Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Είναι μια μορφή πίεσης προς την πολιτεία να αφήσει τα πράγματα ως έχουν... πχ. τα δικαστήρια βάζουν το συμφέρον των παιδιών σε πρωτο πλάνο πριν εκδώσουν μια απόφαση - ίσως και ο Δημος αναγκαστεί να αναθεωρήσει... Δεν είναι καθόλου κακή κίνηση απο μέρους των τσιγγάνων... Πανέξυπνο θα έλεγα...

το συμφέρον των παιδιών είναι να πάνε σχολείο, το αν θα πάνε στο Χαλάνδρι ή στους Αμπελόκηπους πχ, λίγη σημασία έχει ......

οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των ρομα αναφέρονται στο άρθρο και δεν έχουν να κάνουν με όσα είπες ..........

τα υπόλοιπα είναι "θεωρίες" .....

το συμφέρον των παιδιών είναι να πάνε σχολείο, το αν θα πάνε στο Χαλάνδρι ή στους Αμπελόκηπους πχ, λίγη σημασία έχει ......

οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των ρομα αναφέρονται στο άρθρο και δεν έχουν να κάνουν με όσα είπες ..........

τα υπόλοιπα είναι "θεωρίες" .....

Στην 1η πρόταση συμφωνώ. Στην 2η, αναφέρεσαι σε ένα καταυλισμό που δεν έχει φως και νερό... Φυσικά και είναι αντικειμενικές δυσκολίες... Πες μου όμως, π.χ. για το Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια, που και νερό έχουν, και ηλεκτρικό και δικά τους σπίτια...

Last edited:
το διάβασες το άρθρο ?

η μελέτη αφορά 35 καταυλισμούς σε όλη την Ελλάδα ....

http://tvxs.gr/news/ελλάδα/μόνο-ένα-στα-δέκα-παιδιά-ρομά-πηγαίνει-σχολείο

και πουθενά δεν αναφέρεται οτι οι γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί (όπως είπες) τα παιδιά στους ρομά είναι επένδυση !!!!!!!!!!

λίαν επιεικώς "θεωρίες" ......

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Εχει αποδειχθεί οτι τελικά οι γονείς τους είναι αυτοί που δεν τα αφήνουν να πάνε σχολείο και δευτερευόντως οι μπαλαμοί...

Οσες φορες εχω μιλησει με τσιγγανους το ιδιο εχω συμπερανει και εγω.

Υπηρχε εποχη που καναμε για βδομαδες γυρισματα σε καταυλισμους τους και πιστευω οτι εχουν μπει σε εναν εναν τετοιο φαυλο κυκλο επιβιωσης και κοινωνικης συμπεριφορας και αναζητησης διεξοδων που δεν μπορουν ευκολα να βγουν απο αυτον.

Αν σκεφθει κανεις τον δικο του φαυλο κυκλο ζωης που δυσκολα ξεφευγουμε και εμεις απο αυτον τοτε δεν ειναι δυσκολο να τους καταλαβεις γιατι επιλεγουν να μην στελνουν τα παιδια τους για να μορφωθουν (στην πλειοψηφια τους) και προτιμουν να τα βγαζουν απο μωρα στον δρομο για ελεημοσυνη και οτιδηποτε ειναι για ενα παιδακι η καταδικη της παιδικης τους ζωης.

Το οτι ζουν και σε καταυλισμους εχουν δηλαδη και παρομοια προτυπα και ετσι δεν μενουν μονοι να αρχισουν να σκεφτονται την διαφορετικοτητα των υπολοιπων πολιτων (προσβαση σε παιδεια, σταθεροι υγειονομικοι ελεγχοι, καλυτερες συνθηκες διαβιωσης και διατροφης) και γιατι οχι να προσπαθησουν να την αναζητησουν και να ενταχθουν σε αυτην.

Αν το κρατος ηθελε να τους βοηθησει να ενταχθουν νομιζω πως το πρωτο που θα επρεπε να κανει ειναι να απαγορευσει τους καταυλισμους τους, να τους παρεχει βοηθεια να μεινουν σε κανονικα σπιτια να φτιαξει κανα σχολειο με εμφαση στις ειδικες τους αναγκες (γλωσσας κυριως) και γιατι οχι να αναπτυξουν τις ειδικες τους ικανοτητες οπως η μουσικη κλπ.

Οτιδηποτε απο αυτα πιθανον και να τους ξεκολλουσε απο το βουρκο της παρανομιας που βλεπουν τοσο φυσιολογικα απο μικρα παιδια ακομα.

Δυστηχως σε λαθος κρατος ευχομαστε τετοια πραγματα. Απο την αλλη αναρωτιεμαι γιατι πχ στην Γαλλια εδειξαν τοσο σκληρο προσωπο οι αρχες διωχνοντας τους. Προσπαθησαν αυτοι με πολυ σοβαροτερο κοινωνικο κρατος απο το δικο μας (και οχι με τα δικα μας οικονομικα αδιεξοδα) να τους ενταξουν ?

Πάντως ακόμη και ο Χότζα στην Αλβανία είχε αποτύχει να τους εντάξει σε μόνιμους καταυλισμούς (με σπίτια φυσικά). Και φυσικά και άλλες χώρες (πχ Βρετανία, όπου γυρνάνε πλέον με trailers).
Έχουν ένα τρόπο ζωής εδώ πολλούς αιώνες και πάντα στις παρυφές των άλλων κοινωνιών. Αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει εύκολα.

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

το διάβασες το άρθρο ?

η μελέτη αφορά 35 καταυλισμούς σε όλη την Ελλάδα ....

http://tvxs.gr/news/ελλάδα/μόνο-ένα-στα-δέκα-παιδιά-ρομά-πηγαίνει-σχολείο

και πουθενά δεν αναφέρεται οτι οι γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί (όπως είπες) τα παιδιά στους ρομά είναι επένδυση !!!!!!!!!!

λίαν επιεικώς "θεωρίες" ......

''θεωρίες'' Αουσβιτς για φυλές που κυλιούνται στον βούρκο..:ADFADF1::ADFADF1::ADFADF1:

@Kosh
είναι άλλο πράγμα η προσωπική εκτίμηση, η οποία αναλόγως του δείγματος μπορεί να είναι και εσφαλμένη
και άλλο η βεβαιότητα , οι "θεωρίες" και η εύκολη καταδίκη αδυνάμων ...

δυστυχώς για ορισμένους, τα στοιχεία είναι μάλλον συντριπτικά,
με καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό μαθητών Ρομά στο Ψάρι Ασπροπύργου, με τις σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται σε διάφορες έρευνες και μελέτες αλλά και με ιστορικό άρνησης γονιών σε διάφορες περιοχές (Λαμία, Περαία, Χαλάνδρι κλπ) να δεχτούν ρομικά παιδιά μαζί με τα δικά τους δεν προκύπτει από πουθενά οτι οι γονείς Ρομά δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο γιατί τα θεωρούν .......... επένδυση .........

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228306

http://www.uth.gr/tovima/60/6.pdf

Last edited:
Πες οτι δεν εχει κανεις προσωπικη εμπειρια (εγω εχω οπως ειπα).

Ολα αυτα τα παιδια που βλεπουμε καθημερινα να "εργαζονται" μονα τους ή στο πλαι των γονιων τους ειναι παιδια που τους αρνηθηκε η προσβαση στην παιδεια απο εξωοικογενειακους παραγοντες (αλλους γονεις "λευκοτερων" παιδιων) ή ειναι επιλογη των γονιων τους ?

Και οι μελετες που γινονται (φανταζομαι ρωτωντας τους ιδιους) ποιος μας βεβαιωνει οτι ειναι ακριβεις ? Ειδικα οταν εχουν να κανουν με μια κοινοτητα που δεν θελει και πολλα πολλα με τους μπαλαμους γιατι ειναι και αυτοι με την σειρα τους ρατσιστες απεναντι τους.

Γενικα μιας και ειμαι απιστος θωμας θα ηθελα να ξερω και την μεθοδολογια της ερευνας.

Προσεξε δεν αμφισβητω οτι υπαρχουν τα περιστατικα αρνησης αλλων γονιων. Ισα ισα μαλλον θεωρω οτι δεν καταγραφονται και ολα.

Αλλα εχοντας μια εμπειρια μαζι τους δεν πειθομαι οτι για ολα ευθυνονται οι κακοι μπαλαμοι....

Θες στοιχεία από μια έρευνα, ενώ ο ίδιος βγάζεις εύκολα συμπεράσματα από αυτά που βλέπεις στον δρόμο...

whatever...

ρε συ Ναθ, εδώ λέμε οτι υπάρχει καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό μαθητών Ρομά στο Ψάρι Ασπροπύργου ...

δλδ τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος για να πειστεί οτι υπάρχουν δυσκολίες πέρα από την τυχόν άρνηση ορισμένων γονιών ?

Last edited:
Επισης αντιδρασεις γονιων που θεωρουν οτι τα παιδια μεταναστων στο σχολειο παραλληλα με τα δικα τους ειχαμε απο αρκετα παλια με την πρωτη γενια παιδιων απο βορειοηπειρωτες και Αλβανους -αναφερω αυτους σαν μια πολυ μεγαλη κοινοτητα μεταναστων που ηθελε να ενσωματωθει ομως και δεν επεδιωκε εξαρχης να ζησει αποκομμενη και με τους δικους της νομους και εθιμα -

Τελικα και τα παιδια τους εγιναν ενα με τα Ελλαδιτακια και προοδευσαν και τελικα παρα πολλα απο αυτα αριστευσαν παρολες τις ηλιθιες αντιδρασεις. Για αυτο δεν πειθομαι οτι ειναι μονο θεμα των "αλλων". Ειναι και θεμα φυλης και κουλτουρας τελικα.

ρε συ Ναθ, εδώ λέμε οτι υπάρχει καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό μαθητών Ρομά στο Ψάρι Ασπροπύργου ...

δλδ τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος για να πειστεί οτι υπάρχουν δυσκολίες πέρα από την τυχόν άρνση ορισμένων γονιών ?

Μιλας για αρνηση επισημων φορεων ?Απο την εκπαιδευτικη κοινοτητα δηλαδη ?

δεν είπε κανείς οτι είναι μόνο θέμα των άλλων, εσύ έθεσες την εναλλακτική οτι φταίνε (μόνο) οι κακοί μπαλαμοί ...

σαφώς και θα υπάρχουν και γονείς που βγάζουν τα παιδιά τους στο μεροκάματο, σαφώς υπάρχουν και σοβαρές ελλείψεις στις εκπαιδευτικές δομές και τέλος σαφώς υπάρχουν και ρατσιστικές αντιλήψεις (παιδιά - επένδυση κοκ) ......

Αν προκειται για αρνησεις εκπαιδευτικων ή συλλογου γονεων και κηδεμονων ή του διευθυντη τοτε θα πρεπει να παραπεμφθει στην δικαιοσυνη. Φανταζομαι οτι ειναι παρανομη αυτη η σταση και παραβιαζουν το συνταγμα.

Εκτος αν συντρεχουν ειδικοι εκπαιδευτικοι λογοι διαχωρισμου των μαθητων (οχι αρνησης αυτο δεν συζητειται) οπως η γλωσσα στην οποια θα εχουν αντικειμενικα δυσκολια τα παιδια αυτα.Τοτε δεν βλεπω με κακο ματι την εκπαιδευση τους σε κατευθυνσεις περισσοτερο ρεαλιστικες ωστε σε καποιο διαστημα να μπορουν να ενσωματωθουν με τα αλλα παιδια .

Ενας απο τους συχνους λογους που βλεπω ειναι η μη υπαρξη μεταφορικου μεσου απο το καταυλισμο στο σχολειο.

Δηλαδη αν εγω παρω την αποφαση να παω να κανω σκηνη στην κορυφη του Υμηττου και δεν εχω μεταφορικο μεσο θα παραπονεθω που δεν περναει λεωφορειο αρα δεν στελνω και το παιδι μου σχολειο ?

Ολες οι κοινωνιες μαζευονται γυρω απο καποιες βασικες παροχες. Σχολεια , νοσοκομεια, υδρευση.

Στην Ανθηλη πχ που αναφερει στην παραγραφο 10 υπαρχουν γονεις που πηγαν κοντα στο σχολειο εγκαταλειποντας τον καταυλισμο τους αλλα δεν τους δεχονται. Αυτο ειναι κατι που απαιτει οντως σοβαρη αντιμετωπιση απο το κρατος. Γιατι ειναι στην σωστη κατευθυνση ενσωματωσης τους στην κοινωνια.

Last edited:
σκοτώστε τους να τελειώνουμε... να μη ψάχνουμε ρεαλιστικές λύσεις...

Αυτα τα λενε οι φασιστες δεν αρμοζουν σε ενα κρατος που θελει να κρατηθει ζωντανο ψυχικα και ηθικα τετοιες λυσεις.

Η ουσία ειναι μια οποίος ΣΕΒΕΤΕ την χώρα μου και προσφέρει σε αυτήν ειναι καλοδεχούμενος και καμμια χρυσή αυγη δεν θα τολμήσει να τον ακουμπήσει οπως έγινε με τον Σοφοκλη τον Σχορτσιανιτη ολοι είμαστε μαζύ του,οπως ειναι στη ομαδα μου ο Αλβανός Κάτσε που θελει να παίξει και στην εθνική Ελλάδας και ας ξυνιζουν οι ακροδεξιοι που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και στην δική μου ,οποίος όμως ειναι εδώ και κλέβει σκοτώνει κλπ. Πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά .Δυστυχως σε αυτήν την κατηγορία ειναι πολλοί ξένοι λαθραιοι οι οποίοι για 5 ευρω μπορούν να κάνουν τα παντα ......ΚΆΤΣΕ (ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ )ΨΥΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΟΚΑΡΑ :):)

@Kosh

Στη σελίδα 5 δεν είναι μόνο η περίπτωση της Ανθήλης, αλλά όλες οι υποπεριπτώσεις στο ΙΙΙ. Κοινότητες Ρομά χωρίς πρόσβαση σε σχολείο λόγω άρνησης σχολείου ..

ενώ στη σελίδα 4, οι υποπεριπτώσεις του ΙΙ αφορούν γκετοποίηση και φυλετική διάκριση ....

https://docs.google.com/viewer?a=v&...DzTs-m&sig=AHIEtbSLI685kjK-MbMBcRfOI8fO81ThZQ

Last edited: