Ως σκλαβοι λογιζονται και οι εργαζομενοι στην Γερμανια (Ελληνες ή μη..) που φτιαχνουν τις Μερτσεντες της αρχουσας ταξης ?
Να το προσδιορισουμε ακριβως γιατι εχει σημασια![]()
Γιατί αν φτιάχνουν τα Skoda της μη άρχουσας δεν είναι σκλάβοι;
Ούτως ή άλλως ο μόνος διαχωρισμός που δέχομαι προσωπικά είναι μεταξύ έμμισθης ή άμισθης δουλείας.
Παιδιά, νομίζω ότι απλοποιούμε λίγο τα πράγματα (έως πολύ).
Οι μετανάστες που ήρθαν εδώ, ήρθαν σαν αποτέλεσμα της παιδικής εργασίας/δουλείας?
Όλοι τους?
Πως εξηγείται το γεγονός ότι σε πολλές από τις εθνικότητες μεταναστών που ήρθαν, δεν έφεραν μαζί τους γυναικόπαιδα?
Ποιος σώφρων άνθρωπος με ψήγματα έστω αξιοπρέπειας δεν θα ενοχλούνταν από την δουλεία?
Όμως τουλάχιστον εμένα αυτό σαν λόγος δεν με πείθει.. όπως και ο πόλεμος.
Υπάρχει πόλεμος στο Πακιστάν? στη Γεωργία? στη Νιγηρία?
Να μιλήσουμε για φτώχεια να το καταλάβω. Και αυτοί που μείναν εκεί? πως τα βγάζουν πέρα?
Φοβάμαι ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι απλά τυχοδιώκτες σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών. Κατανοητό και δεκτό μέχρις ενός σημείου.
Η επίκληση όμως πάντα ζητημάτων που άπτονται του συναισθηματικού φόρτου δεν νομίζω να βοηθάει...
Με αυτή την έννοια να το δεχτώ!
Όποιος αναγκάζεται να δουλεύει για να ζήσει είναι δούλος. Γιατί τις ώρες δουλειάς δεν είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και ειδικά οι μισθωτοί. Πουλάει αυτές τις ώρες ελευθερίας.
Με αυτή την έννοια όμως, είμαστε όλοι δούλοι...
Πρέπει να πάρουμε δρόμο λοιπόν?
Δηλαδή τα 200 ευρώ το μήνα είναι έμμισθη δουλειά;
Το "υπό συνθήκες που δεν μπορεί να ανεχτεί" νομίζω είναι το κρίσιμο...
Γιατί και εμείς που παραμείναμε εδώ, δεν νομίζω να είμαστε στους προνομιούχους...
Έλληνας γρονθοκόπησε 19χρονο μετανάστη και τον λήστεψε υπό την απειλή μαχαιριού
http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2012/08/19.html
Καλά, τέτοια ενημέρωση έχετε εκει ? LOL
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 39χρονο Παλαιστίνιο (σ.σ. όλοι έτσι δηλώνουν για τα το παίζουν "προσφυγες" και να τους δίνουν άσυλο) για την επίθεση, σε βάρος ενός 19χρονου από τη Συρία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος, ξημερώματα, αφού απείλησε με μαχαίρι και χτύπησε με γροθιές τον 19χρονο από τη Συρία, στη συνέχεια του πήρε το ποσό των 100 ευρώ και μία τσάντα, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.
Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τον 39χρονο και να τον συλλάβουν.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα και χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Ο 39χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
http://www.inews.gr/135/alexandroup...me-machairi-metaxy-allodapon-gia-100-evro.htm
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=159290&catid=4
κλπ...
Να χαίρεστε τις σωστές πηγές σας... lol
@Sotos
Εγώ πάντως (παρότι δεν έχω τύψεις πράγματι) κάνω κάτι για αυτό το φαινόμενο δουλείας.
Αυτό που κάνω είναι να δείχνω την απαιτούμενη διαλλακτικότητα, ανοχή και φυσικά υποστήριξη και αλληλεγγύη σε αυτούς που θέλησαν να ξεφύγουν από τη δουλεία της χώρας τους, και ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, έφτασαν στη δική μου. Φυσικά δεν έχω φτάσει ακόμα στην ύψιστη πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης άλλων (που είναι και τρελό trend απ' ό,τι έχω μάθει) που δεν αγοράζουν Nike ας πούμε, αυτό θέλει δουλειά ακόμα.
Ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση.....
Υ.Γ Τον δολοφόνο του Ιρακινού τον βρήκαν....? Τι λένε οι "πηγές"????
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.