Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Το συγκεκριμένο θα είναι και το τελευταίο μου post για το θέμα των λαθρομεταναστών γιατί θεωρώ πως πρέπει να πέσουν οι τόνοι.

Επειδή τέθηκε και το θέμα του συμπατριώτη θα ήθελα να μάθω ποιος δεν έχει κάνει κάνενα από τα παρακάτω:

1) Δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό και να βρει έναν Έλληνα όπου τον βοήθησε ή τον φίλεψε επειδή είναι πατριωτάκι;
2) Όταν πηγαίνεις στην Επαρχία δε σας έχει τύχει να σας συμπεριφερθούν τοπικιστικά ή αν φύγετε από Αθήνα και να πάτε να ζήσετε μόνιμα στην επαρχία, στην αρχή ποια ήταν η αντιμετώπιση; Δε κάνουν καλό που είναι τοπικιστές οι άνρθωποι εκεί; Κοιτάνε το συμφέρον τους για το μέρος τους.
3) Στη γειτονιά σας, δε συμπεριφέρεστε τοπικιστικά όταν παρκάρει κάποιος ξένος και λέτε από μέσα σας "άστα κομμάτια ήρθαν πάλι και έκλεισαν τα πάντα και δε μπορώ να παρκάτω έξω από το σπίτι μου";
4) Όταν υποστηρίζετε μία αθλητική ομάδα και περιφρανείτε τον αντίπαλο φίλαθλο και τον ειρωνεύεστε, όπως και το ότι τον θεωρείτε κατώτερο σας, δεν είναι ρατσιστική συμπεριφορά;

Εύχομαι να αλλάξει η Χώρα μας προς το καλύτερο και να γίνει ο Έλληνας πάλι φιλόξενος και πάνω από όλα υπομονετικός.
Να είστε καλά.

1) Οχι
2) Απιστευτος κρετινισμος
3) Σιγα μην ξερω το αυτοκινητο του καθενα.
4) Δεν παρακολουθω κανενα ειδος σπορ (αντε κανενα μπιλιαρδο ή στιβο οπου εκει ολα αυτα δεν εχουν σημασια)

Ειδες οτι τελικα υπαρχει και αλλος κοσμος.

Στην τελευταια προταση, επειδη μου αρεσε την αφησα και συμφωνω.

Δυστυχώς θα πρέπει να επέμβω πάλι,

Έκανες quote μόνο ότι σε σύμφερε, ανάφερα πως υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμα που αν τις αναλύσουμε σου λεώ πως θα πέσεις σίγουρα μέσα σε κάποια και δεν είσαι άλλος κόσμος.
Απλά μπορεί να βρεις πάντα και εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά θα είναι τόσες λίγες μπροστά στο ποσοστό του κανόνα που είναι αμελητέες.
Όπως και στις εκλογές υπάρχουν και κόμματα που πήραν πολύ λίγες ψήφους, ε δε μας ενδιαφέρει στη Βουλή η γνώμη τους, τι να κάνουμε τώρα;
Αν ήταν διαφορετικά θα έπρεπε να κάνουμε κάθε μέρα δημοψήφισμα για το κάθε τι στην Χώρα. :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Ναι,εγω στοχα πεί..

Υποψιν και ενω εχουμε διαφορετικες αποψεις για το μεταναστευτικο,να συμπληρωσω απλά,πώς πολλοι μετανάστες θεωρουν την Ελλάδα,πέρασμα ..και μονον χωρα υποδοχής...

Νάσαι καλά.!!

Υπο την προυποθεση οτι η Ελλαδα θα μπορουσε να τους φιλοξενησει και να τους βοηθησει να ζουν αξιοπρεπως (κατι που κατα την αποψη μου θα βοηθουσε αφανταστα στην βελτιωση και της συμπεριφορας τους που τοσο ανησυχει πολλους Ελληνες),δεν διαφωνω πουθενα αλλου μαζι σου.

Απλα η μεταναστευση προς μια χωρα με τοσα προβληματα οπως η Ελλαδα,με κανει να ανησυχω,και να "βλεπω εχθρους" της Ελλαδας και αυτοι δεν ειναι οι μεταναστες,αυτοι ειναι ενα απο τα μεσα των εχθρων ............

Και συ νασαι καλα :ernaehrung004:

Ας κάνω πάλι μια μουσική παρέμβαση!

Θανάσης Παπακωνσταντίνου και πάλι

Ερώτηση Κρίσεως - Θανάσης Παπακωνσταντίνου

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ρώτησα το σκύλο μου το Ρίβα άμα νοιώθει
Έλληνας, αυτόχθονας ή κάτι σχετικό.
Εκείνος χασμουρήθηκε, επέστρεψε στον ύπνο
κι η ανάση του ήταν όμορφη σαν κύμα στο γιαλό.
Εό!Γαμώ το φασισμό.

Γυρνώ στην άγρια ροδιά και τη ρωτώ τα ίδια,
αν Ελληνίς αισθάνεται λουσμένη από το φως.
"Πήρα σκυτάλη για ζωή, για θάνατο σκυτάλη"
μου απαντάει ο κόκκινος, στα κλώνια της ανθός.
Εό!Σαπίλα ο φασιμός.

Φυσικά και δεν δικαιώνομαι αποκαλώντας σε ρατσιστή. Μια διαπίστωση κάνω. Δεν αναζητώ καμία δικαίωση στην ανίχνευση ρατσιστών!!!

Oσο και να προσπαθεις να αυτοπροβληθεις ως ανθρωπιστης,"ανιχνευτης ρατσιστων" και αλλα παρομοια,δυστυχως δεν καταλαβαινεις οτι στα ματια του μεταναστη ουτε συ εισαι σε θεση να τον βοηθησεις.

Εισαι και συ θυμα (οπως ολοι μας)της παγιδας μεσα στην οποια επεσε η Ελλαδα και απλα αρνεισαι να το αντιληφθεις.

Και σαν να μην ειναι αρκετο αυτο,αποκαλεις ρατσιστες οσους εστω και αργα αρχιζουν να αντιλαμβανονται την παγιδα στην οποια επεσαν.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

[...]
Όπως και στις εκλογές υπάρχουν και κόμματα που πήραν πολύ λίγες ψήφους, ε δε μας ενδιαφέρει στη Βουλή η γνώμη τους, τι να κάνουμε τώρα;
Αν ήταν διαφορετικά θα έπρεπε να κάνουμε κάθε μέρα δημοψήφισμα για το κάθε τι στην Χώρα. :)

Εδώ συνοψίζεται η άποψή σου για το ποιος πρέπει να είναι γενικά ο σεβασμός στους άλλους ανθρώπους και τη γνώμη τους υποθέτω, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Εντάξει, τουλάχιστον είσαι ειλικρινής ρε παιδί μου, αυτό στο αναγνωρίζω.

Πάνως έχεις δίκιο στις προηγούμενες αναφορές σου, ειδικά στο παρκάρισμα. Όταν μου παίρνουν τη θέση πάρκινγκ, γίνομαι έξαλλος. Θέλω να φύγουν όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο από τη γειτονιά και αν δεν φύγουν οργανώνω και ομάδες να τους κυνηγούν και να τους σφάζουν. Μη σου πω ότι θα πάρω τηλέφωνο τα "παιδιά" της Χ.Α. να βοηθήσουν, τώρα που τους ψήφισα το δικαιούμαι νομίζω.

Η Βουλγαρία συνορεύει με την Τουρκία. Η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ενωση. Η Βουλγαρία είναι κι αυτή πύλη προς την Ευρώπη για τους λαθρομετανάστες... Αλλά σύμφωνα με το παρακάτω λίνκ, κάθε χρόνο γύρω στα 1000 άτομα ζητούν άσυλο εκεί... Καμμία σχέση δεν έχει το νούμερο αυτό με τις 50000+ που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα... Αυτό πρέπει να εξηγηθεί απο όσους επιμένουν οτι η Ελλάδα είναι πέρασμα κι όχι μόνιμος προορισμός των λαθρομεταναστών... Και τα κέντρα περιορισμού και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ήδη λειτουργούν βέβαια στη Βουλγαρία...
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40884&Itemid=158
http://www.thestival.gr/society/ite...metanastes-entopistikan-stin-ellada-to-20113b

Oσο και να προσπαθεις να αυτοπροβληθεις ως ανθρωπιστης,"ανιχνευτης ρατσιστων" και αλλα παρομοια,δυστυχως δεν καταλαβαινεις οτι στα ματια του μεταναστη ουτε συ εισαι σε θεση να τον βοηθησεις.

Εισαι και συ θυμα (οπως ολοι μας)της παγιδας μεσα στην οποια επεσε η Ελλαδα και απλα αρνεισαι να το αντιληφθεις.

Και σαν να μην ειναι αρκετο αυτο,αποκαλεις ρατσιστες οσους εστω και αργα αρχιζουν να αντιλαμβανονται την παγιδα στην οποια επεσαν.

Όταν πέφτουμε σε έναν λάκο, τα βάζουμε με αυτόν που μας έσπρωξε μέσα, όχι με αυτόν που βρήκαμε πεσμένο στον ίδιο λάκο. Αυτή η στάση διαχωρίζει τους ρατσιστές από τους μη.

Η Βουλγαρία συνορεύει με την Τουρκία. Η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ενωση. Η Βουλγαρία είναι κι αυτή πύλη προς την Ευρώπη για τους λαθρομετανάστες... Αλλά σύμφωνα με το παρακάτω λίνκ, κάθε χρόνο γύρω στα 1000 άτομα ζητούν άσυλο εκεί... Καμμία σχέση δεν έχει το νούμερο αυτό με τις 50000+ που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα... Αυτό πρέπει να εξηγηθεί απο όσους επιμένουν οτι η Ελλάδα είναι πέρασμα κι όχι μόνιμος προορισμός των λαθρομεταναστών... Και τα κέντρα περιορισμού και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ήδη λειτουργούν βέβαια στη Βουλγαρία...
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40884&Itemid=158
http://www.thestival.gr/society/ite...metanastes-entopistikan-stin-ellada-to-20113b

Αν δεν κάνω λάθος, κατά 99% η Βουλγαρία δεν είναι στη Σένγκεν και αυτό εξηγεί όσα ανέφερες.

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν δεν κάνω λάθος, κατά 99% η Βουλγαρία δεν είναι στη Σένγκεν και αυτό εξηγεί όσα ανέφερες.

είναι http://el.wikipedia.org/wiki/Συμφωνία_Σένγκεν

απλά είμαστε τελευταίοι στην σειρά...

λόγο δουβλίνο 2 τους στέλνουν στην χώρα από όπου ήρθαν... και είμαστε οι τελευταίοι....

Όταν πέφτουμε σε έναν λάκο, τα βάζουμε με αυτόν που μας έσπρωξε μέσα, όχι με αυτόν που βρήκαμε πεσμένο στον ίδιο λάκο. Αυτή η στάση διαχωρίζει τους ρατσιστές από τους μη.

Τα ιδια ακουσα και με τα ιδια επιθετα με στολισαν καποιοι οταν πριν λιγο καιρο ειπα να παρουν και καμποσους μεταναστες οι Γερμανοι και αλλοι εταιροι της Ελλαδας.

Που ησουνα να συμφωνησεις μαζι μου;Τοσο πολυ δυσκολευεσαι;

Who's side are you on ???????

είναι http://el.wikipedia.org/wiki/Συμφωνία_Σένγκεν

απλά είμαστε τελευταίοι στην σειρά...

λόγο δουβλίνο 2 τους στέλνουν στην χώρα από όπου ήρθαν... και είμαστε οι τελευταίοι....

Δεν εχω διαβασει ακομη τα του Δουβλινου 2 αλλα μηπως δεν ειμαστε οι ......τελευταιοι αλλα οι πρωτοι και τελευταιοι ;

Εδώ συνοψίζεται η άποψή σου για το ποιος πρέπει να είναι γενικά ο σεβασμός στους άλλους ανθρώπους και τη γνώμη τους υποθέτω, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Εντάξει, τουλάχιστον είσαι ειλικρινής ρε παιδί μου, αυτό στο αναγνωρίζω.

Πάνως έχεις δίκιο στις προηγούμενες αναφορές σου, ειδικά στο παρκάρισμα. Όταν μου παίρνουν τη θέση πάρκινγκ, γίνομαι έξαλλος. Θέλω να φύγουν όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο από τη γειτονιά και αν δεν φύγουν οργανώνω και ομάδες να τους κυνηγούν και να τους σφάζουν. Μη σου πω ότι θα πάρω τηλέφωνο τα "παιδιά" της Χ.Α. να βοηθήσουν, τώρα που τους ψήφισα το δικαιούμαι νομίζω.

Αν η γνώμη σου είναι το να μπαίνουν όλα τα κόμματα στη βουλή με ότι ποσοστό και αν πήραν, μπορείς να πας να το προτείνεις.
Αν περάσει ποτέ αυτή η πρόταση, μετά αλλάζω και ομάδα στο ποδόσφαιρο.

Είμαστε η είσοδος...

είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουν...

οπότε αν πιάσουν έναν μετανάστη στην γερμανία τον στέλνουν στο προηγούμενο κράτος και αυτό στο προηγούμενο......... και τέλος καταλήγουν και πάλι στην Ελλάδα...

τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει πως είναι το δουβλίνο 2

αντίστοιχο πρόβλημα έχει και η ισπανία!

Αν η γνώμη σου είναι το να μπαίνουν όλα τα κόμματα στη βουλή με ότι ποσοστό και αν πήραν, μπορείς να πας να το προτείνεις.
Αν περάσει ποτέ αυτή η πρόταση, μετά αλλάζω και ομάδα στο ποδόσφαιρο.

σοβαρό αντεπιχείρημα....

Είμαστε η είσοδος...

είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουν...

οπότε αν πιάσουν έναν μετανάστη στην γερμανία τον στέλνουν στο προηγούμενο κράτος και αυτό στο προηγούμενο......... και τέλος καταλήγουν και πάλι στην Ελλάδα...

τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει πως είναι το δουβλίνο 2

αντίστοιχο πρόβλημα έχει και η ισπανία!

Καπως ετσι το ειχα στο μυαλο μου οταν ειπα για "παγιδα" και "πρωτοι και τελευταιοι"

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

σοβαρό αντεπιχείρημα....

Θα μπορούσα να το αναλύσω περισσότερο, αλλά θα έπρεπε να γράφουμε μέρες και για αυτό, αν δεν έχετε τη στοιχειώδη σκέψη να καταλάβετε πως αυτό δε γίνεται για πάρα πολλούς πρακτικούς λόγους, τότε τι να συζητήσουμε;

Άρα μάλλον το σχόλιο σου, θα πρέπει τουλάχιστον να θεωρηθεί άχρηστο.

Παρακαλώ να αποφεύγονται προσωπικές αντιπαραθέσεις...:ernaehrung004: