Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ε, άσε και εσύ το πορτοφόλι σου στη πλατεία Συντάγματος να παίρνει ο καθένας ότι θέλει... :p

Και την εξώπορτα ανοιχτή !... Και την εξώπορτα!...

Αμ το άλλο? Στο μαυράκι στο φανάρι δίνουμε μισό ευρώ και στο παιδί μας τα πάντα... Το ένα έχει αίμα και το άλλο βαλβολίνες... Σαν δε ντρεπόμαστε οι επιλεκτικοί...

Να το κοιτάξετε αυτό.....

Αν νομίζετε οτι μιλάει για λεφτά το ρητό.... Επίσης αν νομίζετε οτι δίνοντας τα πάντα στο παιδί σας το κάνετε καλύτερο..... Επίσης όσοι έχετε παιδιά και το κάνετε(αυτό με το μισο ευρό) να το σκεφτείτε καλύτερα.....

Να το κοιτάξετε αυτό.....

Αν νομίζετε οτι μιλάει για λεφτά το ρητό.... Επίσης αν νομίζετε οτι δίνοντας τα πάντα στο παιδί σας το κάνετε καλύτερο..... Επίσης όσοι έχετε παιδιά και το κάνετε(αυτό με το μισο ευρό) να το σκεφτείτε καλύτερα.....

To ρητό προφανώς δε μιλάει για λεφτά, όμως οι άνθρωποι προφανώς χρειάζονται λεφτά. Και θα τα βρουν. Και καλά θα κάνουν βέβαια. Δεν ξέρω ρε συ Αιμίλιε, εσύ τι δίνεις δηλαδή στα φανάρι, 50ευρο;

Είμαστε λίγο νυχτωμένοι για το θέμα ή μου φαίνεται;
Αν δίνεις μετρητά (έστω κέρματα) στα μικρά παιδιά, χρηματοδοτείς την εκμετάλευσή τους από τα κυκλώματα ζητιάνων και τα εκπαιδεύεις να ζήσουν με αυτό τον τρόπο την υπόλοιπη ζωή τους...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αν δίνεις μετρητά (έστω κέρματα) στα μικρά παιδιά, χρηματοδοτείς την εκμετάλευσή τους από τα κυκλώματα ζητιάνων και τα εκπαιδεύεις να ζήσουν με αυτό τον τρόπο την υπόλοιπη ζωή τους...

Χαίρω πολύ. Το ίδιο και απαιτώντας να συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, να μπαίνουν κατά χιλιάδες νομίζοντας ότι εδώ μπορούν να βρουν καλύτερη ζωή απ'τη χώρα τους, και να μοιράζονται στους νταβατζήδες.

Εσύ δηλαδή που δεν είσαι νυχτωμένος, στα μαυράκια που υπάρχουν ενα σε κάθε φανάρι
Tι τους δίνεις?
Και σε πόσα δίνεις?
Kαι σ'αυτά που δεν δίνεις, γιατί δεν δίνεις?
Αν μου απαντήσεις με λογικό και ανθρωπιστικό τρόπο ρε μάγκα, θα σε παραδεχτώ...

Μόνο μη μου πεις οτι κορνάρουν οι απο πίσω... LOL

Last edited:
To ρητό προφανώς δε μιλάει για λεφτά, όμως οι άνθρωποι προφανώς χρειάζονται λεφτά. Και θα τα βρουν. Και καλά θα κάνουν βέβαια. Δεν ξέρω ρε συ Αιμίλιε, εσύ τι δίνεις δηλαδή στα φανάρι, 50ευρο;

Τίποτα....

Φυσικά και χρειάζονται χρήματα, αλλά και κάποια άλλα πράγματα που απο ότι βλέπω απο τους υπολοίπους λείπουν......

Last edited:

Ο Κασιδιαρης ζηταει ναρκοπεδια εδω και τωρα στον Εβρο εξ'αιτιας των Συριων μεταναστων.

http://www.zougla.gr/politiki/article/narkopedia-sta-sinora-ziti-o-kasidiaris

Στα σημερινά πογκρομ στο κέντρο και σε όλη την Αθήνα, μαζί με τους μπάτσους και Χ.Α. απο αυτόπτες μάρτυρες.....

Μάλιστα στην Πέτρου Ράλλη πέφτει τρελό ξύλο και κυνήγι.....

Τίποτα....

Όσο ξέρουμε τι παθαίνουν τα παιδάκια που φέρνουν λεία στον νταβατζή τους, άλλο τόσο ξέρουμε και τι παθαίνουν αυτά που δεν είναι "αποδοτικά". Στην καλύτερη περίπτωση εκπορνεύονται, στη χειρότερη υπάρχει πάντα το δημοφιλές εμπόριο οργάνων.

Με άλλα λόγια, μη μου παρουσιάζεις τα πράγματα τόσο απλά ρε συ... όσο εμείς το παίζουμε θεοί δίνοντας ή όχι τα 50αράκια, αυτά ζούνε το δικό τους δράμα. Και φυσικά συζητάμε εκ τους ασφαλούς.

Last edited:
Όσο ξέρουμε τι παθαίνουν τα παιδάκια που φέρνουν λεία στον νταβατζή τους, άλλο τόσο ξέρουμε και τι παθαίνουν αυτά που δεν είναι "αποδοτικά". Στην καλύτερη περίπτωση εκπορνεύονται, στη χειρότερη υπάρχει πάντα το δημοφιλές εμπόριο οργάνων.

Με άλλα λόγια, μη μου παρουσιάζεις τα πράγματα τόσο απλά ρε συ... όσο εμείς το παίζουμε θεοί δίνοντας ή όχι τα 50αράκια, αυτά ζούνε το δικό τους δράμα. Και φυσικά συζητάμε εκ τους ασφαλούς.

Πραγματικά δεν σε κατάλαβα Ιάσων....

Είπα εγώ κάτι και συμπέρανες αυτά που λες???ή αναφέρεσαι σε άλλον....??

Πραγματικά δεν σε κατάλαβα Ιάσων....

Είπα εγώ κάτι και συμπέρανες αυτά που λες???ή αναφέρεσαι σε άλλον....??

Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί με πετυχαίνεις σε φάση με 39 πυρετό... αλλά... αν κατάλαβα καλά, είπες ότι το να δίνεις 50αράκι είναι αδικαιολόγητο, ειδικά αν έχεις παιδιά. Θέλω λοιπόν να σου αποδείξω ότι και το να μη δίνεις, είναι εξίσου αδικαιολόγητο, από μια άλλη οπτική. Δυστυχώς όταν το πακιστανάκι φτάσει να είναι στο φανάρι για λογαριασμό κάποιου κοπρίτη, είναι πολύ αργά.

Με λίγα λόγια και για να μην μακρηγορούμε....

Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα γίνονται πογκρομ κατα των μεταναστών με το πρόσχημα της "εκκαθάρισης"......

Όσοι πιστεύουν "οτι επιτέλους ήρθε η ώρα να ξεβρομίσουμε απο δαύτους", είναι εναντίον της ανθρώπινης ύπαρξης και δικαιωμάτων. Είναι με την νεοναζιστική φασιστική ιδεολογία και είναι απέναντι μου.

Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί με πετυχαίνεις σε φάση με 39 πυρετό... αλλά... αν κατάλαβα καλά, είπες ότι το να δίνεις 50αράκι είναι αδικαιολόγητο, ειδικά αν έχεις παιδιά. Θέλω λοιπόν να σου αποδείξω ότι και το να μη δίνεις, είναι εξίσου αδικαιολόγητο, από μια άλλη οπτική. Δυστυχώς όταν το πακιστανάκι φτάσει να είναι στο φανάρι για λογαριασμό κάποιου κοπρίτη, είναι πολύ αργά.

Καμία σχέση....

Το να δίνεις χρήματα δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το να μην δίνεις και να επιχαίρεις με την νεοναζιστική ιδεολογία υπερ των πογκρομ που γίνονται, επιτείνει το πρόβλημα και φέρνει στην επιφάνεια το προβληματικό σκεπτικό που έχει κάποιος ως ανθρώπινη ύπαρξη...

Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με χρήματα, ούτε με ιδεολογισμούς και πρακτικές απο το παρελθόν...

Δε διαφωνώ. Και είμαι ΞΕΚΑΘΑΡΑ εναντίον κάθε είδους "σκούπας". Όμως είμαι ξεκάθαρα εναντίον και της σημερινής κατάστασης. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το γεγονός να υπάρχει έλεγχος στα σύνορα. Με πολλούς τρόπους: Από δημοσιοποίηση των τομέων που έχουν απασχόληση, όπως κάνει η Αυστραλία, ώστε να μπαίνουν κατά προτεραιότητα όσοι θα βρουν δουλειά και θα εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια στη ζωή τους, από έλεγχο του ποινικού μητρώου όποιου μπαίνει (με κάποιας μορφής περιοριστικούς όρους αν είναι "μπουμπούκι"), καθώς και με ξεκαθάρισμα του κέντρου από τα κυκλώματα Ελλήνων που δίνουν ψεύτικα υγειονομικά πιστοποιητικά. Αντίστοιχα και από τους νταβατζήδες των φαναριών. Δεν είναι δύσκολο να ακολουθήσει ένας μπάτσος έναν πακιστανό να δει που θα πάει να δώσει τα λεφτά. Και μετά ας κάθονται στα φανάρια, δεν ενοχλούν κανέναν, ενώ με τα 50αράκια μας βγάζουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Βέβαια τα σούργελα είναι ικανά να τους ζητήσουν να'χουν ταμειακές.

Last edited:
Δε διαφωνώ. Και είμαι ΞΕΚΑΘΑΡΑ εναντίον κάθε είδους "σκούπας". Όμως είμαι ξεκάθαρα εναντίον και της σημερινής κατάστασης. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το γεγονός να υπάρχει έλεγχος στα σύνορα. Με πολλούς τρόπους: Από δημοσιοποίηση των τομέων που έχουν απασχόληση, όπως κάνει η Αυστραλία, ώστε να μπαίνουν κατά προτεραιότητα όσοι θα βρουν δουλειά και θα εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια στη ζωή τους, από έλεγχο του ποινικού μητρώου όποιου μπαίνει (με κάποιας μορφής περιοριστικούς όρους αν είναι "μπουμπούκι", καθώς και με ξεκαθάρισμα του κέντρου από τα κυκλώματα Ελλήνων που δίνουν ψεύτικα υγειονομικά πιστοποιητικά.). Αντίστοιχα και από τους νταβατζήδες των φαναριών. Δεν είναι δύσκολο να ακολουθήσει ένας μπάτσος έναν πακιστανό να δει που θα πάει να δώσει τα λεφτά.

Ρε Ιάσων τα έχουμε πει και μαζί και με άλλα παιδιά και πριν λίγο μάλιστα ο Σπύρος ξανα-ανέλυσε πολλά απο αυτά που είχαν ειπωθεί....

Εννοείται οτι πρέπει να υπάρξει έλεγχος και να ταυτοποιούνται όσοι μπαίνουν..... και άλλα πολλά που πρέπει να κάνει μια χώρα για να λέγεται ανθρώπινη και οτι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα....

Να υπάρξει μια μεταναστευτική δηλαδή πολιτική που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα πρωτίστως και θα βάλει κανόνες, τότε θα είμαστε σύμφωνοι. Μέχρι τότε τα πογκρόμ που στήνονται και θα ενταθούν, θα με βρίσκουν απέναντι....

"Αν έχεις λεφτά, σε αγαπάμε. Αν πεινάς, μας ενοχλείς. Δεν είσαι άνθρωπος, είσαι ο,τι κουβαλάς. Σοβαρά τώρα, τι δεν καταλαβαίνεις;"

twitter

...
Εννοείται οτι πρέπει να υπάρξει έλεγχος και να ταυτοποιούνται όσοι μπαίνουν..... και άλλα πολλά που πρέπει να κάνει μια χώρα για να λέγεται ανθρώπινη και οτι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα....

Να υπάρξει μια μεταναστευτική δηλαδή πολιτική που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα πρωτίστως και θα βάλει κανόνες, τότε θα είμαστε σύμφωνοι. Μέχρι τότε τα πογκρόμ που στήνονται και θα ενταθούν, θα με βρίσκουν απέναντι....

Και για πες μας ρε Εμιλοτ, μια και φαίνεσαι να τα ξέρεις τα πράγματα, και έχεις ξεκάθαρη άποψη...

α)Πως τον φαντάζεσαι το έλεγχο αυτό? Τι μορφής δηλαδή να είναι, και που να γίνεται?
Σημειωτέον οτι οι λαθρομετανάστες περνάνε κρυφά τα σύνορα γιατι δεν έχουν έγγραφα και σε καμμιά χώρα του κόσμου τα σύνορα δεν είναι ανοιχτα. Δεν έρχονται στα συνοριακά φυλάκια να πουν γειά σας ήρθαμε...
β)Τι ταυτοποίηση περιμένεις σε κάποιον που δεν έχει έγγραφα? Μπορεί να είναι ιμάμης, μπορεί να είναι και ο χειρότερος μαχαιροβγάλτης.
γ)Ποιά άλλα πολλά μπορεί να κάνει μιά χρεωκοπημένη χώρα που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε ασπιρίνες στους φορολογούμενους νόμιμους κατοίκους της?
δ)Για ποιούς κανόνες μιλάς? Αφού όλοι οι σχετικοί αλλά και ο βασικότερος που υπάρχει επι του θέματος, το να μην περνάει δηλαδή κανείς παράνομα στην χώρα, καταστρατηγείται απο τους άμεσα ενδιαφερόμενους... αλλά και αμφισβητείται απο αυτούς που της ζητάνε να βάλει κανόνες...

Εξέλιπεν η λογική...

"Το δέντρο δεν ρωτά ποτέ σε ποιόν δίνει τον καρπό του. Απλά τους έχει και τους δίνει. Όποιος περνά, κόβει έναν και τρώει..."

Χαλίλ Γκιμπράν

...η επιλεκτική αλληλεγγύη και βοήθεια είναι εκ του πονηρού...μακρια ;)

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10150946246050951&id=143394680950

Πήγαινε πεστο αυτό σε έναν αγρότη.. :D