Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Όντως συμβαίνει αυτό που περιγράφεις Εμίλ...
Μάλιστα τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο όσο περνάει ο καιρός.
Από τη μία βλέπουμε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων (αναπαλαιώσεις διατηρητέων κτιρίων, ανεγέρσεις εμπορικών κέντρων κλπ) και από την άλλη, ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του μόλις αρχίσει να πέφτει ο ήλιος.
Τελικά, αφού συμφωνείς ότι σε κάποιες περιοχές οι μετανάστες δημιουργούν πρόβλημα, που ακριβώς διαφωνούμε;
Η γιαγιά που έχουν στείλει στο νοσοκομείο για να της πάρουν τη σύνταξη δεν θα αποκτήσει ξενοφοβία;
Η μάνα που βλέπει ξένους να σφάζονται μέρα μεσημέρι μπορεί να αφήσει το παιδί της να παίξει στο δρόμο;

Ήρθαν δηλαδή τα άγρια να διώξουν τα ήμερα και εσύ δικαιολογείς τα άγρια; :p

Τι λες ρε Μίχο.....

Παραθέτω πηγές που μιλάνε για το ποιους βολεύει η κατάσταση στο κέντρο και εσύ μου λες οτι δικαιολογώ τα άγρια??? Ποια είναι τα άγρια?? Οι μετανάστες??? και ποια είναι τα ήρεμα ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, κλπ???

Μετανάστες είχε πάντα το κέντρο..... Πρεζάκια είχε πάντα το κέντρο.....

Αυτό τι σημαίνει?? Οτι φταίνε τα πρεζάκια για την κατάντια του κέντρου ή οτι το κράτος ΠΟΤΕ δεν έσκυψε στα προβλήματα τους...??

ή μήπως φταίνε οι μετανάστες για την κατάσταση του κέντρου???

Χάνεις το δάσος όπως τόσοι και τόσοι άλλοι.......

Τα πρεζακια πως τα "σπρωχνουν" στα Εξαρχεια ? Τους απωθουν απο τα πρωην στεκια τους και τους αφηνουν γυρω απο τα Εξαρχεια και για αυτο ριζωσαν ?

Αυτό τι σημαίνει?? Οτι φταίνε τα πρεζάκια για την κατάντια του κέντρου ή οτι το κράτος ΠΟΤΕ δεν έσκυψε στα προβλήματα τους...??

Αλίμονο... Το κράτος έχει στα ώπα ώπα όλους τους υπόλοιπους. Κρίμα που δεν σκύβει στα προβλήματα των μεταναστών και των ναρκομανών...
Τέτοιος διαχωρισμός πια... :p

Πλάκα μου κάνεις Αιμίλιε;
Εδώ σε λίγο το κράτος θα σε φορολογεί και μόνο που ανασαίνεις χωρίς να τους νοιάζει αν μπορείς να φας!

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Τα πρεζακια πως τα "σπρωχνουν" στα Εξαρχεια ? Τους απωθουν απο τα πρωην στεκια τους και τους αφηνουν γυρω απο τα Εξαρχεια και για αυτο ριζωσαν ?

Την εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στην 3ης Σεπτεμβρίου & Στουρνάρη πώς την κρίνεις σαν απόφαση;

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Την εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στην 3ης Σεπτεμβρίου & Στουρνάρη πώς την κρίνεις σαν απόφαση;

Για να την κρινω φανταζομαι οτι πρεπει ναμαι του "χωρου". Δεν το ηξερα καν .

Και για να πω αν καλως ή κακως εκαναν πρεπει να ξερω το "γιατι" πηγε εκει ?

Ειχε φθηνο ενοικιο ? ηταν "στρατηγικη" κινηση ? Ηταν σε καποια πλαισια που δεν ξερουμε ?

Αρα αυτος ειναι ο λογος ? Επειδη πηγαινοερχονται στον ΟΚΑΝΑ ? Γιατι τα βαπορακια δεν εχουν προβλημα οπου πανε οι πελατες πανε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Για να την κρινω φανταζομαι οτι πρεπει ναμαι του "χωρου". Δεν το ηξερα καν .

Και για να πω αν καλως ή κακως εκαναν πρεπει να ξερω το "γιατι" πηγε εκει ?

Ειχε φθηνο ενοικιο ? ηταν "στρατηγικη" κινηση ? Ηταν σε καποια πλαισια που δεν ξερουμε ?

Αρα αυτος ειναι ο λογος ? Επειδη πηγαινοερχονται στον ΟΚΑΝΑ ? Γιατι τα βαπορακια δεν εχουν προβλημα οπου πανε οι πελατες πανε....

Πάτα λίγο φρένο, μην παίρνεις φόρα...Και κυρίως μην βλέπεις παντού κρυφές απειλές και φαντάσματα. Η ερώτησή μου είχε να κάνει με την απορία σου για το πώς "σπρώχνονται" οι ναρκομανείς προς συγκεκριμένες περιοχές. Δηλαδή η αστυνόμευση μιας περιοχής σε αντίθεση με μια άλλη δεν είναι τρόπος; Η εγκατάσταση ενός κεντρικού και όχι πολλών διάσπαρτων Μονάδας Άμεσης Βοήθειας του ΟΚΑΝΑ στον δρόμο που ανέφερα δεν είναι τρόπος;

Να αρχίσω κι εγώ τις ερωτήσεις λοιπόν γιατί φαίνεται να το χοντραίνεις άσχημα. Ποιος είναι ο "χώρος" στον οποίο είμαι εγώ και δεν είσαι εσύ, δεν μου το κάνεις λιανά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Πάτα λίγο φρένο, μην παίρνεις φόρα...Και κυρίως μην βλέπεις παντού κρυφές απειλές και φαντάσματα. Η ερώτησή μου είχε να κάνει με την απορία σου για το πώς "σπρώχνονται" οι ναρκομανείς προς συγκεκριμένες περιοχές. Δηλαδή η αστυνόμευση μιας περιοχής σε αντίθεση με μια άλλη δεν είναι τρόπος; Η εγκατάσταση ενός κεντρικού και όχι πολλών διάσπαρτων Μονάδας Άμεσης Βοήθειας του ΟΚΑΝΑ στον δρόμο που ανέφερα δεν είναι τρόπος;

Μα κρυφες απειλες και φαντασματα (που δεν αποκλειω ναναι οντως πραγματικα) βλεπουν ολοι οσοι αφηνουν υπονοουμενα για εσκεμμενη μετακινηση των τζανκις στα εξαρχεια . Ετσι δεν ειναι ?

Στο ξαναλεω οτι ουτε καν ηξερα οτι εκει εχει παει το ΟΚΑΝΑ. Αλλα με μια πρωτη αναζητηση βλεπω οτι κανεις δεν τον θελει στην γειτονια του. Φυσικο ειναι .

Καπου επρεπε να παει. Τωρα το γιατι πηγε εκει και μαλιστα το κεντρκο δεν ειμαι του "χωρου" για να το απαντησω εγω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Να αρχίσω κι εγώ τις ερωτήσεις λοιπόν γιατί φαίνεται να το χοντραίνεις άσχημα. Ποιος είναι ο "χώρος" στον οποίο είμαι εγώ και δεν είσαι εσύ, δεν μου το κάνεις λιανά;

Αν δεν ειχες την μυγα θα διαβαζες και παρακατω τι γραφω. Λεω για αγνωστα πλαισια της μετακινησης, για οικονομικους λογους(πιθανους).....ειναι φανερο οτι εννοω του επιστημονικου χωρου της διαχειρησης των ανθρωπων αυτων.

Αν δεν ειναι καποιος απο την κοινοτητα τους ολα αυτα που αυτοι συνυπολογιζουν στις αποφασεις τους -μαζι με τις εντολες φυσικα της πολιτειας που αγνοουμε αλλα παντα μας αρεσει να εικαζουμε -δεν μπορουμε να απαντησουμε με βεβαιοτητα το γιατι πηραν την αποφαση να πανε εκει.

Αντιληπτο τωρα ?

καλά το ποιος έχει τη μύγα και τι προσπαθεί να δικαιολογήσει φαίνεται....

μ'αρέσει όμως που μου κάνεις παρατήρηση για κάτι που έκανες πρώτος πριν εσύ...

τελικά ποιος έχει τη μύγα φαίνεται...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αν δεν ειχες την μυγα θα διαβαζες και παρακατω τι γραφω. Λεω για αγνωστα πλαισια της μετακινησης, για οικονομικους λογους(πιθανους).....ειναι φανερο οτι εννοω του επιστημονικου χωρου της διαχειρησης των ανθρωπων αυτων.

Αν δεν ειναι καποιος απο την κοινοτητα τους ολα αυτα που αυτοι συνυπολογιζουν στις αποφασεις τους -μαζι με τις εντολες φυσικα της πολιτειας που αγνοουμε αλλα παντα μας αρεσει να εικαζουμε -δεν μπορουμε να απαντησουμε με βεβαιοτητα το γιατι πηραν την αποφαση να πανε εκει.

Αντιληπτο τωρα ?

Ρε Kosh μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μου σε παρακαλώ. Αρκετά με το κρυφτούλι.
Ανέβασε ο Αιμίλιος πλήθος απόψεων σοβαρών και όχι "χρωματισμένων" (όπως συνήθως), ως και μεσιτών που αναφέρουν με ονόματα ποιοι αγοράζουν φτηνά στο κέντρο και συνεχίζεις και μιλάς για "πιθανά" οικονομικά συμφέροντα; Τι θέλεις δηλαδή να βγει ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΤΕΡΝΑ και να κάνει επίσημη δήλωση ότι σε συνεργασία με υπουργούς και μπάτσους έχει γεμίσει την Πλ. Θεάτρου με ντηλεράκια και τζάνκια για να αγοράσει φτηνά; Δεν "εικάζουμε" λοιπόν όπως έγραψες βολικά αλλά γνωρίζουμε γραφή και ανάγνωση ευτυχώς και διαθέτουμε (όχι όλοι φυσικά) τη στοιχειώδη νοημοσύνη που χρειάζεται για ενώσουμε τις αριθμημένες τελείες όπως κάναμε πιτσιρίκια. Το θυμάσαι το παιχνίδι; Ε, ένωσε τις τελείες ώστε να μην εικάζεις, να γνωρίζεις.
Εκτός λοιπόν από τα links του Αιμίλιου, πάρε μερικά ακόμα στοιχεία αχρωμάτιστα για να "ενώσεις" τις τελείες και να μην αισθάνεσαι ότι πέφτεις από τα σύννεφα.

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/389/υπόθεση-αθήνα-ναρκωτικά
Λυπήσου μας μεσημεριάτικα.

Δεν μιλω με τον καθεναν και ειδικα με βαπορακια.

Αν εσυ μιλας και εχεις να πεις κατι πεστο.

Δεν κατάλαβα το "ύφος" της απάντησης στο "και ειδικά με βαποράκια".....

"Καθαρότητες" αισχίστου είδους δεν θέλησα ποτέ και ούτε θα θελήσω εγώ πάντως.... Δεν είναι επιλογή των ανθρώπων που υποφέρουν απο εξαρτημένες ουσίες ο τόπος εγκατάστασης κέντρων.... Επιλογή συνειδητή των "Αρχόντων" είναι.....

Παρέθεσα και τα οικονομικά οφέλη απο αυτό, πριν λίγο....

Αν τώρα εσύ και ο οποιοσδήποτε γουστάρετε να κυνηγάτε "μάγισσες" και να τις καίτε στην φλόγα της "καθαρότητας", be my guest.....

Αλίμονο... Το κράτος έχει στα ώπα ώπα όλους τους υπόλοιπους. Κρίμα που δεν σκύβει στα προβλήματα των μεταναστών και των ναρκομανών...
Τέτοιος διαχωρισμός πια... :p

Πλάκα μου κάνεις Αιμίλιε;
Εδώ σε λίγο το κράτος θα σε φορολογεί και μόνο που ανασαίνεις χωρίς να τους νοιάζει αν μπορείς να φας!

Κοίτα Μίχο με τους εμπόρους που ζητούν τα κέρδη και δεν κινητοποιούνται μαζί με κατοίκους για μια αξιοπρεπή λύση, δεν ήμουν, ούτε θα είμαι.....ποτέ.

Τα υπόλοιπα είναι σάλτσες για ευρεία κατανάλωση.....

Και επειδή κάτι λέγαμε για Roma, κλπ....τις προάλλες...

Μια ημέρα στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Χαλάνδρι

Στο Δήμο Χαλανδρίου, δίπλα στη λεωφόρο Μεσογείων, βρίσκεται ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους καταυλισμούς Ρομά στην Αττική. Τον καταυλισμό αυτό, στον οποίο ζουν οικογένειες εδώ και σαράντα χρόνια, ο Δήμος θέλει πλέον να τον κατεδαφίσει καθώς δηλώνει πως είναι αυθαίρετος. Οι κάτοικοι του καταυλισμού τονίζουν πως δεν έχουν πρόβλημα να φύγουν, δεδομένου ότι εκεί οι συνθήκες δεν είναι πολύ καλές, αρκεί αυτό να γίνει με το σωστό τρόπο, ώστε να μην μείνουν οι οικογένειες και τα παιδιά στον δρόμο. Το tvxs.gr πέρασε μια μέρα στον καταυλισμό για να δει και να παρουσιάσει πως ζουν οι τσιγγάνοι. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος / Φωτογραφίες: Άννα Αμπάτη

http://tvxs.gr/news/ellada/mia-imera-ston-kataylismo-ton-tsigganon-sto-xalandri