Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν ήξερα οτι η ποίηση κρίνεται με την εποχή της.......όταν μιλάει για ανθρωπιστικά ιδεώδη....

Για πείτε και άλλα, είναι ενδιαφέρον.....

φιλε μου εγω εδω μεσα,δεν μπηκα να πουλησω γνωσεις με κολυβα αλλων.
εαν δεν κανω λαθος,το forun ονομαζεται avclub και οχι σοφια και επιστημη.
βλεπω γενικοτερα οτι εχεις μια ταση στην πολιτικη και γενικως στην επιστημη.μαγκια σου και μπραβο σου.
βλεπω ομως συγχρονως,οτι το 95% των μηνυματων σου,ασχοληται μονο με τετοια θεματα,σε ενα φορουμ,που τα πολιτικοικονομικα,τα εχει απλως για να συμπληρωνουν τις κατηγοριες.προφανως ψαχνεις αντιπαραθεση,παιρνοντας την πλευρα των λιγων και την υποστηριζεις με περισιο φανατισμο,ψαχνοντας συγχρονως και σαιτ για να τα επιβεβαιωσης...!!
σορυ αλλα εγω εδω μεσα ειμαι για αλλη δουλεια.παρεμβαινω καμια φορα ομως,γιατι γενικοτερα μισω τον φανατισμο,απ`οπου και εαν προερχεται αυτος.
τοσο πολυ φιλοσοφια μεσα σε ενα φορουμ ηχου και εικονας,δεν την αντεχω παιδια...!!

Ορίστε???? Καλά πέρνα απο κανένα Δημοτολόγιο Δήμου και έλα πες μου.......

θες να μου πεις δηλαδη οτι ο Ελληνικος ελεγχος,εχει τοση αυστηροτητα οσο ενας Γερμανικος,Σουδικος,Ολλανδικος...?
τα ισωπεδωσαμε ολα τωρα..

Δεν σου δίνουν χαρτιά αν δεν έχεις ήδη νόμιμα απο την δική σου χώρα.
Σε κάθε περίπτωση ειδοποιούν την πρεσβεία της χώρας που δηλώνεισ και κανονίζει αυτή μετά απο γραφειοκρατία να σου εκδόσει χαρτιά.

ακομα καλυτερα...

1) Σε όλες τις χώρες ο έλεγχος γίνεται στα συνοριακά φυλάκια. Ετσι γίνεται κι εδώ. Στις άλλες χώρες όμως δεν υπάρχουν κοπάδια ανθρώπων να περνούν κρυφά τα σύνορα απο δυσπρόσιτα σημεία...Δεν βέπεις την διαφορά? Οι άλλες χώρες δεν χρειάζονται να επιτηρούν όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων σε αντίθεση με εμας που πρέπει να κάνουμε και αυτό. Ναρκοπέδια και φράκτης είναι λύσεις ανάγκης. Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ναρκοπέδια με κροκόδειλους αλλά είναι δυσεύρετοι...

Κι εγω στο ποτισμα ειμαι οποτε να πω κι εγω :D

Στα συνορα Ισπανιας - Μαροκου τους λαθρομεταναστες τους πυροβολουν !! εχουν φαει αρκετους. Ποιοι ? Οι Ισπανοι που εκθειαζουμε για την αγαπησιαρικη πολιτικη τους.

Φυσικα με τετοια απανθρωπη στην κυριολεξια συμπεριφορα οι αποπειρες διαπερασης των χερσαιων συνορων τους πλεον ειναι ελαχιστες.

Εμεις ας διαμαρτυρομαστε για τον φραχτη.....που στο κατω κατω δεν σκοτωνει και κανεναν.

2)Για μήνες διαμαρτύρεσαι για τους ειδικούς χώρους κράτησης, τώρα σου φαίνονται καλή λύση?

Ενταξει τωρα μπορει να ειναι καλη λυση ρε συ, πριν απο 3 μηνες αλλιως ηταν το ρευμα.:D

3)Λαικό πραξικόπημα και αλλαγή πλεύσης για να περνούν καλά οι λαθρομετανάστες? Ενδιαφέρουσα άποψη...

Τοσα χρονια δεν καναμε λαικο πραξικοπημα (ποιοι?) για εμας τους ιδιους, ψηφισαμε πριν 2 μηνες παλι τους ιδιους τωρα μιλαμε για λαικο πραξικοπημα αλλα βριζουμε το ΚΚΕ επειδη λεει τα ιδια.

Μιλαμε ειναι να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο.

Με βρίσκεις σε μια ώρα που δεν έχω τι να κάνω, έχω βάλει το λάστιχο να ποτίζει, κι έτσι έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα τα παράλογα που γράφεις... :)
1) Σε όλες τις χώρες ο έλεγχος γίνεται στα συνοριακά φυλάκια. Ετσι γίνεται κι εδώ. Στις άλλες χώρες όμως δεν υπάρχουν κοπάδια ανθρώπων να περνούν κρυφά τα σύνορα απο δυσπρόσιτα σημεία...Δεν βέπεις την διαφορά? Οι άλλες χώρες δεν χρειάζονται να επιτηρούν όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων σε αντίθεση με εμας που πρέπει να κάνουμε και αυτό. Ναρκοπέδια και φράκτης είναι λύσεις ανάγκης. Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ναρκοπέδια με κροκόδειλους αλλά είναι δυσεύρετοι...
2)Για μήνες διαμαρτύρεσαι για τους ειδικούς χώρους κράτησης, τώρα σου φαίνονται καλή λύση?
Και καταλαβαίνεις τι γράφεις? "αν δεν βρεθούν τα χαρτιά του ή δεν ταυτοποιηθεί απο την Πρεσβεία του, απελαύνεται"... Να απελαθεί πού? Αφού η πρεσβεία του δεν τον ταυτοποίησε ! Ασε που όλοι οι αραβόφωνοι δηλώνουν άλλη σαν χώρα τους. πχ ο σύριος δηλώνει αιγύπτιος με αποτέλεσμα να μην τον βρίσκει στα αρχεία της η αιγυπτιακή πρεσβεία και επομένως να μην τον δέχεται πίσω...
3)Λαικό πραξικόπημα και αλλαγή πλεύσης για να περνούν καλά οι λαθρομετανάστες? Ενδιαφέρουσα άποψη...
4)Πρακτικά κανείς απο όσουν μαζεύονται στα σύνορά μας δεν δικαιούται άσυλο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που συνοδεύουν την παροχή ασύλου... Και αν κινδυνεύουν στην χώρα τους... έχουν φύγει φύγει πιά και βρίσκονται ήδη στην Τουρκία !!! Εφόσον αυτός είναι ο φόβος τους γιατί δεν ζητάνε ασυλο απο την Τουρκία? Αυτά είναι για να τα χάφτουν μερικοί "ευκολόπιστοι" :) Για την αδυναμία επαναπατρισμού απο τα κόλπα τους σου είπα παραπάνω...

Επίσης...άπλετο χρόνο....να απαντώ και εγώ στα εξίσου παράλογα....

1) Είπα εγω ότι δεν γίνεται συνοριακός έλεγχος εδώ?? Είπα εγώ οτι δεν υπάρχει διαφορά?? Εγώ είπα και ξαναλέω οτι θα πρέπει να στηθούν συνοριακά κέντρα υποδοχής και επιπρόσθετα στα λιμάνια των νησιών που βρίσκονται κοντά σε Τουρκικές ακτές και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο. Αν θεωρείς τα ναρκοπέδια "λύσεις ανάγκης" τότε με βγάζεις και απο δύσκολη θέση..... Εύγε...

2) Μωρε ποιος καταλαβαίνει τι γράφει ο άλλος έχει αποδειχτεί.... Μήνες διαμαρτύρομαι και θα διαμαρτύρομαι για τα κέντρα συγκεντρώσεως που φτιάχνει το κράτος. Εγώ μιλάω για ειδικά κέντρα υποδοχής και προσωρινής κράτησης που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που βλέπω και διαβάζω.... Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν φταίω εγώ.
Στο δεύτερο σκέλος αναφέρομαι στις περιπτώσεις που αν δεν ταυτοποιηθεί ούτε απο την Πρεσβεία του τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση σε συνεννόηση και με άλλες Πρεσβείες που εμπειρικά πλέον θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανταποκριθούν ως προς την "ταυτότητα" του ανθρώπου.

3) Χαίρομαι... Για να περνάμε καλά όλοι....

4) Σε διαψεύδει ο Κασιδιάρης που μιλάει για 600 Σύριους που περνούν τα σύνορα μας κάθε μέρα..... Πρακτικά λοιπόν δεν έχεις σωστή πληροφόρηση.... Όσον αφορά την Τουρκία ξέρεις πολύ καλά οτι σκοπός τους είναι η Ευρώπη και όχι οι επίσης τριτοκοσμικές καταστάσεις διαβίωσης στα βάθυ της Τουρκίας. Το είπαμε και το ξαναλέω.... δεν έρχονται για να πεινάσουν, έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη προς αναζήτηση καλύτερης "ζωής"....

Τα περι "ευκολόπιστων", κλπ....μας τα έχεις ξαναπεί....δεν πιάνουν.

φιλε μου εγω εδω μεσα,δεν μπηκα να πουλησω γνωσεις με κολυβα αλλων.
εαν δεν κανω λαθος,το forun ονομαζεται avclub και οχι σοφια και επιστημη.
βλεπω γενικοτερα οτι εχεις μια ταση στην πολιτικη και γενικως στην επιστημη.μαγκια σου και μπραβο σου.
βλεπω ομως συγχρονως,οτι το 95% των μηνυματων σου,ασχοληται μονο με τετοια θεματα,σε ενα φορουμ,που τα πολιτικοικονομικα,τα εχει απλως για να συμπληρωνουν τις κατηγοριες.προφανως ψαχνεις αντιπαραθεση,παιρνοντας την πλευρα των λιγων και την υποστηριζεις με περισιο φανατισμο,ψαχνοντας συγχρονως και σαιτ για να τα επιβεβαιωσης...!!
σορυ αλλα εγω εδω μεσα ειμαι για αλλη δουλεια.παρεμβαινω καμια φορα ομως,γιατι γενικοτερα μισω τον φανατισμο,απ`οπου και εαν προερχεται αυτος.
τοσο πολυ φιλοσοφια μεσα σε ενα φορουμ ηχου και εικονας,δεν την αντεχω παιδια...!!

θες να μου πεις δηλαδη οτι ο Ελληνικος ελεγχος,εχει τοση αυστηροτητα οσο ενας Γερμανικος,Σουδικος,Ολλανδικος...?
τα ισωπεδωσαμε ολα τωρα..

Μάλλον συχνάζεις σε λίγες κατηγορίες φίλε μου..... Την άλλη φορά τα συμπεράσματα κράτα τα......και μην τα αμολάς τόσο εύκολα επειδή διαφωνείς με τον άλλο. Επίσης δεν σε ρώτησα που θα γράφω και με τι "σκοπούς"...

Φυσικά και οι γνώσεις αποκτώνται, δεν φυτρώνουν.....

Κατάλαβα.... Γερμανοί, Σουηδοί και εσύ ε??? Οκ.....

Καλά περι λαικού πραξικοπήματος και ΚΚΕ..........καμία σχέση....

Επίσης χαίρομαι που διαβάζω τέτοιες "ανθρωπιστικές" τάσεις απο κάποιους που το έπαιζαν και "ανθρωπιστές" αριστεροί κάποτε.....χαχαχα!!!!

Για αυτό μου αρέσει η κρίση, βγάζει τον καλό εαυτό του καθενός....(στην κοινωνία)....

Να ρωτήσω για τα πογκρόμ σε όλη την Ελλάδα, ποιοι συμφωνείτε και αν έχετε αντιρρήσεις ποιες είναι αυτές???

Θα γινουν ξεχωριστα λαικα πραξικοπηματα.

Ενα το ΚΚΕ το οποιο ομως δεν το δεχομαστε.
Ενα καθε ο Συριζα
Ενα ο Ανταρσυα
Ενα καθε γειτονια......μιλαμε θα γινουμε Λιβυη. Καθε γειτονια ενα κρατος.

Μάλλον συχνάζεις σε λίγες κατηγορίες φίλε μου..... Την άλλη φορά τα συμπεράσματα κράτα τα......και μην τα αμολάς τόσο εύκολα επειδή διαφωνείς με τον άλλο. Επίσης δεν σε ρώτησα που θα γράφω και με τι "σκοπούς"...

Φυσικά και οι γνώσεις αποκτώνται, δεν φυτρώνουν.....

Κατάλαβα.... Γερμανοί, Σουηδοί και εσύ ε??? Οκ.....

το αμολαω αστο.αμα αμολησω θα με διωξουν απο το ιντερνετ,οχι απο το φορουμ.
γνωμη επισης μπορω να εχω σαν χρηστης του φορουμ.
ανεξεραιτως συμφωνουμε ή οχι,τοσο πολυ επιστημη και σοφια,εδω μεσα δεν κολλαει.ειναι ξενο σωμα.το εχω ξαναπει και παλαιοτερα ως προταση στους συντονιστες.
το κοινο που συμετεχει σε τετοιες συζητησεις(τοσο υψηλου επιπεδου)ειναι μετρημενοι στα δακτυλα.
οσο αναφορα την διαφωνια,δεν εχει να κανει τοσο με τις αποψεις σου,αλλα περισσοτερο με τον φανατισμο που προβαλεις καθε φορα που καποιος σε κοντραρει.
εκληκτικο..!!!ειναι φανερο οτι ψαχνεσαι να αρπαχτεις..!
εδω μιλαμε για σοβαρο θεμα που αντιμετωπιζουν πολλοι αναθρωποι ανα την χωρα και συ μου πετας ενα σαιτ με ποιηση.
να κατσω τωρα να δω τι λεει ο ποιοητης και οχι τα πραγματικα γεγονοτα.
σορυ αλλα δεν μπορω να σε ακολουθησω..

ανεξεραιτως συμφωνουμε ή οχι,τοσο πολυ επιστημη και σοφια,εδω μεσα δεν κολλαει.ειναι ξενο σωμα.το εχω ξαναπει και παλαιοτερα ως προταση στους συντονιστες.

Ελπίζω να εισακουστεί η πρόταση σου....

Όσον αφορά το ποίημα, πουθενά δεν το έθεσα ως απάντηση σε κανέναν....

Επίσης σε ανθρώπους που ανέπτυξαν ένα συλλογιστικό πουθενά δεν είδα κριτική απάντηση.....

Ελπίζω να εισακουστεί η πρόταση σου....

Όσον αφορά το ποίημα, πουθενά δεν το έθεσα ως απάντηση σε κανέναν....

Επίσης σε ανθρώπους που ανέπτυξαν ένα συλλογιστικό πουθενά δεν είδα κριτική απάντηση.....

αυτο δεν το επιασα.

επισης εαν θελεις να παρεις μια ιδεα της διαδικασιας για να φυγεις σε μια οργανωμενη χωρα,
θα σου δωσω το τηλεφωνο ενος παιδιου απο την Νιγηρια που δουλευε μαζι μου,για να σου πει τι τραβηξε και μετα απο ποσο καιρο του εδωσαν το οκ για να φυγει για Ολλανδια.
και προσεχε..με την γυναικα του και τα 2 παιδια(το ενα νεογεννητο) ηδη εκει και πολιτικος προσφυγας.
απο Ελλαδα με πληρη χαρτια και αδεια παραμονης.

[/SIZE]

αυτο δεν το επιασα.

επισης εαν θελεις να παρεις μια ιδεα της διαδικασιας για να φυγεις σε μια οργανωμενη χωρα,
θα σου δωσω το τηλεφωνο ενος παιδιου απο την Νιγηρια που δουλευε μαζι μου,για να σου πει τι τραβηξε και μετα απο ποσο καιρο του εδωσαν το οκ για να φυγει για Ολλανδια.
και προσεχε..με την γυναικα του και τα 2 παιδια(το ενα νεογεννητο) ηδη εκει και πολιτικος προσφυγας.
απο Ελλαδα με πληρη χαρτια και αδεια παραμονης.

Να σου δώσω και εγώ Αλβανικής οικογενείας και τι λεφτά σκάνε στις ανανεώσεις καρτών παραμονής και τι αντιμετώπιση έχουν τα παιδάκια τους στο σχολείο?? Να σου πω τι προβλήματα έχουν με την νέα ανανέωση που δεν τους γίνεται για 1200 λόγους???

Δεν αναφερόμουν σε εσένα....(για το bold)

Να σου δώσω και εγώ Αλβανικής οικογενείας και τι λεφτά σκάνε στις ανανεώσεις καρτών παραμονής και τι αντιμετώπιση έχουν τα παιδάκια τους στο σχολείο?? Να σου πω τι προβλήματα έχουν με την νέα ανανέωση που δεν τους γίνεται για 1200 λόγους???

Δεν αναφερόμουν σε εσένα....(για το bold)

αυτο σου λεω.οργανωμενη χωρα,οχι η Ελλαδα.
εδω ειναι δωσε μου 1000 και παρτην.
ουτε υγειονομικος ελεγχος,ουτε τιποτε.

προφανως δεν εχεις καταλαβει το σκεπτικο μου.
οργανωση θελω-οχι μπαχαλο.

βαλε κατω ποσοι χωρανε επιπλεον σε αυτην την χωρα.
παρτον,τσεκαρε τον και ενσωματωσε τον στην Ελληνικη κοινωνια.οχι βουρ και οπου κατσει.
απο`κει και περα οσοι δεν χωρανε ομορφα πισω στις χωρες τους.
και να σου πω και κατι?εχεις την εντυπωση οτι θα πας πχ πακισταν,θα κανεις επανασταση(τυπου Υπατια) και θα σου πουνε και μπραβο?
εχεις την εντυπωση οτι θα "διαπραγματευτει" η κυβερνηση μαζι σου?
στα τεσσερα μετρα θα σε στησουν με το που ξεμυτισεις..
και μην αρχισουνε τωρα παλι περι αλληλεγγυης.αρκετα χρονια εχουμε κανει τους μαλακες..φτανει πια..

αυτο σου λεω.οργανωμενη χωρα,οχι η Ελλαδα.
εδω ειναι δωσε μου 1000 και παρτην.
ουτε υγειονομικος ελεγχος,ουτε τιποτε.

προφανως δεν εχεις καταλαβει το σκεπτικο μου.
οργανωση θελω-οχι μπαχαλο.

βαλε κατω ποσοι χωρανε επιπλεον σε αυτην την χωρα.
παρτον,τσεκαρε τον και ενσωματωσε τον στην Ελληνικη κοινωνια.οχι βουρ και οπου κατσει.
απο`κει και περα οσοι δεν χωρανε ομορφα πισω στις χωρες τους.
και να σου πω και κατι?εχεις την εντυπωση οτι θα πας πχ πακισταν,θα κανεις επανασταση(τυπου Υπατια) και θα σου πουνε και μπραβο?
εχεις την εντυπωση οτι θα "διαπραγματευτει" η κυβερνηση μαζι σου?
στα τεσσερα μετρα θα σε στησουν με το που ξεμυτισεις..
και μην αρχισουνε τωρα παλι περι αλληλεγγυης.αρκετα χρονια εχουμε κανει τους μαλακες..φτανει πια..

Μα ξαναλέω οτι το θέμα οργάνωσης είναι το ένα..... Απο εκεί και πέρα βγαίνουν στην επιφάνεια άλλα πράγματα....

Να τον ενσωματώσω στην Ελληνική κοινωνία... Δηλαδή?? Τι?? Να του λέω να πηγαίνει εκκλησία κάθε Κυριακή ή να του πω να ασπαστεί την Αγία γραφή?? ή εννοείς να σέβεται τους νόμους???(όπως όλοι οι υπόλοιποι..χιουμοριστικά).

Και ποιος σου λέει οτι δεν θέλουν?? Αλλά με τέτοιους νόμους και εγώ θα παρανομούσα......

Και να ξαναπώ οτι δεν θέλουν να έρθουν εδώ, θέλουν να ΦΥΓΟΥΝ προς την Ευρώπη... Το πρόβλημα το έχει η Ευρώπη και φτιάχνει "νόμους" και "κανόνες" τύπου Δουβλίνο ΙΙ για να τους κρατήσει μακριά της....

Το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται όσο εμμένουν τα κανόνια στην Μεσόγειο.....οτι και να λέμε......

Να σου δώσω και εγώ Αλβανικής οικογενείας και τι λεφτά σκάνε στις ανανεώσεις καρτών παραμονής και τι αντιμετώπιση έχουν τα παιδάκια τους στο σχολείο??

Πρέπει να έχει πάει 50 η άδεια παραμονής, 50 η άδεια εργασίας / 2 χρόνια...
Κάποια στιγμή γίνεται ανά 5 χρόνια.

Να σου πω τι προβλήματα έχουν με την νέα ανανέωση που δεν τους γίνεται για 1200 λόγους???
Αν έχεις άδεια παραμονής/άδεια εργασίας ήδη και δεν έχεις ορισθεί ανεπιθύμητος πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις ασφάλιση.

edit: Μιλάω εκ πείρας.
Δεν έχω Αλβανική υπηκοότητα, αλλά δεν έχω και Ελληνική. Οπότε ξέρω τι πληρώνω. :p

θα μπορει να τον ενσωματωσει,οταν ο αριθμος εισερχομενων στην χωρα,ειναι λογικος και ελεγχομενος.
οταν ειναι μπατε σκυλοι,οχι απλως δεν τον ελεγχει,αλλα δεν ασχοληται και καθολου.
κοιταει μονο το πως θα εισπραξει την επιδοτηση και πως θα του παρει το 1000κο την αδειας παραμονης.
τωρα τα κολπα της Ευρωπης ειναι γνωστα..
αυτο ομως δεν σημαινει,οτι θα πρεπει και εμεις να τα δεχομαστε σαν χανοι,στο ονομα της αλληλεγγυης.
και μην μου πεις τωρα,οτι Ελληνες σε καθε γωνια της χωρας,δεν εχουν βοηθησει με πραξεις χιλιαδες μεταναστες..?
απλα εφτασαν στα ακρα,γιατι και των ιδιων η κατασταση,ειναι παρομοια με των μεταναστων πια...