Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...
Εχει αποδειχθεί οτι τελικά οι γονείς τους είναι αυτοί που δεν τα αφήνουν να πάνε σχολείο και δευτερευόντως οι μπαλαμοί...
Οσες φορες εχω μιλησει με τσιγγανους το ιδιο εχω συμπερανει και εγω.
Υπηρχε εποχη που καναμε για βδομαδες γυρισματα σε καταυλισμους τους και πιστευω οτι εχουν μπει σε εναν εναν τετοιο φαυλο κυκλο επιβιωσης και κοινωνικης συμπεριφορας και αναζητησης διεξοδων που δεν μπορουν ευκολα να βγουν απο αυτον.
Αν σκεφθει κανεις τον δικο του φαυλο κυκλο ζωης που δυσκολα ξεφευγουμε και εμεις απο αυτον τοτε δεν ειναι δυσκολο να τους καταλαβεις γιατι επιλεγουν να μην στελνουν τα παιδια τους για να μορφωθουν (στην πλειοψηφια τους) και προτιμουν να τα βγαζουν απο μωρα στον δρομο για ελεημοσυνη και οτιδηποτε ειναι για ενα παιδακι η καταδικη της παιδικης τους ζωης.
Το οτι ζουν και σε καταυλισμους εχουν δηλαδη και παρομοια προτυπα και ετσι δεν μενουν μονοι να αρχισουν να σκεφτονται την διαφορετικοτητα των υπολοιπων πολιτων (προσβαση σε παιδεια, σταθεροι υγειονομικοι ελεγχοι, καλυτερες συνθηκες διαβιωσης και διατροφης) και γιατι οχι να προσπαθησουν να την αναζητησουν και να ενταχθουν σε αυτην.
Αν το κρατος ηθελε να τους βοηθησει να ενταχθουν νομιζω πως το πρωτο που θα επρεπε να κανει ειναι να απαγορευσει τους καταυλισμους τους, να τους παρεχει βοηθεια να μεινουν σε κανονικα σπιτια να φτιαξει κανα σχολειο με εμφαση στις ειδικες τους αναγκες (γλωσσας κυριως) και γιατι οχι να αναπτυξουν τις ειδικες τους ικανοτητες οπως η μουσικη κλπ.
Οτιδηποτε απο αυτα πιθανον και να τους ξεκολλουσε απο το βουρκο της παρανομιας που βλεπουν τοσο φυσιολογικα απο μικρα παιδια ακομα.
Δυστηχως σε λαθος κρατος ευχομαστε τετοια πραγματα. Απο την αλλη αναρωτιεμαι γιατι πχ στην Γαλλια εδειξαν τοσο σκληρο προσωπο οι αρχες διωχνοντας τους. Προσπαθησαν αυτοι με πολυ σοβαροτερο κοινωνικο κρατος απο το δικο μας (και οχι με τα δικα μας οικονομικα αδιεξοδα) να τους ενταξουν ?