Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δεν ειπα οτι δεν ειναι εγκυρες πηγες οι Τουρκοι. Απλα ρωτησα αν εχεις και κανα χαρτη που να τον εχει φτιαξει Τουρκος και να ειναι απο το 1600τοσο, να τον συκγρινουμε με αυτον του Ολλανδου του 1800τοσο.

Ναι, ειδικά οι Οθωμανοί του 17ου αιώνα είχαν όρεξη να δουν τι πληθυσμοί κατοικούν στην αυτοκρατορία. Για την ιστορία να πω ότι ο αυτός που τον έφτιαξε ήταν ένας αυστριακός ακόλουθος και όχι Ολλανδός το 1878. Κάποια χρόνια πριν αρχίσουν οι ανταγωνισμοί των κυβερνησεων Ελλάδας και Βουλγαρίας για τα εδάφη της Μακεδονίας. Με τη σύμπραξη Ρώσων, Γερμανων και Αυστριακών βεβαίως βεβαίως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

χαχαχαχαχ!!!Καλή λευτεριά..... Προσέξτε λίγο εκεί κοντά στην Αγιά Σοφιά, γιατί μπορεί να σκιστεί τίποτα.....

χαχαχαχαχα...Εσυ θα μπείς Θριαμβευτής μετα,οταν θα την έχουμε πάρει ηδη εμείς!!!

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ναι, ειδικά οι Οθωμανοί του 17ου αιώνα είχαν όρεξη να δουν τι πληθυσμοί κατοικούν στην αυτοκρατορία. Για την ιστορία να πω ότι ο αυτός που τον έφτιαξε ήταν ένας αυστριακός ακόλουθος και όχι Ολλανδός το 1878. Κάποια χρόνια πριν αρχίσουν οι ανταγωνισμοί των κυβερνησεων Ελλάδας και Βουλγαρίας για τα εδάφη της Μακεδονίας. Με τη σύμπραξη Ρώσων, Γερμανων και Αυστριακών βεβαίως βεβαίως.

Πές μας και το συμπερασμα σου απ ολα αυτα που παραθέτεις και σε μας τους ανιστόρητους και τους αδαείς βρε ομορφάντρα μου....
Που θες να καταλήξεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

χαχαχαχαχα...Εσυ θα μπείς Θριαμβευτής μετα,οταν θα την έχουμε πάρει ηδη εμείς!!!

Μπαααα.....Προτιμώ την Αφρικανική χερσόνησο...για το υπόλοιπο της μικρής ζωής μου....χεχε!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μπαααα.....Προτιμώ την Αφρικανική χερσόνησο...για το υπόλοιπο της μικρής ζωής μου....χεχε!!!

Και οι Σευχέλες εκεί κοντά είναι αν δεν απατώμαι....
Αν είναι έτσι...μέσα κι εγώ!!!!!

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πές μας και το συμπερασμα σου απ ολα αυτα που παραθέτεις και σε μας τους ανιστόρητους και τους αδαείς βρε ομορφάντρα μου....
Που θες να καταλήξεις;

ότι δεν κατοικούσαν ελληνικοί πληθυσμοί σε αυτές τις περιοχές και ότι κάποιοι εξελληνιστηκαν με τη βία (όπως και εκβουλγαρίστηκαν). Και όχι ότι μιλούσαν σλάβικα, επειδή φοβόντουσαν τους Οθωμανούς.

Φαντάζομαι θα εκπλαγείς να μάθεις ότι τα νεοελληνικά που μιλάμε τα επέβαλλε το ελληνικό κράτος, ώστε οι ανομοιογενείς κάτοικοι του (χριστιανοί βέβαια) αρβανίτες βλάχοι και ρωμιοί έπρεπε να συνεννοηθούν. Οπότε φτιάξαν την καθαρεύουσα (ένα μιγμα αρχαίων ελληνικών με αρβανιτικες, ρωμαικες και βλάχικες ντοπιολαλιές).

Και ερώτηση. Στο Μαϊάμι, το 70% του πληθυσμού είναι ισπανόφωνοι (νησιά της Καραϊβικής). Οι Καυκάσιοι είναι μόνο 20% (μπορεί και λιγότερο). Μιλάμε για εποικισμό και εκεί; Όχι τπτ άλλο, μην τυχόν και την πάθουν οι Αμερικάνοι από εσωτερικό εχθρό. Φαντάζομαι και εκεί θα υπάρχουν οι βλάκες που θα λένε ότι τους στέλνει ο Κάστρο για να αποσχιστεί το Μαϊάμι.

Μωρέ εγώ έλεγα να πάω στους νήσους Καϋμάν αλλά μου φαίνεται θα μείνω στη χώρα των Καημέν...
Δε βαμιέται;
Τι Λωζάνη τι Κοζάνη...
Το λέει και το τραγούδι...

Που θες να καταλήξεις;

Την ίδια απορία έχω κι εγώ. Μόνο τον τελευταίο αιώνα μετακινήθηκαν δεκάδες (ή μάλλον εκατοντάδες) εκατομμύρια από ένα τόπο σε άλλο, άλλαξαν τα σύνορα δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές, σκοτώθηκαν επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια στους δύο μεγάλους πολέμους και τους αμέτρητους μικρότερους, κι ο πληθυσμός της Γης τριπλασιάστηκε. Τι νόημα έχουν οι στατιστικές αναφορές για τους πληθυσμούς του 19ου αιώνα, αλλάζει κάτι στο σήμερα; (πέρα από τη δημιουργία "θεμάτων" για τους θερμοκέφαλους που βρίσκονται σε όλα τα κράτη).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

ότι δεν κατοικούσαν ελληνικοί πληθυσμοί σε αυτές τις περιοχές και ότι κάποιοι εξελληνιστηκαν με τη βία (όπως και εκβουλγαρίστηκαν). Και όχι ότι μιλούσαν σλάβικα, επειδή φοβόντουσαν τους Οθωμανούς.

Φαντάζομαι θα εκπλαγείς να μάθεις ότι τα νεοελληνικά που μιλάμε τα επέβαλλε το ελληνικό κράτος, ώστε οι ανομοιογενείς κάτοικοι του (χριστιανοί βέβαια) αρβανίτες βλάχοι και ρωμιοί έπρεπε να συνεννοηθούν. Οπότε φτιάξαν την καθαρεύουσα (ένα μιγμα αρχαίων ελληνικών με αρβανιτικες, ρωμαικες και βλάχικες ντοπιολαλιές).

Και ερώτηση. Στο Μαϊάμι, το 70% του πληθυσμού είναι ισπανόφωνοι (νησιά της Καραϊβικής). Οι Καυκάσιοι είναι μόνο 20% (μπορεί και λιγότερο). Μιλάμε για εποικισμό και εκεί; Όχι τπτ άλλο, μην τυχόν και την πάθουν οι Αμερικάνοι από εσωτερικό εχθρό. Φαντάζομαι και εκεί θα υπάρχουν οι βλάκες που θα λένε ότι τους στέλνει ο Κάστρο για να αποσχιστεί το Μαϊάμι.

Και που κολλάνε ολά αυτά για Σλάβους και Οθωμανούς,με αυτό που συζητάγαμε εδώ πριν μπείς και μας ζαλίσεις με τις γνώσεις σου βρε συ φωτεινέ παντογνώστη;
Εισαι μαζόχας..δεν εξηγήται αλλιώς.
Τα λές αυτά για να σου την πούμε...και να πάρεις την δόση σου!!
Αντε γειά...

Last edited:
Ε, σε δύο αιώνες έγιναν μόλις 2 παγκόσμιοι πόλεμοι...
Σιγά, τι άλλαξε; :p

Τώρα θα μου πεις αν γινότανε και τρίτος... ποιος τα μαμεί τα σύνορα;
Οι επιζώντες το πολύ πολύ να κατουρούσαν στα δέντρα γύρω από τη σπηλιά τους για να ορίσουν σύνορα...

Ε, σε δύο αιώνες έγιναν μόλις 2 παγκόσμιοι πόλεμοι...
Σιγά, τι άλλαξε; :p

Τώρα θα μου πεις αν γινότανε και τρίτος... ποιος τα μαμεί τα σύνορα;
Οι επιζώντες το πολύ πολύ να κατουρούσαν στα δέντρα γύρω από τη σπηλιά τους για να ορίσουν σύνορα...

:flipout::flipout::flipout::flipout:,,μπα σε καλό σας,καιρό είχα να γελάσω τόσο!!!!

Εκτός του ότι η καθαρεύουσα έλκει την καταγωγή της από τα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα (με πρωτεργάτη τον Κοραή), θέλεις να πεις ότι το ελληνικό κράτος υιοθέτησε μία αρκετά δύσκολη γλώσσα, που στην πράξη δεν μιλούσε κανείς, για να εντάξει τους μη ελληνικούς πληθυσμούς στο ελληνικό κράτος; Είναι λίγο παρανοϊκό αυτό, δε νομίζεις; Όχι τίποτε άλλο, να σου θυμίσω την ελληνική γλώσσα της ελληνιστικής εποχής, μία πολύ πιο απλοποιημένη γλώσσα από αυτήν που μιλούσαν οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, κι αυτό όχι γιατί οι ίδιοι είχαν πρόβλημα με αυτήν, αλλά ως αποτέλεσμα των κατακτήσεων του Αλεξάνδρου και την υιοθέτηση της ελληνικής από τους πληθυσμούς που έμεναν στις περιοχές αυτές. Οι πληθυσμοί αυτοί απλοποίησαν τη γλώσσα, δεν την έκαναν πιο δύσκολη...

Παρεμπιπτόντως, που στο καλό βλέπεις στη καθαρεύουσα μίγμα από διάφορες ντοπιολαλιές; Είμαι περίεργος...

Και που κολλάνε ολά αυτά για Σλάβους και Οθωμανούς,με αυτό που συζητάγαμε εδώ πριν μπείς και μας ζαλίσεις με τις γνώσεις σου βρε συ φωτεινέ παντογνώστη;

Γιατί;
Δίκιο έχει!
Φαντάζεσαι να αυτονομηθούν τα γρίδια στο Μαϊάμι!
Δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας εκεί είναι άνω των 70, σε δέκα χρόνια θα έχουν μία πόλη φάντασμα!
Σαν να αυτονομούνται τα Λουτρά Αιδηψού ένα πράγμα...

Ξεσκόνιζες φαντάσματα στην ντουλάπα σου και βρήκες το "προδοτικό" ΚΚΕ; Άστο, δε σε παίρνει. Αλλά κι από το αβαταρ σου αν κρίνω και από το προσωνύμιο σου, είσαι ψωροπερήφανος για τον τόπο σου. Α και να βρίζεις τον Ολυμπιακό, όταν ανεβαίνει πάνω. Γι' αυτό είστε ικανοί οι της επαρχίας. Α και για να τα κάνετε πλακάκια με τοπικούς βουλευτές ώστε να μην πληρώνετε δράμι φόρο, να διορίζεστε στα τοπικά μουσεία και να δίνετε 90% στους πασοκουςνεοδημοκράτες μπας και σας κάνουν κι άλλες χάρες. Γίναμε ίσα και όμοια.

Λοιπόν για την ονομασία της ΠΓΔΜ ξέρεις ποια είναι η θέση της ΝΔ; Σύνθετη ονομασία, δηλαδή η θέση του ΚΚΕ πριν 20 χρόνια, όταν οι ιθαγενείς βγαίνατε με ελληνικά σημαιάκια για να τονίσετε τον 'πατριωτισμό' σας.

Μαθήματα ιστορίας.

Πάρε ένα χάρτη ενός Ολλανδού τώρα το 1877 για τις εθνοτικές ομάδες στη Μακεδονία.

mapsax.jpg

Το μπλε είναι οι Έλληνες. Δεν βλέπω και πολλούς στις Σέρρες και στη Δράμα. Αλλά ξέχασα, μιλάγαν σλάβικα μην τυχόν και τους περάσουν οι Οθωμανοί για Έλληνες. Και στη Ρούμελη και στο Μοριά και στη Σμύρνη, μιλάγαν σλάβικα οι Έλληνες γιατί φοβόντουσαν. Έχεις πλάκα.

Πάμε τώρα και στην απογραφή πληθυσμού του 1904

μουσουλμάνοι

1.508.507

εξαρχικοί Μακεδόνες

575.534

997.213

σερβίζοντες Μακεδόνες

100.717

πατριαρχικοί Μακεδόνες

320.962

627.962

πατριαρχικοί Ρωμιοί

307.000

Βλάχοι

99.000

σύνολο

2.911.720

Οι Έλληνες λοιπόν ήταν περίπου 11%

Η απογραφή της οθωμανικής διοίκησης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα asir το 1904. Δεν βλέπω κανένα λόγο οι Οθωμανοί να ήθελαν να δείξουν περισσότερους ή λιγότερους τους Έλληνες. Φαντάζομαι βέβαια ότι όσο προχωράμε βορειότερα τα ποσοστά των ελληνικών πληθυσμών θα τείνουν να εκμηδενιστούν.

Γίναν μετά και άλλες απογραφές που πάνω κάτω βγάζαν τα ίδια.

Αν θες σου βάζω και Φαλμεραϋερ που τεκμηριώνει το γιατί δεν υπάρχει καμιά συνέχεια μεταξύ αρχαίων και νέων κατοικούντων στον ελλαδικό χώρο, αλλά επειδή στο σχόλιο μας μάθαν ότι αυτός ήταν κακός και ανθέλληνας, δεν θα τον λάβεις υπόψη σου.

Αν με βρίσεις λίγο ακόμα, μπορεί και να πιστέψω ότι έχεις δίκιο.

Όσο για τους "χάρτες" και τις "απογραφές", παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι διαφορά έχει ένας Έλληνας από έναν "πατριαρχικό Ρωμιό", από έναν "πατριαρχικό ή εξαρχικό Μακεδόνα", από έναν "βλάχο" ή ακόμα και από έναν Μουσουλμάνο (η θρησκεία δεν καθορίζει την πατρίδα, σωστά; )

Επμένω πάντως ότι δεν έχεις ιδέα για τα μέρη στα οποία αναφέρεσαι...

Last edited:

Εισαι μαζόχας..δεν εξηγήται αλλιώς.
Τα λές αυτά για να σου την πούμε...και να πάρεις την δόση σου!!
Αντε γειά...

Μα είναι χτύπημα στον κάθε λογής εθνικισμό. Αν ο λαός διαπιστώσει ότι δεν έχει καμιά σπουδαία και ευγενική καταγωγή και πως δεν έδωσε τα φώτα σε ολάκερη τη γη (αυτός ο ίδιος), τότε θα εκλείψουν οι κάθε λογής εθνικισμοί.

Όσο για τους "χάρτες" και τις "απογραφές", παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι διαφορά έχει ένας Έλληνας από έναν "πατριαρχικό Ρωμιό", από έναν "πατριαρχικό ή εξαρχικό Μακεδόνα", από έναν "βλάχο" ή ακόμα και από έναν Μουσουλμάνο (η θρησκεία δεν καθορίζει την πατρίδα, σωστά; )

Bάλε και τον "σερβίζοντα Μακεδόνα"..τον ξέχασες!!!!!:smash:

Αναλογα σε ποια εκκλησία ανήκαν. Υπήρχαν άτομα που μιλούσαν σλαβικά αλλά ανήκαν στο ορθόδοξο πατριαρχείο. Γενικά, όπως καταλαβαίνεις το να βρεις καθαρότητα και εθνική συνείδηση στους πληθυμσούς της περιοχής (εκτός των Ελλήνων και των Βουλγάρων) είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

Μα είναι χτύπημα στον κάθε λογής εθνικισμό. Αν ο λαός διαπιστώσει ότι δεν έχει καμιά σπουδαία και ευγενική καταγωγή και πως δεν έδωσε τα φώτα σε ολάκερη τη γη (αυτός ο ίδιος), τότε θα εκλείψουν οι κάθε λογής εθνικισμοί.

Πήγαινε να το πεις στους Παπούα (δε νομίζω να έχουν κάποια σπουδαία ιστορία και καταγωγή), να δούμε τι θα σου απαντήσουν...

Bάλε και τον "σερβίζοντα Μακεδόνα"..τον ξέχασες!!!!!:smash:

Mα αυτοί που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες σήμερα μιλούσαν και σερβικα και βουλγάρικα. Γι´αυτό και ο χάρτης έχει επικαλύψεις καφέ με κόκκινου.

Περιμένω πάντως πηγή που να μου λέει πως οι Έλληνες ήταν περισσότεροι από 50% στις Σέρρες και στη Δράμα, πριν να έρθουν οι προσφυγες και να γίνει η ανταλλαγή πληθυμσών.

Αν ο λαός διαπιστώσει ότι δεν έχει καμιά σπουδαία και ευγενική καταγωγή και πως δεν έδωσε τα φώτα σε ολάκερη τη γη (αυτός ο ίδιος), τότε θα εκλείψουν οι κάθε λογής εθνικισμοί.

Ωραίες εποχές...
Τώρα, έτσι που τιμολογεί η ΔΕΗ ούτε λαμπάκι νυχτός δεν θα τους δίναμε...