Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Το πρόβλημα φαίνεται διογκωμένο στην Ελλάδα γιατί είναι η κυρίως πύλη του μεγαλύτερου ποσοστού μεταναστών.

Δε νομίζω αν ήταν κάποια άλλη χώρα να είχε άλλη αντιμετώπιση. Το πρόβλημα ξεκινά από τις χώρες που τους προωθούν και δεν έχουν καμία πολιτική με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η πρώτη χώρα που θα βρεθεί μπροστά στο "ταξίδι" τους.

Μια λύση είναι η επαναπροώθηση που και αυτή πρέπει να περιέχει κάποιους κανόνες.

Πάντως το (άλυτο) μεταναστευτικό είναι ένας από τους 3-4 κυριότερους λόγους που η αριστερά δεν πρόκειται να εκτοξευθεί παραπάνω και έχει μείνει στάσιμη.
1-2 ορθολογικές προτάσεις δε θα κακόπεφταν στους έλληνες πολίτες.

Την Τρίτη η μάνα μου έγινε μάρτυρας ενός συγκλονιστικού συμβάντος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.Το απόγευμα ένα απόσπασμα ΤΑΕ φέρνει στα εποείγοντα έναν Πακιστανό σε κατάσταση μέθης,ή ψυχωσικού επεισοδίου,δε μπόρεσε να καταλάβει τελικά..Κατά τη σύλληψη το παντελόνι του ανθρώπου έχει πέσει,και έχει φτάσει στα γόνατα..Προσπαθούσε να το ανεβάσει και τα καλόπαιδα με τα μπλέ δεν του το επέτρεψαν.Τα ουρλιαχτά του και ο θρήνος του ξεσήκωσαν τη γειτονιά,ούρλιαζε "όχι Pakistan" διαρκώς κλαίγοντας,προφανώς περίμενε ότι θα απελαθεί.Οι εφημερεύοντες ιατροί,ο ένας φίλος,προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν λέγοντάς του πως θα τον βοηθήσουν,και πως δε θα αφήσουν να απελαθεί.Τελικά στον άνθρωπο έγιναν ηρεμιστικές ενέσεις και τον έδεσαν στο κρεβάτι..Εν τω μεταξύ η μάνα μου έπρεπε να φύγει και δεν είδε τη συνέχεια..Αργότερα στο σπίτι δακρύζοντας μου είπε "αυτό το παιδί το έκανε μάνα όπως όλους μας,Θεέ μου βοήθησέ το"..

Ελλάδα του μνημονίου και των προσκυνημένων,"σωτήριο" έτος 2013..

Όσο ανούσιο κι αν είναι το ποστ μου, μπήκες στην διαδικασία να πεις περί της σχέσης γονιού κ παιδιού και περί συγκλονιστικών εμπειριών κλπ. Απλά δεν απάντησες. Τι διαφορά έχει το "παιδί σου" απ το "παιδί μου"?

Σιγά το δύσκολο... Τα δικά μου παιδιά είναι τα πιο όμορφα, τα πιό καλόψυχα, τα πιό άξια και τα πιο αξιαγάπητα παιδιά του κόσμου. Τα μόνα πλάσματα για τα οποία θα έκανα τα πάντα σε αυτή τη ζωή... Για να δεις οτι σου λέω αλήθεια, ρώτα όποιον θέλεις για το παιδί του... :)))

edit 1 Ισως... Ο Μπαμπινιώτης καταχωρεί το λήμμα ως νιώθω παρατηρώντας πως επικρατέστερη είναι η ετυμολογία από το αρχ. γιγνώσκω, αναφέρει την παράλληλη ετυμολογία από την αρχ. έννοια (που δίνει νοιώθω) και πριν από όλα αυτά σημειώνει πως η λέξη είναι αβέβαιου ετύμου.
http://www.λέσχη.gr/forum/showthread.php?163-Νιώθω-ή-νοιώθω

edit 2 Δεν περιγράφεται... Για να νοιώσεις την σχέση γονιού-παιδιού πρέπει να υπάρχει το προαπαιτούμενο... να έχεις γεννήσει ένα παιδί...

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

1-2 ορθολογικές προτάσεις δε θα κακόπεφταν στους έλληνες πολίτες.

Αν δεν είναι πιασιάρικες?

η Αριστερα λεει οτι το προβλημα λυνεται με κοινη Ευρωπαικη πολιτικη (κατιι που παραδεχτηκε προσφατως και ο Σουλτζ αφου εγινε η τραγωδια στην Ιταλια) και οχι μετακυληση του προβληματος με εκτρωματα τυπου Δουβλινο 2,στις χωρες του Ευρωπαικου Νοτου,τερματισμος των ιμπεριαλιστικων πολεμων και ουσιαστικη βοηθεια στις χωρες που εχουν πληγει.
Πιο ανεφικτες για να σας προλαβω για ουσιαστικη λυση ειναι οι σημερινες πολιτικες της Ευρωπης,ο Νικος ειπε να αντιγραψουμε πολιτικες αλλων χωρων ως προτυπα οπως Ιταλια κλπ,ηΙταλια φετος ειχε τριπλασια εισροη μεταναστων απο περσι,που την ειδατε την επιτυχια συν οτι η Ιταλια δεν ειναι το σταυροδρομι τριων ηπειρων σαν την Ελλαδα..

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Σιγά το δύσκολο... Τα δικά μου παιδιά είναι τα πιο όμορφα, τα πιό καλόψυχα, τα πιό άξια και τα πιο αξιαγάπητα παιδιά του κόσμου. Τα μόνα πλάσματα για τα οποία θα έκανα τα πάντα σε αυτή τη ζωή... Για να δεις οτι σου λέω αλήθεια, ρώτα όποιον θέλεις για το παιδί του... :)))

edit 1 Ισως... Ο Μπαμπινιώτης καταχωρεί το λήμμα ως νιώθω παρατηρώντας πως επικρατέστερη είναι η ετυμολογία από το αρχ. γιγνώσκω, αναφέρει την παράλληλη ετυμολογία από την αρχ. έννοια (που δίνει νοιώθω) και πριν από όλα αυτά σημειώνει πως η λέξη είναι αβέβαιου ετύμου.

edit 2 Δεν περιγράφεται... Για να νοιώσεις την σχέση γονιού-παιδιού πρέπει να υπάρχει το προαπαιτούμενο... να έχεις γεννήσει ένα παιδί...
Ο Δημητρης σου λεει οτι αν η αγαπη για τα παιδια σου ειναι ανιδιοτελης και οχι κτητικη τοτε αγαπας και τα παιδια των αλλων εξισου..

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ο Δημητρης σου λεει οτι αν η αγαπη για τα παιδια σου ειναι ανιδιοτελης και οχι κτητικη τοτε αγαπας και τα παιδια των αλλων εξισου..

Eίχε απαντήσει υπέροχα ο Ραφαηλίδης στον ηλίθιο τον Δοξιάδη, που του την είχε μπει του Βασίλη και τον έστειλε αδιάβαστο....λεγοντας οτι "αγαπάει όλα τα παιδιά του κόσμου σαν να ναι δικά του".

Και επειδή η καραμέλα κρατάει χρόνια... Όποιος δεν το αισθάνεται έτσι ας μην μιλάει για Αγάπη γονιού παιδιού.

Χωρίς ανιδιοτέλεια, η Αγάπη δεν υφίσταται στην καθαρή, αγνή και ουσιαστική μορφή της.

Την Τρίτη η μάνα μου έγινε μάρτυρας ενός συγκλονιστικού συμβάντος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.Το απόγευμα ένα απόσπασμα ΤΑΕ φέρνει στα εποείγοντα έναν Πακιστανό σε κατάσταση μέθης,ή ψυχωσικού επεισοδίου,δε μπόρεσε να καταλάβει τελικά..Κατά τη σύλληψη το παντελόνι του ανθρώπου έχει πέσει,και έχει φτάσει στα γόνατα..Προσπαθούσε να το ανεβάσει και τα καλόπαιδα με τα μπλέ δεν του το επέτρεψαν.Τα ουρλιαχτά του και ο θρήνος του ξεσήκωσαν τη γειτονιά,ούρλιαζε "όχι Pakistan" διαρκώς κλαίγοντας,προφανώς περίμενε ότι θα απελαθεί.Οι εφημερεύοντες ιατροί,ο ένας φίλος,προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν λέγοντάς του πως θα τον βοηθήσουν,και πως δε θα αφήσουν να απελαθεί.Τελικά στον άνθρωπο έγιναν ηρεμιστικές ενέσεις και τον έδεσαν στο κρεβάτι..Εν τω μεταξύ η μάνα μου έπρεπε να φύγει και δεν είδε τη συνέχεια..Αργότερα στο σπίτι δακρύζοντας μου είπε "αυτό το παιδί το έκανε μάνα όπως όλους μας,Θεέ μου βοήθησέ το"..

Ελλάδα του μνημονίου και των προσκυνημένων,"σωτήριο" έτος 2013..

Δώσε ένα φιλί στην μάνα σου ρε Νικόλα εκ μέρους μου. Να σαι καλά....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Oχι δεν θέλει να πει αυτό. Αν ναι, πιστεύω οτι είναι ικανός να το πει ακριβώς με την φράση που χρησιμοποίησες. Απλή και σαφής.
Και όχι... δεν ισχύει... τα παιδιά σου τα αγαπάς πάντα παραπάνω όσο ανιδιοτελής κι αν είναι αυτή η αγάπη. Καταλαβαίνεις με την λογική οτι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, αλλά δεν μπορείς να αισθανθείς αλλιώς - και πράττεις ανάλογα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

...
Και επειδή η καραμέλα κρατάει χρόνια... Όποιος δεν το αισθάνεται έτσι ας μην μιλάει για Αγάπη γονιού παιδιού.

Χωρίς ανιδιοτέλεια, η Αγάπη δεν υφίσταται στην καθαρή, αγνή και ουσιαστική μορφή της.

Αν έχεις παιδιά, να κάτσω κάτω και να σκεφτώ σοβαρά αυτό που λες.
Αν δεν έχεις, άσε την κριτική για πράγματα που έχεις άγνοια και επέτρεψε σε αυτούς που δεν το αισθάνονται έτσι, να μιλάνε.

η Αριστερα λεει οτι το προβλημα λυνεται με κοινη Ευρωπαικη πολιτικη (κατιι που παραδεχτηκε προσφατως και ο Σουλτζ αφου εγινε η τραγωδια στην Ιταλια) και οχι μετακυληση του προβληματος με εκτρωματα τυπου Δουβλινο 2,στις χωρες του Ευρωπαικου Νοτου,τερματισμος των ιμπεριαλιστικων πολεμων και ουσιαστικη βοηθεια στις χωρες που εχουν πληγει.

Και εγώ αν βγω κυβέρνηση θα καταργήσω τα πυρηνικά από Κορέα, Ιράκ κλπ.

Κάτι πιο εφικτό, έχει να προτείνει?

Κάτι που να καταλάβει κάποιος ότι μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση ουσιαστικά και όχι με αερολογίες?

Πολύ υστερικές οι αντιδράσεις στο πόστ μου.
Κανένα λογικό επιχείρημα έχουμε;

Ιδεοληψία και φανατισμός του πληκτρολογίου...

Α, υαινα να πεις τον μπαμπά σου... Τσε...

Ξέρεις,κάνεις το ίδιο λάθος με αυτόν που νοιώθει πατριώτης.Αγαπώ τη πατρίδα μου,δε σημαίνει μισώ τις υπόλοιπες.Σίγουρα αγαπάς περισσότερο τη πατρίδα σου αλλά αν μπορείς να βοηθήσεις και τις άλλες το κάνεις,δε γυρίζεις τη πλάτη.

Και εγώ αν βγω κυβέρνηση θα καταργήσω τα πυρηνικά από Κορέα, Ιράκ κλπ.

Κάτι πιο εφικτό, έχει να προτείνει?

Κάτι που να καταλάβει κάποιος ότι μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση ουσιαστικά και όχι με αερολογίες?

Ας ακολουθησουμε λοιπον τις "εφικτες" χωρις αποτελεσματα και με τραγωδιες καθε τρεις και λιγο,αν παρεις ομπρελα δεν παει να πει οτι σταματα η βροχη...

Ας ακολουθησουμε λοιπον τις "εφικτες" χωρις αποτελεσματα και με τραγωδιες καθε τρεις και λιγο,αν παρεις ομπρελα δεν παει να πει οτι σταματα η βροχη...

Αν ισχύει αυτό που λες είναι τραγικό. Δηλαδή θέλει να πει στον λαό που ζητάει την ψήφο του ότι η μόνη λύση είναι να δεήσει η ΕΕ να βρει λύση.
Δεν έχει μεταναστευτικό πρόγραμμα, δυστυχώς.

Τέλος πάντων. Προσωπικά δε με καλύπτει αυτό που προτείνει, κάποιους άλλους προφανώς ναι.

Την καλημέρα μου σε όλους.