Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Όντως σε αυτό όσο και εάν έψαξα στη σελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν βρήκα κάποια αναφορά. Έχεις δίκιο. Εκτός εάν υπάρχει έκθεση που δεν ξέρουμε.

Ενδιαφέρον έχει, για όποιον κάτσει και διαβάσει την έκθεση για τη φυματίωση, ότι πρόκειται για επεξεργασία των δεδομένων από το σύστημα υποχρεωτικής δήλωσης των περιστατικών της νόσου, καθώς και το χωρίο "πρέπει όμως να σημειωθεί ότι από μελέτες που έχουν γίνει, όπου υπολογίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φυματίωσης μέσω της κατανάλωσης αντιφυματικών φαρμάκων, έχει καταδειχθεί ότι υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων της νόσου. Επίσης, δε γνωρίζουμε με ακρίβεια το ποσοστό αύξησης του αριθμού των ατόμων αλλοδαπής εθνικότητας από το 2004 έως το 2010. Έτσι δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε σε τι ποσοστό η πτωτική τάση των κρουσμάτων οφείλεται στην υποδήλωση και σε ποιο ποσοστό η αυξητική τάση στους αλλοδαπούς οφείλεται και σε πιθανή αύξηση του πληθυσμού τους κατά ά το τελευταία χρόνια."

Ναι, Τάσο, το διάβασα. Τελικά, αν δεν τα διαβάζεις ο ίδιος για να βγάζεις συμπεράσματα θα είσαι μονίμως μες την πλάνη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Γιατι ειρωνια ρε παιδια ;; Εχετε παιδια ;; Εγω εχω και με ενδιαφερει το θεμα ,μετα απο χρονια εκαναν φετος υποχρεωτικα εμβιλιο φυματιωσης τα παιδια μου . Δηλαδη δεν πιστευετε οτι θα ειναι καλυτερα αυτοι οι ανθρωποι να ελεγχονται μπαινοντας για τυχον ασθενειες ;; Που ειναι το κακο ρε παιδια ;;
Αλλα ξεχασα εσεις ειστε "μιλια" μπροστα ,δεν ειστε ρατσιστες και εχετε το δικαιωμα να ειρωνευεστε ,ετσι γινεται συνηθως οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζει η βια λεκτικη η σωματικη .

Θεωρω οτι η ειρωνια εχει να κανει με τα σχολια που υπαρχουν στο λινκ που παραθεσατε.Δεν εχει να κανει με εσας.Εαν παρ'ολα αυτα κανω λαθος ας βγουν τα μελη να πουν που απευθυνονται αυτες οι ειρωνιες.Εαν ειναι προς εσας τοτε θα φυγουν.

Δεν ειναι προφανες ωρε παιδι; Εχουμε τιποτα να χωρισουμε με τον Budda?

Αλλα για να ειμαστε και δικαιοι, η ευλογη απορια του εμφανιστηκε σε αυτο το ποστ που κανεις quote, πιο πριν ηταν διαφορετικη η θεση...

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν ειναι προφανες ωρε παιδι; Εχουμε τιποτα να χωρισουμε με τον Budda?

Μερικες φορες πρεπει να εξηγουμε τα αυτονοητα Στελιο...
Τι να κανουμε...Part of the job...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Γιατι ειρωνια ρε παιδια ;; Εχετε παιδια ;; Εγω εχω και με ενδιαφερει το θεμα ,μετα απο χρονια εκαναν φετος υποχρεωτικα εμβιλιο φυματιωσης τα παιδια μου . Δηλαδη δεν πιστευετε οτι θα ειναι καλυτερα αυτοι οι ανθρωποι να ελεγχονται μπαινοντας για τυχον ασθενειες ;; Που ειναι το κακο ρε παιδια ;;
Αλλα ξεχασα εσεις ειστε "μιλια" μπροστα ,δεν ειστε ρατσιστες και εχετε το δικαιωμα να ειρωνευεστε ,ετσι γινεται συνηθως οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζει η βια λεκτικη η σωματικη .

Προφανώς κάνεις πλάκα....

Φυσικά και να ελέγχονται όλοι..... Είπε ποτέ κανείς το αντίθετο???

Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να κατέβεις στον δρόμο και να διεκδικήσεις την ισότιμη αντιμετώπιση των μεταναστών με τους Έλληνες, την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και όχι στρατόπεδα τύπου Λαυρίου και μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια....

μέχρι να γίνουν αυτά θα αντιμετωπίζουμε τα κείμενα με επιφύλαξη....αν επιτρέπουν τα μέλη....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Θεωρω οτι η ειρωνια εχει να κανει με τα σχολια που υπαρχουν στο λινκ που παραθεσατε.Δεν εχει να κανει με εσας.Εαν παρ'ολα αυτα κανω λαθος ας βγουν τα μελη να πουν που απευθυνονται αυτες οι ειρωνιες.Εαν ειναι προς εσας τοτε θα φυγουν.

Οπως εγραψα ,φιλη γιατρος που εργαζεται στο Α.Συγγρος (οχι εγω ) με ενημερωσε σχετικα για τις ασθενειες -μεχρι κρουσματα λεπρας** - και αυτο οταν με ειδε σε παρεα με αλλοδαπους -οπως εχω ξαναγραψει εδω που ζω συμβιωνουμε με αλλοδαπους - να πινουμε μπυρες .Οταν δε την ρωτησα εαν το λεει ρατσιστικα -γιατι δεν την ειχα για ετσι - μου ειπε ελα οποια στιγμη θες στο νοσοκομειο να δεις . Γιατρος ειναι ,ανθρωπος σοβαρος και πολυ καλος επιστημονας , σε αυτο εκανα αναφορα ,μου μιλησε για ηπατιτιδα C ,ελονοσια ,τυφο και μου ειπε οτι στο Νεπαλ το 2010 ειχαν χολερα .
Δεν ειμαι γιατρος και δεν κανω τον γιατρο ,δεν ξερω αν ο .Θ ειναι γιατρος η οι αλλοι συμφορουμιτες που εγραψαν σχετικα για τους τροπους μεταδοσης (ο τυφος πως μεταδιδεται για παραδειγμα η η χολερα) αλλα προς το παρον οπως το σκεφτομαι καλυτερα να ακουσω την γιατρο και να φυλαγομαι και δεν το λεω ρατσιστικα παιδια ,δεν φταινε οι ανθρωποι ας πουμε που εχουν ερθει απο το νεπαλ και πιθανως να εχουν χολερα λογω των εκει συνθηκων ,δεν θα πρεπει το κρατος να ελεγχει ;

** http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=14892

ΥΓ -το ξεχασα- Δεν εχω καμμια απαιτηση να φυγουν Κε Supefly ,οτι γραφτηκε γραφτηκε ,απλα δεν σημαινει οτι οποιος γραφει καποιον προβληματισμο σχετικα με τους μεταναστες ειναι και ρατσιστης ,οπως ρωτησα και τον klekor γιατι κανει μονο αναφορες σε κρουσματα βιας προς μεταναστες και καμμια σε βια απο μεταναστες προς Ελληνες ,για παραδειγμα σκοτωσαν τον φαρμακοποιο και δεν ειδα καποια αναφορα σχετικα ,δεν μας αφορα ;;

Last edited:
Νομίζω πριν διεκδικήσουμε τα ανωτέρω θα πρέπει και να διεκδικήσουμε, απαιτήσουμε καλύτερα, πόρους για τα ανωτέρω.

Νομίζω πριν διεκδικήσουμε τα ανωτέρω θα πρέπει και να διεκδικήσουμε, απαιτήσουμε καλύτερα, πόρους για τα ανωτέρω.

Ε ναι.....

Οι περισσότερες απο αυτές τις ασθένειες(χολέρα, κλπ) έχουν εκλείψει κυρίως λόγω υγιεινής στον "πολιτισμένο" κόσμο....

Οι άνθρωποι που έρχονται απο περιοχές με προβλήματα υγιεινής, κλπ.... μπορεί να είναι φορείς κάποιας ασθένειας. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Η ασθένεια δεν θα μπορέσει να μεταδοθεί εφόσον όλοι μας κρατάμε τους στοιχειώδεις κανονισμούς υγιεινής. (πλένουμε χεράκια, τραβάμε καζανάκι, κλπ)....

Και κατα την άποψη μου το βρίσκω λίγο υποκριτικό να μιλάμε για ασθένειες που μας "φέρνουν" οι μετανάστες, όταν το κράτος μας τους χώνει σε κρατητήρια κατα χιλιάδες, τους κρατάει σε στρατόπεδα πεταμένους εκεί(λόγω έλλειψης πόρων)με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες "μόλυνσης"....

Προφανώς κάνεις πλάκα....

Φυσικά και να ελέγχονται όλοι..... Είπε ποτέ κανείς το αντίθετο???

Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να κατέβεις στον δρόμο και να διεκδικήσεις την ισότιμη αντιμετώπιση των μεταναστών με τους Έλληνες, την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και όχι στρατόπεδα τύπου Λαυρίου και μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια....

μέχρι να γίνουν αυτά θα αντιμετωπίζουμε τα κείμενα με επιφύλαξη....αν επιτρέπουν τα μέλη....

Πλακα κανουν τα μελη που μιλουν για ναρκες αλλιγατορες και πιρανχας ,θεωροντας οτι οποιος δεν γραφει για την βια προς τους μεταναστες και ρωτα για το πως μπορουμε να προστατευτουμε απο μονοι μας -δεν υπαρχει κρατος για να το κανει - απο ασθενειες αλλων περιοχων της γης ειναι δεδομενα ρατσιστης .
Και ασφαλως συμφωνω μαζι σου για την μεταναστευτικη πολιτικη οτι δλδ δεν υπαρχει αυτο ,οσο για το να κατεβω στον δρομο και να διεκδικησω που ξερεις οτι δεν το κανω ;Θα προτιμουσα να διεκδικησω βεβαια πρωτα για την παιδεια,την υγεια ,το μελλον των παιδιων μας και τοσα ακομα και μετα αυτο που αναφερεις ,εκτος και αν ειναι ηδη λυμενα αυτα οποτε ας βαλουμε σε πρωτη προτεραιοτητα τους μεταναστες.

Οι περισσότερες απο αυτές τις ασθένειες(χολέρα, κλπ) έχουν εκλείψει κυρίως λόγω υγιεινής στον "πολιτισμένο" κόσμο....

Οι άνθρωποι που έρχονται απο περιοχές με προβλήματα υγιεινής, κλπ.... μπορεί να είναι φορείς κάποιας ασθένειας. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Η ασθένεια δεν θα μπορέσει να μεταδοθεί εφόσον όλοι μας κρατάμε τους στοιχειώδεις κανονισμούς υγιεινής. (πλένουμε χεράκια, τραβάμε καζανάκι, κλπ)....

Και κατα την άποψη μου το βρίσκω λίγο υποκριτικό να μιλάμε για ασθένειες που μας "φέρνουν" οι μετανάστες, όταν το κράτος μας τους χώνει σε κρατητήρια κατα χιλιάδες, τους κρατάει σε στρατόπεδα πεταμένους εκεί(λόγω έλλειψης πόρων)με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες "μόλυνσης"....

Συμφωνω για οτι λες για το κρατος ,δεν φερονται σε ανθρωπους ετσι ,ομως ελα να δεις και αυτους που ζουν σε σπιτια εδω ,οι κανονισμοι υγιεινης που αναφερεις δεν πολυπαιζουν ,και συμβιωνουμε ,περναμε ωρες μαζι σε ιδιους χωρους ,τα πινουμε μαζι ,βοηθαμε οσο μπορουμε ο ενας τον αλλο ,ομως δεν μπορεις ευκολα να πεις σε καποιον χωρις να τον προσβαλλεις για κανονες υγιεινης .

Πιστευα οτι ηταν "λογια" για να μας φοβισουν ,μιλωντας ομως με φιλη γιατρο που εργαζεται στο Α.Συγγρος μου το επιβεβαιωσε και συμπηρωσε οτι μεχρι και κρουσματα χολερας εχουν .

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=153307

Κατσε κατσε...

Μην τρελαθουμε κιολας...

Το μονο που λες ειναι αυτο που φαινεται και μετα μας βαζεις και το αρθρο απο το "πρωτο θεμα"

Γραφεις πουθενα αυτα που λες μετα για ελεγχους και τετοια εδω;

Σε παρακαλω, μην παιζεις με τη νοημοσυνη μας. Και ναι τωρα δεν ειναι για το αρθρο. (που απο οτι φαινεται ειναι και ολιγον παραπλανητικο)

Πλακα κανουν τα μελη που μιλουν για ναρκες αλλιγατορες και πιρανχας ,θεωροντας οτι οποιος δεν γραφει για την βια προς τους μεταναστες και ρωτα για το πως μπορουμε να προστατευτουμε απο μονοι μας -δεν υπαρχει κρατος για να το κανει - απο ασθενειες αλλων περιοχων της γης ειναι δεδομενα ρατσιστης .
Και ασφαλως συμφωνω μαζι σου για την μεταναστευτικη πολιτικη οτι δλδ δεν υπαρχει αυτο ,οσο για το να κατεβω στον δρομο και να διεκδικησω που ξερεις οτι δεν το κανω ;Θα προτιμουσα να διεκδικησω βεβαια πρωτα για την παιδεια,την υγεια ,το μελλον των παιδιων μας και τοσα ακομα και μετα αυτο που αναφερεις ,εκτος και αν ειναι ηδη λυμενα αυτα οποτε ας βαλουμε σε πρωτη προτεραιοτητα τους μεταναστες.

Ο καθένας έχει τις προτεραιότητες του...

Αλλά δεν κατάλαβα γιατί έχεις την μύγα.... Προφανέστατα αναφερθηκα στο γελοίο κατα εμέ άρθρο και εν συνεχεία συμφώνησα με εσένα ως προς τον έλεγχο της υγείας των μεταναστών. Επίσης βλέπω και άλλη μια "επίθεση" ως προς τον "δρόμο".

Προφανώς αναφερόμουν στο τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας, αλλά και σε εσένα ειδικά που θέλεις να προστατεύσεις τα παιδιά σου. Αν το κάνεις θα μπορούσες πολύ όμορφα και ευγενικά να απαντήσεις..."συμφωνώ και εγώ αυτό κάνω".

Οι εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι αποκαλυπτικές στο τι ισχύει και όχι....... Τώρα λοιπόν που απέκτησες και την "γνώση" αυτή(όπως και εγώ), μπορείς να κρίνεις που είναι το πρόβλημα, έτσι???

Παντως το μεταναστευτικο εγινε μεγαλο και κυριως προβεβλημενο προβλημα,μολις μπηκαμε στο ΔΝΤ.
Μεχρι το '08 που "τρωγαμε ολοι με χρυσα κουταλια" τουμπεκι...
Μολις ζοριστηκε το συστημα θυμηθηκαν ολοι τους μεταναστες...

Συμφωνω για οτι λες για το κρατος ,δεν φερονται σε ανθρωπους ετσι ,ομως ελα να δεις και αυτους που ζουν σε σπιτια εδω ,οι κανονισμοι υγιεινης που αναφερεις δεν πολυπαιζουν ,και συμβιωνουμε ,περναμε ωρες μαζι σε ιδιους χωρους ,τα πινουμε μαζι ,βοηθαμε οσο μπορουμε ο ενας τον αλλο ,ομως δεν μπορεις ευκολα να πεις σε καποιον χωρις να τον προσβαλλεις για κανονες υγιεινης .

Προφανώς και μπορείς. Δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς αν του το πεις με ευγένεια και σεβασμό και αν του δείξεις τον τρόπο που χρειάζεται για να το κάνει. Να μιλήσεις μαζί του και να τον βοηθήσεις να οργανωθεί και αυτός και οι υπόλοιποι.

Παντως το μεταναστευτικο εγινε μεγαλο και κυριως προβεβλημενο προβλημα,μολις μπηκαμε στο ΔΝΤ.

Στανταράκι.....

Εννοείς από τα ΜΜΕ; Ή ότι το θυμήθηκε γενικώς η ελληνική κοινωνία;

Εννοείς από τα ΜΜΕ; Ή ότι το θυμήθηκε γενικώς η ελληνική κοινωνία;

ΙΜΟ και τα δύο....(άλλωστε είναι αλληλένδετα...)

Κατσε κατσε...

Μην τρελαθουμε κιολας...

Το μονο που λες ειναι αυτο που φαινεται και μετα μας βαζεις και το αρθρο απο το "πρωτο θεμα"

Γραφεις πουθενα αυτα που λες μετα για ελεγχους και τετοια εδω;

Σε παρακαλω, μην παιζεις με τη νοημοσυνη μας. Και ναι τωρα δεν ειναι για το αρθρο. (που απο οτι φαινεται ειναι και ολιγον παραπλανητικο)

Ειστε παλι πολλοι ;; Αμαν πια με αυτο το πραγμα ,δεν μπορεις να μιλας για τον εαυτο σου ;; Πες οτι παιζω με την νοημοσυνη σου ,εκτος εαν εχετε χωρισει το φορουμ σε φραξιες και μιλαει ενας εξ ονοματος της καθε φραξιας .
Δεν παιζω λοιπον με την νοημοσυνη κανενος ,απλα εχεις προκαταληψη ,βλεπεις εχθρο και ρατσιστη σε οποιον αναφερθει σε μεταναστη και δεν αναφερθει για βια που δεχτηκε απο φασιστες ,οτι κατι αλλο θελω να πω και το λεω πλαγιως και κεκαλυμενα ,ε λοιπον μη κρινεις εξ ιδιων τα αλλωτρια ,αυτο που γραφω σημαινει οτι γραφω και μονο ,ανησυχια για την υγεια των παιδιων μου ,τιποτα αλλο ,ουτε ρατσισμος ουτε εθνικισμος ουτε χρυσαΑβγα ,οπως εχω γραψει δεν μου φταινε οι ανθρωποι αλλα το κρατος ,καταδικαζω ολα οσα κακως τραβουν αυτοι οι ανθρωποι αλλα εχω και δικαιωμα να γραφω και για τον φαρμακοποιο που σκοτωσαν και ας με θεωρεις ρατσιστη.