Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πήγαινε πεστο αυτό σε έναν αγρότη.. :D

Γιατί πιστεύεις οτι δεν το έχω κάνει ήδη??? ή πιστεύεις οτι έχεις την αποκλειστικότητα στους αγρότες....?

ή πιστεύεις οτι οι αγρότες δεν είναι Άνθρωποι???

Και για πες μας ρε Εμιλοτ, μια και φαίνεσαι να τα ξέρεις τα πράγματα, και έχεις ξεκάθαρη άποψη...

α)Πως τον φαντάζεσαι το έλεγχο αυτό? Τι μορφής δηλαδή να είναι, και που να γίνεται?
Σημειωτέον οτι οι λαθρομετανάστες περνάνε κρυφά τα σύνορα γιατι δεν έχουν έγγραφα και σε καμμιά χώρα του κόσμου τα σύνορα δεν είναι ανοιχτα. Δεν έρχονται στα συνοριακά φυλάκια να πουν γειά σας ήρθαμε...
β)Τι ταυτοποίηση περιμένεις σε κάποιον που δεν έχει έγγραφα? Μπορεί να είναι ιμάμης, μπορεί να είναι και ο χειρότερος μαχαιροβγάλτης.
γ)Ποιά άλλα πολλά μπορεί να κάνει μιά χρεωκοπημένη χώρα που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε ασπιρίνες στους φορολογούμενους νόμιμους κατοίκους της?
δ)Για ποιούς κανόνες μιλάς? Αφού όλοι οι σχετικοί αλλά και ο βασικότερος που υπάρχει επι του θέματος, το να μην περνάει δηλαδή κανείς παράνομα στην χώρα, καταστρατηγείται απο τους άμεσα ενδιαφερόμενους... αλλά και αμφισβητείται απο αυτούς που της ζητάνε να βάλει κανόνες...

Εξέλιπεν η λογική...

1) Όπως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες....(αυτοί που περνάνε κρυφά θα συνεχίσουν να το κάνουν. Εκτός αν θεωρείς τα ναρκοπέδια και τους ψηλούς φράκτες τρόπους "παρεμπόδισης"...
2) Καμία. Παραμένει σε ειδικούς χώρους για εύλογο χρονικό διάστημα και αν δεν βρεθούν τα χαρτιά του ή δεν ταυτοποιηθεί απο την Πρεσβεία του, απελαύνεται...
3) Λαικό πραξικόπημα και αλλαγή "πλεύσης"...
4) Τους διεθνείς κανόνες, τουλάχιστον. Άσυλο σε αυτούς που πρέπει και επαναπατρισμός σε αυτούς που δεν δικαιούνται....και δεν μπορεί να βρεθεί άλλη λύση.

Απλά και με κοινή λογική.

Υ.Γ Βέβαια "άλλοι" αυτά τα λένε "ευχολόγια" και "ανεφάρμοστα"....

Να το κοιτάξετε αυτό.....

Αν νομίζετε οτι μιλάει για λεφτά το ρητό....

Ε πες μας τι λέει, που έπιασες το βαθύ του νόημα! :p

Τέτοια πετάω και εγώ...

"Καίμε το δέντρο που μας τάϊζε"
"Αν αργείς να πάρεις τους καρπούς, το δέντρο τους ρίχνει κάτω"
"Οι βαθιές ρίζες βγάζουν ζουμερούς καρπούς"
"Μου ήρθε να κλαύσω και σφίχτηκα γιατί ήμουν στην κουζίνα"

Πως με κόβεις; Καλός ε; :p

Τέτοια πετάω και εγώ...

Φυσικά ανέβηκες στην εκτίμηση μου κιόλας......

Τέτοια πετάω και εγώ...

:D:D:D

1) Όπως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες....

Τι γινεται στις υπολοιπες χωρες ? Τι κανουν οι υπολοιπες χωρες για τους παρανομους μεταναστες στο κεντρο της πολης ?

Last edited:
Είδες? απέκτησες και fun club Μίχο......

E μα...
Επειδή το είπε κάποιος με περίεργο όνομα (ινδικό ακούγεται, ακόμη καλύτερα) είναι και σοφό...
Του ήρθε το δέντρο στο μυαλό, αυτό έγραψε.
Άντε να σου γράψω το ίδιο με πηγή.

"Η πηγή δίνει το νερό της σε όποιον σκύψει να το πιει"

"Η γράνα δένει όλα τα ξυνά!"
Βουκολικό - Καταυλακιώτικο.

Ε; Ε; Ε; :p

E μα...
Επειδή το είπε κάποιος με περίεργο όνομα (ινδικό ακούγεται, ακόμη καλύτερα) είναι και σοφό...

http://el.wikipedia.org/wiki/Τζιμπράν_Χαλίλ_Τζιμπράν

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Θα φωνάξω Γερμανούς λαθρομετανάστες να σας φορολογήσουν!!

"Να ξαλαφρώνεις στους αγρούς όταν δεν έχει κάκτους" - Χάμπντι Ντάμπντι

E μα...

σεβαστα ολα οσα λενε οι σοφοι(ανεξαιρετως εαν ειναι γνωστοι ή οχι)αλλα το κοπι/πειστ προσωπικα με αφηνει αδιαφορο.
το θεμα σε τοσο καυτα και σημαντικα γεγονοτα,ειναι να ακουγωνται γνωμες και αποψεις ανθρωπων που βιωνουν ασχημες καταστασεις και εχουν πραγματικες εμπειριες και βασιμες αποψεις επι του θεματος.
ο ταδε ποιητης,ζωγραφος,επαναστατης,πολιτικος κοκ,εγραψε οτι εγραψε στην εποχη του,με βαση αλλες καταστασεις πολιτικες,οικονομικες που αναφερονται σε αλλες καταστασεις.
σημερα τα πραγματα δεν εχουν καμια απολυτως σχεση και μιλαμε για εντελως διαφορετικο κλιμα...

Τι γινεται στις υπολοιπες χωρες ? Τι κανουν οι υπολοιπες χωρες για τους παρανομους μεταναστες στο κεντρο της πολης ?

Οι ερώτηση αναφέρονταν σε άλλο πράγμα. Εφόσον υπάρχει ταυτοποίηση του ανθρώπου και έχει πάρει τα κατάλληλα χαρτιά, τότε δεν υπάρχει και παρανομία.... Simple.

Αν ξεφύγει κανείς, όπως γίνεται παντού, τότε μένει και ζει στην χώρα, εκτός αν κάνει κάτι.....

σεβαστα ολα οσα λενε οι σοφοι(ανεξαιρετως εαν ειναι γνωστοι ή οχι)αλλα το κοπι/πειστ προσωπικα με αφηνει αδιαφορο.
το θεμα σε τοσο καυτα και σημαντικα γεγονοτα,ειναι να ακουγωνται γνωμες και αποψεις ανθρωπων που βιωνουν ασχημες καταστασεις και εχουν πραγματικες εμπειριες και βασιμες αποψεις επι του θεματος.
ο ταδε ποιητης,ζωγραφος,επαναστατης,πολιτικος κοκ,εγραψε οτι εγραψε στην εποχη του,με βαση αλλες καταστασεις πολιτικες,οικονομικες που αναφερονται σε αλλες καταστασεις.
σημερα τα πραγματα δεν εχουν καμια απολυτως σχεση και μιλαμε για εντελως διαφορετικο κλιμα...

Δεν ήξερα οτι η ποίηση κρίνεται με την εποχή της.......όταν μιλάει για ανθρωπιστικά ιδεώδη....

Για πείτε και άλλα, είναι ενδιαφέρον.....

Οι ερώτηση αναφέρονταν σε άλλο πράγμα. Εφόσον υπάρχει ταυτοποίηση του ανθρώπου και έχει πάρει τα κατάλληλα χαρτιά, τότε δεν υπάρχει και παρανομία.... Simple.

Αν ξεφύγει κανείς, όπως γίνεται παντού, τότε μένει και ζει στην χώρα, εκτός αν κάνει κάτι.....

τα χαρτια φιλε μου,που εχει παρει εφοσον τον εχουν περασει κοσκινο και ειναι οντως νομιμα στην καθε οργανωμενη χωρα.
τα εδω χαρτια ειναι απο αρπα κολα μεχρι παρανομα.

Για πείτε και άλλα, είναι ενδιαφέρον.....

:grandpa: 黈龠懱 稨窨箌 烳牼翐 忕汌 葮, 碢禗禈 檌檒濦 軿鉯頏 嵷 蠛趯 謯謺 斠 彃慔慛 瘑睯碫 趡趛踠 嬞嶭 箷箯緷 磝磢磭 獫瘯皻 漀, 蕡蕇蕱 翍脝艴 傎圌媔 魦 淠淉

1) Όπως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες....(αυτοί που περνάνε κρυφά θα συνεχίσουν να το κάνουν. Εκτός αν θεωρείς τα ναρκοπέδια και τους ψηλούς φράκτες τρόπους "παρεμπόδισης"...
2) Καμία. Παραμένει σε ειδικούς χώρους για εύλογο χρονικό διάστημα και αν δεν βρεθούν τα χαρτιά του ή δεν ταυτοποιηθεί απο την Πρεσβεία του, απελαύνεται...
3) Λαικό πραξικόπημα και αλλαγή "πλεύσης"...
4) Τους διεθνείς κανόνες, τουλάχιστον. Άσυλο σε αυτούς που πρέπει και επαναπατρισμός σε αυτούς που δεν δικαιούνται....και δεν μπορεί να βρεθεί άλλη λύση.

Απλά και με κοινή λογική.

Υ.Γ Βέβαια "άλλοι" αυτά τα λένε "ευχολόγια" και "ανεφάρμοστα"....

Με βρίσκεις σε μια ώρα που δεν έχω τι να κάνω, έχω βάλει το λάστιχο να ποτίζει, κι έτσι έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα τα παράλογα που γράφεις... :)
1) Σε όλες τις χώρες ο έλεγχος γίνεται στα συνοριακά φυλάκια. Ετσι γίνεται κι εδώ. Στις άλλες χώρες όμως δεν υπάρχουν κοπάδια ανθρώπων να περνούν κρυφά τα σύνορα απο δυσπρόσιτα σημεία...Δεν βέπεις την διαφορά? Οι άλλες χώρες δεν χρειάζονται να επιτηρούν όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων σε αντίθεση με εμας που πρέπει να κάνουμε και αυτό. Ναρκοπέδια και φράκτης είναι λύσεις ανάγκης. Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ναρκοπέδια με κροκόδειλους αλλά είναι δυσεύρετοι...
2)Για μήνες διαμαρτύρεσαι για τους ειδικούς χώρους κράτησης, τώρα σου φαίνονται καλή λύση?
Και καταλαβαίνεις τι γράφεις? "αν δεν βρεθούν τα χαρτιά του ή δεν ταυτοποιηθεί απο την Πρεσβεία του, απελαύνεται"... Να απελαθεί πού? Αφού η πρεσβεία του δεν τον ταυτοποίησε ! Ασε που όλοι οι αραβόφωνοι δηλώνουν άλλη σαν χώρα τους. πχ ο σύριος δηλώνει αιγύπτιος με αποτέλεσμα να μην τον βρίσκει στα αρχεία της η αιγυπτιακή πρεσβεία και επομένως να μην τον δέχεται πίσω...
3)Λαικό πραξικόπημα και αλλαγή πλεύσης για να περνούν καλά οι λαθρομετανάστες? Ενδιαφέρουσα άποψη...
4)Πρακτικά κανείς απο όσουν μαζεύονται στα σύνορά μας δεν δικαιούται άσυλο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που συνοδεύουν την παροχή ασύλου... Και αν κινδυνεύουν στην χώρα τους... έχουν φύγει φύγει πιά και βρίσκονται ήδη στην Τουρκία !!! Εφόσον αυτός είναι ο φόβος τους γιατί δεν ζητάνε ασυλο απο την Τουρκία? Αυτά είναι για να τα χάφτουν μερικοί "ευκολόπιστοι" :) Για την αδυναμία επαναπατρισμού απο τα κόλπα τους σου είπα παραπάνω...

Μπά? Κανένα λίνκ ? Γιατί εγώ ξέρω οτι τον μαζεύουν και με την επόμενη πτήση σπίτι του...

τα χαρτια φιλε μου,που εχει παρει εφοσον τον εχουν περασει κοσκινο και ειναι οντως νομιμα στην καθε οργανωμενη χωρα.
τα εδω χαρτια ειναι απο αρπα κολα μεχρι παρανομα.

Δεν σου δίνουν χαρτιά αν δεν έχεις ήδη νόμιμα απο την δική σου χώρα.
Σε κάθε περίπτωση ειδοποιούν την πρεσβεία της χώρας που δηλώνεισ και κανονίζει αυτή μετά απο γραφειοκρατία να σου εκδόσει χαρτιά.

Last edited: