Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Απάντηση: Re: Το νέο παιχνίδι του Νίκου... Salas Folded Simplistic Phono

Εδω οι δυο dale στο φακελάκι.
Οι άλλες είναι μπλε.
Απο το μέγεθος κρινω ποια είναι 2 βατ.
Η θέση τους στο κύκλωμα είναι κρίσιμη κσι πρέπει να είναι dale?

Είναι εντάξει. Χαμηλών PPM Dale από τίς καλύτερες. Έχουν άλλες προδιαγραφές Βάτ σέ άλλες θερμοκρασίες αυτά τά μοντέλα, καί τά δύο κάνουν όπως τά έδωσε. Απλά η 15Ω υπερκαλύπτει.
Ναί πρέπει νά είναι καλών προδιαγραφών σέ εκείνα τά σημεία.

τα Led δεν έρχονται με τίποτα ...

το μεγαλύτερο που μέτρησα ήταν στο 1,907 ..
έτσι δεν μαζεύεται η σούμα 7,75 στην τετράδα κια 5,8 στην τριάδα ...

από οτι διάβασα όμως, πιο σημαντικό είναι να είναι ματσαρισμένες οι ομάδες και ας απέχουν λίγο στο σύνολο - το πολύ πολύ βάζουμε κανα κίτρινο / πράσινο μέσα .......

τα δε sk117 είναι αλλού για αλλού, κανα δυό ζευγάρια βγαίνουν στα 5 και κάτι mA και τα υπόλοιπα είναι σκόρπια, από 3 εώς και 6,1 mA ...
θα χτυπήσω καμιά 50άδα έξτρα να μετρήσω ....

@supersonic
η 1,2Κ είναι CPF 2 (στο datashhet λέει οτι η 2 είναι στα 2 W
http://www.vishay.com/docs/31021/cpf.pdf

η 15R (R1X) είναι CPF 3 δηλαδή 3 w (γιαυτό είναι και μεγαλύτερη σε μέγεθος από την 1,2K) ενώ στο bom λέει 1 W, δεν μας χαλάει πάντως ....

πολύ σωστή παρατήρηση όμως ....
αιτός :worshippy:

*Νίκο , στα Led βγαίνουν οι εξής ομάδες ...
τετράδες =
7.626
7,620
7,617
7,610
τριάδες =
5,706
5,704
5,702
5,700
να προσθέσω κανα άλλο χρωματάκι και να ανεβάσω σύνολα ή να τις αφήσω ως έχουν?
και αν τις αφήσω ως έχουν να βάλω τις δυνατές τετράδες με τις δυνατές τριάδες στο ένα φόνο και τις επόμενες στο άλλο ?

Τά δικά μου λέντ ήταν κάπως δυνατά κατά τύχη καί σημασία έχει πιό πολύ τό ματσάρισμα ανάμεσα στά κανάλια παρά τό απόλυτο βολτάζ νά πιάνει τά δικά μου, αλλά νά μήν είναι καί κάτω από 7.5 Βόλτ οί τετράδες.
Τά 117 δέν χρειάζεται νά είναι ματσαρισμένα, καί 0.5mA διαφορές ανά θέση εντάξει.

Μόλις μετρησα τα λεντ μου κσι και επιβεβαιώνω.
Το μεγαλύτερο είναι 1.91 με την πλειοψηφία στα 1.89.
Πάντως ομάδες θα γίνουν εύκολα μια και το 1% πχ για την τετράδα δίνει από 7.67 έως 7.82

Μετρώντας τα led...
Παρατηρω μια μικρη μειωση τηε πτωσης τάσης πανω στο led.
Πχ ξεκιναει απο 1.89 και καταληγει να σταθεροποιηθει μετα απο λίγα δλ σε 1.75...
Αυτο το παρατήρησα με διάφορες πηγες δηλαδή με γεμάτη μπαταρία μετρια ή πακακι με επιλογέα πχ σε 8.5 η 10 βολτ.
Βέβαια αν θεωρήσουμε οτι διαφορά 0.02 είναι μικρη και στα 4 θα έχουμε άθροισμα διαφοράς γυρω στα 0.08-0.10 να μην χολοσκαω και να γραφω την πρώτη τιμη που δείχνει το πολυμετρο και ανεξαρτήτως πηγης?

Κράτα τήν δεύτερη τιμή γιατί αντιπροσωπεύει τήν πραγματική μόλις πιάσουν κάποια εσωτερική θερμοκρασία.

Αλλη ερωτηση
Sn60 pb ή
Sn62pb36ag2 ??

The increasing miniaturisation of surface mount devices(SMD) reveals some new questions concerning the reliability of solder joints. The components become larger and the solder joints smaller. Especially the thickness mainly influences the mean lifetime of surface mount technology (SMT) solder joints, where micro-fracture and damage evolve under thermomechanical cycling. When the electrical power is switched on and off, the solder joints are heavily distorted due to the thermal expansion mismatch of the package and the PCB. The deformation in eutectic Sn-Pb at homologous temperatures close to 1 is known to be strongly related to grain- and phase boundary mechanisms. Therefore, a change of the mechanical behaviour is expected, if the phase size is of the order of the thickness of the solder layer. This paper covers the determination of the deformation behaviour of thin layers, down to 25 μm

Published in:
Electronics Manufacturing Technology Symposium, 1995. 'Manufacturing Technologies - Present and Future', Seventeenth IEEE/CPMT International

(Είχα πέσει τυχαία όταν έψαχνα κάτι για άλλες κολλήσεις,πιο large:flipout: αλλά το θυμόμουν.Είδες τι σου κάνει το on-off αν δεν κολλάς σωστά; )

το τροφ να το κάνω σε διάτρητη ή στον αέρα?
αν προτιμηθεί το β οι πυκνωτές πως να στηθούν?
ξαπλωμένοι?
ανάσκελα με τα πόδια πάνω?
θέλει σοβαρό αερισμό ή κάνει και κουτί χωρίς βεντ? Να το στριμώξω ?
Ζ εσύ τι θα κάνεις?
ο tmjuju πού είναι? Ο ΔΔ?
μη με βάζετε να κάνω τον πιονέρο....:twoguns:

Νίκο αν υπάρχουν κάπου φωτό από προηγηθέντες να δούμε τι φτιάξανε....
Το νήμα στο diyaudio έχει 1100 σελίδες...

εγώ έχω εδώ και πολύ καιρό ένα μισόκιλο Sn60/Pb40 σαν αυτό
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=18591&cat=611&page=1

κατά καιρούς έχω πάρει κάτι ρετάλια μούντορφ, κάτι γουόντερ κλπ ... αλλά βασικά παίζει το μισόκιλο .....

Από τις πιο εύχρηστες μαζί με ένα antex 18w, με βολεύει και εμένα πολύ σε σχέση με πιο επώνυμες.

το τροφ να το κάνω σε διάτρητη ή στον αέρα?
αν προτιμηθεί το β οι πυκνωτές πως να στηθούν?
ξαπλωμένοι?
ανάσκελα με τα πόδια πάνω?
θέλει σοβαρό αερισμό ή κάνει και κουτί χωρίς βεντ? Να το στριμώξω ?
Ζ εσύ τι θα κάνεις?
ο tmjuju πού είναι? Ο ΔΔ?
μη με βάζετε να κάνω τον πιονέρο....:twoguns:

Νίκο αν υπάρχουν κάπου φωτό από προηγηθέντες να δούμε τι φτιάξανε....
Το νήμα στο diyaudio έχει 1100 σελίδες...

εγώ θα τα βάλω σε μια μικρή διάτρητη, όπως εδώ , μόνο που το Led θα το βγάλω στην φάτσα .......

ποστ 10607
http://www.diyaudio.com/forums/analogue-source/129126-simplistic-njfet-riaa-1061.html

Μόλις μάζεψα και εγώ τα περισσότερα υλικά
Ξεκίνησα κολλώντας όσες αντιστάσεις είχα και κάνοντας και το κομμάτι του τροφοδοτικού στον αέρα.
Έκανα και ένα κουτάκι για το Phono, αλλά όχι για το τροφοδοτικό ακόμα γιατί δεν είχα κατάλληλο κουτί.

Όποτε μερικά πρώτα σχόλια:

Το κουτί που είχα διαθέσιμο ήταν το κλασικό από τον Ιταλό με φάτσα ~23 εκατοστά.
Οριακά χωράει στο πλάτος, μένει λίγος χώρος ανάμεσα στις δύο πλακέτες για να περάσει καλώδιο ρεύματος και να έχουν απόσταση οι πίσω ψήκτρες.
Πιθανά να το κάνω ‛σουρωτήρι’ με το τρυπάνι εκεί από κάτω για να έχω καλύτερη κυκλοφορία αέρα.
Γενικά εάν δεν έχετε κουτί να προτείνω ένα λίγο πιο πλατύ , μιας και στο βάθος δεν υπάρχει πρόβλημα. 28 εκατοστά θα ήταν πιο άνετα.

Πυκνωτές
C2x :
Ψάχνοντας τα υλικά μου παρατήρησα ότι έχω Wima MPS και όχι MKP 4,7.
Από κάποια παλιότερη ‛λάθος’ παραγγελία θα τους έχω, μπαίνω στον πειρασμό να τους δοκιμάσω – έχει κανείς άποψη για τους MKS στην θέση του ΜΚP?
Όχι τίποτε άλλο αλλά μπαίνω και στον πειρασμό για Mcap Evo που δεν έχω και έχουν κάνα 20αρικο το ζευγάρι.

Αντιστάσεις
Λίγο μπλέξιμο, γιατί από όσο παρατήρησα , για υψηλοέξοδη κεφαλή θέλουμε αντιστάσεις που δεν ήταν στο κιτ του Teabag
Συγκεκριμένα
R2 91Ω
R4 1Κ8
R13 5Κ6 1w
(θα πρέπει να βάλω και παραγγελία express μιας και έχουν φόρτο τα ταχυδρομεία τις γιορτές)

Η κεφαλή που έχω τώρα έχει έξοδο περίπου 6mV, αλλά μήπως τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα να πάω και στην 43dB gain έκδωση?
Θα ακολουθεί DBCB1 buffer.

Μόλις μάζεψα και εγώ τα περισσότερα υλικά
Ξεκίνησα κολλώντας όσες αντιστάσεις είχα και κάνοντας και το κομμάτι του τροφοδοτικού στον αέρα.
Έκανα και ένα κουτάκι για το Phono, αλλά όχι για το τροφοδοτικό ακόμα γιατί δεν είχα κατάλληλο κουτί.

άρα είσαι μπροστά και σιγανό ποταμάκι...

εγώ ακόμα συμμαζεύω το χειρουργικό τραπέζι...

Τάσο δώσε φωτό:worshippy:

Last edited: