Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Για γέλια είστε εσείς....που όπου λιντζάρισμα σε σκουρόχρωμο και υπερ....

Χμμμ... Τώρα εκτός απο συμπερασματάκιας είσαι και συκοφάντης ε? :)
Αντε να παίξω κι εγώ με την δική σου λογική :
Σεργιανόπουλος δεν γίνομαι Εμιλοτ...πάρτο απόφαση...

Απάντηση: Re: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

Θεωρω οτι η κουβεντα μπορει να ειναι σε υψηλους τονους μεν,δεν εχει ξεφυγει δε..Ολα τα παιδια που συζητατε το θεμα ειστε μια χαρα πολιτισμενοι και μορφωμενοι.Δε νομιζω οτι επι του παροντος τουλαχιστον η ΔΟ εχει καποιο λογο να επεμβει...

Βασικά ο μόνος που τόλμησε να αναφερθεί σε μη Έλληνες σαν να είναι κι αυτοί ανθρώπινα όντα και δεν εισέπραξε βρίσιμο, χαρακτηρισμούς και ειρωνίες, τυγχάνει να είναι συντονιστής της κατηγορίας. Υπάρχει τουλάχιστον σεβασμός στη ιεραρχία :) Εγώ που εξέφρασα μετριοπαθή θέση νωρίτερα, κλήθηκα να ξανακοιτάξω την υπογραφή μου, έμμεσα είμαι "ραγιάς", ο Emilot απόγονος προδοτών όλης της Ελληνικής ιστορίας, άλλοι είναι φασίστες, άλλοι "ταγάρια" και γενικά όλοι μαζί μια χαρά πολιτισμένοι και μορφωμένοι.
Όχι λογοκρισία δεν χρειάζεται, αλλά να αλλάξει ο τίτλος θα ήταν ταιριαστό και σε πολλά φόρουμ τα κυρήγματα μίσους θεωρούνται τουλάχιστον απρεπή αν όχι απαγορευμένα. Μέχρι τώρα η μόνη "θέση" που διαβάζουμε για το "μεταναστευτικό" είναι "να τους πάρει ο διάολος όλους τους μη Έλληνες" και τώρα στο τέλος διαφωνούμε για τον ορισμό του γνήσιου Έλληνα...

Re: Απάντηση: Re: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ

...
Όχι λογοκρισία δεν χρειάζεται, αλλά να αλλάξει ο τίτλος θα ήταν ταιριαστό και σε πολλά φόρουμ τα κυρήγματα μίσους θεωρούνται τουλάχιστον απρεπή αν όχι απαγορευμένα. Μέχρι τώρα η μόνη "θέση" που διαβάζουμε για το "μεταναστευτικό" είναι "να τους πάρει ο διάολος όλους τους μη Έλληνες" και τώρα στο τέλος διαφωνούμε για τον ορισμό του γνήσιου Έλληνα...

Θα αστειεύεσαι σίγουρα... Ξεκίνα να διαβάζεις το νήμα απο την αρχή, και δες ποιος κάνει κηρύγματα μίσους... Αν κάποιος διαφωνεί με την πληθυσμιακή αλλοίωση και τις συνέπειές της, ονομάζεται αμέσως φασίστας και ρατσιστής. Και ενα απο τα επόμενα μηνύματα είναι πάντα κάτι σαν "θάνατος στους φασίστες και στους ρατσιστές"... Κι αυτό γιατί κάποιοι διαφωνούν με την αλάθητη και απόλυτη αλήθεια που αυτοί κατέχουν...Κάποιοι γραφικοί γκεμπελίσκοι μεσα στο μυαλό τους κάνουν μόνοι τους αυθαίρετες αναγωγές και συνεπαγωγές για να καταλήξουν παντα στο επιθυμητό, να σε χαρακτηρίσουν φασίστα και ρατσιστή. Στο ρηχό και αδύναμο να δει στις 3 διαστάσεις μυαλό τους, τα πάντα είναι 0 και 1... Και εσύ τώρα, αν δεν το κατάλαβες, κάνεις ακριβώς αυτό, γιατί ποιός είπε "να τους πάρει ο διάολος όλους τους μη Έλληνες"? και αυτή είναι "η μόνη θέση" που διάβασες? Δεν μπορείς να κρίνεις απο τα γραπτά στο νήμα οτι κάποιοι διαφωνούν, κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι συμφωνούν ή διαφωνούν εν μέρει και κάποιοι δέχονται το ένα αλλά αρνούνται το άλλο?

Αστειευεται ρε Στελιο..........

@andre σωστα το λες οτι υπαρχει ενταση ,πως να μην υπαρχει οταν οποιος γραψει οτι καταδικαζει εγκλημα απο αλλοδαπους ( οταν ακριβως το ιδιο καταδικαζει το εγκλημα και απο Ελληνα) χαρακτηριζεται ευθεως ρατσιστης και φασιστας χρυσαβγιτης;Πως να μην υπαρχει οταν υπαρχουν συνεχως ειρωνικα σχολια και γελακια ;
Λινκ απο κατι μπλογκ τυπων που δεν υπαρχουν θεωρουνται ως θεσφατα ,ο αλλος εχει γραψει δυο βιβλια για Μπριτζ και λογω κομματικης τοποθετησης παρουσιαζεται ως δεν ξερω και γω τι το γραπτο του,οποιο λινκ πριν του indymedia θεωρειται φασιστικο και χλευαζεται οπως και καθε αντιθετη αποψη ,ο Αιμιλιος δινει ρεστα σε αυτον τον τομεα ,βλεπει παντου εχθρους-φασιστες-χρυσαβγιτες-ρατσιστες ,δεν ειναι τα παιδια που γραφουν εδω τετοιοι απο οσο διαβαζω ,οπως σωστα ανεβαινουν(τις περισσοτερες φορες) νεα για τις επιθεσεις φασιστων σε μεταναστες ,ετσι και σωστα ανεβαινουν και νεα απο επιθεσεις παρανομων και νομιμων μεταναστων .Ομως οποιος ανεβασει λινκ απο επιθεση μεταναστη αμεσως θα χαρακτηριστει φασιστας-ρατσιστης .
Για να το ξεκαθαρισω σε προσωπικο επιπεδο ,καταδικαζω ετσι και αλλοιως το καθε τι που κανουν η λενε οι χρυσαβγιτες ,καταδικαζω τις επιθεσεις σε ανυποψιαστους μεταναστες απο μπουλουκια φασιστων ,επιμενω στις διαφορες ηθων-εθιμων-κουλτουρας -βαθμου συνειδησης μεταξυ ντοπιων και μεταναστων και αυτο οχι λογω της ρατσας η της καθαροτητας του αιματος αλλα λογω βιωματων-θρησκειας ,δεν θεωρω εαυτον απογονο (εξ αιματος) των αρχαιων προγονων ,σε 400χρονια τουρκοκρατιας ολο και καποια αλλοιωση θα υπηρξε.Δεν μου φταινε οι μεταναστες για την καταντια μου ,αλλα πρωτα με ενδιαφερει να ταισω τα παιδια μου ,να παλαιψω για να εχουν σωστη παιδεια ,περιθαλψη,εργατικα δικαιωματα και μετα ερχεται οτιδηποτε αλλο ,αν ειχα βρει απο τον μπαμπα μου περιουσια και δεν ειχα προβλημα σας διαβεβαιωνω οτι θα ειχα σαν πρωτη προτεραιότητα να βοηθησω συνανθρωπους ανεξαρτητως φυλης.
Ειναι ο καθε ανθρωπος διαφορετικος,μοναδικος ,η καθε χωρα ο καθε λαος εχει τα δικα του χουγια ,αυτο κανει τον κοσμο μας ομορφο ,αρκει να σεβομαστε ο ενας τον αλλο ,τα ηθη και εθιμα του ,αν για παραδειγμα παω σε Μουσουλμανικο κρατος μεταναστης θα φροντισω η γυναικα μου να μη κυκλοφορει με μινακι ,και θα ενημερωσω τα παιδια μου για το τι και πως ,την ιδια απαιτηση εχω και απο τον ανθρωπο που ερχεται εδω μεταναστης.
Παντα κατι καλο βγαινει απο τετοιες αντιπαραθεσεις οταν υπαρχει ανοικτο μυαλο ,και ο Αιμιλιος σε πολλα εχει δικιο ,θεωροντας ομως και χαρακτηριζοντας τους συνομιλητες του φασιστες και ρατσιστες πως να βγει ακρη ;Χανεται το σωστο που λεει και δεν διαφωνει κανεις πιστευω στον χαρακτηρισμο στον χλευασμο στην ειρωνια.

ένας λόγος που επιμένω είναι πως όταν βλέπω πάνω στην αντιπαράθεση να λέγονται κάπως ακραία πράγματα εναντίων "λαθρο"-μεταναστών (όπως το να επιμένουν κάποιοι στο λαθρο-) και στο φόρουμ και στη ζωή έξω, σκέφτομαι πως δεν είναι δυνατόν μορφωμένοι άνθρωποι που δίνουν τελείως διαφορετική εικόνα στα υπόλοιπα θέματα να μετσμορφώνονται ξαφνικά σε τόσο απάνθρωπα και σκληρά άτομα. όπως κι εγώ ή άλλοι που κάνουμε αντίλογο, δεν γινόμαστε ξαφνικά ειρηνικοί χίπιδες που αγαπάμε τους πάντες άνευ όρων. Είναι η πόλωση που μας σπρώχνει στα αντίθετα άκρα. Αν υπάρχουν σκέψεις για το πως μπορεί να λυθεί το δράμα βασανισμένων ανθρώπων που φτάνουν εδώ να μοιραστούμε όλοι μαζί τη δυστυχία, ας τις διαβάσουμε. Πιστεύω όλοι να έχουμε εκτονωθεί και να έχουμε χορτάσει από έκφραση συναισθημάτων.

Ναι, δηλαδή πως να μην επιμένω (κι όσοι άλλοι) στο "λάθρο"; Εσύ τους βάζεις όλους τους μετανάστες στο ίδιο καλάθι, νόμιμους και παράνομους; Τι είναι όσοι μπαίνουν κρυφά (ίδια σημασία με το λαθραία) στη χώρα, δεν είναι "λάθρο"; Η political correct λογική (όχι, μην πείτε "λάθρο", λες και το λάθρο είναι βρισιά) μας έχει φάει τελικά...

Αν υπάρχουν σκέψεις για το πως μπορεί να λυθεί το δράμα βασανισμένων ανθρώπων που φτάνουν εδώ να μοιραστούμε όλοι μαζί τη δυστυχία, ας τις διαβάσουμε

Ναι, να πάνε στη Γερμανία που είναι πλούσια (και με τα δικά μας χρήματα) και μπορεί να τους φροντίζει...

Last edited:
Andre74 οτι και να λεμε εμεις ουτε καν σαν ηχω δεν θα φτασει στα αυτια των υπευθυνων......

Ενα απο τα δεκαδες φορουμ ειμαστε σε εναν αυλο κοσμο που δεν παιρνει κανεις υποψιν του για τις αποψεις τους περι μεταναστευτικου.

Αυτη η κουβεντα και ολες οι λοιπες δεν ειναι παρα κουβεντα αναμεταξυ φιλων και γνωστων που μαζευεται εδω μεσα για αλλους λογους και βρηκε την ευκαιρια να ανταλλαξει αποψεις και για αλλα θεματα εκτος απο τα audio video κλπ.

Τωρα το οτι μερικοι αρεσκονται στο να πολωνουν την κουβεντα με χαρακτηρισμους και υπερβολες .......ε τι να πει κανεις. Εγω το βλεπω παντα σαν ενα καφενειο πολλαπλων τραπεζιων το φορουμ.

Τα forums χρονια τωρα εχουν μετατραπει απο χωρους συζητησεων σε χωρους αντιπαραθεσεων οπου ο καθενας προσπαθει να επιβαλει και οχι απλα να πει την γνωμη του.
Οτι υπαρχει εκει εξω υπαρχει και εδω μεσα, πολωση, λεκτικη βια, ακροτητες, φανατισμοι.

Επειδη αναφερθηκε και το θεμα του παρεμποριου....

Αποθήκη με περισσότερα από ένα εκατομμύρια προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκε την Τετάρτη το βράδυ από αστυνομικούς στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο χώρος εντοπίστηκε στον 1ο όροφο κτιρίου στην οδό Αγίου Σάββα 11, στον Βοτανικό, και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο προϊόντα που διατίθενται για παραεμπόριο όπως τσάντες, ρούχα, ρολόγια και άλλα είδη.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=470206

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

ένας λόγος που επιμένω είναι πως όταν βλέπω πάνω στην αντιπαράθεση να λέγονται κάπως ακραία πράγματα εναντίων "λαθρο"-μεταναστών (όπως το να επιμένουν κάποιοι στο λαθρο-) και στο φόρουμ και στη ζωή έξω, σκέφτομαι πως δεν είναι δυνατόν μορφωμένοι άνθρωποι που δίνουν τελείως διαφορετική εικόνα στα υπόλοιπα θέματα να μετσμορφώνονται ξαφνικά σε τόσο απάνθρωπα και σκληρά άτομα. όπως κι εγώ ή άλλοι που κάνουμε αντίλογο, δεν γινόμαστε ξαφνικά ειρηνικοί χίπιδες που αγαπάμε τους πάντες άνευ όρων. Είναι η πόλωση που μας σπρώχνει στα αντίθετα άκρα. Αν υπάρχουν σκέψεις για το πως μπορεί να λυθεί το δράμα βασανισμένων ανθρώπων που φτάνουν εδώ να μοιραστούμε όλοι μαζί τη δυστυχία, ας τις διαβάσουμε. Πιστεύω όλοι να έχουμε εκτονωθεί και να έχουμε χορτάσει από έκφραση συναισθημάτων.
Ειναι λιγο διαφορετικα πραγματα η αντιληψη του "σωστου" στις αποψεις και η εμπειρια. Εγω ας πουμε επειδη δεν εχω καποια αρνητικη εμπειρια απο μεταναστες εχω την πολυτελεια (ετσι θεωρω) να βγαζω την "ουμανιστικη" μου πλευρα στο θεμα. Αυτη την πολυτελεια δεν την εχει καποιος που τα πραγματα ¨ζορισαν" στην περιοχη του. Απο αυτον δεν εχω την απαιτηση να κανει κοινωνιολογικες και πολιτικες αναλυσεις για να βρει την αιτια. Το συμπτωμα τον ενοχλει τον ανθρωπο. Δε θα βιαστω να τον χαρακτηρισω ρατσιστη ή φασιστα.

Είναι αξιο προσοχης πως ένα εξαιρετικο μυαλο μπορει να οδηγηθει στην πολωση και στο δογματισμο (ταμπελοποιηση). Το φαινομενο εχει τις ριζες του στο συνδρομο του φωτοστεφανου (Halo effect). Η παγιδα αυτή εκμηδενιζει τη κριτικη σκεψη, την αντικειμενικοτητα και οδηγει τελικα με μαθηματικη ακριβεια σε αυτό που αρχικα καταδικαζει: το φασιστικο τροπο σκεψης. Γιατι τελικα τα ακρα της σκεψης σχηματικα δεν τοποθετουνται σε ευθεια αλλα σε κυκλο με τα συνορα τους να μηδενιζονται ασχετα αν τα ακραια στρατοπεδα ακολουθουν την ακριβως αντιστροφη πορεια (αριστεροστροφη vs δεξιοστροφη).

Γιατι στην αταξικη κοινωνια
Υπαρχει μια ουτοπια, ισως και μια αναρχια.
Μα αυτό δεν εχει σημασια
Γιατι το ζητουμενο είναι η κυριαρχια.
(Αγνωστος Ρωσος ποιητης).

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Οπότε δεν υπάρχει και η λέξη λαθρεπιβάτης στο ελληνικό λεξιλόγιο...

Ε.... μα τι ρωτάς κι εσύ τώρα. Απαγορευμένο πρόθεμα το "λαθρο-"

Από τη στιγμή που κάπου κάποτε (έχω κάτι χρόνια που ακούω την "επιχειρηματολογία") κάποιος ημιαγράμματος σκαρφίστηκε ότι ως πρόθεμα δεν μπορεί παρά να αφορά σε άψυχα αντικείμενα, πρέπει να υποστούμε την πολιτική του ορθότητα.

Βρήκα ευκαιρία, ως ...λαθραναγνώστης να γράψω δεκαπενταύγουστο. :p

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ε.... μα τι ρωτάς κι εσύ τώρα. Απαγορευμένο πρόθεμα το "λαθρο-"

Από τη στιγμή που κάπου κάποτε (έχω κάτι χρόνια που ακούω την "επιχειρηματολογία") κάποιος ημιαγράμματος σκαρφίστηκε ότι ως πρόθεμα δεν μπορεί παρά να αφορά σε άψυχα αντικείμενα, πρέπει να υποστούμε την πολιτική του ορθότητα.

Βρήκα ευκαιρία, ως ...λαθραναγνώστης να γράψω δεκαπενταύγουστο. :p

Ναι, κάτι για το ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι ή παράνομοι άνθρωποι έχω ακούσει κι εγώ. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για ανθρώπους ως προσωπικότητες, αλλά για κάποια από τις ιδιότητες τους, αυτή του μετανάστη (ή του επιβάτη ή του αναγνώστη ή του κυνηγού, etc). Οπότε το να απορρίπτει κανείς τον επιθετικό χαρακτηρισμό "λαθρο-" στις ανθρώπινες αυτές ιδιότητες είναι το λιγότερο ανοησία ή ασχετοσύνη. Δεν ξέρω αν κάποιοι το λένε, αλλά προσωπικά πουθενά δεν θυμάμαι να έχω γράψει ότι υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, δεν μπορώ καν να αντιληφθώ τι μπορεί να σημαίνει αυτή η φράση...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα λέεεμε...

big-stroutho.jpg

Γεια σου Andre....

Περι των άρθρων που ανέβηκαν με νούμερα, κοκοκο οι "λάθρο" κυνηγοί...... Μας έμεινε λοιπόν οτι εγώ προσπαθώ να επιβάλω την άποψη μου(ναι είχα μια σκασίλα), ότι μερικοί έχουν δίκιο αλλά το χάνουν αφου υπερασπίζονται την άποψη τους(ναι δεν το ξερα) και το θεικό, ότι δεν ζούμε σε υποανάπτυκτες περιοχές και δεν ξέρουμε τι σημαίνει σκουρόχρωμος κλέφτης, κλπ.....(ναι Κολωνάκι μεριά)....

Επειδή λοιπόν δεν συμφέρει μερικούς να υπενθυμίσω τουλάχιστον σε ότι με αφορά...

Η μετανάστευση δεν λύνεται όσο βομβαρδίζουν τα καθίκια τις χώρες άλλων ανθρώπων....

Εμείς βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι και όπως γινόταν στην Αρχαία Ελλάδα, έτσι και τώρα περνάνε πολλοί άνθρωποι για να βρουν καλύτερη ζωή κάπου αλλού...

Επειδή δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό που υπάρχει στην χώρα μας, το καλυτερο μέτρο είναι να νομιμοποιηθούν όσοι δεν μπορούν να διασταυρωθούν με τις πρεσβείες τους και να πάνε εκεί που θέλουν...

Η ΕΕ θα αναγκαστεί να βρεί μια συνολική λύση πιο γρήγορα....

Καταμέτρηση στην είσοδο της χώρας των ανθρώπων που εισέρχονται...

Προσωρινή κράτηση σε κέντρα υποδοχής με γιατρούς, φαΐ και ύπνο.....

Χορήγηση χαρτιών με γρήγορους ρυθμούς...

Επαναπάτριση εφόσον κριθεί αναγκαίο, με έξοδα της ΕΕ....(μετά απο πιέσεις)....

και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό....

Η μετανάστευση δεν λύνεται όσο βομβαρδίζουν τα καθίκια τις χώρες άλλων ανθρώπων....

Εμείς βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι και όπως γινόταν στην Αρχαία Ελλάδα, έτσι και τώρα περνάνε πολλοί άνθρωποι για να βρουν καλύτερη ζωή κάπου αλλού...

Ε να μετακομίσουμε να περνάνε πιο εύκολα, μη τους ταλαιπωρούμε περισσότερο...