Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Καλά εσύ αυτοαναιρείσαι.....μέσα σε τρεις γραμμές....και καταλήγεις στο αποκορύφωμα....

Ευτυχώς που καταλαβαίνεις τι διαβάζεις... Δικαιολογείς τα καραβάνια πακιστανών προς την Ευρώπη, γιατί... δολοφόνησαν την Μπεναζίρ Μπούτο... ή γιατί ένας Σιίτης ανατινάχτηκε σαν λέμινγκ μέσα σε τέμενος των σουνιτών... Γρήγορα σπίτι κι αύριο με τον κηδεμόνα σου...

Άρα συμφωνείς και στο ότι τα κόμματα, και ειδικά αυτά που έχουν πάρει μεγάλα ποσοστά, μπορούν λόγω χρηματοδότησης να ξεκινήσουν κάτι.
Κάτι διαφορετικό από απλές άναρθρες κραυγές.
Να μη βγαίνει ο κάθε ανεπάγγελτος και να φωνάζει ότι δεν σιτίζονται σωστά οι μετανάστες εκεί που τους έχουν μεταφέρει!
Και να τρέχουν οι πολίτες της περιοχής να πάνε ένα κομμάτι ψωμί στους ανθρώπους από τo υστέρημα τους!
Να κόψουν από τις επιδοτήσεις τους και να στείλουν ένα καραβάνι τρόφιμα!

Εσύ δηλαδή όταν βλέπεις γόπα σε μία παραλία κάθεσαι και κράζεις από πάνω της για το πόσο άθλιοι είναι αυτοί που την πέταξαν και μετά σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να τη μαζέψεις; :p

Παρέθεσε και πριν ο Δαμιανός κάποια πράγματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ....και συμφωνώ μαζί του και περιμένω και περισσότερα...

Δεν περιμένω την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ...... Άρα αυτά που περιμένω απο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και τόσα που θα καλύψουν τα πάντα....Αν δεν βοηθήσουν και άλλες δυνάμεις(ο λαός, τρίτα κόμματα, κλπ)...

Δεν συμφωνώ με τα τρόφιμα και λοιπές μπούρδες... Στο εξήγησα....

Originally Posted by BIOS View Post
Με την ευκαιρία andre74, ειλικρινά, απάντησέ μου, γιατί δεν παίρνεις να φιλοξενήσεις κανα-δυό στο σπίτι σου μέχρι να ορθοποδήσουν? Ισως κι εσύ αργότερα να χρειαστείς μια τέτοια βοήθεια. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω - εκτός αν το έχεις ήδη κάνει, οπότε θα ήθελα τις εντυπώσεις σου...

Κλασική ερώτηση....:2thumb22sup:

Και κλασσική απάντηση... Δηλαδή, "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε"...

Ευτυχώς που καταλαβαίνεις τι διαβάζεις... Δικαιολογείς τα καραβάνια πακιστανών προς την Ευρώπη, γιατί... δολοφόνησαν την Μπεναζίρ Μπούτο... ή γιατί ένας Σιίτης ανατινάχτηκε σαν λέμινγκ μέσα σε τέμενος των σουνιτών... Γρήγορα σπίτι κι αύριο με τον κηδεμόνα σου...

Επίσης...

Γράφεις για χειροβομβίδες και μετά πετάς ότι φεύγουν απο "ειρηνικό τόπο"...... Ναι ειρηνικότατο....χαχαχαχα

Εσύ στην θέση τους θα έμενες εκεί ε???

Δεν συμφωνώ με τα τρόφιμα και λοιπές μπούρδες... Στο εξήγησα....

Ρε συ Αιμίλιε, τα παιδάκια εκεί μέσα προσπαθούν κάθε μέρα να χορτάσουν με τσάι και ψωμί!
Ξέρεις που έχουν γραμμένη την ιδεολογία σου;
Τράβα πες τους το να δούμε τι θα σου απαντήσουν!

Μονιμοποίηση των μεταναστών και έλεγχος στα σύνορα απο εδώ και πέρα.....και θα σου πω τι μέτρα θα λάβει η ΕΕ σε 1 μήνα.....

Αυτο πως ακριβως θα γινει?
Με ποια κριτιρια?
Και τι θα πετυχει στο τελος?

Ρε συ Αιμίλιε, τα παιδάκια εκεί μέσα προσπαθούν κάθε μέρα να χορτάσουν με τσάι και ψωμί!
Ξέρεις που έχουν γραμμένη την ιδεολογία σου;
Τράβα πες τους το να δούμε τι θα σου απαντήσουν!

Εμένα το λες??? Εγώ πήγα Μίχο και το έγραψα στο Που πάει η χώρα...

Το πιο τραγικό ξέρεις πιο ήταν και το έγραψα??? Ότι με κοίταγαν με το βλέμμα του ζητιάνου.... Αυτό με πείραξε....

Αντε λύστο εσύ τώρα....

Αυτο πως ακριβως θα γινει?
Με ποια κριτιρια?
Και τι θα πετυχει στο τελος?

Να φύγουν αυτοί που έχουν εγκλωβιστεί...

Last edited by a moderator:
...
Όσο βρίσκονται στον ξενώνα έχουν ιατρική παρακολούθηση, τροφή, στέγαση, εκπαιδεύονται στη γλώσσα και σε βασικές τεχνικές δεξιότητες. Κανονικά μένουν για λίγους μήνες. Μετά δεν ξέρω τι γίνεται.

Αυτό όντως είναι αυτό που ζητάει η Ευρώπη απο την Ελλάδα. Εσύ το βλέπεις εφικτό? Πρέπει να ξαναλέμε οτι καλώς ή κακώς η χώρα δεν μπορεί να δώσει τα απλούστερα της περίθαλψης στον λαό της, ότι σχολεία κλείνουν ελλείψει κονδυλίων, το "ιατρική παρακολούθηση, τροφή, στέγαση, εκπαιδεύονται στη γλώσσα και σε βασικές τεχνικές δεξιότητες" πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί για 1εκ. πληθυσμό?

Για να επιχειρηματολογήσει κάποιος γαι την μετανάστευση και τον Μαρξ, πρέπει να λάβει υπόψιν του και την εποχή που όλα αυτά γράφονταν.... Είχε απόλυτο δίκιο ο Μαρξ για την μετανάστευση και τους εργάτες σαν "φτηνά" χέρια, γιατί το μόνο που γινόταν ήταν οτι το κεφάλαιο το εκμεταλλευόταν για να κρατήσει τα κέρδη του.... Με συνέπεια οι εργάτες μιας χώρας να είναι εμπόδιο για την εργατική τάξη και ριζοσπαστικοποίησης μιας άλλης...

Για όλη την κομμουνιστική θεωρεία ισχύει αυτό... τα έχουμε ξαναπεί...

Για όλη την κομμουνιστική θεωρεία ισχύει αυτό... τα έχουμε ξαναπεί...

Ποιοι τα είπατε??? Και ποιοι συμφώνησαν??? Τι λέτε?? πείτε και εμάς..... Μήπως είχε και άδικο ο Μαρξ στο κεφάλαιο και στην ανάλυση του για τον καπιταλισμό, γιατί έγινε άλλη εποχή???

Μόλις είδα δηλώσεις του Κασιδιάρη στην ΝΕΤ.... Με μερικούς συμφωνείτε απόλυτα....

Κοιτάξτε το....

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Τα 2 πρώτα λινκς αφορούν το ίδιο περιστατικό
Να δω πακιστανούς στρατιώτες να μεταναστεύουν, και τι στον κόσμο...

Το 3 έχει 1.5 μήνα διαφορά με το πρώτο.. :)

Aντε σε λίγο καιρό θα τα βλέπουμε κι απο κοντά...

Επίσης...

Γράφεις για χειροβομβίδες και μετά πετάς ότι φεύγουν απο "ειρηνικό τόπο"...... Ναι ειρηνικότατο....χαχαχαχα

Εσύ στην θέση τους θα έμενες εκεί ε???

Φυσικά θα έμενα. Το Πακιστάν είναι τεράστιο αν δεις τον χάρτη... Αλλά και σαν την Ελλάδα να ήταν σε μέγεθος, θα μεταναστεύσω γιατί δολοφόνησαν πχ. τον Σαμαρά και γιατί ανατινάχτηκε ένας μέσα σε λεωφορείο πχ. στην Καλαμάτα?

Εμένα το λες??? Εγώ πήγα Μίχο και το έγραψα στο Που πάει η χώρα...

Το πιο τραγικό ξέρεις πιο ήταν και το έγραψα??? Ότι με κοίταγαν με το βλέμμα του ζητιάνου.... Αυτό με πείραξε....

Αντε λύστο εσύ τώρα....

Και αφού σε κοίταξαν με το βλέμμα του ζητιάνου εσύ γύρισες και τους είπες...

"Μη με κοιτάτε έτσι! Εγώ φαγητό δεν θα σας δώσω! Μου το απαγορεύει η ιδεολογία μου! Θα σας δώσω όμως μία συμβουλή!
Μην καταδέχεστε να φάτε από ανθρώπους που σας χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι σας συμπονούν!
Η αριστερά μπορεί να μη σας δίνει ένα πιάτο φαΐ, αλλά σας αγαπάει περισσότερο από όλους!
:grandpa: Εμείς αγωνιζόμαστε για εσάς!"

και έφυγες; :blink:

Και αφού σε κοίταξαν με το βλέμμα του ζητιάνου εσύ γύρισες και τους είπες...

"Μη με κοιτάτε έτσι! Εγώ φαγητό δεν θα σας δώσω! Μου το απαγορεύει η ιδεολογία μου! Θα σας δώσω όμως μία συμβουλή!
Μην καταδέχεστε να φάτε από ανθρώπους που σας χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι σας συμπονούν!
Η αριστερά μπορεί να μη σας δίνει ένα πιάτο φαΐ, αλλά σας αγαπάει περισσότερο από όλους!
:grandpa: Εμείς αγωνιζόμαστε για εσάς!"

και έφυγες; :blink:

Αυτό το λύσαμε στην συζήτηση για τα μαυράκια στα φανάρια ...

Συμφωνώ για τις κατοικίες Μίχο.... Αυτό έγραψα, όταν το είπα σε άλλο νήμα, μέλος έγραψε οτι δεν ξέρω αριθμητική....ειρωνικά.

Αν ερμηνευτηκε ειρωνικα το σχολιο μου να σου ζητησω συγνωμη, δεν αποτελει επιλογη μου η ειρωνεια. Αυτό που ηθελα να σου μεταφερω είναι ότι αν παρεις ένα κονδυλι το οποιο εξυπηρετει ένα σκοπο εισαι υποχρεωμενος να τον υλοποιησεις. Με δεδομενο ότι το κονδυλι είναι ελλειπες θα πρεπει να χρησιμοποιησεις προσωπικη (κρατικη) χρηματοδοτηση για να ολοκληρωσεις το εργο. Επομενως είναι χωρις νοημα να δεσμευτεις για κατι που εισαι ανικανος να ολοκληρωσεις.

Εδώ εχεις να αντιμετωπισεις το κοστος κατασκευης εγκαταστασεων και τα λειτουργικα τους εξοδα. Μην ενθουσιαζεσαι από το ποσο της χορηγησης. Σκεψου εγκαταστασεις για 100,000 μεταναστες τι μεγεθος πρεπει να εχουν καθως και τι λειτουργικο κοστος. Πώς να το περιγραψω απλουστερα, είναι σα να θες να αγορασεις ένα διαμερισμα με κοστος 100,000 δεν εχεις μια και εγω σου χαριζω 1,000 ευρω με τη δεσμευση από μερους σου ότι αν τα αποδεχτεις πρεπει να το αγορασεις.

Εκτος και αν πιστευεις ότι πρεπει να ακολουθηθει η συνηθης κρατικη πρακτικη της ασυνεπειας οπου απορροφουσαμε κονδυλια δεν ολοκληρωναμε το εργο και κατοπιν γινομασταν ρεζιλι και υπολογοι (πχ κτηματολογιο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αυτό όντως είναι αυτό που ζητάει η Ευρώπη απο την Ελλάδα. Εσύ το βλέπεις εφικτό? Πρέπει να ξαναλέμε οτι καλώς ή κακώς η χώρα δεν μπορεί να δώσει τα απλούστερα της περίθαλψης στον λαό της, ότι σχολεία κλείνουν ελλείψει κονδυλίων, το "ιατρική παρακολούθηση, τροφή, στέγαση, εκπαιδεύονται στη γλώσσα και σε βασικές τεχνικές δεξιότητες" πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί για 1εκ. πληθυσμό?

Όπως δεν αποτελεί αποδεκτή λύση να στερεί η κυβέρνηση τα απλούστερα της περίθαλψης, της πρόνοιας και της παιδείας από τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις και δεν δικαιολογείται έναντι οποιασδήποτε θυσίας - πόσο μάλλον όταν οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι ανισότητες στην Ελλάδα διαρκώς αυξάνονται - έτσι και η τωρινά επιχειρούμενη "λύση" δεν είναι ούτε αποτελεσματική, ούτε αποδεκτή. Και επιπλέον δεν είναι τυπικά αποδεκτή ούτε με τα ευρωπαϊκά μέτρα και σταθμά, όπως έδειξα. Η πρόταση της Αριστεράς δεν είναι φυσικά η απεριόριστη διάθεση πόρων. Είναι όμως ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των συνθηκών του ΟΗΕ που διέπουν την μετανάστευση και το κυριότερο, η πάση θυσία διεθνοποίηση του προβλήματος.

Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται ως το χαλάκι της πόρτας του ευρωπαϊκού club, τόσο θα φουσκώνει από τους μετανάστες που μας πετάνε από κάτω.

Αυτό το λύσαμε στην συζήτηση για τα μαυράκια στα φανάρια ...

Ποιο;
Αυτό που δεν δίνεις λεφτά στο παιδάκι επειδή το εκμεταλλεύεται κάποιος και τελικά τρώει ξύλο επειδή δεν σε έπεισε να του δώσεις λεφτά; :p

Όσο η Ελλάδα συμπεριφέρεται ως το χαλάκι της πόρτας του ευρωπαϊκού club, τόσο θα φουσκώνει από τους μετανάστες που μας πετάνε από κάτω.

Να βάλουμε πινέζες στο χαλάκι λοιπόν...