Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Emilot said:
Πολύ ...............
Πρώτα πρώτα δεν είχα καμία διάθεση για προσωπική αντιπαράθεση και στα fora ο γραπτός λόγος, μάλλον δεν είναι κατάλληλος για χιούμορ (θα μας πάρει τα σπίτια ή το περί ρατσιστής)
θα μου επιτρέψεις λογω προσωπικής εμπειρίας από το 1999, (ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ διάσωσης σε παγκόσμιο ανθρωπιστικό οργανισμό) να έχω μια πιο ρεαλιστική άποψη περί μεταναστών. (το όνομα μου, οι αποστολές μου και ο αριθμός μητρώου /ταυτότητα στη διάθεση σου)
απ το ‛99 λοιπόν, που οι μετανάστες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα μέχρι σήμερα,
έχω ζήσει μαζί τους, εγώ παρηγορήσει, έχω γιατρέψει, έχω μπει ανάμεσα όταν τσακώνονταν να τους χωρίσω, έχω μοιραστεί το νερό και το φαί μου μαζί τους, έχω μαζέψει κουφάρια τους από παραλίες, έχω ξεσκατίσει ,έχω κλάψει μαζί τους, έχω κοιμηθεί κάτω από τσίγκους στα ιδία πρόχειρα καταλύματα....
(με την επαγγελματική μου ιδιότητα έχω διδάξει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ σε μετανάστες και ROM) όποτε μάλλον δεν περιμένω από ΜΜΕ για να σχηματίσω γνώμη...

το ότι πιστεύω στον άνθρωπο, δεν μου απαγορεύει να προσπαθώ -όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν- αν κρίνω αμερόληπτα την κατάσταση.

στα 12- 13 χρόνια έχω μαζέψει αρκετό υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και απ τους "μεν" και απ τους "δε" για να υποστηρίξουν τον ηλίθιο φανατισμό τους ...

και επειδή προσπαθώ να είμαι ακριβολόγος η απάντηση στο «Οι μετανάστες ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από ότι οι εφοπλιστές.....» όχι μόνο είναι ψευδής, αλλά και το λινκ που έδωσες ή λαϊκίζει σφόδρα ή ο συντάκτης του ειναι ασχετος.
Μπορείς να ενημερωθείς από τα επίσημα στοιχεία της ECSA (European Community Shipowners' Associations) http://www.ecsa.be για την συνεισφορά των λαμογιών* στην Ελληνική Οικονομία που μετριούνται σε δισεκατομμύρια ευρώ και όχι σε εκατομμύρια…
*(λαμόγια: γιατί ασφαλώς και κάνουν τα πάντα για να μη πληρώσουν όσα θα έπρεπε)

Ασφαλώς και όλοι μας έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αλλά η αλήθεια πολλές φορές είναι αμείλικτη: αν αυτή τη στιγμή έχεις να διαθέσεις 5 καρβέλια ψωμί, θα χορτάσεις 20 πεινασμένους. Αν έχεις 300 πεινασμένους, θα συνεχίσεις να έχεις 300 πεινασμένους και μετά τη μοιρασιά...
Επειδή με δυσκολία βλέπω τι πληκτρολογώ, θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω άλλη φορά…

Last edited:
Προσθετω μερικα ερωτηματα.
Ποσο συντομα πιστευετε οτι θα βρουν δουλεια το 1 + εκ Ελληνων ανεργων ?
Πιστευετε οτι οι παρανομοι μεταναστες καλυπτουν θεσεις εργασιας ?
Θα μοιραζοσασταν τον μισθο σας με ενα ανεργο Ελληνα μεχρι η υπερμετρα ουμανιστικη αντιμετωπιση των πραγματων του επιτρεψει να ορθοποδησει ?
Πιστευετε πραγματικα οτι οι μισθοι θα γινουν Βουλγαριας ?
α)Και αν ναι θα κραταγατε την ιδια σταση αν αφορουσε τους αλλους ?
β)Αν αφορουσε τον δικο σας μισθο ?
Και αλλα παρομοια
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με το θέμα, θα προσπαθήσω να πάντως να απαντήσω.

1. Ποσο συντομα πιστευετε οτι θα βρουν δουλεια το 1 + εκ Ελληνων ανεργων ?
-Δεν ξέρω, πως να μπορώ να προβλέψω κάτι τέτοιο; Εάν εννοείς πόσο υπολογίζω,ότι θα κρατήσει η κρίση, οι ενδείξεις που έχουμε υποδεικνύουν πως θα είναι μακροχρόνια.

2. Πιστευετε οτι οι παρανομοι μεταναστες καλυπτουν θεσεις εργασιας ?
-Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Εννοείς ότι καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας που κανονικά θα πήγαιναν σε Έλληνες; Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Σήμερα, υπό συνθήκες ανεργίας οι μετανάστες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας, όπως και οι Έλληνες, πιθανόν χειρότερα. Όσο για το παρελθόν, τα τελευταία είκοσι χρόνια οι μετανάστες παράνομοι και μη, ωφέλησαν πολύ την Εθνική Οικονομία. Και μάλιστα δούλεψαν στις θέσεις εκείνες που οι Έλληνες δεν ήθελαν να αναλάβουν. Ακούγεται άσχημο, αλλά είναι δυστυχώς αληθινό.

3. Θα μοιραζοσασταν τον μισθο σας με ενα ανεργο Ελληνα μεχρι η υπερμετρα ουμανιστικη αντιμετωπιση των πραγματων του επιτρεψει να ορθοποδησει ?
-Δεν θα μοιραζόμουν το μισθό μου με κανένα. Δεν καταλαβαίνω το νόημα της φράσης ""υπέρμετρα ουμανιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων". Εννοείς αν θα δεχόμουν να φορολογηθώ και να μοιραστώ τα βάρη μαζί με όλους για χάρη των ανέργων, βεβαίως ναι! Και να σηκώσω όσο περισσότερο βάρος μπορώ. Το επιβάλλει η στοιχειώδης κοινωνική αλληλεγγύη. Αρκεί το βάρος που θα καταβάλω, να καταλήξει στους ανέργους. Όχι στις τσέπες κάποιων επιτηδείων, όπως έχει συμβεί αμέτρητες φορές ως τώρα. Δηλαδή να υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών, όπως λέγεται.

4. Πιστευετε πραγματικα οτι οι μισθοι θα γινουν Βουλγαριας ?
α)Και αν ναι θα κραταγατε την ιδια σταση αν αφορουσε τους αλλους ?
β)Αν αφορουσε τον δικο σας μισθο ?

4. -Ελπίζω όχι. Υπάρχουν πάντως σοβαρές πιέσεις για να κατευθυνθούμε προς τα εκεί.
4α) -Ποιά στάση εννοείς; Σε ποιούς άλλους αναφέρεσαι;
4β) -Ούτε εδώ καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς.

Eχω αντίρρηση...Πιστεύω οτι αυτό θα κάνει κακό στο thread και θα οξύνει τα πνεύματα και τους τόνους. Υπάρχει προκατάληψη εκατέρωθεν και μπορεί να ακούσουμε "προσωπικές" εμπειρίες που στην πραγματικότητα ίσως είναι εμπειρίες του ανηψιού της κουμπαρας του μπατζανάκη του φούρναρη που έφτασαν σε μας απο χαλασμένο τηλέφωνο και επειδή ταιριάζει με την εικόνα που αρέσκεται ο καθένας να έχει, απλά το δέχεται σαν μια εμπειρία που πιστεύει οτι θα μπορούσε άνετα να ήταν δική του.
Απο την άλλη πλευρά, στις τεχνικές κατηγορίες, τα μηχανήματα έχουν εξορισμού σταθερή (θεωρητικά) συμπεριφορά σε σχετικά μεγάλο βάθος χρόνου και υπάρχουν αντικειμενικά όργανα μέτρησης των χαρακτηριστικών τους. Εδώ δεν ισχύει αυτό. Τώρα, για το ερωτηματολόγιο ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια, αλλά παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα ερωτήματα, απο τα οποία όμως πολλά δεν δέχονται μόνο αντικειμενική, αλλά και υποκειμενική ερμηνεία και απάντηση.
Βέβαια έτσι το βλέπω εγώ... Παρ'όλα αυτά θα διαβάσω τις εμπειρίες των άλλων με ενδιαφέρον...
Σχετικά με το ερωτηματολόγιο που πρότεινα στο #post 316 έχεις κάποιο δίκιο όταν λες πως μπορεί ν' ακούσουμε "εμπειρίες του ανηψιού της κουμπαρας του μπατζανάκη του φούρναρη". Το είχα σκεφτεί κι' εγώ, όταν προσπαθούσα να το συντάξω. Γι' αυτό και προσπάθησα να το περιορίσω. Ζητάω αυστηρά προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες, γεγονότα που έχουμε διαπιστώσει εμείς οι ίδιοι. Όχι τρίτοι, όχι ράδιο-αρβύλα, όχι εφημερίδες και internet. Ζητάω πολλά; Μόνο τη συγκέντρωση μιάς εικόνας που μπορεί να προκύψει πολύ διαφωτιστική. Αλλιώς κάθεται κανείς στο ιδεολογικό του μετερίζι και εξαπολύει πυρά.

Ότι η κάθε εξιστόρηση περιέχει υποκειμενική θεώρηση είναι αναμφισβήτητο. Μακάρι να δούμε προσωπικές εμπειρίες και ιστορίες πρώτα κι' έπειτα εξετάζουμε και το φιλοσοφικό πρόβλημα "Υποκείμενο-Αντικείμενο".

Όσο για τις μετρήσεις στις τεχνικές κατηγορίες, δεν εμποδίζουν τους καυγάδες, ξεσπάνε μιά χαρα! Και μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη ίδια και χειρότερη από εδώ...

Η πραγματική ζωή μπορεί να νοηθεί ως άθροισμα ιστοριών μάλλον, όχι άθροισμα ιδεών.

οι μόνοι που έχω δει να κατουρούν δημοσίως, μέρα μεσημέρι , στον κεντρικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης ( Μητροπόλεως ) είναι στρατιώτες της K4 τότε με το Κόσσοβο. Γαϊδούρια Ολλανδοί κατά πάσα πιθανότητα και ταυτόχρονα άξεστοι στρατιωτικοί . Κοινώς κατακάθια του "ευρωπαϊκού πολιτισμού"

Δεν εχεις παει στην Ιο ή σε κανα φαληρακι στην Ροδο να δεις τι γινεται απο Ιρλανδα και Βρεττανα......

Δεν νομιζω να υπαρχει καμια ανακολουθια,μαλλον προσπαθεια ν'αρπαξουμε το ποδι του αλλου υπαρχει.;;;;;;;

Κακο αυτο.Και ξερεις γιατι; Διοτι αν φραστικα συμφωνουσα μαζι σου (ασχετα με το τι θα εκανα πρακτικα-κατι που δεν θα ηξερες και ουτε θα ρωτουσες- ),απλα θα σκεφτοσουν ενδεχομενως τι καλο παιδι αυτος ο Πανος.

Ειπες πριν οτι διαβαζοντας βγαζεις τα - υποκειμενικα - σου συμπερασματα.

Ξερεις τι συμπερασμα θα εβγαζε ενας απολυτα ουδετερος παρατηρητης διαβαζοντας αυτο το θρεντ;

Οτι , οι αριστεροι ειναι ανθρωπιστες και οι υπολοιποι ειναι ρατσιστες και ενδεχομενως φασιστες.

Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο.Εμ......δεν ειναι ετσι !!!!!

Δεν επιδιωκω να σου αρπαξω το ποδι γιατι δεν εχω κανενα προηγουμενο μαζι σου. Κανενα.
Ουτε και θελω να συμφωνουν ολοι μαζι μου. Θελω ομως η αντιρηση να εχει αφ' ενος επιχειρηματα και αφ' ετερου τα επιχειρηματα αυτα να εχουν βαση τον ανθρωπο (αλλα τον οποιο ανθρωπο).

Προφανως και θα εβγαζε αυτο το συμπερασμα, γιατι οι μεν (αν θες οι "αριστεροι") μιλουν για σεβασμο και συμπορευση ολων ανεξαρτητως (προσοχη, δεν μιλαει κανεις ομως για "ασυδοσια") οι δε (αν θες οι "δεξιοι") μιλουν για διωξεις τιμωριες και αλλα που συγνωμη αλλα εμενα μονο φοβικα συνδρομα μου θυμιζουν. (σημειωσε το εμενα).
Συμφωνω οτι υπαρχουν και ανθρωποι που βλεπουν περα απο την πολιτικη τους τοποθετηση (π.χ. Μανος Χατζηδακις) αλλα θελει κοπο.

Eπειδη αντιλαμβανομαι αναφερεσαι σε μενα,να μου επιτρεψεις να θεωρησω ειδικα αυτο το υποκειμενικο σου σχολιο ως ολιγον τι εχθρικο και εμπαθες.

Αυτο ειναι ακομη πιο κακο απο το "ρητο" σου πιο πανω.............διοτι,εκτος απο τον χαρακτηρισμο για μενα(που στο κατω κατω ειμαι ενας απο τους συνομιλητες σου) προχωρησες και στο "περιβαλλον" μου που δεν εισαι σε θεση να το γνωριζεις.

Αυτο,εντελως υποκειμενικα,το βρισκω αδικο,εμπαθες και ρατσιστικο......................

Δεν ειναι ουτε εμπαθες, ουτε τιποτα. Ειναι μια πραγματικοτητα. Και δεν ειναι κακο, επ' ουδενι, απλα ειναι ενας λαθος τροπος αναγνωσης της πραγματικοτητας.
Εχω βαρεθει για παραδειγμα να ακουω ποσο επικινδυνο ειναι το κεντρο απο ανθρωπους που το εχουν μαθει απο την τηλεοραση και τις εφημεριδες, που δεν ειναι ουσιαστικα μαρτυρες του γεγονοτος αλλα καπου το ακουσαν-διαβασαν. Και για να ειμαστε σαφης, δεν εννοω υποχρεωτικα εσενα μιας και δεν ξερω ουτε που μενεις ουτε που συχναζεις, ενα παραδειγμα ειναι.

Τελος, το να αναφερθει κανεις στο περιβαλλον του αλλου δεν ειναι ουτε προσβλητικο ουτε μειωτικο, ειναι και αυτο μια πραγματικοτητα. Γιαυτο και αν ειδες δε χρησιμοποιησα κανεναν χαρακτηρισμο που να εχει χροια υποτιμησης, ενω αν πραγματικα ηθελα να σε θιξω υπαρχουν τοσα επιθετα στην γλωσσα για να το κανω.

Προφανως και θα εβγαζε αυτο το συμπερασμα, γιατι οι μεν (αν θες οι "αριστεροι") μιλουν για σεβασμο και συμπορευση ολων ανεξαρτητως (προσοχη, δεν μιλαει κανεις ομως για "ασυδοσια") οι δε (αν θες οι "δεξιοι") μιλουν για διωξεις τιμωριες και αλλα που συγνωμη αλλα εμενα μονο φοβικα συνδρομα μου θυμιζουν. (σημειωσε το εμενα).
Συμφωνω οτι υπαρχουν και ανθρωποι που βλεπουν περα απο την πολιτικη τους τοποθετηση (π.χ. Μανος Χατζηδακις) αλλα θελει κοπο..

Ακριβως , "μιλουν".

Ολοι μιλουν,λενε "θα" η "δεν" και αυτο δεν αλλαζει σχεδον ποτε.

Γνωριζω περιπτωσεις ατομων που "υποστηριζουν" φραστικα μεταναστες και δεν κανουν απολυτως τιποτα να βοηθησουν και γνωριζω περιπτωσεις ατομων που "δεν υποστηριζουν" την παραμονη μεταναστων και απο την αλλη οταν μπορουν βοηθουν εμπρακτα.

Επομενως η "πραγματικοτητα" που αναφερεις μπορει να ειναι αλλη απ'αυτην που νομιζεις.

Και δεν μιλω για πολιτικους οποιου δηποτε χρωματος.ΟΛΟΙ αυτοι πολυ καλα την εχουν.Η δουλεια τους ειναι το μπλα μπλα..... και τα πανε περιφημα.

Ειχα και γω καποια αποψη οτι μερικοι "βλεπουν περα απο την πολιτικη τους τοποθετηση",μεχρι που ειδα χερια πανω και "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"............... και λοιπα αλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πρώτα πρώτα δεν είχα καμία διάθεση για προσωπική αντιπαράθεση και στα fora ο γραπτός λόγος, μάλλον δεν είναι κατάλληλος για χιούμορ (θα μας πάρει τα σπίτια ή το περί ρατσιστής)
θα μου επιτρέψεις λογω προσωπικής εμπειρίας από το 1999, (ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ διάσωσης σε παγκόσμιο ανθρωπιστικό οργανισμό) να έχω μια πιο ρεαλιστική άποψη περί μεταναστών. (το όνομα μου, οι αποστολές μου και ο αριθμός μητρώου /ταυτότητα στη διάθεση σου)
έχω ζήσει μαζί τους, εγώ παρηγορήσει, έχω γιατρέψει, έχω μπει ανάμεσα όταν τσακώνονταν να τους χωρίσω, έχω μοιραστεί το νερό και το φαί μου μαζί τους, έχω μαζέψει κουφάρια τους από παραλίες, έχω ξεσκατίσει ,έχω κλάψει μαζί τους, έχω κοιμηθεί κάτω από τσίγκους στα ιδία πρόχειρα καταλύματα....
(με την επαγγελματική μου ιδιότητα έχω διδάξει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ σε μετανάστες και ROM) όποτε μάλλον δεν περιμένω από ΜΜΕ για να σχηματίσω γνώμη...

το ότι πιστεύω στον άνθρωπο, δεν μου απαγορεύει να προσπαθώ -όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν- αν κρίνω αμερόληπτα την κατάσταση.

στα 12- 13 χρόνια έχω μαζέψει αρκετό υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και απ τους "μεν" και απ τους "δε" για να υποστηρίξουν τον ηλίθιο φανατισμό τους ...

και επειδή προσπαθώ να είμαι ακριβολόγος η απάντηση στο «Οι μετανάστες ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από ότι οι εφοπλιστές.....» όχι μόνο είναι ψευδής, αλλά και το λινκ που έδωσες ή λαϊκίζει σφόδρα ή ο συντάκτης του ειναι ασχετος.
Μπορείς να ενημερωθείς από τα επίσημα στοιχεία της ECSA (European Community Shipowners' Associations) http://www.ecsa.be για την συνεισφορά των λαμογιών* στην Ελληνική Οικονομία που μετριούνται σε δισεκατομμύρια ευρώ και όχι σε εκατομμύρια…

Ασφαλώς και όλοι μας έχουμε τα ίδια δικαιώματα, αλλά η αλήθεια πολλές φορές είναι αμείλικτη: αν αυτή τη στιγμή έχεις να διαθέσεις 5 καρβέλια ψωμί, θα χορτάσεις 20 πεινασμένους. Αν έχεις 300 πεινασμένους, θα συνεχίσεις να έχεις 300 πεινασμένους και μετά τη μοιρασιά...
Επειδή με δυσκολία βλέπω τι πληκτρολογώ, θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω άλλη φορά…

Kαλημέρα.
Επειδή τυχαίνει να είμαι κι εγώ Εθελοντής (Δασοπυροσβέστης/Διασώστης) εδώ και τέσσερα χρόνια,με μητρώο στην Πολιτική Προστασία, φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Επειδή, αφιλοκερδώς προσφέρουμε έργο εκεί που η Πολιτεία αδυνατεί, επειδή το έργο αυτό απευθύνεται στην κοινωνία, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να καταλάβουν (μάλλον δεν θελουν) απλά πράγματα.
Όντως η ενασχόληση με τη διάσωση σε φέρνει σε επαφή με καταστάσεις που μόνο εκείνος που τις βιώνει μπορεί να κατανοήσει. Και είναι καταστάσεις έντονα φορτισμένες συναισθηματικά.
Το να τις περιγράφεις σε ακροατήριο, παρέα, φίλους έχει ως αποτέλεσμα τον θαυμασμό, την απορία, κάποιες φορές την ειρωνία, πολλές φορές όμως την ζήλια.
Αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερο.
Όταν πρωτοσυσταθήκαμε σαν Σύλλογος Εθελοντών το 2008, αντιμετωπίσαμε απο μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, αντιδράσεις που θα τις χαρακτήριζα άνετα ρατσιστικές,του τύπου "Τι θα μας κάνουν αυτοί; Τους καουμπόϋδες πάνω στα βουνά;"..."Οι τεμπέληδες, δουλειά δεν έχουν και το είδαν εξουσία!!"
Μάλιστα!!1 Είμαστε τεμπέληδες γιατί παρατάμε τις δουλειές μας και τρέχουμε στις φωτιές και τις καταστροφές και ΔΕΝ ξέρουμε αν θα γυρίσουμε πίσω!!
Είμαστε τεμπέληδες γιατί χάνουμε μερικάματα για να τρέξουμε και να σώσουμε τις περιουσίες και τις ζωές των συνανθρώπων μας!
Είμαστε τεμπέληδες γιατί μας ενδιαφέρει τι φυσικό περιβάλλον θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Είμαστε βέβαια και όλα αυτά γιατί προσφέρουμε περίθαλψη, τρόφιμα και ζεστασιά σε συνανθρώπους μας που η ζωή τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι και τους άφησε χωρίς φαί, ζέστη το χειμώνα και στέγη.
Το ότι όλα αυτά γίνονται απο μια ομάδα-ένστολη- μας έχει κατατάξει απο στην συνείδηση μερικών ελαφρά τη καρδία σκεπτόμενων ψευτοδιανοούμενων συμπολιτών μας σε ομάδες των άκρων!!
Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!
Χωρίς την παραμικρή προσπάθεια σκέψης.
Χωρίς να βουτήξουν την γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν!
Όσοι με ξέρουν εδώ μέσα γνωρίζουν

Μετά απ όλα αυτά, μετά απο 220 επιτυχημένες επεμβάσεις σε περιστατικά πυρκαγιάς, 15 σε πλημμύρες και άλλες τόσες σε απεγκλωβισμούς απο τα χιόνια, δεν με νοιάζειι ότι και να πουν γιατί είναι λίγοι.
Λίγοι με την διπλή σημασία, την αριθμητική και την πνευματική!
Είμαι περήφανος που ανήκω σε μια τέτοια ομάδα όπως περήφανη είναι πλέον η μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας!
Και την στιγμή που το WWF μας κατατάσσει στις 10 καλύτερες της χώρας τα λόγια περιττεύουν.

Κλείνοντας το ελαφρώς off topic μήνυμα θα ήθελα να σου πω το εξής
Μην περιμένεις απο κανέναν να σου πεί μπράβο.
Εσύ ξέρεις καλύτερα τι έχεις προσφέρει.
Και στα αγαπητά μέλη και φίλους να μην κρίνουν τον άλλον έτσι εύκολα. Το πληκτρολόγιο κρύβει συνήθως άλλον άνθρωπο απ αυτόν που θέλουμε ή μας βολεύει να νομίζουμε ότι έχουμε απέναντί μας.

Σχετικό νήμα είχα ανεβάσει το 2008 εδώ και για αρκετό καιρό ο Larry το είχε κάνει sticky στην Εκτός. Έκτοτε έχουμε εξοπλιστεί και με νέα μεσα.Διαβάστε και τα σχόλια.

Καλημέρα!-bye-

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σαν Ελληνες οσες φορες χρειαστηκε να αντιμετωπισουμε φασιστες τους νικησαμε ,εαν χρειστει θα τους νικησουμε αλλη μια.

Αλλα εδω μιλαμε για το μεταναστευτικο ,προσωπικα ζω σε περιοχη με 30%του πληθυσμου μεταναστες , οι παραβατικες συμπεριφορες ορισμενων ειναι το προβλημα .Εχοντας παιδια μεταναστων (2η γενια) στην ομαδα μου, μιλω με τους γονεις τους ,εχουν και οι ιδιοι προβλημα με αυτο , ανθρωποι νοικοκυραιοι που ηρθαν δουλεψαν ,εφτιαξαν την ζωη τους ,μεγαλωσαν τα παιδια τους ,σεβαστηκαν την Ελλαδα και κανενα προβλημα δεν εχουν .
Ζουμε μαζι ,πινουμε καφε μαζι ,τα λεμε μαζι ,ψωνιζουμε μαζι και ολα ειναι μια χαρα .
Ομως υπαρχουν και τα στραβα ρε αδερφε πως να το κανουμε , χθες παιδι 2ης γενιας ηταν στο νετ-καφε κατι εγαφε στο facebook , ξαφνικα σηκωθηκε και ετρεξε εξω ,χωθηκε στο στενο τρεχοντας ,σε δυο λεπτα τον ειδα με το ποδηλατο του ,το εβαλε παλι στην θεση του , τι εγινε ρε Φατιον τον ρωτησα ; Ενας 15χρονος πατριωτης του ,με τη βοηθεια της μητερας του ,του εκλεβαν το ποδηλατο και τους προλαβε στο τσακ . Η μανα βοηθαγε και του ειπαν οτι δεν το εκλεψαν αλλα το βρηκαν στο δρομο .
Ο Ελληνας δεν ειναι και δεν προκειται να γινει ρατσιστης ,οσο και να θελετε να του βαλετε αυτη την ταμπελλα ορισμενοι ,δεν ειναι υποχρεωμενος ομως να ανεχεται και το καθε τι .

Last edited:
Ακριβως , "μιλουν".

Ολοι μιλουν,λενε "θα" η "δεν" και αυτο δεν αλλαζει σχεδον ποτε.

Γνωριζω περιπτωσεις ατομων που "υποστηριζουν" φραστικα μεταναστες και δεν κανουν απολυτως τιποτα να βοηθησουν και γνωριζω περιπτωσεις ατομων που "δεν υποστηριζουν" την παραμονη μεταναστων και απο την αλλη οταν μπορουν βοηθουν εμπρακτα.

Επομενως η "πραγματικοτητα" που αναφερεις μπορει να ειναι αλλη απ'αυτην που νομιζεις.

Και δεν μιλω για πολιτικους οποιου δηποτε χρωματος.ΟΛΟΙ αυτοι πολυ καλα την εχουν.Η δουλεια τους ειναι το μπλα μπλα..... και τα πανε περιφημα.

Ειχα και γω καποια αποψη οτι μερικοι "βλεπουν περα απο την πολιτικη τους τοποθετηση",μεχρι που ειδα χερια πανω και "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"............... και λοιπα αλλα

Μα μεσα σε ενα φορουμ μονο να πεις μπορεις, ετσι δεν ειναι; Μηπως εγω δεν καταλαβαινω κατι;

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

το να σε κλεψει μεταναστης η Ελληνας ειναι το ιδιο
αν υπηρχε αστυνομια ,παιδεια ,τιμωρια βαση νομων παντα,
δεν θα ζουσαμε τετοιες καταστασεις.
κανενας δεν πρεπει να περνει το νομο στα χερια του ,αυτο σημενει αναρχεια

Μα μεσα σε ενα φορουμ μονο να πεις μπορεις, ετσι δεν ειναι; Μηπως εγω δεν καταλαβαινω κατι;

Oχι,καλα καταλαβες.

Απλα η τελευταια μου προταση αφορα τους πολιτικους,ισως επρεπε να το διευκρινησω.

Και σε συναρτηση με τα αμεσως πιο πανω μου σχολια,εννοω οτι δεν ειναι θεμα δεξιου η αριστερου το να βοηθα καποιος οταν μπορει,αλλα ουτε και ειναι η βοηθεια προς συνανθρωπους μας κατι για το οποιο θα πεσει "γραμμη" η ειναι αποκλειστικο "προσον" απο την αριστερα η την δεξια.

Και τελος,ναι,διακρινω στην συζητηση αυτη την ταση να χρωματοποιειται/σχεδον οικοιοποιειται η συμπαθεια προς συνανθρωπους.

Δεν ειναι το προβλημα των μεταναστων μονο ανθρωπιστικο(δεν εχω δει σχολιο φιλων εδω που να ειπαν οτι δεν τους απασχολει η ανθρωπιστικη πλευρα) αλλα ειναι και πολιτικο.Οι αποψεις ενος ατομου δεν ειναι κακο η κατ'αναγκη λαθος να διαφερουν μεταξυ ανθρωπιστικης και πολιτικης πλευρας.

Η αποψη μου ειναι οτι οι περισσοτερες διαφωνιες εδω,αφορουν την πολιτικη πλευρα.

Kαλημέρα.
Επειδή τυχαίνει να είμαι κι εγώ Εθελοντής (Δασοπυροσβέστης/Διασώστης) εδώ και τέσσερα χρόνια,με μητρώο στην Πολιτική Προστασία, φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Επειδή, αφιλοκερδώς προσφέρουμε έργο εκεί που η Πολιτεία αδυνατεί, επειδή το έργο αυτό απευθύνεται στην κοινωνία, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να καταλάβουν (μάλλον δεν θελουν) απλά πράγματα.
Όντως η ενασχόληση με τη διάσωση σε φέρνει σε επαφή με καταστάσεις που μόνο εκείνος που τις βιώνει μπορεί να κατανοήσει. Και είναι καταστάσεις έντονα φορτισμένες συναισθηματικά.
Το να τις περιγράφεις σε ακροατήριο, παρέα, φίλους έχει ως αποτέλεσμα τον θαυμασμό, την απορία, κάποιες φορές την ειρωνία, πολλές φορές όμως την ζήλια.
Αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερο.
Όταν πρωτοσυσταθήκαμε σαν Σύλλογος Εθελοντών το 2008, αντιμετωπίσαμε απο μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, αντιδράσεις που θα τις χαρακτήριζα άνετα ρατσιστικές,του τύπου "Τι θα μας κάνουν αυτοί; Τους καουμπόϋδες πάνω στα βουνά;"..."Οι τεμπέληδες, δουλειά δεν έχουν και το είδαν εξουσία!!"
Μάλιστα!!1 Είμαστε τεμπέληδες γιατί παρατάμε τις δουλειές μας και τρέχουμε στις φωτιές και τις καταστροφές και ΔΕΝ ξέρουμε αν θα γυρίσουμε πίσω!!
Είμαστε τεμπέληδες γιατί χάνουμε μερικάματα για να τρέξουμε και να σώσουμε τις περιουσίες και τις ζωές των συνανθρώπων μας!
Είμαστε τεμπέληδες γιατί μας ενδιαφέρει τι φυσικό περιβάλλον θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Είμαστε βέβαια και όλα αυτά γιατί προσφέρουμε περίθαλψη, τρόφιμα και ζεστασιά σε συνανθρώπους μας που η ζωή τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι και τους άφησε χωρίς φαί, ζέστη το χειμώνα και στέγη.
Το ότι όλα αυτά γίνονται απο μια ομάδα-ένστολη- μας έχει κατατάξει απο στην συνείδηση μερικών ελαφρά τη καρδία σκεπτόμενων ψευτοδιανοούμενων συμπολιτών μας σε ομάδες των άκρων!!
Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!
Χωρίς την παραμικρή προσπάθεια σκέψης.
Χωρίς να βουτήξουν την γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν!
Όσοι με ξέρουν εδώ μέσα γνωρίζουν

Μετά απ όλα αυτά, μετά απο 220 επιτυχημένες επεμβάσεις σε περιστατικά πυρκαγιάς, 15 σε πλημμύρες και άλλες τόσες σε απεγκλωβισμούς απο τα χιόνια, δεν με νοιάζειι ότι και να πουν γιατί είναι λίγοι.
Λίγοι με την διπλή σημασία, την αριθμητική και την πνευματική!
Είμαι περήφανος που ανήκω σε μια τέτοια ομάδα όπως περήφανη είναι πλέον η μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας!
Και την στιγμή που το WWF μας κατατάσσει στις 10 καλύτερες της χώρας τα λόγια περιττεύουν.

Κλείνοντας το ελαφρώς off topic μήνυμα θα ήθελα να σου πω το εξής
Μην περιμένεις απο κανέναν να σου πεί μπράβο.
Εσύ ξέρεις καλύτερα τι έχεις προσφέρει.
Και στα αγαπητά μέλη και φίλους να μην κρίνουν τον άλλον έτσι εύκολα. Το πληκτρολόγιο κρύβει συνήθως άλλον άνθρωπο απ αυτόν που θέλουμε ή μας βολεύει να νομίζουμε ότι έχουμε απέναντί μας.

Σχετικό νήμα είχα ανεβάσει το 2008 εδώ και για αρκετό καιρό ο Larry το είχε κάνει sticky στην Εκτός. Έκτοτε έχουμε εξοπλιστεί και με νέα μεσα.Διαβάστε και τα σχόλια.

Καλημέρα!-bye-

Καλημέρα σας.......

Πολλά μπράβο σε όλους όσους ασχολούνται με θέματα που άπτονται την ανθρώπινη αλληλεγγύη...... Αλλά δεν βλέπω κάποιο λόγο που τα είπατε...πραγματικά. Επίσης Βασίλη για ποιους συμφορουμίτες μιλάς οταν λες..

"Και στα αγαπητά μέλη και φίλους να μην κρίνουν τον άλλον έτσι εύκολα. Το πληκτρολόγιο κρύβει συνήθως άλλον άνθρωπο απ αυτόν που θέλουμε ή μας βολεύει να νομίζουμε ότι έχουμε απέναντί μας."

Αυτό που λες φυσικά ισχύει για όλους. Και αν μου επιτρέπετε ούτε εγώ γνωρίζω με ποιον συνομιλώ, ούτε αυτός...... Πάμε παρακάτω???

Καταρχάς φίλε spi έχω και εγώ φίλους που έχουν κατέβει σε αποστολές αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης, γνωστούς που εμπλέκονται με την αλληλεγγύη μεταναστών και Ελλήνων, κλπ κλπ.... ΑΝ κάθε φορά που κάνουμε συζήτηση βάζουμε και βιογραφικά του καθενός το χάσαμε το κορμί.... Συζήτηση κάνουμε με επιχειρήματα....Αν δεν μπορούμε το κλείνουμε και πάμε παρακάτω.... Επειδή λοιπόν δεν ξέρεις με ποιον συζητάς, ας τα αφήσουμε αυτά.

Επι της ουσίας λοιπόν....

Γράφεις....

"επειδή προσπαθώ να είμαι ακριβολόγος η απάντηση στο «Οι μετανάστες ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από ότι οι εφοπλιστές.....» όχι μόνο είναι ψευδής, αλλά και το λινκ που έδωσες ή λαϊκίζει σφόδρα ή ο συντάκτης του ειναι ασχετος.
*(λαμόγια: γιατί ασφαλώς και κάνουν τα πάντα για να μη πληρώσουν όσα θα έπρεπε)"

Και δεύτερον αυτό που αναφέρει το άρθρο είναι αληθές. Τα περι λαικισμού δεν μπορούν να σταθούν σε έναν διάλογο με επιχειρήματα, έτσι δεν είναι????

"Τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης κραυγάζει για το συνάλλαγμα που βγάζουν έξω οι μετανάστες «ξεχνώντας» ότι μόνο από τα παράβολα οι μετανάστες συνεισφέρουν στο ΑΕΠ πολύ περισσότερο από τους εφοπλιστές."
http://www.iospress.gr/texts_2011/20110701-2.htm

"Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2011, τα προβλεπόμενα έσοδα από την φορολογία των εφοπλιστών ξεπερνούν ελάχιστα το 1/5 των εσόδων που θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία από το παράβολο που πληρώνουν οι μετανάστες. Το εντυπωσιακό στοιχείο φέρνει στην Βουλή με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας."
http://www.newsbomb.gr/politikh/sto...taggellei-tis-44-foroapallages-twn-efoplistwn

Απο το link που παρέθεσες δεν βγάζει κάποια άκρη... Προφανώς αναφέρεσαι σε αυτό το σημείο...

"Foreign exchange
earnings amounted to 15,418 million, compared
to 13,552 million in 2009 i.e., an increase of
13.77% reaching 6.72% of the domestic product
and covering 35.28% of the trade deficit. Earnings
from shipping were exceptionally high compared
to those of other EU Member States (on average
1%), calculated at 6% of Greece’s GDP. Continuing
a trend since 2003, in 2010 foreign exchange
earnings from shipping exceeded the ones from
tourism ( 9.614 million) and came second in the
balance of payments after exports ( 17,081 million).
Receipts from shipping and exports were
the only sectors which in 2010 indicate a recovery
in the balance of payments."

Το οποίο μιλάει για τα κέρδη(σε δις) και όχι τα φορολογικά κέρδη που αφορούν το κράτος, προφανώς....

Και κάτι γενικό σε όλα αυτά που είπατε. Το τι κάνει ο καθένας το κρατάει για τον εαυτό του. Η κοινωνική αξία θα φανεί κάποια στιγμή. Έχω διαβάσει και ακούσει μαρτυρίες, για "ανθρωπιστές" που μόνο ανθρωπιστές δεν ήταν. Έχω ακούσει για "οργανώσεις" που είναι υπερ του περιβάλλοντος και υπερ των "αδυνάτων", να κάνουν τρις χειρότερα.

Τεσπά..

Ισχύει για όλους Αιμίλιε, ανεξαιρέτως.
Και για τους δήθεν κοινωνικά ευαίσθητους!

Έξυπνος, δραστήριος και οξυδερκής άνθρωπος είσαι και καταλαβαίνεις πιστεύω καλά τι εννοώ.
:ernaehrung004:

στα γρήγορα και χωρίς quote:
Απαντώντας στην έκφραση ότι «τα ΜΜΕ κάνουν καλή δουλειά», ανταπαντώ: «ότι δεν έχω ανάγκη ΜΜΕ για να σχηματίσω γνώμη, γιατί τα ζω πάνω από μια δεκαετία από κοντά. (αντιθέτως σιχαίνομαι -για πάρα πολλούς λόγους- και τα ΜΜΕ και ορισμένους από τις επιτροπές αλληλεγγύης, και τους περιστασιακούς δήθεν υποστηρικτές).
Περί προβοκάτσιας: όσο κακό κάνει η δαιμονοποίηση των μεταναστών, άλλο τόσο κακό κάνει -στους μετανάστες- και η αγιοποίηση τους.
Περί σύγχρονης αντιπαράθεσης (με youtube, chain mail, δημοσίευση επιστολών κτλ…)
Το να διαλέξεις το ένα η το άλλο άκρο και να προσπαθήσεις να το προβάλεις ή να το υποστηρίξεις με αποσπασματικά video, με εθνικιστικές επιστολές, με δακρύβρεχτα γράμματα πάλι δεν βοηθά κανένα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ταμπουρώσεις το κάθε άκρο στη στις θέσεις του και να μην αφήσεις τα επιχειρήματα και την λογική να πρυτανεύσουν. (βέβαια ορισμένοι έχουν οφέλη από τέτοιες καταστάσεις και ασφαλώς κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μη τα χάσουν).

Περι του «Οι μετανάστες ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από ότι οι εφοπλιστές.....» Ψευδές και ..."Γκεμπελικό" το να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών δεν οδήγησε σε αύξηση του εξωτερικού χρέους σαν ποσοστού του ΑΕΠ κάπου στο 80%?
Εεε εκει λοιπόν τα λαμόγια απ το 2000 μέχρι το 2010 ενίσχυσαν με 140 δις € την Ελληνική Οικονομία.

Αν ένας άσχετος μάθει ΜΟΝΟ, ότι κάποιοι φόροι πλοίων ήταν 12 εκατ. Ευρώ, και τα Παράβολα μεταναστών 50 εκατ. ευρώ, τι θα σκεφτεί; και ποιους εξυπηρετεί αυτό που θα σκεφτεί;´

Και ασφαλώς θα ήθελα να φορολογούσαμε τα λαμόγια με 600.000.000 €!
Και ασφαλώς θα ήθελα τα χρήματα που προσφέρουν στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να παρέμεναν όλα στην Ελλάδα,
και ασφαλώς θα ήθελα να δανείζομαι με το ίδιο επιτόκιο που πληρώνουν αυτοί!! Και πολλά άλλα …. «ασφαλώς»

ΑΛΛΑ… αφού τα spreads δεν εξετάζουν και πολλά άλλα πράγματα εκτός από το ισοζύγιο και αφού αυτό έτσι κι αλλιώς είναι στα όρια του να είναι διαχειρίσιμο,
χωρίς τα λαμόγια, με Δραχμή ή με Ευρώ, μέσα ή έξω από την ΕΕ, δεν θα είχαμε φουντάρει; Ας υπολογίσει κάποιος μόνος του, που θα ήταν το χρέος μας, χωρίς τα λαμόγια, για να μη δώσω πόσο και φανεί ότι κινδυνολογώ.

Αυτό λοιπόν κάνουν και τα λαμόγια (άλλα και όλες οι κυβερνήσεις που είχαμε…. και θα έχουμε): δώστε μόνο λίγα εκατομμύρια αμέσους φόρους και μη μας πάρετε τα δις που προσφέρετε στην Ελληνική Οικονομία…

Περι του "όσον αφορά τα στοιχεία προφανώς είσαι και ανενημέρωτος. Την άλλη φορά να ενημερώνεστε πριν υποστηρίξετε με πάθος τα επιχειρήματα σας..."

Δυστυχώς δεν έχω συμπεριλάβει ούτε τον Καρατζαφέρη ούτε την Αυγή ούτε τον Τσίπρα στις αξιόπιστες πηγές μου και θα πρότεινα, για ότι αφορά τέτοια οικονομικά θέματα, τους Διεθνείς οργανισμους ναυτιλίας, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο οικονομικών και την Διεθνή τράπεζα επενδύσεων. Είναι πιο εξειδικευμένες και ασφαλώς πιο αξιόπιστες πηγές…

Περι του "...είναι αισχρή προπαγάνδα εναντίον τους???"

όπως προανέφερα υπάρχει πολύ υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί απ τη μια, άλλα και απ την άλλη πλευρά.

Δυστυχώς αν ο σκοπός είναι να δαιμονοποιήσεις τους μετανάστες αρκούν 2-3 βιντεάκια…
Όμως αν σκοπός σου είναι να βοηθήσεις αυτούς τους ανθρώπους ανιδιοτελώς, δεν θα πρέπει να αγιοποιήσεις το μεταναστευτικό, άλλα να το δεις σε ρεαλιστική βάση!

Εδώ έχουμε καταντήσει να έχει κάθε κόμμα προτάσεις νόμου για το μεταναστευτικό, χωρίς καν να ξέρουμε τι μας γίνεται !!!Και μια καλή αρχή, για ρεαλιστική βάση είναι :
να μάθεις πρώτα πόσοι είναι οι μετανάστες εδώ.
μετά να υπολογίσεις σε πόσους μπορείς να προσφέρεις αντίστοιχο επίπεδο ζωής, (όσο κι αν είναι η θέληση ισχυρή, προφανώς είναι ουτοπικό να πιστεύουμε ότι μπορούμε να «σώσουμε» και τα 200.000.000 μετανάστες….)
έπειτα να βάλεις τα κριτήρια ώστε να παραμείνεις σε αυτό τον αριθμό (εξέταση και επανεξέταση, αιτήσεων χορήγησης ασύλου, επαναπατρισμός κλπ)
και τέλος να βρεις τρόπους να διασφαλίσεις αυτό τον αριθμό… (τα Δουβλίνα και οι frontex ασφαλώς δεν ούτε πέτυχαν ούτε θα πετύχουν κάτι)
είναι κάτι απ τα παραπάνω είναι παράλογο, ανέφικτο φασιστικό ή ουτοπικό;

Χαίρομαι για την απάντηση σου.....

Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι η τελευταία σου παράγραφος, που την έχουμε αναφέρει εδώ μέσα τουλάχιστον 18 φορές τον τελευταίο χρόνο....(καλά κατι υπερβολές του τύπου 200.000.000, κλπ τα προσπερνάω)...και την έχουμε εμπλουτίσει σε άλλα 5-6 σημεία....

Τα υπόλοιπα ειδικά περι εφοπλιστών επίσης τα έχουμε συζητήσει δεκάδες φορές και με άτομα που δουλεύουν σε ναυτιλιακές.... Φυσικά και έμμεσα αφήνουν λεφτά στην χώρα, μόνο απο τις επιχειρήσεις που έχουν εδώ....Αλλά θα μπορούσαν να φορολογηθούν για να είμαστε δίκαιοι, όπως όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι. Το αν είναι εφικτό ή όχι, ο καθένας το κρίνει μόνος του... Το αν είναι ηθικά σωστό όμως ελπίζω να μην διαφωνείς....

άρα θα μπορούσες απο την αρχή να μας πεις αυτά που λες στο τέλος και να συζητήσουμε σε άλλη βάση.....

Επίσης την Ιδιωτική Τράπεζα της Ελλάδος, το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά την Διεθνή Τράπεζα, προσωπικά ΔΕΝ τους έχω για αξιόπιστες πηγές.....(μόνο την ΕΛΣΤΑΤ να βάλεις δεν θέλεις κάτι άλλο)......

καλά κατι υπερβολές του τύπου 200.000.000, κλπ τα προσπερνάω
το να προσπερνάμε δεν βοηθά!
ο αριθμός των μεταναστών συμφωνα με τον International Organization for Migration (http://www.iom.int)
ειναι 200.000.000.

το να προσπερνάμε δεν βοηθά!
ο αριθμός των μεταναστών συμφωνα με τον International Organization for Migration (http://www.iom.int)
ειναι 200.000.000.

Βοηθά οταν ο άλλος υπερβάλει, θέτοντας ως κριτήριο την υπερβολή, ότι η χώρα μας θα "εισάγει" 200.000.000 μετανάστες, αριθμός που αφορά ΟΛΟΥΣ του μετανάστες στην υφήλιο....

Με τέτοια επιχειρήματα δεν κάνω συζήτηση, το είπα και πιο πριν.....

brunocatalanoart15.jpg

http://brunocatalano.com/

http://www.dete.gr/news.php?article_id=93530

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 27, 25, 47 και 42 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη κατοχή όπλου.

Ειδικότερα οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε οικία 84χρονης ημεδαπής στη Χελώνα Άρτας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέβηκαν σε οικία 80χρονης ημεδαπής στη Κομποθέκλα Αμφιλοχίας, όπου με την ίδια μέθοδο αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Για τη ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος τους και τη σύλληψη τους μετά από μικρή καταδίωξη.

Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πτυσσόμενο στιλέτο το οποίο και κατάσχεσαν.

Επίσης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στην 84χρονη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

http://www.dete.gr/news.php?article_id=93530

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Αμφιλοχία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 27, 25, 47 και 42 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη κατοχή όπλου.

Ειδικότερα οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε οικία 84χρονης ημεδαπής στη Χελώνα Άρτας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέβηκαν σε οικία 80χρονης ημεδαπής στη Κομποθέκλα Αμφιλοχίας, όπου με την ίδια μέθοδο αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα αλλά έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Για τη ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος τους και τη σύλληψη τους μετά από μικρή καταδίωξη.

Στην κατοχή των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πτυσσόμενο στιλέτο το οποίο και κατάσχεσαν.

Επίσης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στην 84χρονη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

μη ψαρώνεις ρε...

μεταμφιεσμένοι πακιστανοί ήταν...