Αγαπητέ Μιχάλη το Κράτος ευθύνεται για την κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα και μόνο αυτό.... Εσύ περιγράφεις μία κατάσταση και πολύ καλά κάνεις....αλλά δεν λες απο που προέκυψε αυτή η κατάσταση και ποιος ευθύνεται. Στην συνέχεια μου λες οτι υπάρχουν εκεί μετανάστες εδώ και 100 χρόνια και κάποιοι, σήμερα(ενω 100 χρόνια ήταν ήσυχοι), δημιουργούν προβλήματα δίνοντας "πάτημα" στους Χ.Α....
Μα δεν αναφέρεις και πάλι οτι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω της κατάστασης της χώρας και των ευθυνών της κυβέρνησης. Επισης όταν αναφέρεις οτι βρήκαν "πάτημα" οι Χ.Α. φαίνεται οτι τους δίνεις και ένα "άλλοθι" να κάνουν οτι κάνουν....
Άλλοθι δεν δίνω σε κανέναν.
Δεν δίνω όμως και στον μετανάστη που βγάζει το μαχαίρι και σφάζει όποιον μπορεί να έχει 10 ευρώ στη τσέπη του.
Την ίδια φιλοσοφία, ότι φταίει το κράτος, την έχουν και οι ανεγκέφαλοι που έβαλαν τη συμμορία της ΧΑ στη Βουλή!
Φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί οι φασίστες το κάνουν σε οτιδήποτε είναι σκουρόχρωμο και προφανώς δεν περιμένουν "πατήματα"...για να "δράσουν"..
Αιμίλιε, πλακώνομαι στο ξύλο με ΧΑυγήτες πολλά χρόνια πριν ο μέσος Έλληνας ακούσει ότι υπάρχουν.
Από τότε που στήθηκε η Φωκίωνος Νέγρη και προσπαθούσαν να την κάνουν στέκι τους.
Δεν μπορείς να φανταστείς τι φασαρίες γινόντουσαν τη δεκαετία του '90 για να απωθηθούν από τη Δροσοπούλου και να βρεθούν πάνω από την αγορά της Κυψέλης.
Όπως δεν ξέρεις τι πλήγμα ήταν για αυτούς το να βρίσκονται τόσο μακρυά από τα γραφεία τους.
Ο κόσμος της Κυψέλης που σήμερα κατηγορείτε για φασίστες κρατούσε ανενεργή τη ΧΑ επί 25 χρόνια.
Πίστεψέ με, αυτός ο κόσμος, αν δεν είχε προβλήματα σήμερα θα βρισκόταν πάλι με μαχαίρια και τσεκούρια απέναντί τους και όχι αμέτοχος.
Να με συγχωρείς αλλά αν μου επιτεθούν και με βαράνε για δύο μέρες, μου καταστρέφουν την περιουσία μου που έφτυσα αίμα για να την κάνω και το Κράτος με τα πειθήνια όργανα του κάθεται και "κοιτά", τότε και τουφέκια θα πάρω και μαχαίρια και οτι θες, να προστατέψω την οικογένεια μου και την περιουσία μου....και θα είμαι και απόλυτα δικαιολογημένος...
Άρα, καλά κάνουν όσοι Έλληνες έχουν κακοποιηθεί από μετανάστες ή τους έχουν καταστρέψει την περιουσία μετανάστες να βγάζουν ντουφέκια και να κυνηγάνε όποιον μετανάστη βρουν μπροστά τους;
Αυτή η δικαιολογία ισχύει μόνο αν δεν έχεις Ελληνική υπηκοότητα;
Ή αν κυνηγάς μόνο Έλληνες;
Αυτή τη δικαιολογία χρησιμοποιούν ξέρεις και οι ΧΑυγήτες.
Υ.Γ Καλά για τον Πακιστανό σου απάντησα..... Τα περί blog δεν έχουν σχέση και το έχεις ξανααναφέρει..... Το blog και τα ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά μέσα, παραθέτουν το πόρισμα του ιατροδικαστή, οπότε πάει περίπατο το επιχείρημα περι blog.... Στο πόρισμα αναφέρομαι και μόνο σε αυτό...
Τα περί blog (και γενικά περί internet) είναι αυτό που πιστεύω. Και δεν είμαι ο μόνος. Για αυτό και το ξαναλέω.
Ας δούμε λοιπόν ποια θα είναι η κατάληξη.
Αν κάποιος τη γράψει βέβαια...
Ωστόσο,έχεις μια ισχυρή τάση να απλοποιείς ή να αντιμετωπίζεις αυθόρμητα και συναισθηματικά τα πράγματα.Ξαναγύρνα στην αρχή του άλλου θέματος για την ΧΑ που εσύ ξεκίνησες,να δείς πόσο "ελαφρά" αντιμετώπιζες την ψήφο στην ΧΑ,σαν περιστασιακή και διαμαρτυρίας.
Διονύση μου, εκείνο το μήνυμα το έγραψα πριν το δεύτερο γύρο εκλογών.
Είμαι άνθρωπος που ακόμη πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι.
Δυστυχώς διαψεύστηκα πανηγυρικά.
Τα περί μαχαιρώματος του κουρέα το εξαντλήσαμε νομίζω-άν κι είδα ένα βίντεο με τον ίδιο στο νοσοκομείο,που έλεγε,ότι θεωρεί το μαχαίρωμά του σαν προσπάθεια να τον διώξουν απο την περιοχή και το μαγαζί του.Κάτι είναι μπερδεμένο στην όλη ιστορία.
Το προηγούμενο μήνυμά μου ήταν το sequel. Τι έγινε μετά το μαχαίρωμα.
Αυτές οι ιστορίες είναι καθημερινές εκεί.
Όποτε θέλεις, σε πάω στη γειτονιά μία βόλτα να μιλήσεις στον κόσμο να σου πει τι βλέπουν τα μάτια τους κάθε μέρα.
Δεν θα σε πάω σε τίποτα ξυρισμένους ντουλαπάτους, θα σε πάω σε μετανάστες, οικογενειάρχες που έχουν στήσει το μαγαζί τους στην περιοχή.
Το να στεκόμαστε στο "Έλληνας χτύπησε Πακιστανό στη Βέροια" ενώ στη γειτονιά μας έχουμε πόλεμο με θύματα και από τις δύο πλευρές είναι τουλάχιστον αστείο.
Είναι σαν να κλαίμε γιατί η τάδε έσπασε το νύχι της μεταφέροντας τρόφιμα στους Βιετκόγκ την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ.
Η βασική μας κόντρα,ήταν με το θέμα των ρομά στο Χαλάνδρι και την φασίζουσα συμπεριφορά των ντόπιων εκεί.Οι άνθρωποι εκεί-και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας,αντιδρούν σαν φασίστες,τέρμα και τελεία,δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ή ελαφρυντικό για τέτοια φαινόμενα.Η Ελληνική κοινωνία είναι βαριά άρρωστη κι όσο δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε,γιατί δεν μας αρέσει,τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.
Δυστυχώς δεν φασίζουν μόνον οι 500000 που ψήφισαν την ΧΑ.Είναι πολύ περισσότεροι...
Δεν ξέρω γιατί αντέδρασαν έτσι οι κάτοικοι του Χαλανδρίου. Δεν μένω εκεί, δεν ξέρω με ποια φιλοσοφία έκαναν κάτι τέτοιο.
Εκ πρώτης όψεως ακούγεται όντως ρατσιστικό.
Δεν το συνέχισα όμως γιατί απλά δηλώνω άγνοια. Μία τέτοια απόφαση εναντιώνεται στους νόμους και στο σύνταγμα και δεν είναι στο χέρι του κάθε συλλόγου να την πάρει.
Οπότε δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να έδωσαν το δικαίωμα στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων να ψηφίσουν για κάτι τέτοιο και κατά πόσο έχουν τη δύναμη να το κάνουν.