Μιλησα γενικα και οχι ειδικα για τον lepa η εσενα.

Βλεπω καθημερινα στην πραξη και την υποκρισια και τα κουφια λογια,αλλα και τις πραξεις.

Αν εσυ , ο lepa και αλλοι τα λογια τα κανετε πραξη στην καθημερινοτητα σας πολυ καλα κανετε στον βαθμο που μπορειτε.

Αυτο δεν σημαινει οτι το κανουν ολοι οσοι συμφωνουν μαζι σας η δεν το κανει κανενας απο οσους συμφωνουν μαζι μου.

Δεν νομιζω να υπαρχει καμια ανακολουθια,μαλλον προσπαθεια ν'αρπαξουμε το ποδι του αλλου υπαρχει.;;;;;;;

Κακο αυτο.Και ξερεις γιατι; Διοτι αν φραστικα συμφωνουσα μαζι σου (ασχετα με το τι θα εκανα πρακτικα-κατι που δεν θα ηξερες και ουτε θα ρωτουσες- ),απλα θα σκεφτοσουν ενδεχομενως τι καλο παιδι αυτος ο Πανος.

Ειπες πριν οτι διαβαζοντας βγαζεις τα - υποκειμενικα - σου συμπερασματα.

Ξερεις τι συμπερασμα θα εβγαζε ενας απολυτα ουδετερος παρατηρητης διαβαζοντας αυτο το θρεντ;

Οτι , οι αριστεροι ειναι ανθρωπιστες και οι υπολοιποι ειναι ρατσιστες και ενδεχομενως φασιστες.

Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.Εμ......δεν ειναι ετσι !!!!!

Ειναι κακο να αντλουμε στοιχεια μονο απο το περιβαλλον μας και απο την προσωπικη μας σταση...

Eπειδη αντιλαμβανομαι αναφερεσαι σε μενα,να μου επιτρεψεις να θεωρησω ειδικα αυτο το υποκειμενικο σου σχολιο ως ολιγον τι εχθρικο και εμπαθες.

Αυτο ειναι ακομη πιο κακο απο το "ρητο" σου πιο πανω.............διοτι,εκτος απο τον χαρακτηρισμο για μενα(που στο κατω κατω ειμαι ενας απο τους συνομιλητες σου) προχωρησες και στο "περιβαλλον" μου που δεν εισαι σε θεση να το γνωριζεις.

Αυτο,εντελως υποκειμενικα,το βρισκω αδικο,εμπαθες και ρατσιστικο......................

Συνειδητοποιείς λοιπόν το φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν περιέλθει και για τον οποίο δεν ευθύνονται.
Ευθύνονται! η ευθύνη τους περιορίζεται στο ότι ήρθαν (ή το ότι δέχτηκαν να τους φέρουν...)
μα δυστυχώς αυτό ακριβώς δημιουργεί το πρόβλημα.
Απ την πλευρά μας τώρα είναι δική μας ευθύνη που τους αφήσαμε να έρθουν, ενώ δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους κρατήσουμε ,
είναι δίκη μας ευθύνη όταν ορισμένοι δικοί μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μας είναι η γη της επαγγελίας... (για να τους χρησιμοποιήσουμε αργότερα για διαφόρους σκοπούς)
και είναι δική μας ευθύνη αν κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα που δημιουργούνται.
τα χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για να έρθει κάποιος από το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα δεν δικαιολογούν οικονομικούς μετανάστες... με αυτά τα χρήματα στη χώρα τους φτιάχνεις μια μικρή επιχείρηση.
όποτε οι λόγοι είναι λιγότερο οικονομικοί, και περισσότερο πολιτικοί, ή τα πλαστά όνειρα για καλύτερο μέλλον, ή ...ύποπτοι λόγοι.
για τους πολιτικούς λόγους πρέπει να βρεθεί λύση για όσους, αν επαναπατριστούν είναι σίγουρο ότι θα σαπίσουν σε κάποια φυλακή λόγω των ιδεών τους (μα είναι ελάχιστοι αυτοί).
για τα πλαστά όνειρα τώρα, είναι δίκη μας ευθύνη να τους πούμε «αφού ήρθατε για ένα καλύτερο μέλλον και εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να το προσφέρουμε, πάρτε τα ναύλα και άντε με το καλό στην πατρίδα σου για νέα αρχή…
όσο για τους «ύποπτους λόγους» και πάλι δική μας ευθύνη είναι να τους ανακαλύψουμε και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν...

Ευθύνονται! η ευθύνη τους περιορίζεται στο ότι ήρθαν (ή το ότι δέχτηκαν να τους φέρουν...)
μα δυστυχώς αυτό ακριβώς δημιουργεί το πρόβλημα.
Απ την πλευρά μας τώρα είναι δική μας ευθύνη που τους αφήσαμε να έρθουν, ενώ δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους κρατήσουμε ,
είναι δίκη μας ευθύνη όταν ορισμένοι δικοί μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μας είναι η γη της επαγγελίας... (για να τους χρησιμοποιήσουμε αργότερα για διαφόρους σκοπούς)
και είναι δική μας ευθύνη αν κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα που δημιουργούνται.
τα χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για να έρθει κάποιος από το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα δεν δικαιολογούν οικονομικούς μετανάστες... με αυτά τα χρήματα στη χώρα τους φτιάχνεις μια μικρή επιχείρηση.
όποτε οι λόγοι είναι λιγότερο οικονομικοί, και περισσότερο πολιτικοί, ή τα πλαστά όνειρα για καλύτερο μέλλον, ή ...ύποπτοι λόγοι.
για τους πολιτικούς λόγους πρέπει να βρεθεί λύση για όσους, αν επαναπατριστούν είναι σίγουρο ότι θα σαπίσουν σε κάποια φυλακή λόγω των ιδεών τους (μα είναι ελάχιστοι αυτοί).
για τα πλαστά όνειρα τώρα, είναι δίκη μας ευθύνη να τους πούμε «αφού ήρθατε για ένα καλύτερο μέλλον και εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να το προσφέρουμε, πάρτε τα ναύλα και άντε με το καλό στην πατρίδα σου για νέα αρχή…
όσο για τους «ύποπτους λόγους» και πάλι δική μας ευθύνη είναι να τους ανακαλύψουμε και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν...

Άντε πάλι από την αρχή.......

Σόρυ αλλά έχουν απαντηθεί όλα όσα γράφεις. Το μόνο που θα σου πω είναι πως κι εσύ αν εδώ υπήρχε ένα αυταρχικό καθεστώς και κινύνευες θα έφευγες. Και θα πήγαινες εκεί όπου τα πράγματα θα βόλευαν περισσότερο την κατάστασή σου. Δεν είναι θέμα πονηριάς, τσαμπουκά, λαμιγιάς ή φυλής όπως αναφέρθηκε. Είναι θέμα ενστίκτου αυτοσυντήρησης.

ποσοι Ελληνες εφυγαν επι Μεταξά?
ποσοι Ελληνες εφυγαν επι χούντας?
αυτά ηταν δημοκρατικά καθεστώτα?
ή αν θες να μιλήσουμε για πολεμο, ποσοι έφυγαν το 40?

Να προσθεσω και το ποσοι Ελληνες δυστυχως ετοιμαζονται η σκεφτονται να φυγουν τωρα απο την Ελλαδα.

Και αυτοι θα ειναι οντως οικονομικοι μεταναστες.

Ευχομαι αυτος ο αριθμος να ειναι μικρος..............

AtLT6sHCAAESjnG.jpg

Προφανώς αυτός που το έγραψε θεωρεί την Ελλάδα και τους Έλληνες απολυταρχικό καθεστώς?
γιατί δεν γίνεται πολιτικός μετανάστης στη Συρία στο Μπαγκλαντές στο Αφγανιστάν ή στο Πακιστάν ?

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Με τον Niko Ago εχω μεγάλες ιδεολογικές διαφορές...Υπο μιάν έννοια θεωρώ πώς με κάποια άρθρα του έφτασε να στηρίζει το Σύστημα.
Ομως θεωρώ κατάπτυστη την αποφαση του ''Ελληνικού Κράτους'' να τον απελάσει μετά απο εικοσι χρονια παραμονής του στην χώρα και ήδη παρέα με δημοσιογράφους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την ''Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων''' κάνουμε οιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για να παραμείνει στην χώρα ως πολίτης της με ολα τα δικαιώματα (πολιτικά και ατομικά)..
Αποδεικνύεται επίσης,πώς οποιος πάει να δειξει εμπιστοσύνη σε αυτό το άθλιο Σύστημα ,έστω και απο αφέλεια ,το Σύστημα τελικα τον αδειάζει........

Η ΔΗΜ.ΑΡ στην οποια ανηκει ο AGO απλά κατι ψελλίζει εως τώρα................................

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η αντιπαράθεση επιχειρημάτων με youtube, όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, και κάνει και κακό! (σε όλους! και όταν λέμε Όλους εννοούμε Όλους...)
Θα σου απαντούσε κάποιος απ την άλλη πλευρά με ένα βίντεο κάποιου μετανάστη να κατουράει σε μνήμα...
θα του απαντούσες με κάποιο δαρμένο μετανάστη ...
θα σου απαντούσε με μετανάστες να παρενοχλούν γυναίκες ....
ΕΕΕΕ και ????
... απλά οδηγείς και τους 2 σε φανατισμό και έχεις άλλη μια Λιβύη μέσα στο σπίτι σου...

Τελικά τα ΜΜΕ κάνουν πολύ καλή δουλειά...

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικοί μετανάστες έγιναν περισσότεροι και αυτό περιλαμβάνει και τους Έλληνες. Άρα προσέξτε τι υποστηρίζετε.... Τα ίδια μπορεί να ισχύσουν και για εσάς, αύριο....You never know....

Επειδή γράφονται πολλές ανακρίβείες.....

Κανείς δεν ξέρει τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα, ΣΗΜΕΡΑ...... Ο αριθμός αλλάζει διαρκώς και πάρα πολλοί φεύγουν.....

Οι μετανάστες ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα απο ότι οι εφοπλιστές.....

Οι μετανάστες δεν κατουρούν όπου βρεθούν.... Οι Φινλανδοί το κάνουν....(εγγυημένα)....Μην λέτε προβοκατόρικα πράγματα....

Σήμερα το πρωί σε φανάρι, πλησιάζει ένας μετανάστης την γυναίκα μου για να πλύνει τα τζάμια...... Η γυναίκα μου αρνείται ευγενικά και ο μετανάστης φεύγει....και πηγαίνει στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν.

Κοιτώντας απο τον καθρέπτη, παρακολουθεί η γυναίκα μου ότι υπάρχει μία σακουλίτσα απο πατατάκια στο πεζοδρόμιο δίπλα στον δρόμο..... Καθώς λοιπόν ο μετανάστης πλησιάζει ξανά το φανάρι, την βλέπει. Σκύβει την πιάνει και περνάει απέναντι τον δρόμο και την πετάει στον κάδο των σκουπιδιών.....

Ξεκολλήστε λοιπόν απο την προπαγάνδα που βλέπετε στα ΜΜΕ και ενημερώστε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας.....

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

Τα προβλήματα στην οικονομία μας, μας αφορούν όλους. Και εμάς και αυτούς. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

οι μόνοι που έχω δει να κατουρούν δημοσίως, μέρα μεσημέρι , στον κεντρικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης ( Μητροπόλεως ) είναι στρατιώτες της K4 τότε με το Κόσσοβο. Γαϊδούρια Ολλανδοί κατά πάσα πιθανότητα και ταυτόχρονα άξεστοι στρατιωτικοί . Κοινώς κατακάθια του "ευρωπαϊκού πολιτισμού"

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Σόρυ αλλά το στατιστικό αυτό από μόνο του δεν έχει μεγάλη αξία. Παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο στη μετανάστευση. Το είδος του καθεστώτος, η σκληρότητα των διωγμών των αντικαθεστωτικών, η διάκρειά του καθεστωτος, το ποσοστό των εξαθλιωμένων οικονομικά κατοίκων, η ιδιοσυγκρασία του κάθε λαού κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Emilot said:
Τελικά τα ΜΜΕ κάνουν πολύ καλή δουλειά...
Έχω αντίρρηση αλλα, εξαρτάται από πια πλευρά το βλέπεις…
Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικοί μετανάστες έγιναν περισσότεροι και αυτό περιλαμβάνει και τους Έλληνες. Άρα προσέξτε τι υποστηρίζετε.... Τα ίδια μπορεί να ισχύσουν και για εσάς, αύριο... You never know....
Ελπίζω να μιλάς γενικά, γιατί έχω την εντύπωση ότι τίποτα απ όσα υποστήριξα δεν ήταν κακό… Έκτος αν υπονοείς ότι η επομένη αριστερή κυβέρνηση θα μας πάρει τα σπίτια.:slapface:
Emilot said:
Επειδή γράφονται πολλές ανακρίβείες.....
Κανείς δεν ξέρει τον αριθμό των μεταναστών στην Ελλάδα, ΣΗΜΕΡΑ...... Ο αριθμός αλλάζει διαρκώς και πάρα πολλοί φεύγουν.....
5 σειρές πιο πάνω γράφεις ότι οι οικονομικοί μετανάστες έγιναν περισσότεροι και περιλαμβάνονται και Έλληνες. Τελικά αυξάνονται ή μειώνονται ; (έκτος και αν είσαι ρατσιστής και δεν συμπεριλαμβάνεις τους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες, στους μετανάστες...)

Emilot said:
Οι μετανάστες ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από ότι οι εφοπλιστές...
Στοιχεία ?
Emilot said:
Οι μετανάστες δεν κατουρούν όπου βρεθούν.... Οι Φινλανδοί το κάνουν....(εγγυημένα)....Μην λέτε προβοκατόρικα πράγματα....
Καμία διαφωνία για τους Φινλανδούς! Όσο για τους μετανάστες -δεν γενικεύω- αλλά έχω προσωπική άποψη.
Emilot said:
Σήμερα το πρωί σε φανάρι, πλησιάζει ένας μετανάστης την γυναίκα μου για να πλύνει τα τζάμια...... Η γυναίκα μου αρνείται ευγενικά και ο μετανάστης φεύγει....και πηγαίνει στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν.
Κοιτώντας απο τον καθρέπτη, παρακολουθεί η γυναίκα μου ότι υπάρχει μία σακουλίτσα απο πατατάκια στο πεζοδρόμιο δίπλα στον δρόμο..... Καθώς λοιπόν ο μετανάστης πλησιάζει ξανά το φανάρι, την βλέπει. Σκύβει την πιάνει και περνάει απέναντι τον δρόμο και την πετάει στον κάδο των σκουπιδιών...
Εύγε του! Και να υποθέσω ότι ακόμη και «ελληνάρες» να το έβλεπαν πάλι μπράβο θα έλεγαν.
Emilot said:
Ξεκολλήστε λοιπόν από την προπαγάνδα που βλέπετε στα ΜΜΕ και ενημερώστε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας...
Προπαγάνδα θα μπορούσε να θεωρηθεί και το προσωπικό σου παράδειγμα από κάποιον κακόπιστο, όμως το ότι ο συγκεκριμένος Κύριος μάζεψε την σακούλα συμπεριφερόμενος καλυτέρα από μερικούς δικούς μας κόπρους, δεν σημαίνει ότι η παρουσία μισού, ενός ή δύο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών δεν αποτελεί πρόβλημα.
Emilot said:
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.
Ασφαλώς και όλοι είναι ισοι ! και ασφαλώς όλοι έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή. Όταν όμως το δικό σου δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή συγκρούεται με κάποιου άλλου το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή τότε δεν πρέπει να μπουν κανόνες και όρια;
Emilot said:
Τα προβλήματα στην οικονομία μας, μας αφορούν όλους. Και εμάς και αυτούς. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.
Τα προβλήματα στην οικονομία μας, μας αφορούν όλους. Και εμάς και αυτούς. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα στηρίζοντας λιγότερους.

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Έχω αντίρρηση αλλα, εξαρτάται από πια πλευρά το βλέπεις…

Ελπίζω να μιλάς γενικά, γιατί έχω την εντύπωση ότι τίποτα απ όσα υποστήριξα δεν ήταν κακό… Έκτος αν υπονοείς ότι η επομένη αριστερή κυβέρνηση θα μας πάρει τα σπίτια.:slapface:

5 σειρές πιο πάνω γράφεις ότι οι οικονομικοί μετανάστες έγιναν περισσότεροι και περιλαμβάνονται και Έλληνες. Τελικά αυξάνονται ή μειώνονται ; (έκτος και αν είσαι ρατσιστής και δεν συμπεριλαμβάνεις τους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες, στους μετανάστες...)

Στοιχεία ?

Καμία διαφωνία για τους Φινλανδούς! Όσο για τους μετανάστες -δεν γενικεύω- αλλά έχω προσωπική άποψη.

Εύγε του! Και να υποθέσω ότι ακόμη και «ελληνάρες» να το έβλεπαν πάλι μπράβο θα έλεγαν.

Προπαγάνδα θα μπορούσε να θεωρηθεί και το προσωπικό σου παράδειγμα από κάποιον κακόπιστο, όμως το ότι ο συγκεκριμένος Κύριος μάζεψε την σακούλα συμπεριφερόμενος καλυτέρα από μερικούς δικούς μας κόπρους, δεν σημαίνει ότι η παρουσία μισού, ενός ή δύο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών δεν αποτελεί πρόβλημα.
Ασφαλώς και όλοι είναι ισοι ! και ασφαλώς όλοι έχουν δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή. Όταν όμως το δικό σου δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή συγκρούεται με κάποιου άλλου το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή τότε δεν πρέπει να μπουν κανόνες και όρια;

Τα προβλήματα στην οικονομία μας, μας αφορούν όλους. Και εμάς και αυτούς. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα στηρίζοντας λιγότερους.

Πολύ κατατοπιστικό το post σου..... Ωραία...

Λοιπόν...

Τα ΜΜΕ εκτός αυτών που έχουν συμφέρον απο αυτά και κάποιους με μηδέν αντιληπτικότητα της πραγματικότητας, έχει αποδειχτεί οτι είναι μέσα προπαγάνδας και μάλιστα χοντροκομμένης....Οπότε τσέκαρε το ξανα...

Το τι υποστήριξες το διαβάσαμε όλοι και ο καθείς κρίνει... όσον αφορά τους αριστερούς και τα σπίτια....δυστυχώς μας πρόλαβαν οι δεξιοί.....Οπότε next time....

Επίσης το ποιος είναι ρατσιστής επίσης φάνηκε και σίγουρα δεν είμαι εγώ..... Όσον αφορά τους οικονομικούς μετανάστες θα έπρεπε να διάβαζες προσεχτικότερα αυτο που έγραψα.... Οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ μετανάστες αυξήθηκαν σαν αριθμός ως προς τα κύματα μετανάστευσης μετά το 2008 που ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση.... Στην Ελλάδα κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι.... Άλλο το ένα, άλλο το άλλο....

Καλά όσον αφορά τα στοιχεία προφανώς είσαι και ανενημέρωτος. Την άλλη φορά να ενημερώνεστε πριν υποστηρίξετε με πάθος τα επιχειρήματα σας.....

Ένα site απο τα δεκάδες....
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=621553

Καλά προσωπική άποψη καταθέτουμε.... Έχω και βιντεάκι με έλληνα που κατουράει σε ένα δέντρο στο πεζοδρόμιο..... Θα πούμε και άλλα??? Δεν κατάλαβες οτι αυτά που λες είναι αβάσιμα και άσχετα με το θέμα της μετανάστευσης και το μόνο που κάνεις είναι αισχρή προπαγάνδα εναντίον τους???

Οι Ελληνάρες δημιουργούν τα προβλήματα βλέποντας παντού "βρομιάρηδες" "αραπάδες" "λαθρο" μετανάστες...... Και βλέπω πολλούς.....ελληνάρες...

Βέβαια θα μπορούσε να θεωρηθεί προπαγάνδα.....το παράδειγμα μου.... Αν ο άλλος είναι κακόπιστος...

Είπε κανείς να μην μπουν κανόνες και όρια???? Αλλά πως είναι δυνατόν εφόσον υποστηρίζεις οτι έχουν ΙΣΑ δικαιώματα, μετά απο 3 λέξεις να λες οτι συγκρούονται......??

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα ΟΛΟΙ μας......

καλό βράδυ....

Last edited:
Σήμερα, περπατώντας στη γειτονιά της δουλειάς μου (κοντά στη Γιαννιτσών για όσους ξέρουν από Θεσσαλονίκη, ακριβώς απέναντι από το εμπορικό κέντρο city gate), σε ένα σημείο που ένα κτίριο δημιουργεί μια μεγάλη εσοχή σχεδόν 100 τ.μ. στη μια γωνία ήταν ξαπλωμένος μέσα στην εξαθλίωση και σε βρώμικες κουβέρτες ένας σκουρόχρωμος λαθρομετανάστης, μάλλον Πακιστανός. Ένας μπάρμπας Ελληναράς, καθαρός και περιποιημένος μπήκε στο χώρο αυτό και στην άλλη του γωνία κατούρησε... Όταν η λέξη αναισθησία ενσαρκώνεται μπροστά στα μάτια σου... Εσείς που τους κατηγορείτε έχετε έστω και μια στιγμή σκεφτεί πως ζούνε? Τι έχουνε τραβήξει για να έρθουν? Τι τραβάνε κάθε μέρα? Η καλύτερη αντιμετώπιση στην οποία μπορεί να ελπίζουν είναι η εκμετάλλευση για το μεροκάματο. Οι άλλες επιλογές κειμαίνονται μεταξύ της αδιαφορίας, του φόβου και της αηδίας. Και αυτό, για τους ανθρώπους αυτούς είναι καλύτερο από αυτό που άφησαν πίσω.

Σήμερα, περπατώντας στη γειτονιά της δουλειάς μου (κοντά στη Γιαννιτσών για όσους ξέρουν από Θεσσαλονίκη, ακριβώς απέναντι από το εμπορικό κέντρο city gate), σε ένα σημείο που ένα κτίριο δημιουργεί μια μεγάλη εσοχή σχεδόν 100 τ.μ. στη μια γωνία ήταν ξαπλωμένος μέσα στην εξαθλίωση και σε βρώμικες κουβέρτες ένας σκουρόχρωμος λαθρομετανάστης, μάλλον Πακιστανός. Ένας μπάρμπας Ελληναράς, καθαρός και περιποιημένος μπήκε στο χώρο αυτό και στην άλλη του γωνία κατούρησε... Όταν η λέξη αναισθησία ενσαρκώνεται μπροστά στα μάτια σου... Εσείς που τους κατηγορείτε έχετε έστω και μια στιγμή σκεφτεί πως ζούνε? Τι έχουνε τραβήξει για να έρθουν? Τι τραβάνε κάθε μέρα? Η καλύτερη αντιμετώπιση στην οποία μπορεί να ελπίζουν είναι η εκμετάλλευση για το μεροκάματο. Οι άλλες επιλογές κειμαίνονται μεταξύ της αδιαφορίας, του φόβου και της αηδίας. Και αυτό, για τους ανθρώπους αυτούς είναι καλύτερο από αυτό που άφησαν πίσω.

Ναι σιγά μην τους ρωτήσουμε κιόλας.... Εδώ σου λένε οτι τους "εισάγουμε" κιόλας....Σαν τα πορτοκάλια......

Στα φραουλοχώραφα το φαΐ τους το αγόραζαν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ απο αυτούς που δούλευαν.....κλπ κλπ....