Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Στο Πακιστάν δεν γίνεται πόλεμος και είναι μιά πλούσια χώρα - άσχετα αν ο πλούτος δεν μοιράζεται στον λαό. Ο μόνος λόγος που ακούγεται το Πακιστάν στις ειδήσεις είναι όταν γίνονται πολιτικές δολοφονίες και ανατινάξεις μεταξύ θρησκευτικών αντιπάλων. Ετσι λοιπόν, για να έρθει ο πακιστανός στην Ελλάδα, ξεκινάει απο ειρηνικό τόπο και διασχίζει όλες τις - νύν και πρώην - εμπόλεμες περιοχές. Ας σταματήσουν οι επιμένοντες στο άσυλο να παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου...

Καλά εσύ αυτοαναιρείσαι.....μέσα σε τρεις γραμμές....και καταλήγεις στο αποκορύφωμα....

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Εγώ το έχω σκεφτεί πολλές φορές και το θεωρώ σίγουρο οτι έτσι θα γίνει. Αυτοί οι κακομοίρηδες μάλιστα είναι που θα μας διώξουν. Με τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό τους αυτό είναι αναμενόμενο και αναπόφευκτο. Ποιός θα ήθελε άραγε να ζεί σε ένα τόπο που όχι μόνο ελληνικός δεν θα είναι, αλλά ούτε καν ομοιογενής μουσουλμανικός (πχ. πακιστανοί μόνο) ώστε να υπάρχει κάποια ισορροπία. Ποιός θα ήθελε να μεγαλώσει τα παιδιά του σε ένα τόπο οπου θα αλληλοσκοτώνονται συροπερσοιρακινοί σιίτες με αφγανοπακιστανούς σουνίτες. Γιατί και οι δύο αυτοί στον ίδιο τόπο δεν χωράνε, ξεκάθαρα πράγματα. Οι καμικάζι και οι βομβιστικές ενέργειες σε ημερήσια διάταξη - όπως στις χώρες τους - αλλά εκεί έχουν μοιράσει τα χωράφια τους, εδώ όχι ακόμα... Σου φαίνεται τόσο μακρινό και απίθανο, σωστά? Δυστυχώς κάνεις πολύ μεγάλο λάθος... Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε... Ελπίζω να είσαι ασφαλής και να μπορείς να γράφεις ακόμα...
Απορώ πως με απλή λογική δεν καταλαβαίνετε οτι οι έλληνες σαν λαός αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα επιβίωσης. Και μην καταφεύγουμε πάντα στην εύκολη απάντηση οτι και οι κυβερνώντες μας εξαφανίζουν...αυτό το ξέρουμε αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε. Δεν είναι δυνατόν να μην βλέπετε την αποδόμηση της κοινωνίας και της κουλτούρας μας απο αυτή την εισβολή (γιατί περι αυτού πρόκειται ουσιαστικά). Μιά ειρηνική μεν εισβολή, που όμως φέρνει μέσα της αυτό που έκαναν οι μουσουλμάνοι σε όσους τόπους πάτησαν πόδι - την υποβάθμιση του ανθρώπου σαν φυσικό όν και σαν πνεύμα - εκτός κι αν μπορείτε να μου πείτε μία μουσουλμανική χώρα στην οποία θα σας άρεσε να ζείτε και να εργάζεστε σαν απλός υπάλληλος ή εργάτης. Βλέπετε... οι αγάπες και τα λουλούδια και οι "χείρες φιλίας" και συναδέλφωσης με τους κακόμοιρους, αγράμματους, πεινασμένος, κι άρρωστους δεν θα σας σώσει οταν έρθει η στιγμή να κάνουν αυτοί το επόμενο βήμα... Και δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει οτι πάντα το κάνουν...

:violent-smiley-030:

Με την ευκαιρία andre74, ειλικρινά, απάντησέ μου, γιατί δεν παίρνεις να φιλοξενήσεις κανα-δυό στο σπίτι σου μέχρι να ορθοποδήσουν? Ισως κι εσύ αργότερα να χρειαστείς μια τέτοια βοήθεια. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω - εκτός αν το έχεις ήδη κάνει, οπότε θα ήθελα τις εντυπώσεις σου...

Κλασική ερώτηση....:2thumb22sup:

Με τη βοήθεια της πολιτείας (την οποία σίγουρα θα την έχουν με μία τέτοια κίνηση) με 20 μύρια φτιάχνουν έναν οικισμό των 1000 κατοικιών.
Μέσα σε κάθε κατοικία θα μπορεί να μένουν 4 - 5 άτομα (οικογένεια) π.χ.
Άρα μιλάμε για 4 - 5 χιλιάδες ανθρώπους που θα ζουν κάτω από ανθρώπινες συνθήκες μέχρι να δει η πολιτεία τι θα τους κάνει.
Δεν λέω ότι θα τους χαρίσει σπίτι για πάντα!
Αλλά στην τελική, με τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν κάθε χρόνο, θα μπορούν κάθε χρόνο να κάνουν και από έναν οικισμό!

Όταν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί μένουν στις άναρθρες κραυγές;
Όταν το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις σπίτι δεν το λύνεις βγάζοντας άναρθρες κραυγές αλλά βάζοντας το πρώτο τούβλο στη θέση του!

Τα 12.5εκ που μας έδινε η ΕΕ γιατί δεν πάρθηκαν ποτέ???

Καλά αυτά που λες τα λέγαμε πριν λίγες σελίδες και μέλος μας είπε οτι δεν ξέρουμε αριθμητική....

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Με πορδές, δε βάφουν αυγά. Οι σποραδικές φιλανθρωπίες αυτό που κάνουν συνήθως είναι να πλασάρουν επικοινωνιακά τους διοργανωτές τους και να θεμελιώνουν τη σχέση κατωτερότητας του αποδέκτη της φιλανθρωπίας απέναντι στο φιλάνθρωπο.

Η Αριστερά προσπαθεί ν' απαντήσει σ' αυτό, μαζί με φορείς και αυτόνομες κοινωνικές πρωτοβουλίες με πιο βιώσιμες δομές αλληλεγγύης. Κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, τράπεζες χρόνου και αλληλεγγύης, συλλογικές κουζίνες κλπ. Και γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι αρκετό, αλλά είναι σε σωστή κατεύθυνση. Και φυσικά για το σκοπό αυτό, η Αριστερά προσπαθεί να διαθέσει πόρους. Πριν δυο εβδομάδες ο Τσίπρας ανακοίνωσε επιπλέον παρακράτηση 20% της βουλευτικής αποζημίωσης γι' αυτό το σκοπό. Πλέον της παρακράτησης που ήδη γίνεται για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και λοιπούς κομματικούς μηχανισμούς.

Οι χώροι κράτησης αποτελούν στρατόπεδα συγκέντρωσης, από τη στιγμή που κρατούνται υπό περιορισμό, χωρίς τη θέληση τους και χωρίς δικαίωμα ν' αποχωρήσουν. Ήδη η χώρα γίνεται στόχος καταγγελιών, γι' αυτά τα πογκρόμ. Η Διεθνής Αμνηστία ζητά να σταματήσει ο "Ξένιος Ζεύς".

Πέραν όλων των άλλων, τέτοιου είδους χώροι είναι και τα καλλίτερα εκκολαπτήρια φονταμεταλισμού και εξτρεμισμού. Όπως ακριβώς και οι φυλακές αποτελούν σχολεία εγκληματικότητας. Η ευρωπαϊκά αναγνωρισμένη πρακτική είναι οι ξενώνες, όπου οι μετανάστες προσέρχονται με τη θέληση τους και έχουν ελευθερία κίνησης, αφού φυσικά καταγραφούν και αποκτήσουν στοιχεία ταυτότητας. Στην Αθήνα λειτουργούν τέτοιοι ξενώνες, επιχορηγούμενοι από προγράμματα της Ε.Ε. (μέσω του Υπουργείου Εργασίας). Έχω εμπειρία από έναν για έφηβους μετανάστες που λειτουργεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών κοντά στο σπίτι μου.

Φυσικά οι ξενώνες δε φτάνουν, αλλά όσο κάνουν αφόρητη τη διαβίωση στον τόπο τους οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τόσο θα δημιουργούν το κίνητρο για να συρρέουν άνθρωποι στην Ευρώπη. Αυτοί περπατούν 33 μέρες και έρχονται με τα πόδια από το Πακιστάν στα ελληνικά σύνορα. Είναι ανόητοι ή χονδροειδείς προπαγανδιστές όσοι πιστεύουν πως θα τους αποτρέψουν με φράχτες κλπ. Αυτά είναι μόνο για να πείθονται οι αφελείς και να πέρνουν εργολαβίες οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Μην λέτε ρε τέτοια....

Όταν τελειώνει το παιχνίδι των εντυπωσιασμών και των επιχειρημάτων τύπου "πυροτεχνήματα", μας λένε.... "Μπορείτε να μας πείτε ένα οργανωμένο σχέδιο που να γίνεται??"

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Καταρχήν το παράνομα είναι μπούρδα για λαϊκή κατανάλωση. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται φυσικά με visa. Κατευθύνονται σε ξενώνες με την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, αλλά και της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας, από τα κέντρα κράτησης στα σύνορα. Στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες που ζητούν άσυλο. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, μια διαδικασία που είναι αρκετά χρονοβόρα και πολύπλοκη και προϋποθέτει τη συναίνεση από τις Πρεσβείες των χωρών τους. Η συντριπτική πλειοψηφία αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως ενδιάμεσο στάδιο για άλλες χώρες, αλλά παγιδεύονται στη χώρα λόγω της ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 που ψήφισαν ο Παπανδρέου και ο Χρυσοχοΐδης.

Όσο βρίσκονται στον ξενώνα έχουν ιατρική παρακολούθηση, τροφή, στέγαση, εκπαιδεύονται στη γλώσσα και σε βασικές τεχνικές δεξιότητες. Κανονικά μένουν για λίγους μήνες. Μετά δεν ξέρω τι γίνεται.

:SFGSFGSF:

Τα 12.5εκ που μας έδινε η ΕΕ γιατί δεν πάρθηκαν ποτέ???

Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί κιόλας...
Δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα το "Δεν πάρθηκαν τα 12.5 εκατομμύρια, οπότε θα αφήσω το σπίτι μου να πέσει".
Αμφιβάλεις ότι η ΕΕ, από τη στιγμή που έχει εγκρίνει αυτό το ποσό, θα το αποταμιεύσει στην περίπτωση που δει τέτοιες κινήσεις;
Προφανώς δεν πάρθηκαν επειδή κάποιοι πήγαν πάλι να τα φάνε!

Καλά αυτά που λες τα λέγαμε πριν λίγες σελίδες και μέλος μας είπε οτι δεν ξέρουμε αριθμητική....

Ε, εσύ που ξέρεις, πιστεύεις ότι θα κοστίσει πάνω από 20.000 κάθε κατοικία, όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη;

Για να επιχειρηματολογήσει κάποιος γαι την μετανάστευση και τον Μαρξ, πρέπει να λάβει υπόψιν του και την εποχή που όλα αυτά γράφονταν.... Είχε απόλυτο δίκιο ο Μαρξ για την μετανάστευση και τους εργάτες σαν "φτηνά" χέρια, γιατί το μόνο που γινόταν ήταν οτι το κεφάλαιο το εκμεταλλευόταν για να κρατήσει τα κέρδη του.... Με συνέπεια οι εργάτες μιας χώρας να είναι εμπόδιο για την εργατική τάξη και ριζοσπαστικοποίησης μιας άλλης...

Τότε όμως το κεφάλαιο δεν είχε "δημιουργήσει" την παγκοσμιοποίηση....

Προφανώς το blog προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις....

Εσύ έχεις χάσει επεισόδια...

Οι Ευρωπαιοι μας εχουν για αναχωμα.Ειδαμε ποσο διατεθειμενοι ειναι για ευρωπαικη λυση και ανακατανομη των μεταναστων.Η Γαλλια εριξε πορτα στις αποπειρες της Ιταλιας και ο Καμερον εστειλε προειδοποιηση σε απαντες .Οποια δεν τα βλεπει ειναι απλα τυφλος.Και οχι δεν ειναι ανθρωπιστης και οι αλλοι ακαρδοι , ειναι απλα στον κοσμο του.

Και θα κανουν και την συνθηκη Σενγκεν λαστιχο αν χρειαστει για λογους ασφαλειας η δεν ξερω εγω τι αλλο.Απλα καποια οικονομικα ψιχουλακια θα δωσουν , που τα παιρνουν πισω λογω μνημονιου , ενισχυση της frontex και δεν ξερω εγω τι αλλο.Οποιος νομιζει οτι τα πραγματα θα καταλαγιασουν απλα χωνοντας μερικα μπινελικια σε Χαγιτες ειναι βαθια νυχτωμενος , κρατημενος με αγωνια στην μεταπολιτευση που γνωρισε και αγαπησε.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Oταν η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι απο το Πακιστάν, το παραμύθι με το άσυλο πρέπει να σταματήσει... Στο Πακιστάν δεν γίνεται πόλεμος και είναι μιά πλούσια χώρα - άσχετα αν ο πλούτος δεν μοιράζεται στον λαό. Ο μόνος λόγος που ακούγεται το Πακιστάν στις ειδήσεις είναι όταν γίνονται πολιτικές δολοφονίες και ανατινάξεις μεταξύ θρησκευτικών αντιπάλων. Ετσι λοιπόν, για να έρθει ο πακιστανός στην Ελλάδα, ξεκινάει απο ειρηνικό τόπο και διασχίζει όλες τις - νύν και πρώην - εμπόλεμες περιοχές. Ας σταματήσουν οι επιμένοντες στο άσυλο να παίζουν με την νοημοσύνη του κόσμου...

Σοβαρά; :rolleyes:

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ΝΕΚΡΟΙ ΕΠΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ

Τηλεχειριζόμενη βόμβα εξερράγη στο Πακιστάν

Πακιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί από έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο

Δεν ξέρω και δεν με απασχολεί κιόλας...
Δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα το "Δεν πάρθηκαν τα 12.5 εκατομμύρια, οπότε θα αφήσω το σπίτι μου να πέσει".
Αμφιβάλεις ότι η ΕΕ, από τη στιγμή που έχει εγκρίνει αυτό το ποσό, θα το αποταμιεύσει στην περίπτωση που δει τέτοιες κινήσεις;
Προφανώς δεν πάρθηκαν επειδή κάποιοι πήγαν πάλι να τα φάνε!

Ε, εσύ που ξέρεις, πιστεύεις ότι θα κοστίσει πάνω από 20.000 κάθε κατοικία, όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη;

Εμένα με απασχολεί Μίχο....και με απασχολεί γιατί φαίνεται ξεκάθαρα οτι η μετανάστευση "βολεύει" κάποιους στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής..... Και όταν κάνουμε συζήτηση και το 80% δεν έχουν ιδέα για αυτά τα πράγματα, απλά καταφεύγουν στην εύκολη λύση του "Ξένιος Ζεύς"...που δεν λύνει τίποτα....απλά δεν κάνουμε συζήτηση....

Συμφωνώ για τις κατοικίες Μίχο.... Αυτό έγραψα, όταν το είπα σε άλλο νήμα, μέλος έγραψε οτι δεν ξέρω αριθμητική....ειρωνικά.

Last edited:
Οι Ευρωπαιοι μας εχουν για αναχωμα.Ειδαμε ποσο διατεθειμενοι ειναι για ευρωπαικη λυση και ανακατανομη των μεταναστων.Η Γαλλια εριξε πορτα στις αποπειρες της Ιταλιας και ο Καμερον εστειλε προειδοποιηση σε απαντες .Οποια δεν τα βλεπει ειναι απλα τυφλος.Και οχι δεν ειναι ανθρωπιστης και οι αλλοι ακαρδοι , ειναι απλα στον κοσμο του.

Και θα κανουν και την συνθηκη Σενγκεν λαστιχο αν χρειαστει για λογους ασφαλειας η δεν ξερω εγω τι αλλο.Απλα καποια οικονομικα ψιχουλακια θα δωσουν , που τα παιρνουν πισω λογω μνημονιου , ενισχυση της frontex και δεν ξερω εγω τι αλλο.Οποιος νομιζει οτι τα πραγματα θα καταλαγιασουν απλα χωνοντας μερικα μπινελικια σε Χαγιτες ειναι βαθια νυχτωμενος , κρατημενος με αγωνια στην μεταπολιτευση που γνωρισε και αγαπησε.

Καλά ότι να ναι....

Πρώτος είπα οτι το μεταναστευτικό ΔΕΝ λύνεται... Ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα.... Όσο τους βομβαρδίζει η Αμερική και η ΕΕ, όσο η "elite" θα παίζει στο χρηματιστήριο και θα ενδυναμώνει τον φασισμό, τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση...

Όποιοι δεν το βλέπουν αυτό είναι τυφλοί....

Μονιμοποίηση των μεταναστών και έλεγχος στα σύνορα απο εδώ και πέρα.....και θα σου πω τι μέτρα θα λάβει η ΕΕ σε 1 μήνα.....

Μονιμοποίηση των μεταναστών .....και θα σου πω τι μέτρα θα λάβει η ΕΕ σε 1 μήνα.....

Θα της κανουμε τα μουτρα κρεας.Απλα θα μεινουν εδω ,θα ερθουν οι οικογενειες τους , με το οποιο εθνικο , οικονομικο κοστος για τους Ελληνες.

Θα λαβει μετρα γιατι αλλιως τι ? Διαβασες τα παραπανω η απλα τα κουοταρες ?

Εμένα με απασχολεί Μίχο....και με απασχολεί γιατί φαίνεται ξεκάθαρα οτι η μετανάστευση "βολεύει" κάποιους στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής..... Και όταν κάνουμε συζήτηση και το 80% δεν έχουν ιδέα για αυτά τα πράγματα, απλά καταφεύγουν στην εύκολη λύση του "Ξένιος Ζεύς"...που δεν λύνει τίποτα....απλά δεν κάνουμε συζήτηση....

Συμφωνώ για τις κατοικίες Μίχο.... Αυτό έγραψα, όταν το είπα σε άλλο νήμα, μέλος έγραψε οτι δεν ξέρω αριθμητική....ειρωνικά.

Άρα συμφωνείς και στο ότι τα κόμματα, και ειδικά αυτά που έχουν πάρει μεγάλα ποσοστά, μπορούν λόγω χρηματοδότησης να ξεκινήσουν κάτι.
Κάτι διαφορετικό από απλές άναρθρες κραυγές.
Να μη βγαίνει ο κάθε ανεπάγγελτος και να φωνάζει ότι δεν σιτίζονται σωστά οι μετανάστες εκεί που τους έχουν μεταφέρει!
Και να τρέχουν οι πολίτες της περιοχής να πάνε ένα κομμάτι ψωμί στους ανθρώπους από τo υστέρημα τους!
Να κόψουν από τις επιδοτήσεις τους και να στείλουν ένα καραβάνι τρόφιμα!

Εσύ δηλαδή όταν βλέπεις γόπα σε μία παραλία κάθεσαι και κράζεις από πάνω της για το πόσο άθλιοι είναι αυτοί που την πέταξαν και μετά σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να τη μαζέψεις; :p

Θα της κανουμε τα μουτρα κρεας.Απλα θα μεινουν εδω ,θα ερθουν οι οικογενειες τους , με το οποιο εθνικο , οικονομικο κοστος για τους Ελληνες.

Θα λαβει μετρα γιατι αλλιως τι ? Διαβασες τα παραπανω η απλα τα κουοταρες ?

Ναι ναι ξέρω θα μας πάρουν τα σπίτια, κλπ κλπ.....

Θα λάβει μέτρα γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να χειριστεί την κατάσταση....