Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...
E, κάποιου απόγονος δεν είναι ο καθένας μας;
Άλλος του Περικλή, άλλος του Ιβάν, άλλος του Ναβουχοδονόσορα, άλλος του Ιούλιου Καίσαρα...
Όλοι μας έχουμε πάνω μας κάποια χαρακτηριστικά βασισμένα στο DNA κάποιας φυλής.
Βλέπεις στον δρόμο κάποιον και λες "Αυτός είναι Αλβανός/Έλληνας/Κινέζος/Αιγύπτιος."
Σίγουρα θα υπάρχουν κάπου προσμίξεις αλλά το να λες ότι δεν κατάγεσαι από τον τάδε γιατί μπήκε αυτή η πρόσμιξη στη μέση είναι λάθος.
Κάτι τέτοια περί καθαρόαιμων τα λένε οι ΧΑυγήτες και οι αλογομούρηδες.
Και στην τελική και οι αρχαίοι Έλληνες πηδούσαν. Δεν εξαφανίστηκαν. Ούτε εμείς φυτρώσαμε.
Αλλά δεν δρέπω δάφνες επειδή κάποιος μάλλον προγονός μου έχτισε την Ακρόπολη.
Σέβομαι το έργο τους, το υπερασπίζομαι, αλλά περήφανο θα με κάνει ένα καλό σχόλιο, μία καλή επίδοση, ένας καλός βαθμός του παιδιού μου στο σχολείο.
Όχι τα έργα άλλων.
Δεν βλέπω το λόγο όμως εσύ να νιώσεις περήφανος γι' αυτούς, επειδή πιστεύεις πως κατάγεσαι απευθείας από αυτούς. Και γιατί να νιώθεις μειονεκτικά που δεν κατάγεσαι από αυτούς. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ετυχε να γεννηθείς στην Ελλάδα (και γω το ίδιο), θα μπορούσαμε να είχαμε γεννηθεί οπουδήποτε αλλού.
E, κάποιου απόγονος δεν είναι ο καθένας μας;
Άλλος του Περικλή, άλλος του Ιβάν, άλλος του Ναβουχοδονόσορα, άλλος του Ιούλιου Καίσαρα...
Όλοι μας έχουμε πάνω μας κάποια χαρακτηριστικά βασισμένα στο DNA κάποιας φυλής.
Βλέπεις στον δρόμο κάποιον και λες "Αυτός είναι Αλβανός/Έλληνας/Κινέζος/Αιγύπτιος."
Σίγουρα θα υπάρχουν κάπου προσμίξεις αλλά το να λες ότι δεν κατάγεσαι από τον τάδε γιατί μπήκε αυτή η πρόσμιξη στη μέση είναι λάθος.
Κάτι τέτοια περί καθαρόαιμων τα λένε οι ΧΑυγήτες και οι αλογομούρηδες.
Και στην τελική και οι αρχαίοι Έλληνες πηδούσαν. Δεν εξαφανίστηκαν. Ούτε εμείς φυτρώσαμε.
Αλλά δεν δρέπω δάφνες επειδή κάποιος μάλλον προγονός μου έχτισε την Ακρόπολη.
Σέβομαι το έργο τους, το υπερασπίζομαι, αλλά περήφανο θα με κάνει ένα καλό σχόλιο, μία καλή επίδοση, ένας καλός βαθμός του παιδιού μου στο σχολείο.
Όχι τα έργα άλλων.