To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Μόνο Shell Scripting μπορώ να προσφέρω. Οι γνώσεις μου σε Objective C και Applescript/Applescript Studio μάλλον είναι άχρηστες εδώ...

Πάντως, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην μας πιάνει ο ενθουσιασμός, δεν αρκούν οι προγραμματιστικές γνώσεις. Πρέπει να βρούμε "πηγές" που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το Enigma, πρόσβαση σε CVS για να έχουμε μια "βάση" και φυσικά πολύς, μα πάααρα πολύς χρόνος. Τον οποίο χρόνο αυτή την περίοδο προσωπικά δεν μπορώ να διαθέσω λόγω (κυρίως) επαγγελματικών υποχρεώσεων. Από το χειμώνα κάτι μπορεί να γίνει...

Απαιτείται πολύ οργάνωση παιδιά. Από άτομα που θα έχουν τη δύναμη, τις γνώσεις, την υπομονή και τη διάθεση να αποτελέσουν τον "πυρήνα" της ομάδας για πολύ καιρό. Για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα σωστό αποτέλεσμα που θα στέκεται ανάμεσα στα images και το οποίο θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί, κακά τα ψέματα, θα πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να το επιλέξει ένας έλληνας χρήστης έναντι των άλλων images που έχουν μακρόχρονη παρουσία και υποστήριξη που ξεπερνάει κατά πολύ το ερασιτεχνικό επίπεδο.

Προς Θεού, μη νομίσει κανείς ότι "σαμποτάρω" την προσπάθεια. Απλά θέλω να είμαστε προσγειωμένοι ωστε να γνωρίζουμε από πριν εάν μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος αξιοπρεπώς...

Re: Απάντηση: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Μόνο Shell Scripting μπορώ να προσφέρω. Οι γνώσεις μου σε Objective C και Applescript/Applescript Studio μάλλον είναι άχρηστες εδώ...

Πάντως, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην μας πιάνει ο ενθουσιασμός, δεν αρκούν οι προγραμματιστικές γνώσεις. Πρέπει να βρούμε "πηγές" που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το Enigma, πρόσβαση σε CVS για να έχουμε μια "βάση" και φυσικά πολύς, μα πάααρα πολύς χρόνος. Τον οποίο χρόνο αυτή την περίοδο προσωπικά δεν μπορώ να διαθέσω λόγω (κυρίως) επαγγελματικών υποχρεώσεων. Από το χειμώνα κάτι μπορεί να γίνει...

Απαιτείται πολύ οργάνωση παιδιά. Από άτομα που θα έχουν τη δύναμη, τις γνώσεις, την υπομονή και τη διάθεση να αποτελέσουν τον "πυρήνα" της ομάδας για πολύ καιρό. Για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα σωστό αποτέλεσμα που θα στέκεται ανάμεσα στα images και το οποίο θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί, κακά τα ψέματα, θα πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να το επιλέξει ένας έλληνας χρήστης έναντι των άλλων images που έχουν μακρόχρονη παρουσία και υποστήριξη που ξεπερνάει κατά πολύ το ερασιτεχνικό επίπεδο.

Προς Θεού, μη νομίσει κανείς ότι "σαμποτάρω" την προσπάθεια. Απλά θέλω να είμαστε προσγειωμένοι ωστε να γνωρίζουμε από πριν εάν μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος αξιοπρεπώς...

+1000 :grinning-smiley-043

Και εγώ να βάλω απο C/C++ όση χρειάζεται ... Αλλα πρέπει να αποφασίσουμε όλοι όσοι είναι να εμπλακούμε οτι

1. Δεν θα είναι απλά για λίγο καιρό. Κάτω απο 1,5 χρόνο σίγουρα αποκλείεται.
2. Δεν θα τα βάψουμε μαύρα στην πρώτη αναποδιά
3. Θα έχουμε σαφές target group. Οχι όλα με όλα.
4. Θα χρειαστούμε μηχανές για testing, που μπορεί και να μην επιζήσουν ως το τέλος
5. Κάποια πενιχρή έστω πηγή εσόδων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το project και τις ανάγκες του.

Για να δούμε, μετά απο αυτά πόσοι είναι ακόμα μέσα στο πλάνο ?

Φίλιππος

χαλαραααααααααα
είναι πολύ ακριβό το χόμπι και δεν βλέπω και κανέναν εθελοντή με το μηχάνημα τουυυυυυυ

ουτε καν το source δεν βρισκει κανεις

είναι πολύ άλλοι χρόνια στο κουρμπέτι και δεν έχουν ασχοληθεί

και στο κάτω κάτω υπάρχει ελληνικό ιμαγε και πολύ καλό μάλιστα στο ενιγμα1

δεν προσφέρομε για τίποτε μιας και beta tester που μπορώ να κάνω θα είναι πολύ

να τσοντάρω σε κάτι σοβαρό μέσα αλλά δεν το βλέπω οπότε
χαλαρααααααααααα

Απάντηση: Re: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Δεν καταλαβαινω.text editor ? Μπορω να δω κατι τετοιο ?

Φίλε μου, δεν καταλαβαίνω την ειρωνία σου.
Μιλάμε για Unix. Και στο Unix (σχεδόν) τα πάντα μπορούν να γίνουν με ένα vi ή ένα pico. Η απαραίτητη γνώση ως υπόβαθρο εννοείται ότι είναι βασική προϋπόθεση...
Απ'ότι βλέπω είσαι beta tester και developer του Darkbox. Νομίζω θα επρεπε να το γνωρίζεις αυτό...

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, χρειάζεται όπως είπα ήδη πρόσβαση στην πηγή που είναι το CVS. Πρέπει να φτιαχτεί κάτι που θα χρησιμοποιεί τον kernel του, τα modules και τους drivers, προφανώς σημαντικό μέρος του GUI και των API καθώς φαντάζομαι και άλλα που θα ανακαλύπταμε στην πορεία.
Τόνισα ήδη με έμμεσο τρόπο ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καθώς χρειάζεται πρόσωπα που θα ασχοληθούν πολύ εντατικά και σχεδόν θα "αφιερωθούν" σε αυτό. Προσωπικά αδυνατώ να αφιερώσω τόσο χρόνο.
Είναι ωστόσο μια σημαντική πρόταση που αξίζει να συζητηθεί. Ανάμεσά μας ίσως υπάρχουν τα άτομα που δεν έχουν τόσο σημαντικό επαγγελματικό φόρτο ή έστω δεν διστάζουν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και στο τέλος κάτι να βγει απ'αυτό.