Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Ναι, περιμέναμε όλα αυτά τα χρόνια τα διαφωτιστικά ποστ μερικών συμφουριτών για να μάθουμε τη σύνδεση των εργολάβων με το δημόσιο. Μέχρι σήμερα ζούσαμε στον εικονικό παράδεισο.

Επισης οταν αναρωτιομαστε καποια πραγματα για τα οποια δεν υπαρχουν αποδειξεις (ισως ενδειξεις) εχουμε και τους διαφορους σοφους που πετανε ενα "οτιναναι" χωρις να μιλησουν για το θεμα παρα μονο ξερουν να αφοριζουν και να ειρωνευονται.

Ενταξει καποιοι εχουν την αναγκη να συνομιλουν και να ανταλλασουν αποψεις σε ενα φορουμ και καποιοι απλα θελουν να το εμποδισουν αυτο.

δικιά σου άποψη δεν έχεις;

Ωραία, αν και έχω γράψει κάποια πραγματάκια και φαίνεται η άποψη μου, ας την αναλύσω λίγο περισσότερο. Προσωπικά δεν βλέπω κανένα οργανωμένο σχέδιο με την έννοια που το εννοείται πολλοί εδώ. Δηλαδή δεν βλέπω να υπήρξε κάποια μεθόδευση για να έρθουν οι μετανάστες στο κέντρο, μάλλον φυσιολογικό ήταν να πάνε εκεί αφού αυτό ήταν το κέντρο του εμπορίου της πόλης και εκεί μπορούσαν να βρουν πιο εύκολα δουλειά από τις γειτονιές, εκεί μπορούσε να βρει ο ένας τον άλλο. Εξάλλου και οι Έλληνες πάντα στο κέντρο ερχόντουσαν, η Ομόνοια ήταν τόπος συνάντησης όσων έρχονταν από την επαρχία. Με την παντελή αδιαφορία του κράτους και του δήμου να λύσει τα προβλήματα που συσσωρεύονται για δύο δεκαετίες (οι μετανάστες κατά κύριο λόγο, αλλά και τα ναρκωτικά, οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί σε ορισμένες περιοχές), αλλά και με την κρίση των τριών τελευταίων ετών, ήταν απολύτως φυσιολογική η κατάρρευση των τιμών, αφού ο κόσμος (έλληνες κάτοικοι και έμποροι της περιοχής) φεύγει, και πουλά όσο όσο. Οι επιχειρηματίες και εργολάβοι εκμεταλλεύονται αυτήν ακριβώς την κατάσταση και αγοράζουν σχεδόν τσάμπα. Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η δικιά μου άποψη,..

Μου αρεσει που κανουμε κριτικη στους κυβερνητικους και τις επιλογες τους (την μετακινηση του ΟΚΑΝΑ ας πουμε) για το κεντρο αλλα "ξεχναμε" τι ρολο επαιξαν στην εμπορικη παρακμη του και τα δεκεμβριανα και οι επελασεις των αλητων με τις κουκουλες.

Ολα εχουν παιξει ενα ρολο.

Ορισμένοι προσπαθούν να περιορίσουν το θέμα σε μία παράμετρο του (τον ΟΚΑΝΑ και τα ναρκωτικά, επειδή εδώ ανακατεύεται το κράτος, και μπορούν εύκολα να μιλήσουν για οργανωμένο σχέδιο) και κάνουν ότι δεν βλέπουν τις υπόλοιπες (μετανάστες, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί, δεκεμβριανά και φασαρίες).

Φίλε μου ,η άποψη σου είναι σεβαστή. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Η ερώτηση είναι σοβαρότατη, Αν μένεις στο κέντρο της Αθήνας, να την φιλτράρω διαφορετικά.
Προφανώς (αν μένεις στο κέντρο) να έχεις καλύτερη εικόνα από μένα που μένω στα Πατήσια.

Φίλε μου ,η άποψη σου είναι σεβαστή. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Η ερώτηση είναι σοβαρότατη, Αν μένεις στο κέντρο της Αθήνας, να την φιλτράρω διαφορετικά.
Προφανώς (αν μένεις στο κέντρο) να έχεις καλύτερη εικόνα από μένα που μένω στα Πατήσια.

Το που μένω το γράφω, οπότε θεωρώ κακοπροαίρετη την ερώτηση (θα καταλήξει σε κάτι τέτοιο: "εσύ δεν μένεις εδώ, δεν ξέρεις τι σου γίνεται"). Δεν μιλάμε ξέρεις για κάποια άγνωστη περιοχή, δεν μιλάμε για ένα χωριουδάκι στο πουθενά, μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας που οι περισσότεροι και προσωπική επαφή έχουν (συχνή ή αραιή) αλλά και άφθονη πληροφόρηση από γνωστούς και φίλους, καθώς και από κλασικά ΜΜΕ, αλλά και από το διαδίκτυο.

Μου αρεσει που κανουμε κριτικη στους κυβερνητικους και τις επιλογες τους (την μετακινηση του ΟΚΑΝΑ ας πουμε) για το κεντρο αλλα "ξεχναμε" τι ρολο επαιξαν στην εμπορικη παρακμη του και τα δεκεμβριανα και οι επελασεις των αλητων με τις κουκουλες.

Ολα εχουν παιξει ενα ρολο.

προφανώς.....

http://iskra.gr/index.php?option=co...hina-peiraia&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα

Ναι, τι να σου πω, αλλά έτσι για συμπλήρωμα μας λες και χαζούς. Τελικά θα μας πει κανείς αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο (με μία σοβαρή ανάλυση του, μη μένουμε στην επιφάνεια) να φέρουν τους μετανάστες στο κέντρο (διότι ναρκωτικά, αναρχικοί και αντιεξουσιεστές υπήρχαν και πριν, χωρίς να υποβαθμιστεί τόσο πολύ) και έτσι οι εργολάβοι να διαλύσουν τις τιμές;

Blind boys of Alabama ε; Never heard 'em before. Εσύ που τους ξέρεις, ίσως είναι και αγαπημένο σου group, τι λες, είναι καλοί;

Κοίτα για να τελειώνουμε, γιατί χαζός δεν ξέρω αν είσαι, κουραστικός είσαι σίγουρα πάντως. Σου παρατέθηκαν απόψεις μεσιτών, αστυνομίας, ΟΚΑΝΑ, πολιτών, δημοσιογράφων και εξακολουθείς και ζητάς "σοβαρή" ανάλυση προφανώς μέχρι να εμφανιστεί κάποια της οποίας να σε δικαιώνει το αποτέλεσμα.
Ξαφνικά δε στην κουβέντα μπλέκεις εκτός από τους ναρκομανείς και τους μετανάστες, και τους αντιεξουσιαστές ως παράγοντες υποβάθμισης. Επειδή εγώ θεωρώ γενικά παράγοντες υποβάθμισης τους πασόκους και ειδικότερα τους πασόκους "περιορισμένης ευθύνης", κάνε μου τη χάρη να απευθύνεις τα "σοβαρά" σου ερωτήματα σε άλλους συμφορουμίτες που είναι παράγοντες αναβάθμισης. Άντε μπράβο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελ

Κοίτα για να τελειώνουμε, γιατί χαζός δεν ξέρω αν είσαι, κουραστικός είσαι σίγουρα πάντως. Σου παρατέθηκαν απόψεις μεσιτών, αστυνομίας, ΟΚΑΝΑ, πολιτών, δημοσιογράφων και εξακολουθείς και ζητάς "σοβαρή" ανάλυση προφανώς μέχρι να εμφανιστεί κάποια της οποίας να σε δικαιώνει το αποτέλεσμα.
Ξαφνικά δε στην κουβέντα μπλέκεις εκτός από τους ναρκομανείς και τους μετανάστες, και τους αντιεξουσιαστές ως παράγοντες υποβάθμισης. Επειδή εγώ θεωρώ γενικά παράγοντες υποβάθμισης τους πασόκους και ειδικότερα τους πασόκους "περιορισμένης ευθύνης", κάνε μου τη χάρη να απευθύνεις τα "σοβαρά" σου ερωτήματα σε άλλους συμφορουμίτες που είναι παράγοντες αναβάθμισης. Άντε μπράβο...

Ως αντιεξουσιαστής δεν σου αρέσει να μπλέκουν και τους ομοϊδεάτες σου στην υποβάθμιση, αλλά το χεράκι τους το έχουν βάλει κι αυτοί σε μεγάλο βαθμό. Μπορείς να θεωρείς ως παράγοντες υποβάθμισης και τους πασόκους και όποιους άλλους θέλεις, δεν είμαι δικηγόρος κανενός για να με ενοχλήσει η θέση σου...

Για την υποβαθμιση του Κεντρου πανω απ'ολα φταινε οι πορειες...Ειναι η γενεσιουργος αιτια για ολα.Να απαγορευτουν παραυτα...
Επσιης φταινε και τα Δεκεμβριανα του '44 και ο λοχος των Εξαρχειων...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελ

Ξαφνικά δε στην κουβέντα μπλέκεις εκτός από τους ναρκομανείς και τους μετανάστες, και τους αντιεξουσιαστές ως παράγοντες υποβάθμισης. Επειδή εγώ θεωρώ γενικά παράγοντες υποβάθμισης τους πασόκους ....

Οι πασοκοι (και η νοοτροπια τους) μπορει να ειναι αιτια καταστροφης της γενικοτερης ζωης του τοπου αλλα τουλαχιστον δεν εβαλαν στο ματι τους εμπορους . Προφανως γιατι δεν προεβλεπαν στο να γκετοποιησουν το κεντρο της Αθηνας οπως οι αντεξουσιαστες που μετα τα δεκεμβριανα ηταν φανερο οτι ηθελαν ενα δικο τους "κρατος" στο Αθηναικο κρατος.

Τελος παντων δυστηχως η ιστορια και μονο θα δειξει ποια αποψη ειναι η σωστη και θα περασουν αρκετα χρονια πριν το δουμε αυτο.

Για την υποβαθμιση του Κεντρου πανω απ'ολα φταινε οι πορειες...Ειναι η γενεσιουργος αιτια για ολα.Να απαγορευτουν παραυτα...
Επσιης φταινε και τα Δεκεμβριανα του '44 και ο λοχος των Εξαρχειων...

Ξέχασες και το Πολυτεχνείο του 1973, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και τον θόρυβο (από αυτοκίνητα, βόμβες μολότωφ, και δακρυγόνα συν τοις άλλοις). Μπόλικες παράμετροι τελικά... :BDGBGDB55:

χααχχαχααχ!!!! ή LOL.....

Ναι ναι.... οι αντιεξουσιαστές φταίνε, οι αναρχικοί, τα πρεζάκια........και τα δέντρα.... Το δάσος ποτέ.....

Πηγαίντε στο ΒΟΞ που το έχουν κάνει ΣΤΟΛΙΔΙ της πλατείας, πηγαίντε στο Πάρκο Ναυαρίνου που επίσης έχει γίνει τοπος αναψυχής και κουλτούρας με πάμπολλες ταινίες, πρόσφατα, κάθε Τρίτη... Πηγαίντε Παρασκευή βράδυ στις 3.00(ξημερώματα) η ώρα να δείτε κόσμο στην πλατεία να μιλάει για ότι θέλεις, απο γκόμενες, μέχρι επαναστάσεις.... Ελάτε κάθε Κυριακή στο στέκι Μεταναστών να δείτε συλλογική κουζίνα....

Πηγαίντε στην Τοσίτσα να δείτε το άντρο των πρεζεμπόρων που δεν τους πειράζει κανείς γιατί η αστυνομία δεν αφήνει κανέναν.....να τους πειραξει....

ή μείνετε στον "κόσμο" σας......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτι

Οι πασοκοι (και η νοοτροπια τους) μπορει να ειναι αιτια καταστροφης της γενικοτερης ζωης του τοπου αλλα τουλαχιστον δεν εβαλαν στο ματι τους εμπορους . Προφανως γιατι δεν προεβλεπαν στο να γκετοποιησουν το κεντρο της Αθηνας οπως οι αντεξουσιαστες που μετα τα δεκεμβριανα ηταν φανερο οτι ηθελαν ενα δικο τους "κρατος" στο Αθηναικο κρατος.

Τελος παντων δυστηχως η ιστορια και μονο θα δειξει ποια αποψη ειναι η σωστη και θα περασουν αρκετα χρονια πριν το δουμε αυτο.

Μου αρέσει που δεν σου αρέσουν οι θεωρίες συνωμωσίας κατά τα άλλα και ζητάς αποδείξεις για τα προφανή ενώ ταυτόχρονα εκφράζεις σίγουρη άποψη για ζητήματα που προφανώς δεν γνωρίζεις.
Από πού λοιπόν προκύπτει και πώς αποδεικνύεται ότι οι αντιεξουσιαστές (αλήθεια πώς ορίζονται και πώς εκπροσωπείται το σύνολό τους; ) ήθελαν δικό τους "κράτος" και μάλιστα ήταν και φανερό;
Για πες μου και μένα που δεν είμαι στον "χώρο" να μάθω...

χααχχαχααχ!!!! ή LOL.....

Ναι ναι.... οι αντιεξουσιαστές φταίνε, οι αναρχικοί, τα πρεζάκια........και τα δέντρα.... Το δάσος ποτέ.....

Πηγαίντε στο ΒΟΞ που το έχουν κάνει ΣΤΟΛΙΔΙ της πλατείας, πηγαίντε στο Πάρκο Ναυαρίνου που επίσης έχει γίνει τοπος αναψυχής και κουλτούρας με πάμπολλες ταινίες, πρόσφατα, κάθε Τρίτη... Πηγαίντε Παρασκευή βράδυ στις 3.00(ξημερώματα) η ώρα να δείτε κόσμο στην πλατεία να μιλάει για ότι θέλεις, απο γκόμενες, μέχρι επαναστάσεις.... Ελάτε κάθε Κυριακή στο στέκι Μεταναστών να δείτε συλλογική κουζίνα....

Πηγαίντε στην Τοσίτσα να δείτε το άντρο των πρεζεμπόρων που δεν τους πειράζει κανείς γιατί η αστυνομία δεν αφήνει κανέναν.....να τους πειραξει....

ή μείνετε στον "κόσμο" σας......

Είδες τι παθαίνει κανείς όταν φορά γυαλάκια με συγκεκριμένο χρώμα; Βλέπει κάποια πράγματα, και άλλα όχι. Αν διάβαζε χωρίς τα γυαλάκια θα έβλεπε άλλα πράγματα, ας πούμε ότι ο βασικός λόγος της υποβάθμισης είναι η συρροή των μεταναστών και τα ναρκωτικά. Οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί, απλά αναφέρθηκαν ως δευτερεύουσες παράμετροι στην υπόθεση (εξάλλου το έγραψα και πριν, αυτοί υπήρχαν και παλιότερα, πριν την υποβάθμιση).

Παρεμπιπτόντως, η ειδυλλιακή εικόνα που περιγράφεις έρχεται σε πλήρη αντίφαση με δημοσιεύματα που έβαλες ο ίδιος πριν, αλλά ακόμα και την ίδια την ιδέα και θεωρία περί οργανωμένης υποβάθμισης.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστ

Μου αρέσει που δεν σου αρέσουν οι θεωρίες συνωμωσίας κατά τα άλλα και ζητάς αποδείξεις για τα προφανή ενώ ταυτόχρονα εκφράζεις σίγουρη άποψη για ζητήματα που προφανώς δεν γνωρίζεις.
Από πού λοιπόν προκύπτει και πώς αποδεικνύεται ότι οι αντιεξουσιαστές (αλήθεια πώς ορίζονται και πώς εκπροσωπείται το σύνολό τους; ) ήθελαν δικό τους "κράτος" και μάλιστα ήταν και φανερό;
Για πες μου και μένα που δεν είμαι στον "χώρο" να μάθω...

Μου αρεσει που στην φραση σου απαραιτητα βαζεις το "εκφράζεις σίγουρη άποψη για ζητήματα που προφανώς δεν γνωρίζεις" ενω πιο κατω θελεις να μαθεις γιατι δεν εισαι στον χωρο (χωρις εισαγωγικα).

Θεωρεις βεβαιο οτι ο συνομιλητης σου "δεν ξερει" αρα εσυ ξερεις και του ζητας να σου πει την αποψη του αντι να του μεταφερεις την δικη σου.

Αυτο δεν λεγεται κουβεντα.....Αν θες κουβεντα τουλαχιστον μαζι μου να εισαι καλοπροαιρετος και οχι "ρωταω εκ του πονηρου".