Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Re: Απάντηση: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Ό Dim_Z αργεί υπόπτως... Κόκκαλα βράζει ό μάστορας;:smash:

εχει και τα δικα μας υλικά...
άρχισε να πονάει η μέση μου από τώρα...

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Νά' μαι και εγώ! Λοιπόν, τι πρέπει να κάνω για να παραγγείλω ότι χρειάζεται (newbie στο tread)?

Βασικά πρέπει νά κάνεις...υπομονή. Γιατί πλακέτες δέν. Τίς πήραν όλες. Πάρε τά υλικά από Mouser εντωμεταξύ μέχρι νά γίνει κάποια συμπληρωματική γιά πλακέτες.

τα νεύρα μου τσατάλια μέχρι να φύγει η παραγγελία για mouser,

υλικά για 4 τεμάχια, το καθένα με άλλα 2sk369 - άλλες αντιστάσεις ....

μέσα στην εβδομάδα θα είναι εδώ ....

καμιά πρόταση για μετασχηματιστές ?

Τί εννοείς, από αυτούς πού έχει ό Mouser; Καί εδώ βρίσκεις αντίστοιχους. Ακόμα καί σέ έναν καλό βιοτέχνη τής επιλογής σου νά πάς καί νά τού πείς θέλω δύο τεμάχια 230V σέ 17+17V 50VA EI μέ ηλεκτροστατική θωράκιση, πιό μικρή χωρητικότητα από 1εύον σέ 2εύον καί από τόν καλύτερο τόρο θάχουν.

Δέν ξέρω τί φτιάχνουν τώρα, μήπως έχουν τίποτα καλύτερους οπλισμούς από παλιότερα κλπ. Έχω καιρό νά κοιτάξω. Πάρε τους κανά τήλ. νά σού πούνε τί τό καλύτερο μπορούν από ποιότητα νά διαλέξεις.

Μια και μαζεύτηκαν τα υλικά χάρη στον dim z ας αρχίσουν οι ερωτήσεις. ..
Βλέπω οι δυο πλακέτες χωρίζονται. Απαραίτητο?
Το τροφοδοτικό να γίνει άλλο κουτι?
Αν οχι τι νσ προσέξουμε σε κοινο κουτι?
Ο φίλος που το έφτιαξε πιο πανω το έκανε ενα η δυο κουτια? Βλέπω κάτι πυκνωτές πίσω

Ναί πολύ καλό νά χωρίζονται, διώχνει τίς δύο πιό ζεστές ψύκτρες από πλάι-πλάι.
Ναί νά γίνει σέ άλλο.
Νά είναι φαρδύ καί οί Μ/Τ θωρακισμένοι ή R-Core καί τά καλώδια ρεύματος στριμένα τακτοποιημένα τέρμα αντίθετα. Άν θά έχει ακόμα λίγο βόμβο, έπαιξες-έχασες.
Ναί έχει αλλού τό τροφοδοτικό. Έβαλε κάτι έξτρα πυκνωτές σάν τού κυρίως τροφοδοτικού νά κάνουν ψευτό RC μέ τήν αντίσταση τού καλωδίου πού έρχεται από τό PSU γιατί τού περισσεύανε.

Μια και μαζεύτηκαν τα υλικά χάρη στον dim z ας αρχίσουν οι ερωτήσεις. ..
Βλέπω οι δυο πλακέτες χωρίζονται. Απαραίτητο?
Το τροφοδοτικό να γίνει άλλο κουτι?
Αν οχι τι νσ προσέξουμε σε κοινο κουτι?
Ο φίλος που το έφτιαξε πιο πανω το έκανε ενα η δυο κουτια? Βλέπω κάτι πυκνωτές πίσω

Το τροφοδοτικο ειναι σε αλλο κουτι, με 2 rcore, μετα την ανορθωση ενα rc και μετα ενα lc με 2 πηνια 10H με τον τελευταιο πυκνωτη στο κουτι της riaa.

Συνεπως ποιες είναι οι προτεινόμενες διαστάσεις κουτιων?
Είχα αναφέρει πιο παλιά ότι εχω διαθέσιμους δύο rcore 2*18 14va και μου είχες πει ότι κάνουν.
Κάνουν επαρκώς η να προετοιμαστω ψυχολογικά?

Εχω την εντυπωση οτι ο τσάγιας μας έστειλε R13 και R1x στα 1 και 2 watt αντι το ανάποδο.
Υπάρχει πρόβλημα?

Συνεπως ποιες είναι οι προτεινόμενες διαστάσεις κουτιων?
Είχα αναφέρει πιο παλιά ότι εχω διαθέσιμους δύο rcore 2*18 14va και μου είχες πει ότι κάνουν.
Κάνουν επαρκώς η να προετοιμαστω ψυχολογικά?

Μεσαίου πλάτους επαρκούν άν δύο. Φούλ ράκ πλάτους άν ένα.
Κάνουν από ισχύ. Ξεκινάς μέ αυτούς. Άσε χώρο από τώρα νά βάλεις δύο 50ρηδες-80ρηδες π.χ. σέ περίπτωση θά σού αρέσει αρκετά καί ακουστικά τό κύκλωμα καί θά θέλεις τό κάτι παραπάνω γιά μόνιμα.

Εχω την εντυπωση οτι ο τσάγιας μας έστειλε R13 και R1x στα 1 και 2 watt αντι το ανάποδο.
Υπάρχει πρόβλημα?

Χλωμό. Τσέκαρε τούς τύπους ξανά στό Mouser. 2W τά θέλει γιά R13 χωρίς εκπτώσεις πάντως.

Μετρώντας τα led...
Παρατηρω μια μικρη μειωση τηε πτωσης τάσης πανω στο led.
Πχ ξεκιναει απο 1.89 και καταληγει να σταθεροποιηθει μετα απο λίγα δλ σε 1.75...
Αυτο το παρατήρησα με διάφορες πηγες δηλαδή με γεμάτη μπαταρία μετρια ή πακακι με επιλογέα πχ σε 8.5 η 10 βολτ.
Βέβαια αν θεωρήσουμε οτι διαφορά 0.02 είναι μικρη και στα 4 θα έχουμε άθροισμα διαφοράς γυρω στα 0.08-0.10 να μην χολοσκαω και να γραφω την πρώτη τιμη που δείχνει το πολυμετρο και ανεξαρτήτως πηγης?

Εδω οι δυο dale στο φακελάκι.
Οι άλλες είναι μπλε.
Απο το μέγεθος κρινω ποια είναι 2 βατ.
Η θέση τους στο κύκλωμα είναι κρίσιμη κσι πρέπει να είναι dale?

Attachments

• uploadfromtaptalk1387100702735.jpg
    uploadfromtaptalk1387100702735.jpg
    51 KB · Views: 214
τα Led δεν έρχονται με τίποτα ...

το μεγαλύτερο που μέτρησα ήταν στο 1,907 ..
έτσι δεν μαζεύεται η σούμα 7,75 στην τετράδα κια 5,8 στην τριάδα ...

από οτι διάβασα όμως, πιο σημαντικό είναι να είναι ματσαρισμένες οι ομάδες και ας απέχουν λίγο στο σύνολο - το πολύ πολύ βάζουμε κανα κίτρινο / πράσινο μέσα .......

τα δε sk117 είναι αλλού για αλλού, κανα δυό ζευγάρια βγαίνουν στα 5 και κάτι mA και τα υπόλοιπα είναι σκόρπια, από 3 εώς και 6,1 mA ...
θα χτυπήσω καμιά 50άδα έξτρα να μετρήσω ....

@supersonic
η 1,2Κ είναι CPF 2 (στο datashhet λέει οτι η 2 είναι στα 2 W
http://www.vishay.com/docs/31021/cpf.pdf

η 15R (R1X) είναι CPF 3 δηλαδή 3 w (γιαυτό είναι και μεγαλύτερη σε μέγεθος από την 1,2K) ενώ στο bom λέει 1 W, δεν μας χαλάει πάντως ....

πολύ σωστή παρατήρηση όμως ....
αιτός :worshippy:

*Νίκο , στα Led βγαίνουν οι εξής ομάδες ...
τετράδες =
7.626
7,620
7,617
7,610
τριάδες =
5,706
5,704
5,702
5,700
να προσθέσω κανα άλλο χρωματάκι και να ανεβάσω σύνολα ή να τις αφήσω ως έχουν?
και αν τις αφήσω ως έχουν να βάλω τις δυνατές τετράδες με τις δυνατές τριάδες στο ένα φόνο και τις επόμενες στο άλλο ?

Last edited:
το Q7 πρέπει να είναι στα 4-5mA , ευκολάκι ...

όμως
τα Q2x, Q3x,Q5x πρέπει να παίξουν στα 3-4 mA,
αν είναι στα 5mA τότε πρέπει να μπούνε άλλες τιμές στις αντιστάσεις * R3x και R6x, ο τσάγιας έχει στο Mini kit τιμές για τις αντιστάσεις αυτές, συγκεκριμένα έχει

VISHAY - MRS25 Series .6W 6.2K 50ppm R3x (high IDSS) 2
MRS-25 9.1k R3x 2

MRS25 33.2R R6x 2
MRS25 27.4R R6x (alternate) 2

απλά πρέπει να τα μετρήσεις για να δεις τι αντιστάσεις θα βάλεις, τα δικά μου είναι ψιλοσκορποχώρι οπότε θα πάρω μερικά ακόμα για να βγούνε ζευγάρια ...

επίσης πρέπει να μετρήσεις hfe στα bc, αλλά και αυτό είναι ευκολάκι ... φαντάζομαι οτι το πολύμετρο σου θα έχει τη δυνατότητα .....

*συγκεκριμένα αν είναι στα 5mA
η R3x από 9,1Κ πάει στα 6,2Κ και η R6x στα 33R, αν είσαι στα 4,5mA τότε η R6x πάει στα 27R .......

Last edited:
Όσον αφορά τα 4 led, μπορείτε να τα ταιριάξετε σε συνδιασμό με τα 117, όπως στο συνημένο σχέδιο. Τα 3 led, καλό είναι να είναι ταιριασμένα στα κανάλια, και όσο πιό κοντά στις προτινόμενες τιμές, ώστε τα τροφοδοτικά να τραβάνε το ίδιο περίπου ρεύμα, γιατί εξαρτάται και από το Vds των 9610.

Attachments

• Alt_Vf_tot_Ccs.png
    Alt_Vf_tot_Ccs.png
    6.5 KB · Views: 164