Πάντως είναι ενδιαφέρον το ότι βλέποντας τα ίδια νούμερα ο καθένας τα μεταφράζει όπως γουστάρει και τα χρησιμοποιεί για να υποστηρίξει τη δική του πλευρά.

Τώρα το ποιος από εμάς που βλέπουμε τα νούμερα έχει τη δυνατότητα να τα καταλάβει είναι μία άλλη ιστορία.
Disclaimer: Ξαναδιαβάζοντας το post μου κατάλαβα γιατί χρειάζομαι επειγόντως αντισταμινικά.
Το θέμα είναι απλό. Το πρόβλημα υπάρχει.
Οι μετανάστες σε κάποιες περιοχές δημιουργούν προβλήματα.
Απόδειξη; Το ποσοστό της ΧΑ.
Ο κόσμος δεν θα ήξερε τη ΧΑ αν δεν έπαιζε το παιχνίδι "Βοήθα τη γιαγιά να πάρει τη σύνταξή της".
Και οι γιαγιάδες δεν θα είχαν ανάγκη τη ΧΑ να τις βοηθήσει αν δεν έπεφταν θύματα οι ίδιες ή κάποιο άτομο του κύκλου τους.
Πήγαινε σε περιοχή που δεν έχει τέτοια θέματα και ρώτα μία γιαγιά αν θέλει να τη βοηθήσεις να πάει στη τράπεζα να πάρει τη σύνταξή της!
Αν δεν έχει συμβεί κάτι ώστε να ζυγίσει την πιθανότητα του να θες να της τη φας και να γύρει τελικά στο να δεχτεί, στην καλύτερη να σε χτυπήσει στο κεφάλι με τη τσάντα της και να φωνάξει την αστυνομία.
Είναι όμως τόσο απλό;
Πάμε λίγο παρακάτω, να δούμε πιο βαθιά το
συγκεκριμένο πρόβλημα (απλά το ξέρω πολύ καλά)...
Μιλάμε για την Εθνική τράπεζα, γωνία Αχαρνών και Αγίου Μελετίου.
Εκεί ήταν τόσο συχνές οι επιθέσεις που είχε γίνει σάλος.
Άτομα μεγάλης ηλικίας, με το που έπαιρναν τη σύνταξή τους, τους περίμεναν δύο άτομα έξω από την τράπεζα να τους ακολουθήσουν μέχρι το σπίτι, να τους χτυπήσουν και να πάρουν τη σύνταξη.
Και δεν μιλάμε για δύο ή τρεις επιθέσεις την ημέρα...
Όλοι κατέθεταν ότι δύο αλλοδαποί έκαναν τη δουλειά.
Οι οποίοι χτυπούσαν μεγάλους ανθρώπους που
έκαναν ανάληψη κάποιο μεγάλο ποσό.
Λίγο προσοχή στα bold.
Δεν πήγαιναν να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό, να κάνουν κάποια κατάθεση, να πάρουν π.χ. 100 ευρώ για να πληρώσουν κάτι!
Δηλαδή οι κλέφτες ήξεραν τι είχε κάνει ο παππούς και η γιαγιά στο ταμείο με λεπτομέρειες.
Μετά από λίγο καιρό, τελείως τυχαία, εξαφανίστηκε ένας υπάλληλος ταμείου από την τράπεζα.
Δεν τον ξαναείδαμε...
Και εγώ προσωπικά τους ξέρω με τα ονόματά τους. Τυχαίνει να συνεργάζομαι με αυτή τη τράπεζα για όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει χρήματα στα χέρια του...
Και το ζουμί που ανατρέπει τους αριθμούς;
Πρακτικά, έγιναν είκοσι, τριάντα, εκατό επιθέσεις για κλοπή από αλλοδαπούς που από πίσω κρυβόταν ένας Έλληνας.
Προφανώς οι αλλοδαποί (αν πιάστηκαν) κατηγορήθηκαν για 100 επιθέσεις.
Ο Έλληνας σαν συνεργός σε επίθεση. Χωρίς να μπορούν φυσικά να τον συνδέσουν και με τις 100 επιθέσεις, μετρήθηκε η μία, αυτή που τελικά τον πιάσανε!
Άντε και 1-2 ακόμη που κατάφεραν να τον συνδέσουν (που δεν το νομίζω).
Βέβαια, οι επιθέσεις συνεχίζονται. Κόπηκαν για ένα μικρό διάστημα, αλλά αφού ο "αρχηγός" τους έριξε την ιδέα δεν είναι τίποτα το δύσκολο να είναι ένας μέσα με κινητό και να δώσει σήμα στους απ' έξω!
Οι πιθανότητες να πάει μεγάλος άνθρωπος μόνος του να κάνει ανάληψη μεγάλου ποσού από τη συγκεκριμένη τράπεζα και να κλειδωθεί στο σπίτι του με αυτό το ποσό στα χέρια είναι πλέον ελάχιστες.
Εκτός αν... βρεθεί ένα καλό γεροδεμένο παλικάρι να τους βοηθήσει!
Εχθές το βράδυ η γυναίκα μου μου έλεγε ότι μπαίνουν οι πελάτισσες και τη ρωτάνε αν έχει το τηλέφωνο της ΧΑ! Γιατί "χτύπησαν την τάδε και φοβάμαι να πάω μόνη μου στη τράπεζα"!
Επιφανειακά λοιπόν, οι αλλοδαποί στην περιοχή χτυπάνε και κλέβουν μεγάλους ανθρώπους και η ΧΑ τους προστατεύει...
(έχω πετάξει καντήλες αλλά το παλεύω ακόμη με τα αντισταμινικά.)
Εμένα όμως ρε παιδιά γιατί μου θυμίζει καταστάσεις όπου αυτός που σου σπάει το μαγαζί έρχεται και σου πουλάει προστασία για να μη σου το ξανασπάσει;
Και αν το παίξεις μάγκας σου το σπάνε κάθε λίγο και λιγάκι;
Ένας ΧΑυγίτης έχει μία γιαγιά αγκαζέ... Συμπέρασμα: Η γιαγιά έχει λεφτά στη τσάντα...
Αυτοί που χτυπάγανε γιαγιάδες ήταν ως τώρα 2... Δηλαδή αν γίνουν 4 (έχουμε μπόλικους ζωή νάχουν) δεν τον "έχουν" τον ΧΑυγίτη;
Δεν τους έχω για θρασύδειλους όταν βγαίνουν με τα τσεκούρια στο δρόμο και ανοίγει ο ένας το κεφάλι του άλλου!
Οκ, πρέπει να το έχεις για να στείλεις μία γιαγιά στο νοσοκομείο και να της πάρεις τα 500 ευρώ που χρειάζεται για να περάσει το μήνα της...
Μήπως όμως και πάλι μιλάμε για το πείραμα ελέγχου που έκανα post σε προηγούμενες σελίδες;
Just some thoughts και sorry για το σεντόνι... :smile: