To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Re: Απάντηση: Re: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Φίλε μου, δεν καταλαβαίνω την ειρωνία σου.
Μιλάμε για Unix. Και στο Unix (σχεδόν) τα πάντα μπορούν να γίνουν με ένα vi ή ένα pico. Η απαραίτητη γνώση ως υπόβαθρο εννοείται ότι είναι βασική προϋπόθεση...
Απ'ότι βλέπω είσαι beta tester και developer του Darkbox. Νομίζω θα επρεπε να το γνωρίζεις αυτό...

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, χρειάζεται όπως είπα ήδη πρόσβαση στην πηγή που είναι το CVS. Πρέπει να φτιαχτεί κάτι που θα χρησιμοποιεί τον kernel του, τα modules και τους drivers, προφανώς σημαντικό μέρος του GUI και των API καθώς φαντάζομαι και άλλα που θα ανακαλύπταμε στην πορεία.
Τόνισα ήδη με έμμεσο τρόπο ότι δεν είναι κάτι εύκολο. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει καθώς χρειάζεται πρόσωπα που θα ασχοληθούν πολύ εντατικά και σχεδόν θα "αφιερωθούν" σε αυτό. Προσωπικά αδυνατώ να αφιερώσω τόσο χρόνο.
Είναι ωστόσο μια σημαντική πρόταση που αξίζει να συζητηθεί. Ανάμεσά μας ίσως υπάρχουν τα άτομα που δεν έχουν τόσο σημαντικό επαγγελματικό φόρτο ή έστω δεν διστάζουν να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και στο τέλος κάτι να βγει απ'αυτό.

Δεν ειρωνευομαι και δεν νομιζω να φαινεται αυτο καπου.
Κανω μερικες ερωτησεις και αν θελει καποιος τις απανταει.
Εσεις την εννοια του Beta Tester δεν την ξερετε παντως.
Ο Darkbox εχει καποια προγραμματα,εγω αυτα γνωριζω.
Εσεις τι θελετε ακριβως και πια θα ειναι η διαδικασια μπορειτε να εξηγησετε?

κι εγω νομιζω αλλο ειναι το να εισαι beta tester και αλλο προγραμματιστης
ο προγραμματιστης δουλεβει καποια γλωσσα και φτιαχνει και ο beta tester δοκιμαζει τα αποτελεσματα του προγραμματιστη η μιας ομαδος προγραμματιστων:operator:

οι beta tester πανηγυρίζουν όταν καταφερουν να crasharoun ενα δέκτη και στέλνουν τα crashlog στην ομάδα που φτιάχνει το software του δεκτη

αλήθεια πόσο μπορείς να πιέσεις ένα darkbox ?
πόσα plugin,addons η οπός τα ονομάζει ο δέκτης σου έχεις να δοκιμάσεις ?
πόσα emu ?
πόσα chanel editor ?
μιας και σου αρέσουν τα diseq 1.2 έχεις ζορίσει το δέκτη να πηγαίνει απο 30W στην άλλη άκρη και με το που σταματήσει πριν ακόμα κλειδώσει ξανά απο την αλλη στους 24W αυτοί την φορά και ξανά μανά τα ίδια για 42Ε ?

streaming, youtube,skin HD,SD xvid απο pc και τέτοια δεν νομίζω έτσι ?
διόρθωσε μαι αν κάνω λάθος

εχεις crash(αρει) ποτε το δεκτη ?

:flipout::flipout::BDGBGDB55::grinning-smiley-043
οι beta tester πανηγυρίζουν όταν καταφερουν να crasharoun ενα δέκτη και στέλνουν τα crashlog στην ομάδα που φτιάχνει το software του δεκτη

πόσα emu ?
πόσα chanel editor ?
μιας και σου αρέσουν τα diseq 1.2 έχεις ζορίσει το δέκτη να πηγαίνει απο 30W στην άλλη άκρη και με το που σταματήσει πριν ακόμα κλειδώσει ξανά απο την αλλη στους 24W αυτοί την φορά και ξανά μανά τα ίδια για 42Ε ?

Re: Απάντηση: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

πόσα emu ?
πόσα chanel editor ?

Δεν νομιζω οτι το θεμα αφορα τον Darkbox.Αν θες κατι να ρωτησεις γι αυτον ελα στο θεμα που τον αφορα.Aυτα που γραφεις μπορεις να τα δοκιμασεις οταν τον αγορασεις και βλεπεις αν εχουμε κανει καλη δουλεια.
Τωρα μιλαμε για image Dreambox, ομως.
Αν θελετε, μιας και ανοιξατε τετοιο θεμα απαντατε,εκτος και αν ειναι συζητηση που αφορα μονο εσας αλλα δεν ειχε νοημα να ποσταρετε δημοσια.

:flipout::flipout::BDGBGDB55::grinning-smiley-043

Δεν θα παρασυρθω και δεν θα σου απαντησω.
Δεν ειρωνευτηκα, και για μια ακομη φορα μια σοβαρη συζητηση προσπαθεις να της κατεβασεις επιπεδο.

σε τη ακριβός δεν σου πήρες απάντηση ?

και τι εννοείς "έχετε κάνει καλή δουλειά "
εάν είσαι beta tester δεν είσαι στην ομάδα του software και δεν κάνει να κοκορευεσε με την δουλειά άλλου.Δείχνει αν μη τι άλλο μη σεβασμό προς τους ανθρώπους που φτιάχνουν το δέκτη σου

εγω δεν πήρα απάντηση πάντως

σε τη ακριβός δεν σου πήρες απάντηση ?

και τι εννοείς "έχετε κάνει καλή δουλειά "
εάν είσαι beta tester δεν είσαι στην ομάδα του software και δεν κάνει να κοκορευεσε με την δουλειά άλλου.Δείχνει αν μη τι άλλο μη σεβασμό προς τους ανθρώπους που φτιάχνουν το δέκτη σου

εγω δεν πήρα απάντηση πάντως

Εισαι εκτος θεματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Δεν ειρωνευομαι και δεν νομιζω να φαινεται αυτο καπου.
Κανω μερικες ερωτησεις και αν θελει καποιος τις απανταει.

Φίλε μου, όταν δηλώνεις Beta Tester and Developer και παράλληλα μας ρωτάς αν έχουμε τα "προγράμματα" ή τι είναι ένας text editor τότε μόνο ως ειρωνία μπορώ να το εκλάβω. Ένας developer δεν θα ρώταγε ούτε γι'αστείο τι χρειάζεται ένας text editor στο unix... Η ντομάτα θα πήγαινε "σύννεφο"...

Εσεις την εννοια του Beta Tester δεν την ξερετε παντως.

Χρησιμοποιείς πληθυντικό, άρα θεωρώ ότι απευθύνεσαι και σε εμένα.
Φίλε μου, σε διαβεβαιώ ότι λόγω δουλειάς γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει Beta Testing και τι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο beta tester. Όπως γνωρίζω ΑΚΡΙΒΩΣ και τι είναι ο developer και ποια η διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού, για οτιδήποτε είναι αυτό. Δεν υπάρχει κανενας λόγος να αναλύσουμε εδώ τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες/ιδιότητες. Πάντως, απλά θα ήθελα να σου πω ότι η λέξη "developer" είναι πολύ "βαρειά" για να τη χρησιμοποιεί κανείς έτσι αβέρτα...

Ο Darkbox εχει καποια προγραμματα,εγω αυτα γνωριζω.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι προγράμματα εννοείς.
Εφαρμογές για την ανάπτυξη του firmware;
Εφαρμογές για την ανάπτυξη plugins;
Τα ίδια τα plugins;
Utilities για τη δημιουργία skins;
Τι; Δώσε μας ένα παράδειγμα.

Εσεις τι θελετε ακριβως και πια θα ειναι η διαδικασια μπορειτε να εξηγησετε?

Δεν θέλουμε κάτι συγκεκριμένο ούτε υπάρχει κάποια διαδικασία.
Τέθηκε "στο τραπέζι" μία πρόταση, η ουσία της πρότασης είναι πολύ σοβαρή και ακούγονται κάποιες απόψεις. Αν τελικά είναι εφικτό ή όχι είναι ένα άλλο ζήτημα αλλά πάντως δεν δικαιούται κανείς να υποβαθμίσει την αξία της πρότασης που τέθηκε.
Έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο πάνω σ'αυτό; Μια πρόταση, μια ιδέα, μια "κατεύθυνση" για να ξεκινήσει η ομάδα αν σχηματιστεί τελικά. Μιας και είσαι ήδη developer ενός δορυφορικού δέκτη η γνώμη σου είναι πολύτιμη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

Τωρα μιλαμε για image Dreambox, ομως.
Αν θελετε, μιας και ανοιξατε τετοιο θεμα απαντατε,εκτος και αν ειναι συζητηση που αφορα μονο εσας αλλα δεν ειχε νοημα να ποσταρετε δημοσια.

Σου έχω απαντήσει ήδη.
Η συζήτηση είναι ανοικτή σε όλους και ήδη έχουν ακουστεί γνώμες. Τη δική σου όμως δεν την ακούσαμε ακόμη. Ούτε κάποια πρόταση/ιδέα ακούσαμε.
Η κατηγορία είναι για Dreambox όμως δεν υπάρχει "εσείς" και "εμείς". Λυπάμαι που προωθείς ένα τέτοιο "κλίμα". Εσύ πόσταρες εδώ και για να βοηθήσεις την κουβέντα καλύτερα θα ήταν να μας πεις κάτι συγκεκριμένο ή τουλάχιστον την εμπειρία σου για τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού ενός δορυφορικού δέκτη (μιας και είσαι developer).

Στο post σου ρώταγες αν έχουμε τα "προγράμματα". Προσωπικά, τρεις περιπτώσεις διακρίνω:
1. γνωρίζεις ότι χρειάζονται κάποια "προγράμματα"
2. γνωρίζεις ποια είναι αυτά τα "προγράμματα"
3. δεν έχεις ιδέα περί ανάπτυξης εφαρμογών στο Unix

Αν όντως δεν ειρωνεύεσαι, τότε θα στοιχημάτιζα "σιγουράκι" το (3)...

Αν θέλεις να βοηθήσεις την κουβέντα και αν όντως δεν ειρωνεύεσαι τότε πες μας κάτι συγκεκριμένο, άσε το τι ξέρουμε εμείς και πες μας το τι ξέρεις εσύ που θα μπορούσε να βοηθήσει.
Σε forum είμαστε... Γνωρίζεις τι σημαίνει forum, έτσι δεν είναι;

Η ουσία της πρότασης είναι όντως σοβαρή, αλλά αν κι εφόσον διατηρηθεί το ενδιαφέρον, θα πρέπει να συζητηθεί σε δικό της θέμα.
Το παρόν αφορά το Nabilo και ήδη γίνεται βάναυση κατάχρηση.

Η ουσία της πρότασης είναι όντως σοβαρή, αλλά αν κι εφόσον διατηρηθεί το ενδιαφέρον, θα πρέπει να συζητηθεί σε δικό της θέμα.
Το παρόν αφορά το Nabilo και ήδη γίνεται βάναυση κατάχρηση.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ζητώ συγνώμη από την πλευρά μου.
Θα παρακαλούσα να μεταφέρεις τα σχετικά posts σε ένα νέο thread γιατί έχει νόημα να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα κάπου αλλού...

dimfil νομιζω ποιο πανω εξιγησα τι συμαινει Beta tester
θα το ξαναπω αλλη μια φορα ο beta tester παρατηρει ενα λογισμικο σε ενα δεκτη κανει ακριβως
παρομοιες ενεργειες οπως και αυτες που ανεφερε ο martin ποιο πανω και δινει ολικη αναφορα στον προγραμματιστη
στο να διορθωσει το λογισμικο για τυχον προβληματα η bags
ισως να εχει και καποια τυχον προγραμματα στην κατοχη του τα οποια ειναι αποκλειστικα για καποια περετερο
τεστ στον δεκτη και μεχρι εκει
εμεις εδω στα forum Οι απλοι κατοχοι δεκτων πολλες φορες γινομαστε beta tester κουβεντιαζοντας εδω
τα τυχον προβληματα μας
υπο την ευκαιρια ηθελα να πω οτι παραδεχομαι εκεινους που βγαινουν δημοσια και λενε τα προβληματα
του δεκτη τους χωρις φοβο για να βρουν καποια λυση αντιθετος υπαρχουν και μερικοι που υποστιρηζουν ενα δεκτη
κρυμενοι απο καποιο συμφερον η απλα για να ερθουν σε αντιπαραθεη μα καποιο μελος ισως γιατι δεν τους αραισει αυτα που γραφει
τελος οσο αναφορα την ομαδα που θα θελατε να φτιαξετε πιστεβω ειναι μια καλη κινιση
και θα χαρω πολυ να δω τα δρομενα εδω στον αερα αν τυχον γινει μια τετοια ενεργεια

Απάντηση: Re: To Nabilo "έφαγε" πόρτα από το IHAD (Gemini forum)

dimfil νομιζω ποιο πανω εξιγησα τι συμαινει Beta tester...

Μα, φίλε μου, δεν αναφερόμουν σε εσένα.
Άλλος είναι αυτός που περιφέρεται στο φόρουμ με τον τίτλο "Beta Tester and Developer"...

Διάβασα το δικό σου ορισμό και συμφωνώ απόλυτα. Όπως ήδη εξήγησα γνωρίζω και εγώ πολύ καλά τι σημαίνει ο όρος.

Πιστεύω και εγώ ότι η αξία της συγκεκριμένης πρότασης για δημιουργία image από ελληνική ομάδα είναι μεγάλη. Όμως η πράξη απέχει πάρα πολύ, για λόγους που ήδη εξήγησα και θα ήταν καλό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Καλή είναι η προσφορά σε δυναμικό αλλά εδώ δεν μιλάμε απλά για μια εφαρμογή, μιλάμε για τη δημιουργία image με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο ανάπτυξης/συντήρησης/ενημέρωσης/υποστήριξης.

Ίσως μια πιο "προσγειωμένη" εκδοχή θα ήταν η επικοινωνία με τη Nabilo Team και να βοηθήσουν κάποιοι σε οτιδήποτε μπορεί να έχει ελληνικό ενδιαφέρον...

ναι σε αυτο που λες εχεις δικιο κρατησε μονο τις αποψεις μου σχετικα με τους beta tester και μονο

πρωσοπικα πιστεβω οτι ο john ειναι πραγματικος οπως και εσυ εισαι εχεις αρκετες γνωσεις στον
δεκτη που διαθετεις γιατι τον δουλεβεις και βοηθας και κοσμο που εχει προβληματα
το ιδιο εγω γνωριζω και για τον john σχετικα με την βοηθεια που εχει δωσει σε κοσμο
αρα δεν μπορω να αμφισβιτισω την υπογραφη του που πιστεβω ειναι περα για περα αληθινη