Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μιας κι εχω μεγαλωσει στην ιδια γειτονια με τον Μιχαλη,δεν εχω παρα να συμφωνησω με τα οσα γραφει,μπορει να εχω φυγει απ'την περιοχη εδω κι εφτα χρονια,ο λογος ειναι ολα αυτα που περιγραφει ο Μιχαλης,εξακολουθω να εχω επαφη με την περιοχη και ξερω πολυ καλα τι γινεται ακομα και τωρα.
Οποιος εξακολουθει να ζει στη περιοχη,για μενα ειναι ηρωας ή εχει αγνοια κινδυνου ή δεν μπορει να κανει αλλιως.

Μα δεν διαφώνησε κανείς ως προς αυτό που αναφέρεις Λάκη.....

Δεν διαφωνώ σε τίποτα απο τα προβλήματα που δημιουργούνται και απο τους μεν και απο τους δε.....

Διαφωνώ ως προς την απόδοση των ευθυνών....

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός....

Αιμιλιε το κρατος μας ειναι ανεκαθεν ενα μπουρδελο κι ετσι θα πορευεται για πολλα χρονια ακομα,γι'αυτο μη ψαχνεις να βρεις δικιο κι αδικο στη λειτουργια του,ειναι εξ'ορισμου αδικο.

Re: Απάντηση: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αιμιλιε το κρατος μας ειναι ανεκαθεν ενα μπουρδελο κι ετσι θα πορευεται για πολλα χρονια ακομα,γι'αυτο μη ψαχνεις να βρεις δικιο κι αδικο στη λειτουργια του,ειναι εξ'ορισμου αδικο.

Δεν ψάχνω να βρω δίκαιο.... Το γνωρίζω πολύ καλά τι είναι....

Για αυτό και δεν επιρρίπτω ευθύνες πρωτίστως στους ανθρώπους, αλλά στο Κράτος....

Είδες λοιπόν που δεν διαφωνούμε επι της αρχής???

Την Κυριακή 04/11/2012 το πρωί, γύρω στις 10:00, καθώς περνούσα από τη διασταύρωση της οδού Αθηνάς με τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας που είναι στη γειτονιά μου, είδα ένα περιπολικό και μαζεμένο κόσμο να έχει πλησιάσει έναν άνθρωπο που φαινόταν ότι ήταν ξένος, ο οποίος βρισκόταν κάτω, πρησμένος από το ξύλο σε άθλια κατάσταση (φωτό). Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ενώ οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ έκαναν δουλειά, έβγαλα το κινητό μου και τράβηξα μια φωτογραφία. Αυτό έδειξε να ενοχλεί τους αστυνομικούς (ιδιαίτερα έναν από αυτούς, με τη μωβ μπλούζα), ο οποίος σε έντονο ύφος μας είπε να σταθούμε πιο πέρα, και μάλιστα πίσω από μια γωνία που ήταν αρκετά μακριά από το σημείο, προφανώς για να μην έχουμε οπτική επαφή. Οι του ΕΚΑΒ, αφού προσπάθησαν να κάνουν μια εκτίμηση του τραυματισμού (φάνηκε να έχει μώλωπες και στο σώμα), τον έβαλαν με φορείο (καθώς δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του) στο ασθενοφόρο και έφυγαν.
Από τους μαζεμένους εκεί της γειτονιάς έμαθα (από όλους, χωρίς να υπάρχουν αντιφάσεις) πως ο άνθρωπος αυτός όταν τον βρήκαν είχε περασμένη στο λαιμό αλυσίδα που, καθώς δεν μπορούσαν να του τη βγάλουν, έφεραν εργαλείο και την έκοψαν.

salamina_ksilo_se_allodapo.jpg

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1434364

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=172302&catid=4

Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Μιχάλη το αποτέλεσμα είναι ίδιο....

Περιγράφεις μια κατάσταση που προκλήθηκε απο το Κράτος....και συντηρείται ακόμη απο το ίδιο με αυξητικές τάσεις.....λόγω Χ.Α.....

Οι μετανάστες εκεί ήταν και πέρσι και πρόπερσι, κλπ.....

Έχουμε πογκρόμ τον τελευταίο χρόνο που δεν υπάρχουν....και προφανώς δεν φταίνε σε αυτό οι μετανάστες... Η αστυνομία κυνηγάει τους αντιφασίστες και τους βασανίζει και αφήνει στο απυρόβλητο τους Ελληνάρες Χ.Α.....

Ε αν θα πάρουν τα τουφέκια και οι μετανάστες δεν θα φταίνε οι τελευταίοι.....μην τρελαθούμε κιόλας....

Αυτό λέω....

Υ.Γ Όσον αφορά τον Πακιστανό, δεν συμμερίζομαι την άποψη σου. Μένει να αποδειχθεί, μέχρι τότε πιστεύω τον ιατροδικαστή....και τον Πακιστανό.

Aυτοι οι ιατροδικαστες εχουν κανει μεγαλες ζημιες τωρα τελευταια.
Μαλλον δεν τους εχει "επιστησει" την προσοχη το κρατος οπως στους δημοσιογραφους.
Και τοτε φοβαμαι θα δειτε να αλλαζουν και τα αποτελεσματα των πορισματων, τα οποια τολμουν
να βγαζουν ψευτες ανωτατους κρατικους λειτουργους.

Αναρωτιεμαι ομως Μιχαλη, αν οντως δεις να αλλαζουν τα πορισματα, θα μας πεις οτι
ειχες δικιο ή θα σου φανει κι εσενα κομματι περιεργο? Και ρωταω εσενα που
προσπαθεις να εισαι αντικειμενικος και δεν εχεις αναλαβει συνηγορος των κρατικων
βασανιστων.

Από το ίδιο Link μάλλον ξεχάστηκε να μπει:

Ο αλλοδαπός άνδρας είναι αιγυπτιακής καταγωγής, μεταφέρηκε στο νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ και φαίνεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως τον χτύπησε το αφεντικό του.

Το απόγευμα συνελήφθη ο εργοδότης του μετανάστη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φούρνου. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε τον εργαζόμενό του γιατί τον έπιασε να κλέβει την επειχείρησή του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δέυτερο σήμερα μετά από αυτό της επίθεσης με μαχαίρι σε μετανάστη στο Π. Φάληρο.

Κόλπο θάναι του μετανάστη...Μάλλον θα ''αυτοαλυσοδέθηκε''.

Oχι ρε. Αλλοι μεταναστες το εκαναν. Ξεκαθαρισμα λογαριασμων.
Αφου τα κανουν και μεσα στα κρατητηρια αυτα μεταξυ τους και μετα βγαινουν οι αναρχοκομμουνισται
και κατηγορουν τα αγνα και ασπιλα παληκαρια, τους δεσμοφυλακες. τσκ τσκ τσκ

Από το ίδιο Link μάλλον ξεχάστηκε να μπει:

Ο αλλοδαπός άνδρας είναι αιγυπτιακής καταγωγής, μεταφέρηκε στο νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ και φαίνεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως τον χτύπησε το αφεντικό του.

Το απόγευμα συνελήφθη ο εργοδότης του μετανάστη ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φούρνου. Ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι χτύπησε τον εργαζόμενό του γιατί τον έπιασε να κλέβει την επειχείρησή του.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δέυτερο σήμερα μετά από αυτό της επίθεσης με μαχαίρι σε μετανάστη στο Π. Φάληρο.

Εγώ μετέφερα τα γραφόμενα του indy και μετά παρέθεσα και το Link απο το newsit.gr επειδή πολλοί δεν το έχουν σε "εκτίμηση".....το πρώτο. Βέβαια αυτό που γράφει το καθεστωτικό newsit.gr είναι λάδι στην φωτιά, αλλά ο καθένας κρίνει...

Πάω στοίχημα,ότι ο συγκεκριμένος φούρναρης και το περιβάλλον του,θα θεωρούν εαυτούς...δημοκράτες κι ότι δικαίως έπραξαν...

Που ακούστηκε ο σκλάβος,να "κλέψει"...Τον τάϊζαν,του είχαν μέρος και να κοιμάται...Το αχάριστο τομάρι...

Αλήθεια θα επιληφθεί κανένας εισαγγελέας αυτεπάγγελτα,θα πάει αυτόφωρο αυτό το απερίγραπτο κτήνος,θα παρέμβει και το ΙΚΑ;

Εγώ μετέφερα τα γραφόμενα του indy και μετά παρέθεσα και το Link απο το newsit.gr επειδή πολλοί δεν το έχουν σε "εκτίμηση".....το πρώτο. Βέβαια αυτό που γράφει το καθεστωτικό newsit.gr είναι λάδι στην φωτιά, αλλά ο καθένας κρίνει...

Προς θεού Αιμίλιε δεν υπονόησα το παραμικρό!
Αλίμονο!

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Το μεταναστευτικό στην Ελλάδα...

Αναρωτιεμαι ομως Μιχαλη, αν οντως δεις να αλλαζουν τα πορισματα, θα μας πεις οτι
ειχες δικιο ή θα σου φανει κι εσενα κομματι περιεργο? Και ρωταω εσενα που
προσπαθεις να εισαι αντικειμενικος και δεν εχεις αναλαβει συνηγορος των κρατικων
βασανιστων.

Φίλε μου, τα περισσότερα λάθη στη ζωή μου τα έχω κάνει επειδή πιστεύω στους ανθρώπους.
Βέβαια όταν κάτι με απογοητεύει του ρίχνω ένα Χ και δεν μπορεί πλέον να με πείσει για το αντίθετο.
Το κράτος με έχει απογοητεύσει προ πολλού. Ξέρω ότι η δικαιοσύνη κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά και αυτή είναι δέσμια του κράτους.
Επειδή όμως σε αυτή την περίπτωση δεν εμπλέκεται πολιτικός πιστεύω ότι θα βρεθεί η αλήθεια.
Αυτό περιμένω και όχι τις αρχικές εντυπώσεις.

Από εκεί και πέρα, τη δικαιολογία "Βγήκα στο δρόμο και έσφαξα 10 Πακιστανούς/Έλληνες/Κινέζους, έκλεψα τον τάδε μεροκαματιάρη, έσπασα το τάδε μαγαζί και φταίει το κράτος" δεν την δέχομαι από κανέναν.
Από τη στιγμή που θα μαχαιρώσεις παύεις να είσαι Έλληνας/Πακιστανός/Μαροκινός/Αλβανός και γίνεσαι δολοφόνος.
Το "πεινάει το παιδί μου και αναγκάστηκα να κλέψω 20 ευρώ" το δικαιολογώ εν μέρη.
Το να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι, γιατί;

Καλώς....Μιχάλη...

Διαψεύστηκες την πρώτη φορά, όπως και ο ίδιος αναφέρεις.... Θα δούμε και την δεύτερη σε λίγο καιρό....

Εγω δεν θα ξεχωρίσω ποιος είναι σε δυσμενέστερη κατάσταση σήμερα, οι Έλληνες ή οι μετανάστες.... Για μένα τα πάντα ξεκινούν απο το Κράτος και τελειώνουν στην κοινωνία... Ο ίδιος αναφέρεις οτι η ίδια γειτονιά κυνήγαγε τους χ.α το 90 και οτι θα έκανε το ίδιο και τώρα....

Άρα αυτό που αλλάζει είναι η οικονομική ανέχεια..... Αυτή επηρεάζει και την "ανθρωπιά"???? Γιατί στο βίντεο που παρέθεσα, κάποια γυναίκα φωνάζει δυνατά και ξεκάθαρα..."Έτσι μπράβο, μπράβο μάγκα μου"....την ώρα που σπάει το μαγαζί ενός ανθρώπου ο φασίστας... Βέβαια ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που κρατούν την αξιοπρέπεια τους και αντιτίθενται στους φασίστες....

Αλλά σήμερα το Κράτος έχει παραδώσει τα πάντα στους χ.α.......

Δυστυχώς Μιχάλη η Ιστορία θα επαναληφθεί και θα είναι σκληρό να κρατήσει κάποιος το μυαλό να αντισταθεί......

Αιμίλιε, το να δικαιολογείς οποιαδήποτε βίαιη αντίδραση, από οποιαδήποτε μεριά και για οποιοδήποτε λόγο σημαίνει ότι απλά δεν έχεις το μυαλό να αντισταθείς και γίνεσαι ένα με αυτούς.
Εσύ ο ίδιος είπες ότι αν σε κακοποιούσαν, έσπαζαν την περιουσία σου ή σε μαχαίρωναν θα έπαιρνες το ντουφέκι και θα έβγαινες στο δρόμο.
Κάποιοι κάτοικοι αυτό ακριβώς κάνουν.
Βγαίνουν στο δρόμο γιατί κακοποιήθηκαν ή έπεσαν θύμα κλοπής από κάποιον μετανάστη.
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Μην αρνείσαι να δεις την αντίθετη. Μην δικαιολογείς μόνο τη μία πλευρά.
Από τη στιγμή που πιάνεις το ντουφέκι ξεκινάς έναν πόλεμο που δεν έχει τέλος.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν θα χρησιμοποιήσεις το ντουφέκι ή το μαχαίρι.
Ούτε το κράτος, ούτε η κοινωνία, ούτε ο μετανάστης, ούτε ο Έλληνας.
Γιατί αν σκοτώσεις έναν άνθρωπο, οι γονείς του, το παιδί του, οι φίλοι του δεν θα σε κυνηγήσουν;
Ή θα περιμένεις να αντιδράσουν διαφορετικά επειδή εσένα "σε έσπρωξε η κοινωνία και το κράτος να το κάνεις";

ΚΟΥΊΖ:

Ποιός φέρελπις πολιτικός προτείνει τα παρακάτω;

«Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του… Στις ειδικές οικονομικές ζώνες, οι μετανάστες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κινητήριο μοχλό για βιομηχανική ή αγροτική ανάπτυξη, χωρίς να απειλούν την εργασία των Ελλήνων…».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ:

Που θα τον εντάσσατε πολιτικά αυτόν και τους ψηφοφόρους του(που τον ψήφισαν γνωρίζοντας τις θέσεις του);

Last edited:
Τζήμερος!!!:fahne90:

Ρεπουμπλικάνος είναι και όχι φιλελευθερος,οι δε οπαδοί του το λιγότερο αφελείς.