- 19 June 2006
- 15,781
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα στην Ελλαδα βρε συ
Ναι, ήταν συμβολική η κίνηση του αλλοδαπού...
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα στην Ελλαδα βρε συ
Είμαι με τον ΒΙΟS!
Αποτελεί είδηση ότι πακιστάνος μαχαίρωσε...άρειο έλληνα,καλά έκανε και το έβαλε.
Ακολουθεί το γνωστό με το τί είναι είδηση ήγουν:είδηση δεν είναι, ότι σκύλος δάγκωσε άνθρωπο,αλλά ότι άνθρωπος δάγκωσε σκύλο...
(μ' αρέσει και το αβατάρ σου).
Ρατσιστική επίθεση από τάγμα εφόδου και στη Μύκονο
Επίθεση σε οκτώ Πακιστανούς από μια «ομάδα αυτόκλητων προασπιστών της εθνικής καθαρότητας (κοινώς τραμπούκων)», την Τρίτη 21 Αυγούστου, καταγγέλλει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου.
Σύμφωνα με την Κίνηση η επίθεση σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα σε παράπηγμα στην Ψαρού όπου διέμεναν 8 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν. Οι δράστες με ξύλινα αντικείμενα προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε 3 εξ αυτών ενώ τους αφαίρεσαν προσωπικά τους έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου:
Η είδηση προκαλεί ανατριχίλα. Στην Μύκονο, το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, που έγινε διάσημο ανά την υφήλιο για το πνεύμα ανοχής των κατοίκων της, πάντα φιλόξενο στην διαφορετικότητα, αρχίζουν να επικρατούν μισαλλόδοξες νοοτροπίες και πρακτικές!
Από αυτό το συμβάν όμως προκύπτουν πολλά ερωτήματα:
Καταρχήν, γνωρίζουν οι δράστες ότι με τις ενέργειες τους μόνο κακό κάνουν στο νησί; Για πολλά χρόνια και με πολλούς κόπους οι Μυκονιάτες έχουν χτίσει την εικόνα ενός τόπου ανοιχτού στους ξένους ασχέτως εθνικότητας, χρώματος ή άλλων προτιμήσεων, ενός τόπου με παγκόσμια φήμη για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι. Δυστυχώς, τέτοιες ενέργειες αποτελούν όνειδος για τον πολιτισμό μας και αρνητική διαφήμιση για το νησί μας. Αρκεί να αναρωτηθούμε ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις από έναν σοβαρότερο ή θανάσιμο τραυματισμό ανάμεσα στα θύματα μετά από τέτοιου είδους επιθέσεις.
Μας κάνει επίσης εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή της Πολιτείας και των θεσμικών παραγόντων. Συνήθως σε περιπτώσεις αυτοδικίας οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν δράση με το σκεπτικό ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν απειλή για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Παρόλ’ αυτά, μέχρι τώρα δεν ακούσαμε για κάποια προσπάθεια να βρεθούν οι δράστες. Και ρωτάμε: γιατί αυτή η αδράνεια; γιατί επιτρέπεται σιωπηρώς (αφού η σιωπή είναι συναίνεση) στις ομάδες μίσους να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους επιτείνοντας την περιρρέουσα αίσθηση ανασφάλειας;
Επίσης αναρωτιόμαστε: που είναι όλοι αυτοί που σε διαφορετικές περιστάσεις κόπτονται αλαλάζοντας για την εικόνα του νησιού πρός τα έξω; Πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι πεφωτισμένοι υπερπατριώτες που εξανίστανται στην παρουσία των παράνομων μικροπωλητών και των αθίγγανων μοιρολογώντας το κατάντημα του τόπου αλλά τηρούν σιγή ιχθύος για το συγκεκριμένο περιστατικό, που είναι εξαιρετικά σοβαρό;
Όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η υποκριτική στάση μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί, οι Αιγύπτιοι και οι άλλοι κατατρεγμένοι λαοί είναι βολικοί για να μαζεύουν τα σκουπίδια μας, να καθαρίζουν τις τουαλέτες και να κάνουν την λάντζα στα γκλαμουράτα κέντρα διασκέδασης, είναι βολικοί γιατί κοστίζουν ελάχιστα και είναι διατεθειμένοι να κάνουν σχεδόν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί, είναι βολικοί γιατί δεν έχουν πολλές απαιτήσεις και είναι υπάκουοι στα αφεντικά αλλά… αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν, να ζήσουν αξιοπρεπώς παρά σαν κυνηγημένα ποντίκια έτοιμα να πιαστούν στην φάκα της εκμετάλευσης του κάθε ασυνείδητου- ντόπιου και μη- ”επιχειρηματία”.
Τέλος, μας προξενεί εντύπωση η είδηση ότι οι δράστες αφαίρεσαν από τα θύματα τα προσωπικά τους έγγραφα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν και πόσοι από τους μετανάστες που δέχθηκαν επίθεση είχαν στην κατοχή τους νόμιμα έγγραφα (άδεια παραμονής, άδεια εργασίας κλπ). Η κλοπή όμως των προσωπικών εγγράφων υποδηλώνει ότι οι δράστες δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες ”λεπτομέρειες”. Αντιθέτως, αυτό που δείχνουν με τις πράξεις τους είναι ότι επιθυμούν να καταστήσουν παράνομους τους μετανάστες και στερώντας τους κάθε νόμιμης ιδιότητας να βρούν πρόσφορο έδαφος για τις εγκληματικές τους ενέργειες.Τέλος, όσοι από τους έχοντες δημόσιο λόγο εκπέμπουν μηνύματα μίσους, ανακηρύσσοντας εαυτούς δικαστές των ανθρώπινων ζωών, οφείλουν να γνωρίζουν ότι φέρουν αυτούσια την ηθική τουλάχιστον ευθύνη για παρόμοιου τύπου περιστατικά. Οφείλουν να γνωρίζουν ότι αποτελούν το αυγό μέσα στο οποίο εκκολάπτεται το φίδι του ρατσισμού.
H Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου καταδικάζεi τα φαινόμενα βίας κατά συνανθρώπων μας.
Γιατί στη Μύκονο πρέπει να αγωνιστούμε για να βγάλουμε προς τα έξω το καλύτερό μας πρόσωπο.
Γιατί πάσχουμε από καλές ειδήσεις κι όχι από λίγο ακόμα αίμα στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Γιατί στη Μύκονο δεν αξίζει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές.
Γιατί η Μύκονος ήταν, είναι και θα είναι τόπος φιλοξενίας και πολιτισμού.
Ζούμε σε μια Ρωμαϊκή αρένα!
Που εχθρός είναι αυτός με το σπαθί απέναντί μας και όχι αυτοί που επευφημούν στις κερκίδες...
Φαύλος κύκλος.
Γιατί και αυτός απέναντι έχει πειστεί ότι εμείς φταίμε.
Ωπα ρε σεις !!!
Μου βάζετε χέρι γιατί ανέβασα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ με βίντεο? Οι ίδιοι οι μάρτυρες μιλάνε με την φάτσα τους πρώτο πλάνο.
Και η αλήθεια είναι οτι δεν θα το ανέβαζα γιατί δεν είμαι φαν του σπορ, αλλά το έκανα περισσότερο γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω συνέχεια ρεπορτάζ σαν το αμέσως προηγούμενο απο το δικό μου. Δηλαδή εκείνο το ποστ (που καταλήγει φυσικά οτι ήταν χρυσαυγίτες - μπορεί να ήταν, αλλά απο πού αποδεικνύεται αυτό?) δεν σας ενόχλησε? Αυτό που ανέβασα εγώ ήταν το μη αντικειμενικό? Αν δείτε, τα περισσότερα τέτοια λινκς που έχω ανεβάσει, δεν είναι τίποτα άλλο απο διαψεύσεις κάποιων πόστς που ανεβαίνουν και ο uploader των οποίων, δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να τα διασταυρώσει και πολλές φορές ούτε να τα διαβάσει... διαβάζει απλά τον τίτλο και τα κάνει λίνκ... Γιατί αντιδράσατε στο δικό μου ποστ μόνο?
στοιχειώδες αγαπητέ Watson .... διότι εσύ θέτεις ως αναγκαία παράμετρο στην δική σου οπτική γωνία την αντικειμενικότητα και την ορθολογικότητα. Ο uploader, από την άλλη, είναι ένας ευαίσθητος ηθικός μαρξιστής.
Εμένα μου πήραν το φανάρι εκεί στην Κωνσταντινουπόλεως που το γλυκοκοίταζα από μικρός....
Η "συζήτηση" με αντιπαράθεση δήθεν ειδήσεων μου φέρνει ναυτία...Αν είναι έτσι να μετράμε στο τέλος κάθε βδομάδας τον αριθμό των ποστς κάθε πλευράς, να κρατάμε το σκορ και να πέφτει και κανένα στοιχηματάκι βρε αδερφέ...
Ωπα ρε σεις !!!
Μου βάζετε χέρι γιατί ανέβασα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ με βίντεο? Οι ίδιοι οι μάρτυρες μιλάνε με την φάτσα τους πρώτο πλάνο.
Και η αλήθεια είναι οτι δεν θα το ανέβαζα γιατί δεν είμαι φαν του σπορ, αλλά το έκανα περισσότερο γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω συνέχεια ρεπορτάζ σαν το αμέσως προηγούμενο απο το δικό μου. Δηλαδή εκείνο το ποστ (που καταλήγει φυσικά οτι ήταν χρυσαυγίτες - μπορεί να ήταν, αλλά απο πού αποδεικνύεται αυτό?) δεν σας ενόχλησε? Αυτό που ανέβασα εγώ ήταν το μη αντικειμενικό? Αν δείτε, τα περισσότερα τέτοια λινκς που έχω ανεβάσει, δεν είναι τίποτα άλλο απο διαψεύσεις κάποιων πόστς που ανεβαίνουν και ο uploader των οποίων, δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να τα διασταυρώσει και πολλές φορές ούτε να τα διαβάσει... διαβάζει απλά τον τίτλο και τα κάνει λίνκ... Γιατί αντιδράσατε στο δικό μου ποστ μόνο?
Όπως και με το χριστιανισμό, οι χειρότεροι διαφημιστές του σοσιαλισμού είναι οι πιστοί του.
George Orwell
Ο συλλογικός φόβος ερεθίζει το αγελαίο ένστικτο και τείνει να προκαλεί το μένος εναντίον αυτών που δεν θεωρούνται μέρος της αγέλης.
Bertrand Russell
Η προπαγάνδα τού Χάντινγκτον περί ''πολέμου τών πολιτισμών'' ειναι η προπαγάνδα τού ακροδεξιού Μπούς και των παραχριστιανών καθυστερημένων πολιτισμικά Ευαγγελιστών που ήθελαν να κανουν σταυροφορίες με σκοπό να εξαφανίσουν ολοκληρους πολιτισμούς Αράβων κ.λ.π.
Θεωρίες ακροδεξιών πού επαναλαμβάνουν πολεμοχαρή στερεότυπα και εμφανιζονται ως ''απελευθερωτές'' στο Ιράκ και οπου αλλού..Χρόνια τώρα το ίδιο πράγμα .
ελα ρε συ τώρα....οι θεωρίες περί συγκρούσεως πολιτισμών είναι μεταμφιεσμένες οι προ 300 ετών θεωρίες που καθαγίαζαν την αποικιοκρατία.
Να στο εξηγησω εγω ;
Οσο παιρνουμε πλευρες αυτο θα γινεται ,οι κρισεις θα γινονται κατα το δοκουν ,θυμασαι πριν καιρο ενα βιντεο με τον εκπροσωπο των Πακιστανων να μιλα σχετικα με τις συλληψεις που εκαναν μονοι τους ;Τοτε ο Αιμιλιος ειπε οτι δεν βλεπει βιντεο απο το φασιστοκαναλο ,αυτο αλλαξε οπως ειδα http://www.avclub.gr/forum/showthre...η-χώρα?p=1056549709&viewfull=1#post1056549709 .
Αυτο που θελω να πω ειναι το εξης ,οσο καταδικαζω το κυνηγι και την οποιαδηποτε βια προς μεταναστες το ιδιο ακριβως καταδικαζω και τις παραβατικες συμπεριφορες μεταναστων ,οταν κανω το πρωτο ειμαι οκ ,οταν κανω το δευτερο ειμαι φασιστας-ρατσιστης -κακομοιρης κλπ κλπ .
Ολο αυτο ξεκινα απο την σκεψη οτι καλα και ντε ολοι θα πρεπει να διαλλεξουμε πλευρα ,ειναι δλδ αδυνατο καποιος να καταδικαζει και τα δυο ,γιατι αν το δεχτουμε αυτο μπερδευομαστε ,δηλαδη σε ποια πλευρα ανηκει αυτος ;Χαλαει η σαλατα ετσι .Ασε που ειναι συνηθες να κρινουμε συνηθως την αντιδραση και οχι την οποια δραση προκαλεσε την αντιδραση .
Έχει διαφορά να καταδικάζεις τις παραβατικές συμπεριφορές μεταναστών με το να καταδικάζεις συλλήβδην τους μετανάστες με βάση κάποιες παραβατικές συμπεριφορές αυτών. Φασίστας-ρατσιστής -κακομοίρης κλπ είσαι όταν κάνεις το δεύτερο, το πρώτο το κάνουν όλοι.
Μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι ότι το ρατσιστικό έγκλημα έχει αρκετά μεγαλύτερη σοβαρότητα από το ποινικό.
Να στο εξηγησω εγω ;
Οσο παιρνουμε πλευρες αυτο θα γινεται ,οι κρισεις θα γινονται κατα το δοκουν ,θυμασαι πριν καιρο ενα βιντεο με τον εκπροσωπο των Πακιστανων να μιλα σχετικα με τις συλληψεις που εκαναν μονοι τους ;Τοτε ο Αιμιλιος ειπε οτι δεν βλεπει βιντεο απο το φασιστοκαναλο ,αυτο αλλαξε οπως ειδα http://www.avclub.gr/forum/showthre...η-χώρα?p=1056549709&viewfull=1#post1056549709 .
Αυτο που θελω να πω ειναι το εξης ,οσο καταδικαζω το κυνηγι και την οποιαδηποτε βια προς μεταναστες το ιδιο ακριβως καταδικαζω και τις παραβατικες συμπεριφορες μεταναστων ,οταν κανω το πρωτο ειμαι οκ ,οταν κανω το δευτερο ειμαι φασιστας-ρατσιστης -κακομοιρης κλπ κλπ .
Ολο αυτο ξεκινα απο την σκεψη οτι καλα και ντε ολοι θα πρεπει να διαλλεξουμε πλευρα ,ειναι δλδ αδυνατο καποιος να καταδικαζει και τα δυο ,γιατι αν το δεχτουμε αυτο μπερδευομαστε ,δηλαδη σε ποια πλευρα ανηκει αυτος ;Χαλαει η σαλατα ετσι .Ασε που ειναι συνηθες να κρινουμε συνηθως την αντιδραση και οχι την οποια δραση προκαλεσε την αντιδραση .
Ο uploader, από την άλλη, είναι ένας ευαίσθητος ηθικός μαρξιστής.
Σιγουρα το ρατσιστικο εγκλημα ειναι κατι το σοβαροτερο ,δεν υπαρχει -απο οσο εχω διαβασει - ανθρωπος μεσα εδω που να δικαιολογει τετοιες συμπεριφορες ,το συνηθες ειναι να χαρακτηριζεται φασιστας χρυσαβγιτης ρατσιστης οποιος κανει αναφορα σε παραβατικη συμπεριφορα μεταναστη ,συνηθες ειναι επισης να γινεται προσπαθεια να δικαιολογηθουν παραβατικες συμπεριφορες μεταναστων ειτε λεγοντας "ελα μωρα θα πειναγε και πλακωσε τον γερο για 50 ευρω" και τετοια ομορφα ειτε λεγοντας ελα μωρε τωρα και οι Ελληνες κλεβουν-βιαζουν-σκοτωνουν" .Δεν εχει λογικη αυτο .
Αναφερομαι στο οτι δεν θα γινεις ρατσιστης αν πεις "Ναι εκανε εγκλημα ,οσο και αν πειναμε δεν βαραμε τον γεροντα" ,οπως εγω αβιαστα λεω οτι καταδικαζω το κυνηγι μεταναστων απο φασιστες .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.