Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

σοβαρότης μηδέν...

Θελω απλα να δειξω οτι με υποθεσεις δεν μπορουμε να κανουμε συζητηση.

Ενταξει, να ειμαστε ανθρωπιστές και μακρια απο εμας ο φασισμος, αλλα η εξισωση "εγκληματα κανουν οι αλλοδαποι, εγκληματα κανουν και οι Ελληνες" δεν στέκει με τιποτα.

Ωρα να παω το γατο μου για βολτα γιατι οι αυτες οι καλοστοχευμενες αντερωτησεις με προβληματισαν :))

Θελω απλα να δειξω οτι με υποθεσεις δεν μπορουμε να κανουμε συζητηση.

Ενταξει, να ειμαστε ουμανιστές και μακρια απο εμας ο φασισμος, αλλα η εξισωση "εγκληματα κανουν οι αλλοδαποι, εγκληματα κανουν και οι Ελληνες" δεν στέκει με τιποτα.

Ξαναρωτάω....

αν ήταν Έλληνες τι θα κάναμε;

εγκλήματα κάνουν οι άνθρωποι... ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας, θρησκείας...

Ενώ γενικεύσεις τύπου "μου την έπεσαν 4 μετανάστες άρα θα πρέπει να τους μισήσω όλους σαν εν δυνάμει εγκληματιες" στέκουν και πολύ μάλιστα.

Είναι ακριβώς όπως ανάφερε ο φίλος Emilot παρακάτω:
"Ο άνθρωπος είναι ένα αμφίβιο που ζει συγχρόνως σε δύο κόσμους-σ´εκείνον που υπάρχει και σ´εκείνον που κατασκευάζει μόνος του,
στον κόσμο της ύλης, της ζωής και της συνειδήσεως και στον κόσμο των συμβόλων".

Με υποθέσεις θα κρίνουμε για το τι πρέπει να γίνει στη Χώρα μας;
"Αν ήταν Έλληνες, αν ήταν γυναίκες" όπως είπατε παρακάτω...
Ο πραγματικός κόσμος με τα γεγονότα και ο κόσμος που κατασκευάζουμε με τις υποθέσεις.

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να κρίνουμε τα γεγονότα και μετά να δούμε και τις υποθέσεις (αν στέκουν), όπως και τις εξαιρέσεις (αν χρειάζεται, διότι τα ποσοστά είναι που παίζουν ρόλο για το αν θα δώσεις βάσει στις εξαιρέσεις ή όχι)
Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε στον κόσμο που όλα μετριούνται με νούμερα και ποσοστά και ένα από αυτά είναι και τα κέρδη όσων εκμεταλεύονται αυτή την κατάσταση.

Ενώ γενικεύσεις τύπου "μου την έπεσαν 4 μετανάστες άρα θα πρέπει να τους μισήσω όλους σαν εν δυνάμει εγκληματιες" στέκουν και πολύ μάλιστα.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ, το ίδιο θα έλεγες και στην κοπέλα που τη βίασε κάποιος; "Είναι γενικεύσεις και δε πρέπει να μισείς μετά τους άντρες;"
lepa77 πως αλλάζεις τη ψυχολογία αυτού του ανθρώπου μετά από ένα τέτοιο κακό;

Να ρωτήσω κάτι και εγώ, το ίδιο θα έλεγες και στην κοπέλα που τη βίασε κάποιος; "Είναι γενικεύσεις και δε πρέπει να μισείς μετά τους άντρες;"

οπότε η λύση η δικιά σου είναι να αρπάξει ένα μαχαίρι και να αρχίσει να σφάζει άντρες;

οπότε υποθέτω δεν θα έχεις πρόβλημα αν έρθει και σε μαχαιρώσει μια γυναίκα με την δικαιολογία πως την είχε βιάσει κάποιος άντρας...

Ξαναρωτάω....

Όχι στα ίδια ποσοστά KleKoR, διαφωνώ.
Ένας άθεος δεν έχει μέσα του έλεγχο, ενώ ένας που πιστεύει στον ΘΕΟ, έχει έλεγχο.
Δε λέω ότι δε θα το κάνει, αλλά αυτοί που είναι πιστοί και έχουν έλεγχο και θα διαπράξουν ένα έγκλημα είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό, από αυτούς που είναι άπιστοι και διαπράτουν εγκλήματα.
Όχι τι δηλώνει ο καθένας, αλλά το τι πραγματικά είναι.

Δυστυχώς δε μπορώ να το αποδείξω άμεσα, παρά μόνο με προσωπικές εμπειρίες και μελέτη των όσων έχουν συμβεί τόσα χρόνια από το 1995 και μετά.

Ρε παιδιά ήμαρτον με τα διλλήματα.Αν ως κοινωνία κοιτούσαμε τα πράγματα πως θα νοιώθαμε αν είχαμε πάθει το κακό εμείς (αλήθεια ξαναρωτάω,πως είστε σίγουροι το πως θα ένοιωθε ο καθένας και πως θα αντιδρούσε) θα τα είχαμε βάλει όλα στον πάγο.

οπότε η λύση η δικιά σου είναι να αρπάξει ένα μαχαίρι και να αρχίσει να σφάζει άντρες;

οπότε υποθέτω δεν θα έχεις πρόβλημα αν έρθει και σε μαχαιρώσει μια γυναίκα με την δικαιολογία πως την είχε βιάσει κάποιος άντρας...

Να μην υποθέτεις πάλι, θα έχω πρόβλημα.
Απλά ρώτησα πως της αλλάζεις την ψυχολογία;

Αυτό που έχουμε πάθει σαν λαός είναι το αντίστοιχο σοκ με αυτούς τους ανθρώπους.
Όχι στον ίδιο βαθμό, αλλά κάτι αντίστοιχο.

Όταν βλέπουμε να συμβαίνουν στον διπλανό μας, σκεφτόμαστε πως σε λίγο θα έρθει και σε μας.
Οπότε προσπαθούμε να το αποφύγουμε.
Π.χ. εσύ στο σπίτι σου δε παίρνεις μέτρα ασφαλείας; πόρτα, κλειδαριά; χύμα είναι όλα και όποιος θέλει μπαίνει και παίρνει ότι θέλει;
Δεν είναι καλό να προσέχουμε, για να έχουμε;

Απεναντίας δεν είπα να σκοτώνουμε τους λαθρομετανάστες, απλά καλό θα είναι να μην έρχονται πλέον άλλοι.
Πόσους θα χωρέσουμε σε αυτή τη Χώρα;
Από πόσους θα πρέπει να φυλακτούμε;

Αν και σου απάντησε ο klekor, να συμπληρώσω πως έχεις μπερδέψει την ψυχολογική υποστήριξη με την κοσμοθεωρία με βάση την οποία αντιμετωπίζεις ένα περιστατικό.

Ένας άθεος δεν έχει μέσα του έλεγχο, ενώ ένας που πιστεύει στον ΘΕΟ, έχει έλεγχο.
Δε λέω ότι δε θα το κάνει, αλλά αυτοί που είναι πιστοί και έχουν έλεγχο και θα διαπράξουν ένα έγκλημα είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό, από αυτούς που είναι άπιστοι και διαπράτουν εγκλήματα.

Δυστυχώς δε μπορώ να το αποδείξω άμεσα, παρά μόνο με προσωπικές εμπειρίες και μελέτη των όσων έχουν συμβεί τόσα χρόνια από το 1995 και μετά.

Εγώ τελειώνω εδώ... δεν μπορώ να ακολουθήσω... με ξεπερνά....

παρά μόνο να θυμίσω τα εγκλήματα που έχουν γίνει στην ιστορία στο όνομα της θρησκείας... της κάθε θρησκείας....

Ξαναρωτάω....

Τόσα χρόνια γιατί δεν είχαμε ακούσει φόνο εν ψυχρώ για μια βιντεοκάμερα;
Δυστυχώς οι μετανάστες προερχονται απο "άλλο πλανήτη". Διαφορετική αξία έχει η ανθρώπινη ζωη στην Ελλάδα, διαφορετική στο Πακιστάν ή το Μπαγκλαντες.

Οι παλιοι "καλοι" Έλληνες μπουκαδόροι δεν σκότωναν για ψύλου πήδημα, ούτε συνδύαζαν την κλοπή με τον βιασμό.
Και τα κλεφτρονια μπορεί να τσίμπαγαν κανένα πορτοφολάκι στο τρένο ή να έσπαγαν κανενα αμάξι, αλλα δεν βασάνιζαν ανθρώπους επι ωρες για να τους αποκαλύψουν την "καβάτζα" με το μετρητό, ουτε τους έσπαγαν στο ξύλο για μια χρυσή αλυσίδα στο λαιμό.

Υπήρχαν και δολοφόνοι και βιαστές, αλλα δεν υπήρχαν αμέτρητοι απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι έτοιμοι για όλα.
Ακόμα και οι συμμορίες είχαν ενα φόβο ρε παιδι μου και (επέτρεψε μου να νομίζω) έναν "κωδικα τιμής". Πλέον υπάρχει μόνο το άγριο ενστικτο της επιβίωσης.

Φίλε όντως κέρδισες!!!!!!!!! Μας αποτελείωσες!!!!!!!!!! Δεν υπάρχει σωτηρία για μας πλέον μετά από αυτό.

Ήθελα να σου γράψω περί σταυροφοριών κλπ εγκληματων στο όνομα της θηρησκείας αλλά διαβάζω και ξαναδιαβάζω το post σου και καταλήγω πως δεν έχει νόημα.

Να είσαι καλα.....

Αν και σου απάντησε ο klekor, να συμπληρώσω πως έχεις μπερδέψει την ψυχολογική υποστήριξη με την κοσμοθεωρία με βάση την οποία αντιμετωπίζεις ένα περιστατικό.

Δεν έχω μπερδέψει τίποτα.
Απλές ερωτήσεις κάνω, αλλά απλές απαντήσεις δε βλέπω να παίρνω.

Κοσμοθεωρία δεν είναι να βλέπω τι γίνεται στον διπλανό μου και να μένω αμέτοχος.
Ούτε ψυχολογική υποστήριξη είναι το να περιμένω να γίνει το κακό για να βοηθήσω.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Δυστυχώς οι μετανάστες προερχονται απο "άλλο πλανήτη". Διαφορετική αξία έχει η ανθρώπινη ζωη στην Ελλάδα, διαφορετική στο Πακιστάν ή το Μπαγκλαντες.

Οι παλιοι "καλοι" Έλληνες μπουκαδόροι δεν σκότωναν για ψύλου πήδημα, ούτε συνδύαζαν την κλοπή με τον βιασμό.
Και τα κλεφτρονια μπορεί να τσίμπαγαν κανένα πορτοφολάκι στο τρένο ή να έσπαγαν κανενα αμάξι, αλλα δεν βασάνιζαν ανθρώπους επι ωρες για να τους αποκαλύψουν την "καβάτζα" με το μετρητό, ουτε τους έσπαγαν στο ξύλο για μια χρυσή αλυσίδα στο λαιμό.

Υπήρχαν και δολοφόνοι και βιαστές, αλλα δεν υπήρχαν αμέτρητοι απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι έτοιμοι για όλα.
Ακόμα και οι συμμορίες είχαν ενα φόβο ρε παιδι μου και (επέτρεψε μου να νομίζω) έναν "κωδικα τιμής". Πλέον υπάρχει μόνο το άγριο ενστικτο της επιβίωσης.

Πως είσαι τόσο σίγουρος για την εγκληματικότητα.?

Ίσα ίσα σε μια ήρεμη και ποιο νορμάλ κοινωνία το να υπάρχουν παρόμοια εγκλήματα είναι χειρότερο.

Μου θύμισες την άποψη ότι ''στα χρόνια μας οι γυναίκες ήταν μαζεμένες'',απλά τα έκαναν στα κρυφά..

Ίσως η τρομολαγνεία για τους λαθρομετανάστες βοήθησε λίγο να ακούσουμε τώρα.

Να θυμίσω το περιστατικό με το τρένο πριν κάποιο διάστημα. Αν ήσουν εκεί, ο Πακιστανός θα έδινε τη ζωή του να σε σώσει και ο Έλληνας θα σε κοιτούσε.....

Δεν υπάρχει DNΑ που να κάνει κάποιον εγκληματία. Οι συνθήκες ναι. Δηλαδή αν ο εγκληματίας που λες, είχε 2 μεζονέτες, αυτοκίνητο και δουλειά θα ήταν πάλι εγκληματίας??

Εγώ τελειώνω εδώ... δεν μπορώ να ακολουθήσω... με ξεπερνά....

παρά μόνο να θυμίσω τα εγκλήματα που έχουν γίνει στην ιστορία στο όνομα της θρησκείας... της κάθε θρησκείας....

Φίλε όντως κέρδισες!!!!!!!!! Μας αποτελείωσες!!!!!!!!!! Δεν υπάρχει σωτηρία για μας πλέον μετά από αυτό.

Ήθελα να σου γράψω περί σταυροφοριών κλπ εγκληματων στο όνομα της θηρησκείας αλλά διαβάζω και ξαναδιαβάζω το post σου και καταλήγω πως δεν έχει νόημα.

Να είσαι καλα.....

Το ότι κάποιοι (βλέπε Σταυροφόροι) κάποτε έκαναν εις το όνομα κάποιου ή δήλωναν Χριστιανοί, σημαίνει για σας πως ότι δηλώσεις είσαι ε;
Ok και εγώ δηλώνω πως είμαι ο πιο έξυπνος και πιο ικανός Έλληνας. Πιστέψτε το.
Οι πολιτικοί μας τι δηλώνουν κάθε μέρα; Τα πιστεύετε;

Να είστε καλά και εσείς.